[Niemcy] Big Brother 10

Zaczęty przez Damian, Pn, 17 Sie 2009, 20:45:00

Pudelek

tydzień 3 i 4:

Trochę nudno ale widzę starania; bardzo dużo konkurencji i zadań dla uczestników, które niestety nie są zbyt ciekawe i znaczące.

Rozumiem dużo, ale nie rozumiem źródła większości konfliktów! Czy są one aż tak błahe?

Niezły jest ten pomysł odchamiania widzów programu. Relacje z łazienki są często pokazywane z podkładem muzycznym związanym z muzyką poważną. A na dole piszą kompozytora (np. Bacha) i w kilku słowach streszczają jego biografię.

Sabrina to ma instynkt przetrwania. Kiedy została nominowana z dwiema osobami, których konflikt był głównym tematem ostatnich odcinków, postanowiła dać się macać przez Klaus'a (kolejnego aktora filmów dla dorosłych) i udawać romans z nim by nie wyjść na nudną i niepotrzebną w programie.

Damian

A ja nadal nie rozumiem o co chodzi... najpierw zabrali im sofy , teraz sofy są a zabrali krzesła z jadalni  :?!:

Damian

Nieźle się dzieje w Niemieckim BB. Poniedziałkowe nominacje były świetne. Mieszkańcy jawnie nominowali się na polu meczy  :boks: To wyglądało tak że osoba która nominowała najpierw pisała imię nominowanego a potem podchodziła brała tort i rzucała go w twarz nominowanemu! Te nominacje pełne były takiej zawiści... I tak najwięcej głosów miał Klaus , po jednym Kristina , Uwe oraz Carlos. Z tym że tym razem mieszkańcy wywalali wszystkie brudy , i Carlos pojechał po Klausie , wzamian Klaus po Carlosie , wymierzył mu bardzo mocny strzał tortem  :boks: potem odszedł z uśmiechem na twarzy , a Carlos skierował środkowy palec w kierunku Klausa. Polecam obejrzenie tego Filmu , tutaj są całe nominacje:
https://bbfun.de/modules.php?name=Big-Brother-10-Videos&file=vidframe&vidID=25
Dopiero teraz okazuje się jacy mieszkańcy są naprawdę. Powiem szczerze że takie nominacje są ciekawsze  :los: Widać wszyscy odwrócili się od Klausa... Ja mam jednak nadzieję że odpadnie Carlos.

kamil2505

To nic nowego. Wielokrotnie już w niemieckim "Big Brother" kombinowano z nominacjami. O ile pamietam w któreś z poprzednich edycji mieszkańcy podczas nominacji na osobe którą nominowali wylewali wiadro pomyj.... Według mnie to ani fajne ani śmieszne. To juz kompletny brak poszanowania człowieka. Można zrobić takie nominacje raz, ale nie co jakiś czas. To chyba sposób na podbicie widowni, która i tak spada.

Pudelek

Dokładnie miało to miejsce w poprzedniej edycji. Chociaż były wtedy to jakieś sosy i inne breje. Pamiętam, ze uczestniczka, która dostała najwięcej wiader na głowę odeszła od razu sama i uczestnicy musieli sobie zrobić drugą rundę. Żenujące przedstawienie!

Damian

Kamil czyli widownia BB10 spada?

Pudelek

Oglądam odcinki specjalne i ze zdziwieniem zauważam, że w tych wszystkich podsumowaniach chyba najlepiej wypada poprzednia dziewiąta edycja. Taka niska oglądalność była, a w podsumowaniach najlepsze imprezy, najgorętsze uczestniczki i uczestnicy oraz największe romanse...
Drugie miejsce należy chyba do piątej edycji ale trwała ona rok więc w tym czasie musiało się coś dziać...

Pudelek

Na tej stronie są newsy dotyczące najważniejszych wydarzeń w domu i uczestników: https://express.de/news/promi-show/big-brother/-/2402/2402/-/index.html

tydzień 5
Muszę przyznać, że w tej edycji dzieje się więcej niż w poprzedniej. Zadania związane z "White box" nie dość, że są oryginalniejsze niż mecze z poprzednich edycji to jeszcze mają wreszcie jakieś znaczenie. Biedni uczestnicy ciągle otrzymują jakieś kary (lodowate prysznice, brak papierosów i kosmetyków, spanie na dworze) za przegranie walki z tą świecącą komórką.
Uczestnicy po równo dzielą się na tło, ekshibicjonistów oraz pieniaczy. Zatem proporcje mają się nieźle.
A Klaus to wcześniej już zasłynął z tego, że był jednym z kosmitów niemieckiej wersji Idola.  :los:

