Survivor na przestrzeni lat

Zaczęty przez wookash94, Pn, 09 Mar 2009, 22:29:58

wookash94

Ciężko mi będzie wybrać po jednej osobie... :)

Australian Outback - 7 - Colby
Marquesas - 5 - Kathy
Thailand - 3 - Brian
The Amazon - 9 - Jenna/Heidi
Pearl Islands - 9 - Sandra/Ryan O.
Vanuatu - 7 - Eliza
Palau - 6 - Stephanie
Guatemala -  7 - Stephanie
Panama - 6 - Cirie
Cook Islands - 8 - Parvati
Fiji - 3 - Yau-Man
China - 10 - Amanda/Courtney/Todd ;)
Micronesia - 10 - Parvati
Gabon - 8 - Sugar
Tocantins - 7 - Sierra/Erinn
Samoa - 3 - Monica/Erik

Cytat: Fei_Long w Nd, 14 Lut 2010, 16:48:26
(7) Pear Islands:Pirat Edition -6- Burton
(10) Palau: War and Wild - 7 - Stephanie
(14) Fiji: Island's Tortoise -8- Earl
(15) China: Acient Culture - 9 - Peih-Gee
(19) Samoa: Treasure Island - 10 - Russell
Czy rzeczywiście te sezony miały theme? :P

spooki

Marquesas- 7 - Kathy
The Amazon- 8 - Jenna
Pearl Islands- 9 - Darrah
Vanuatu- 6 - Eliza
Palau- 8 - Stephanie
Guatemala- 7 - Stephanie
Panama- 8- Cirie/Aras
Cook Islands- 9 - Parvati
Fiji- 5 - Stacy
China- 9 - Amanda
Micronesia - 10 - Parvati
Gabon- 5- Matty
Tocantins- 7 - Taj
Samoa - 8 - Erik

A co do theme... to Palau nie kojarzę ani Chin...  :hmm: W

sloneczko107

czasem cieżko mi dać jedną postać wiec daję dwie :)
a tak na marginesie czyżbym tylko ja do tej pory oglądała wszystkie sezony? z tego co widzę to jeszcze nikt nie podał oceny wszystkich sezonów

1 - 8 - Jenna
2 - 4 - Elisabeth
3 - 5 - Elisabeth
4 - 7 - Kathy
5 - 1 - Erin
6 - 8 - Jenna, Heidi
7 - 6 - Darah/Ryan O
8 - 7 - Jenna/Boston Rob
9 - 6 - Eliza
10 - 9 - Stephanie
11 - 7 - Stephanie
12 - 5 - brak
13 - 5 - Parvati
14 - 1 - Michelle
15 - 9 - Courtney/Frosti
16 - 10 - Parvati
17 - 6 - Matty
18 - 6 -  Erin
19 - 5 - Laura

Rosa

Cytat: sloneczko107 w Nd, 14 Lut 2010, 22:43:25
a tak na marginesie czyżbym tylko ja do tej pory oglądała wszystkie sezony?
:P :xP: :D No wiesz !!
S1-Richard 8
S2-Jerri 6
S3-        3
S4-Neleh 7
S5-Brian 5
S6-Jenna 9
S7-Sandra 9
S8-Rob 7
S9-Ami 6
S10-Stephenie 6
S11-Stephenie 7
S12-Cirie 6
S13-Candice 5
S14-Michelle 3
S15-Courtney 8
S16-Parvatti 10
S17-Randy 5
S18-Erinn 6
S19-Monica 7

