Granice Strachu

Zaczęty przez Showmag, Pt, 22 Lip 2005, 12:22:43

podmark

No to, jak na tymczasowe, to może być. Już się bałem, że Polsat chce wyskoczyć z takim logo na antenę. A poza tym jestem ciekaw, czy "Granice Strachu" to polski pomysł, czy kolejny reality show na licencji...

podmark

O widzę, że Admin już poprawił nazwę na "... Wytrzymałosci", ale znając życie i tak jeszcze będzie inna nazwa. Ja nie mogłem, jak w "Wyprawie Robinson" Hubert stosował wiele nazw: pierwotną, jaka miała być - "Robinson", "Eskpedycja Robinson" i "Robinson 2004", a co najciekawsze nigdy podczas zdjęć w Malezji nie padła "Wyprawa Robinson", którą zarząd TVN uznała za najlepszą.

Luxis

hola, hola - w Malezji na Radzie Wyspy nie raz padła nazwa Wyprawa Robinson... a te inne to sa pokrewne :los: , ale wróćmy do tematu...
Szczerze mówiąc, ta nazwa "Granice Wytrzymałosci" mnie przekonuje... pierwszy odcinek obejrze na pewno...  :gwizd:

podmark

Cytat: Łukihola, hola - w Malezji na Radzie Wyspy nie raz padła nazwa Wyprawa Robinson... a te inne to sa pokrewne :los:

Pokrtewne, ale nie takie same. Ja nie usłyszłem na Radzie Wyspy nazwy "Wyprawa" , częsciej była uzywana nazwa "Robinson".

Ja też bede oglądał "Granice ..." - przynajmniej jakis reality show. Tylko obawiam się, że prowadzący Dowbor wszystko zepsuje.

Luxis

padła nazwa padła nie raz, choć częsciej Robinson tylko, ale to szczegół, zostawmy ten temat w spokoju ;) ;), a wracając do tematu, to Dowbor zapsuje, ale to nie będzie taki reality show, tylko cos w stylu Fear Factor... a ktos wie czy to jest na licencji?  :hmm:

alexander

Jeszcze się nie zaczeło a ja już proponuje Polsatowi Granice Wytrzymałosci VIP.  Nie ale wracając do tematu to przyciąga mnie ten program cos mi tu smierdzi sukcesem.

podmark

Już widzę ten sukces  - 2,5 mln widzów i to w prime time  :ubaw: . Chyba,że się mylę, a Polsat wyemituje to w dzień , w którym konkurencja da same denne programy.

podmark

dziennik "Fakt" znów użył nazwy "Granice strachu", więc ciekawe, jak ten program będzie się nazywał ostatecznie ? Wcale bym się nie zdziwił, gdyby były to "Ekstremalne granice".  :kreci:

boss01

polsat nie potrafi uczyc sie na wlasnych bledach. przeciez juz raz zrobili cos podobnego - nieustraszeni. najsmutniejsze jest to, ze robili ten program na licencji fear factor (rs pokazywany w ponad 100 krajach), a i tak to spartolili. teraz jeszcze wymyslaja wlasny format i daja cienkiego prowadzacego.

moim zdaniem ktos kto wymyslal ten rs chcial polaczyc robinsona (atrakcyjne miejsce) i fear factor (trudne zadania). bardzo watpie, zeby mu sie to udalo.

zaloze sie, ze w przyszlym roku zobaczymy po prostu 3 amerykanska edycje fear factor, a polsat jak najszybciej bedzie sie staral zapomniec o swoich produkcjach.

pozdrawiam

Luxis

a ten program jest na licencji? Jesli tak to na jakiej?

boss01

Cytat: Łukia ten program jest na licencji? Jesli tak to na jakiej?

z wczesniejszych postow wywnioskowalem, ze wlasnie NIE jest on na licencji. imho polsat znow probuje byc madrzejszy od wszystkich.

Luxis

Cytat: boss01polsat nie potrafi uczyc sie na wlasnych bledach. przeciez juz raz zrobili cos podobnego - nieustraszeni. najsmutniejsze jest to, ze robili ten program na licencji fear factor (rs pokazywany w ponad 100 krajach), a i tak to spartolili. teraz jeszcze wymyslaja wlasny format i daja cienkiego prowadzacego.
ej, ale to własnie Nieustraszeni to była polska edycja Fear Factor...
 :buzz: :D

boss01

Cytat: Łuki
Cytat: boss01polsat nie potrafi uczyc sie na wlasnych bledach. przeciez juz raz zrobili cos podobnego - nieustraszeni. najsmutniejsze jest to, ze robili ten program na licencji fear factor (rs pokazywany w ponad 100 krajach), a i tak to spartolili. teraz jeszcze wymyslaja wlasny format i daja cienkiego prowadzacego.
ej, ale to własnie Nieustraszeni to była polska edycja Fear Factor...
 :buzz: :D

z mojego postu to wlasnie wynika...

pozdrawiam

podmark

Cytat: Łukia ten program jest na licencji? Jesli tak to na jakiej?

Cos mi mówi, że to może być polska wersja programu Fremantle : Extreme Escapades, tylke, że na ich stronie jest tylko tego logo, nie ma żadnych szczegółów. Oczywiscie mogę się mylić, ale może być to samo.

Showmag

Czego boi się Maciej Dowbor?
Niedziela, 28.08.2005, 01:04

Od ponad dwóch tygodni Maciej Dowbor pracuje na planie nowego reality show "Granice Strachu". Skakanie z wodospadu, nurkowanie w przeraliwie zimnej wodzie czy zjazd na sankach z lodowca, to tylko niektóre z wyzwań stawianych zawodnikom programu. Dowbor jako prowadzący nie musi czynnie uczestniczyć w sportowych zmaganiach. "Sporty ekstremalne nie są dla mnie ekstremalne. Większosć zadań mógłbym wykonać. Od dziecka uprawiam różne sporty"- mówi. Dziennikarz wyznaje jednak, że jest dyscyplina, która napawa go lękiem. "Jedynie jazda na rolkach jest mi obca. Po prostu nie umiem nad nimi zapanować"- wyjasnia z usmiechem. Nic dziwnego, że z podziwem przyglądał się zawodnikom programu, którzy na rolkach zjeżdżali w skalnej jaskini.

[Super Express]