The Amazing Race 16

Zaczęty przez Showmag, Pn, 30 Lis 2009, 00:05:16

Rosa

16x02
Nudny odcinek, marne zadania, za dużo "akcji" rozgrywało się na dworcu autobusowym.
Martwi mnie to że pokazywane jest praktycznie tylko pięc par, Jeff/Jordan, kowboje, lesbijki, geje oraz modele. Co do reszty to trzeba się dobrze przyglądac bo ujrzeć pozostałe pary mozna tylko przez jakiś krótki momencik w trakcie odcinka lub jak wbiegaja na metę.

Showmag

16x02
Kiepsko, nudno, bez polotu. Tradycyjnie po sposobie edycji można się domyślić kto dłuzej przetrwa.
Za malo relacji miedzy druznymi, za malo samych uczestnikow, a za duzo biegania i wykonywania malo wyrafinowanych zadan.

Tkk_Bolly

16x02
O ile pierwszy odcinek był jako taki to drugi był na prawdę kiepski, zadania słabe, nieciekawe wręcz prymitywne i skupienie się tylko jak wyżej napisano tylko na 5 parach, resztę całkowicie pominięto. Polubiłem tą babcią z wnuczką, ale jak zobaczyłem jak babcia wykonuje ostatnie zadanie to może lepiej, że odpadły.Cóż dobrze, że w tych 5-ciu parach są J&J chociaż czy będą w top5 to niewiadomo,bo podejrzewam, że nawet gdyby odpadli drudzy i tak by zajęli sporą częsc odcinka, przecież to gwiazdy RS i nakręcają oglądalnosc

Pudelek

16x01,02
Uważam, ze edycja zapowiada się ciekawie. Wreszcie większość drużyn się czymś wyróżnia!
Jeff ciągle ośmiesza Jordan!
Drugi odcinek może nie wymagał jakiejś specjalnej siły i sprytu ale był udany i chwilami zabawny. Odpadła drużyna wzbudzająca sympatię ale obiektywnie najsłabsza. Może wszystko potoczyłoby się inaczej gdyby to ta druga osoba wykonała Blokadę.

Meeg

16x03
Odcinek dużo lepszy niż drugi. Dobry detour i świetne miejsce. No i co najważniejsze - bardzo lubię pary w tym sezonie. Moimi faworytami stają się powoli Jet & Cord (kowboje), kto by pomyślał, że będą tak mocni :P. Poza tym moją sympatię wzbudzili też Brent & Caite, dobrze że nie odpadli w tym odcinku, a Monique & Shawne nie będzie mi brakować. I przyznam, że ku mojemu zaskoczeniu naprawdę dobrze radzą sobie Carol & Brandy :).

sloneczko107

16x03
zgodze się z poprzedniczką odcinek lepszy jak ostanio :) tylko że ja nie znosze kowbojów i lesbijek... jakoś mnie wkurzają
ale smiać mi się chciało z tych dwój gejów którzy dobierali koszulki do włąsych strojów  :ubaw:
coraz bardziej lubię Brent & Caite oraz J&J oraz ojca i córkę i na ten moment to moi faworyci
odpadnięcie matek jakoś nie ma dla mnie znaczenia, ważne że to nie ktoś z moich faworytów

Tkk_Bolly

16x03
Mnie również odcinek się podobał, lepszy od drugiego, ale gorszy od pierwszego. Na prawdę fajne zadanie ze współrzednymi, szkoda, że nie było obowiązkowo, bo super by było zobaczyc tam wszystkie pary, i niezła roszada by była i pewnie zmiana czołówki. Choc zadanie z koniem nie należało do najprostrzych jak pokazały matki, prawniczki. Jedyna parą,której nie pokazali w tym odcinku to ojciec z córką, więc poderzewam, że długo nie pociągną. Jeff i Jordan jakoś nie pasują do tego programu ich udział w BB budził większe emocje. Dlatego Jordan koniecznie musisz byc w Big Brotherze All Stars. A i pewnie jeszcze pewnie nie raz w TAR się pojawią jak Rob i Amber z Survivor.