SAU -Katie
SUK1-James

sloneczko107

Cytat: Rosa w Nd, 14 Lut 2010, 23:06:27
Cytat: sloneczko107 w Nd, 14 Lut 2010, 22:43:25
a tak na marginesie czyżbym tylko ja do tej pory oglądała wszystkie sezony?
:P :xP: :D No wiesz !!
teraz już wiem ;) wiedziałam że jeszcze z jedna albo dwie osoby się znajdą co ogladały wszystko :D

vinz1986

1 - 7 - Richard,Jenna
2 - 8 - Colby,Jerri
3 - 5 - Ethan,Kim P.
4 - 6 - Boston Rob,Gina
5 - 5 - Brian,Stephanie
6 - 8 - Matthew,Jenna
7 - 9 - Ruperth,Sandra
8 - 8 - Boston Rob,Amber
9 - 5 - Chris,Ami
10 - 9 -Tom, Stephanie
11 - 7 - Gary,Stephanie
12 - 7 - Terry,Danielle
13 - 7-  Ozzy,Parvati
14 -  - niewidzialem
15 - 9 - James,Courtney
16 - 9 - James,Alexis
17 - 5 - Bob,Corinne
18 - 5-  Brendan,Sierra
19 - 5 - Jaison,Monica

Balladosis

1-Borneo- 7 - Richard
2-Australia- 6 - Jerri
3-Africa- 6 - Kim P.
4-Marquesas - 6 - Neleh
5-Thailand - 6 - Brian
6-The Amazon - 9 - Jenna
7-Pearl Islands - 10 - Sandra
9-Vanuatu - 9 - Eliza
10-Palau - 7 - Stephanie
11-Guatemala -  7 - Stephanie
12-Panama - 7 - Cirie
13-Cook Islands - 8 - Parvati
14-Fiji - 6 - Yau-Man
15-China - 8 - Amanda/Todd/Courtney
16-Micronesia - 10 - Parvati/Natalie
17-Gabon - 6 - Sugar
18-Tocantins - 7 - Debbie/Tyson/Coach
19-Samoa - 7 - Natalie/Laura

vinz1986

Cytat: Ciekavy w Pt, 08 Mar 2010, 22:53:38
Troszkę poza tematem - czy istnieje gdzieś lista rekordów Survior, typu najdłuższa konkurencja, kto wygrał najwięcej immunitetów itp. itd.?
Na druga czesc pytania moge ci odpowiedziec jesli chodzi o immunitety,i konkurencje
Immunitety                                                   konkurencje o nagrody                         razem immunitety konkurencje
s13 Ozzy 5(6) ilosc rozgrywanych                  Terry4(7)                                              Terry9(14)   
s12 Terry 5(7)             konkurencji                  Colby3(5)                                              Colby8(13)
s10 Tom 5(7)                                                   B Rob3(5)                                             B Rob7(13)
s2 Colby 5(8)                                                   Ozzy1(2)                                               Ozzy6(8)
s8 Boston Rob 4(8)                                          Tom1(3)                                               Tom6(10)

sloneczko107

ja tak wyskoczę z czym innym :)
wiadomo o parze Jenna/Ethan i Amber/Boston Rob, ale wiedzieliście że Kim Powers z 3 i Alex z 6 są małżeństwem? a może są jakieś inne Survivorowe pary o których wiecie?

Rosa

Jeszcze Jamie z Erykiem z Chin.
Może  w przyszłości zrobią sezon  pary vs single :)

sloneczko107

a zapomniałam o nich ;)
jeszcze była para Mery z 16 i Ryan O z 7, no niezapomniani Amanda i Ozzy ;) no i wielka miłość prowadzącego i Julii z 9  :plask:

a to by była ciekawa edycja ale wątpię żeby było wielu chętnych do niej

tom32000

A dla mnie wszystkie sezony były dobre, trudno mi je oceniać. Po prostu dla każdego zrobię minirecenzje :D :

Borneo - Dawno go ogllądałem, w sumie nie pamiętam wiele, ale pamiętam że byłem za Richardem, chociaż lubiłem Rudy'ego.

Australia - Niezałużony zwycięzca, zdecydowanie powinien wygrać Colby. Wkurzała mnie Tina, Elisabeth, Kimmi. Lubiłem Colby'ego, Mike'a, Jeffa, Alicie i Amber. W tej edycji ważnym czynnikiem był głód, katastofy (powódź), nie było zbyt wielkiej strategii.

