Epizod 01 - Young At Heart

Zaczęty przez Showmag, Pt, 23 Lip 2010, 01:31:18

chatiflatt

Po jednym odcinku już masz antybohaterów, którzy cię irytują. Kurcze.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

slawek

nie dziw się, bo czasami tak bywa :)
Sławek

Meeg

A mi się 1 odcinek bardzo podobał, już zapamiętałam połowę uczestników, miła odmiana po Survivor: Samoa. Bardzo dobre wrażenie zrobiła na mnie Brenda, wydaje się być inteligentna, silna, na pewno namiesza. Niezłe zadanie, tylko ten medalion mocy kompletnie nie udany.
I co mi się jeszcze bardzo nie spodobało - intro. Tragedia. Kto dał tę starą muzykę z 1 sezonu ?!

blowers son

Naprawdę nie wiem co wam wszystkim przeszkadza muzyka z pierwszego sezonu, dla mnie ten sezon jest najlepszy, nie do przebicia i nawiązanie s21 do borneo od razu przysparza mi nadziei, że ten sezon będzie bardzo dobry

Showmag

Cytat: blowers son w So, 18 Wrz 2010, 16:14:24
dla mnie ten sezon jest najlepszy, nie do przebicia
Bardzo odważne stwierdzenia, biorąc pod uwagę, ze mamy za sobą dopiero 1 odcinek, w ktorym jeszcze nic niezwyklego się nie wydarzylo.

blowers son

chodziło mi o sezon 1, a nie 21

Meeg

Cytat: blowers son w So, 18 Wrz 2010, 16:14:24Naprawdę nie wiem co wam wszystkim przeszkadza muzyka z pierwszego sezonu
To kwestia gustu, ja wolę bardziej dynamiczną muzykę i np. jednym z moich ulubionych intro jest Tocantins czy Cook Islands, a niestety Borneo ląduje na ostatnim miejscu. I nie ma nic do rzeczy czy Borneo jest najlepszym sezonem czy nie, bo mówimy tylko o intro (osobiście s1 uwielbiam, jest bardzo wysoko w moim osobistym rankingu ;p, natomiast Tocantins było bardzo przeciętne).

Rosa

Cytat: Meeg w So, 18 Wrz 2010, 10:56:01
A mi się 1 odcinek bardzo podobał, już zapamiętałam połowę uczestników, miła odmiana po Survivor: Samoa. Bardzo dobre wrażenie zrobiła na mnie Brenda, wydaje się być inteligentna, silna, na pewno namiesza. Niezłe zadanie, tylko ten medalion mocy kompletnie nie udany.
I co mi się jeszcze bardzo nie spodobało - intro. Tragedia. Kto dał tę starą muzykę z 1 sezonu ?!
Również na razie dla mnie wyróznila sie pozytywnie Brenda. Jimmy J to mam nadzieje że wyleci najszybciej jak to mozliwe bo nie chcę kolejnego sezonu o 1 osobie a tu albo on mowi o sobie albo inni mowią o nim.
Co do medalionu mocy to uwazam ze to niezly pomysl ktory w teorii zapewne ma zapobiegac wygrywaniu konkurencji ciągle przez jedną drużynę. Tu producenci pewnie planowali że starzy go użyją wygrają, a za tydzień będzie odwrotnie bo to mlodzi by mieli amulet. Niestety starzy byli za głupi i nie wpadli na to ze warto wygrywac konkurencje.
A muzyczka z sezonu 1 mi się podobala, mily powrot do korzeni wg mnie lepszy od kolejnej coraz to gorszej przerobki.

Warto dodać że przeniesienie na środe jednak okazalo się strzalem w dziesiątkę, program mial lepsza ogladalnośc niz Samoa rok temu.

chatiflatt

Cytat: Rosa w Nd, 19 Wrz 2010, 16:53:48
Tu producenci pewnie planowali że starzy go użyją wygrają, a za tydzień będzie odwrotnie bo to mlodzi by mieli amulet. Niestety starzy byli za głupi i nie wpadli na to ze warto wygrywac konkurencje.
Ale Jeff zapytał Brendę po konkurencji, co ona by zrobiła na miejscu Espada, i Brenda powiedziała, że użyłaby naszyjnika, bo lepiej mieć przewagę i wygrywać. Może Jeff zrobił to celowo. Ciekawe, czy wyciągną z tego jakiekolwiek wnioski.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Sylvia2307