A z para kibicuje aktualnie oczywiście J&J i chyba tylko, ale przyznam, że barwna ekipa i ciekawie się ogląda :yeah:

Pudelek

16x03
Nie podoba mi się w tej edycji to, że niektóre pary są pokazywane częściej, a inne prawie wogóle.
Kowboje wygrali ten etap ale to chyba było oczywiste. Jordan i Jeff jak zawsze mają bystre wypowiedzi...

Rosa

16x04
Kowboje juz mnie wkurzają i nie zyczę im niczego dobrego  :devil:
Troszkę dziwny odcinek ale cieszy to ze nareszcie pokazano tatę z córką.
Ciekawe czy to piwo było normalne czy częstowali ich jakimś bezalkoholowym sikaczem.
Odcinek jako NEL co w sumie było do przewidzenia po tak długiej podrózy do Europy a potem zadaniach z jedzeniem i piciem.

sloneczko107

16x04
odcinek bardzo mi się podobał, bardziej jak poprzedni
podobnie jak poprzednikowi podobało mi się że pokazali ojca i córkę których lubię :) i sa moimi faworyami tak jak J&J i Catie i Brent :) za to kowbojów nie mogę znieść...
a to piwo to ja nie wiem jakie było, ale oni w Stanach mają słabe piwo to im europejskie nie smakowało ;)

Meeg

16x04
A ja kowbojów uwielbiam, po tym odcinku zostali moimi zdecydowanymi faworytami :D. Poza tym mocno kibicuję Brentowi & Caite, ale w sumie wszystkie pary bardzo lubię, każda jest ciekawa i czymś się wyróżnia. Komisja castingowa wreszcie wykonała porządną robotę (szczególnie porównując do poprzednich dwóch edycji).
Co do odcinka to naprawdę dobry, etapy europejskie prawie zawsze się sprawdzają. Roadblock połączony z Intersection - bardzo dobry pomysł. Ciekawy detour, dodatkowe zadanie (picie piwa) i świetny pitstop. A to wszystko rozgrywane nocą, czego chcieć więcej ? :P A tak na poważnie to zaczyna mi się podobać ta edycja, po słabym drugim odcinku teraz jest coraz lepiej i liczę na tendencję zwyżkową. Oby następny etap również był w Europie :).

Pudelek

16x04
Chyba każdy europejski etap jest dużo ciekawszy niż po raz kolejny Indie. (Chociaż mogliby wysłać Caite do jakiejś szkoły trzeciego świata :devil:)
Jeff i Jordan według mnie mają dodatkowe przywileje. Rzadko kiedy tak wcześniej pojawiał się etap bez eliminacji. Ale to dobrze bo jest to jedna z ciekawszych par. Osobiście lubię jeszcze jedyną kobiecą drużynę pozostającą dalej w grze oraz braci niekowbojów.

Rosa

16x05
Chyba gdzies im roadblock wcieło :)
Ale poza tym odcinek OK.
Coraz bardziej lubię Caite, jest zabawna i daje sobie rade w róznych konkurencjach.
Detektywi chyba zby duzo nie zarabiaja w swoim zawodzie bo zachowali się idiotycznie. jaki jest sens wstrzymywac faceta który i tak się ledwo rusza?

sloneczko107

16x05
zadania może nie były jakoś specjalnie emocjonujacę, ale odcinek był strasznie śmieszny, przynajmniej dla mnie
detektywi kojarzą mi się z Mario Bros  :ubaw: ale to co zrobili? fakt faktem dzięki temu J&J pozostali w grze, ale żeby i tak osłabioną drużynę zatrzymywać do wykonania kolejnego zadania...

Meeg

16x05
Odcinek całkiem niezły, chociaż gorszy od poprzedniego. Brak mi było jednak roadblocku i za bardzo nic się nie pozmieniało jeśli chodzi o przyjazd drużyn na pit stop. Detektywi oraz J&J strasznie działają mi na nerwy, mam nadzieję, że obie pary szybko odpadną :P. I zgadzam się - Caite jest świetna, zawsze pogodna, uśmiechnięta. Ogólnie sezon jak na razie jest w porządku, lepszy od 13, 14 i 15.