Pudelek

tydzień 6
Cytat: Damian14ch w Nd, 28 Lut 2010, 19:02:36
A ja nadal nie rozumiem o co chodzi... najpierw zabrali im sofy , teraz sofy są a zabrali krzesła z jadalni  :?!:
Odpowiedź na to pytanie już znam. To kara za przegranie zadania rozgrywającego się w "White box". Trzeba było coś nowego wymyślić niż ciągłe zabieranie papierosów, ciepłej wody i kosmetyków.
Mi w programach na żywo brakuje ostatnio Alidy. Dobrze, że prowadzi chociaż odcinki Spezial.
Szkoda mi nominowanych, chociaż mieszkańcom domu się nie dziwię, ze wytypowali marudnego bezdomnego i Klausa, który zmacał już każdą nawet najbrzydszą uczestniczkę programu :D
A dodatkowo widzowie mogli się pośmiać ze zmagań o luksus, jednej z bardziej nielubianych uczestniczek Sabriny:  https://youtube.com/watch?v=x0LAnfbK_aw (Polecam obejrzeć począwszy od 4 minuty)

Damian

A więc o to chodziło. A ten filmik widziałem, warto obejrzeć haha. Ale przynajmniej wytrwała xD Ostatnio również dom opuścił Tobi , z czego jestem bardzo zadowolony od początku mnie denerwował gorzej niż reklamy w trakcie programu.  :ubaw:

Pudelek

Tobi mógł kogoś denerwować?! Nie wierzę! Nie miał przecież głupich zagrywek. On tylko romansował z Corą i od czasu wygłupiał się z Danielem. Przynajmniej nie był statystą jak choćby Jessica.

Damian

Ja jakoś go nie lubiłem , za to jak dla mnie spoko jest Daniel , wiem że on się kumlował z Tobim , bardzo przeżył jego wyjście.

Pudelek

tydzień 7
Chyba wszyscy żałowali odejścia mamuśki Iris. Była dość silną osobą (przetrwała ciągłe szkalowanie jej osoby przez tych dziadków. O co wogóle im chodziło?) i chyba miała dołek, że wolała po tym wszystkim odejść niż przyjąć karę mieszkania przez jakiś czas na dworze.
Jak się baby poruszyły po podsłuchaniu pod drzwiami rozmowy Uwe i Klausa na ich temat! Ale oni mieli rację. Wyjątkowo puste są uczestniczki w tej edycji. A Jessica jest wyjątkowa wredna i wygląd baby jagi to nie przypadek w tym przypadku. Tylko Jenny wydaje się sympatyczna i zabawna. Szkoda, że tak rzadko jest pokazywana.
Widzowie znów dali popalić Sabrinie wysyłając ją na konfrontacje z dziką naturą, tym razem ze szczurami. Sabrina jak zawsze nie zawiodła: https://bbfun.de/modules.php?name=Big-Brother-10-Videos&file=vidframe&vidID=24 ... i przegrała.

tydzień 8
Jakieś wyjścia i wejścia czyli nic szczególnego. Zadanie na bieżni niby nudne ale Niemcy wiedzą na czym się skupić (patrz pewna część ciała uczestniczek w ruchu).

Damian

Od wczoraj zadania mieszkańców domu Wielkiego Brata związane są z Wielkanocą. Zdobili już wielkie jajka swoimi imionami. I z tego co dobrze przeczytałem jakąś szczególnością w Święta ma być wejście osób  z zewnątrz.

Pudelek

tydzień 9, 10
Można spokojnie mówić o fenomenie Klausa. Przy głosowaniu na zwolnienie z nominacji zdobył 93% wszystkich głosów, które rozbijały się na dziewięciu uczestników. Nie zdobył popularności w niemieckim Idolu i Mam talent. U Wielkiego Brata się udało. Wystarczy tylko często chodzić nago po domu. Fenomen!
W domu pojawiły się nowe tapeciary. Za to na własne życzenie osobno wyszła para gołąbków. W niemieckich edycjach jest zawsze dużo wyjść na własne życzenie. Ale ciągła rotacja trochę urozmaica program. No i jeszcze wywalono marudną Jessicę. Zdobyła  90% głosów, a nominowana była z równie znienawidzoną przez widzów Sabriną, doświadczoną zadaniami z robactwem i gryzoniami.
Układanie kostki rubika w trzy minuty to zadanie tygodniowe któremu uczestnicy nie podołali więc postawiono na taniec przy rurze, którego mieli się nauczyć panowie. Głupi pomysł ale się sprawdził! Panowie na początku nieźle się poobijali (tu i tam). Ostatecznie wyszło tak: https://youtube.com/watch?v=mXNXxqStLLk&feature=related . Ten, który radzi sobie najgorzej to ulubieniec widzów Klaus. Solo jest jeszcze gorszy: https://youtube.com/watch?v=sb32TTClkSs&feature=related  Szkoda, że nie ma w internecie wideo z pierwszej próby. To było show! :D