No cóż na na razie zapamiętałam Brendę i mam nadzieję, że namiesza. Kelly B również wydaje mi się sympatyczną, mam nadzieję, że noga nie przeszkodzi jej zbytnio w grze ;] Cieszę się, że odpadła Wendy, na radzie to po prostu samobójstwo wręcz popełniła. Co do Jimmy'ego J myślę, że nie długo może polecieć. Podobała mi się ta babka, która rozpaliła ogień, ale zapomniałam imienia ;) Myślę, że udało jej się wszystkich zaskoczyć.
Tak jak myślałam, decyzja o wymianie MM na krzesiwo i sprzęt wędkarski wyszła na dobre ;) a rzeczy się z pewnością nie jeden raz im przydadzą ;)
Co do muzyki nie zwróciłam na nią jakieś specjalnej uwagi ;p

Swietomir

Jak dla mnie motyw w niewykorzystaniem medalionu byl dobra zagrywka. Wyzwanie bylo latwe dla staruchow. Dali ciala po prostu z osobami ktore ukladaly puzzle, w ujeciach widac jak sie placza i przerzucaja nimi bez ladu i skladu. Poza tym chyba pozbycie sie Wendy wyjdzie im na dobre, strasznie sie alienowala i byla zadufana w sobie. Co do Jimmiego J. pamietajcie za football jest swietoscia w stanach, dlatego wszyscy tak o nim gadaja, a konfesjonalow przeciez nie mial znowu tak wiele.
Jak dla mnie odcinek byl nijaki, dobrze ze nie czekalem z jakims wielkim napieciem na ten sezon, dlatego nie czuje sie rozczarowany. Podoba mi sie pomysl z podzialem na wiek i mam nadzieje ze starszyzna pokaŻe tym pyszalkom gdzie jest ich miejsce :P

kosa-88

Odcinek bez żadnych rewelacji nie czekąłem na niego tak jak na wcześniejszy sezon wiec nie rozczarowałem się jednak jakiś niedosyt pozostał. osoba która mnie wku..ia!!! już po pierwszym odcinku to szczyl fabio chyba tak na niego wołają konkretny deb...l. Czekam na rozwój akcji zakładanie nowych sojuszy zdrady itp mam nadziej ze sezon ie rozczaruje

Rosa

Cytat: Swietomir w Wt, 21 Wrz 2010, 10:18:19
Podoba mi sie pomysl z podzialem na wiek i mam nadzieje ze starszyzna pokaŻe tym pyszalkom gdzie jest ich miejsce :P
Po dokladnym obejrzeniu odcinka mysle ze rzeczywiście ktos ze starszych może wygrać. Być może ważną i kluczową sceną byl moment gdy starzy dostali medalion i Yve mówi "Its gold, dont winner carries gold?"

Fei_Long

Podział na wiek - fajny pomysł. Niezłe zmylenie ich, że odbywając wędrówkę stanowią plemię.

Medalion Mocy - nowy twist, jak wypadnie to się okaże... Wystarczyło by jakby każde plemię tylko raz mogło użyć do połączenia... a właśnie... ciekawie co się stanie z Medalionem po połączeniu...  :hmm:

Ukryty Immunitet - może być. Takie wskazówki wydają się być ciekawe. Ciekawe jak on wygląda i kto go znajdzie.

Lokalizacja - nie najgorsza, ale bywały lepsze (np. Gabon, Tocantins)

Plemię Młodych - wkurza mnie Shaoon, zastąpi chyba Russella. Oddali Medalion... no no.. kto by się spodziewał. Pozytywne odczucia odnośnie Brendy, może dlatego, że była często pokazywana. Widać, że ona przyszła grać, zobaczymy co z tego wyniknie... Na razie tylko ona pozytywnie mnie urzekła. Zobaczymy po drugim epiku.

Plemię Starszych - albo Jimmi J. udaje albo naprawdę przemawia przez niego dusza sportowca, szokiem było wskazanie siebie jako najsłabszego ogniwa.

Ogólnie odcinek mi się podobał, ale najlepszym to nie był. 

PS.  Pocztę do Plamienia Starszych przyniósł Jimmi z chyba Holly, czyżby to świadczyło o tym, że są w posiadaniu wskazówki? Może dlatego zaproponował swoją eliminację? Być może od samego przybycia na wyspę wskazówka, spokojnie sobie spoczywała przy poczcie i ktoś inny ją znalazł...  :yeah:

Czekam na drugi odcinek, ciekawi mnie co się wydarzy na Radzie Plamienia.

Sylvia2307

No właśnie ciekawe co ze wskazówką do HI w plemieniu starszych ;d