Africa - Dużo wspaniałych charakterów, sympatycznych osób, trudno było się żegnać z osobami odpadającymi. Praktycznie każdy był fajny. Cieszę się z wygranej Ethana, ale Lex byłby lepszym zwycięzcą. Ciekawa lokalizacja, wszędzie chodziły zwierzęta, ta brudna woda :D

Marquesas - Również niezasłużony zwycięzca, nie lubie strategii polegającej na "chowaniu sie" przed grą. Tak wygrała Vecepia. Sezon fajny, ale nie jakiś super. Lubiłem Seana, Huntera, Kathy, Roba.

Thailand - Nie wiem czemu dla większości to najgorszy sezon, dla mnie nie był taki zły. Lubiłem całą 5 Chuy Gaahn, wreszcie stari pokazali, że mogą dojść do końca, nie tlyko młodzi. Zasłużone zwycięstwo Briana też mnie ucieszyło. Nie znosiłem Ghnadii, ciszyłem isę jak tak szybko odpadła. o i twist wkopujący Shii Ann :D Mistrzowstwo :P

Amazon - Piękna lokalizacja, ciekawi ludzie, fajny pomysł z podziałem plemion. Jak dla mnie to Matt powinien wygrać, ale że wygrała Jenna też się cieszę.

Pearl Islands - Jeden z lepszych sezonów, nie było dużo fajnych ludzi, ale jak już ktoś był, to nie był zwykłem uczestnikiem, tylko charakterem, np. Johnny Fairplay, Rupert, Sandra, Andrew. Twist z Outcastami, wspaniały, ale nie wiem czy do końca sprawiedliwy.

All Star - Dobry sezon, ale nie wiem co robiło tam kilka osób. Niezasłużone zwycięstwo Amber, Rob powinien wybgrać, ale i tak się pobrali, więc żadna różnica dla nich. Nie lubię powtarzanych lokalizacji, więc to mi się nie spodobało.

Vanuatu - Sezon taki sobie, Nie spodobał m się sojusz kobiet, zwłaszcza jak wyeliminowali Rory'ego! On był super! Tak jak Ami, Eliza, Lea, Twila, zwycięzca taki sobie, ale przynajmniej pokonał kobiecy sojusz.

Palau - Chamski początek, dużo fajnych akcji (rekin, odejścia Iana, porażka Kororu), super zwycęzca, bardzo się cieszę z wygranej Toma. Ciekawiej byłoby jeszcze, jakby steph zaszła dalej, ale jest w porządku i tak.

Guatemala - również dobry sezon, cieszęę się z finałowej dwójki, obojętne mi bło kto by wygrał. Lubiłem Judda, Rafe, Briana, Amy, Danni, Steph, Brandona, Jamieg, Gary'ego, a więc w sumie sporo osób.

Panama - po raz pierwszy składy podzielone ze względu na wiek, oraz po raz pierwszy Exile Island. Praktycznie każdego lubiłem, więc nie będe pisał o każdym. Niezasłużony zwycięzca, już Danielle byłaby lepsza.

Cook Islands - bardzo dużo się działo w tym sezonie, lubiłem też wiele osób,  Dobra finałowa trójka, Becky również zasłużyła, żeby tam być, ona dawała wiele pomysłów Yulowi. Podział ze względu na rasy też mi się spodobał.

Fiji - też słabo oceniany sezon, chociaż szczerze mówiącnie wiem czemu. Z finałowej trójki powinien zwyciężyć Dreamz, był chamski, nie dotrzymał słowa, ale  to była jego gra. Gdyby Melissa nie odeszła tuż przed programem, skład byłby podzielony tak samo jak w Cook Islands, ze wzglęu n rasy. No i byłaby o jedna więcej fajna dziewczyna do oglądania ;D

China - dobry, nie powalający sezon. Courtney albo Amanda byłyby lepszymi zwycięzcami niż Todd, ale trudno. Dużo fajnych charakterów, ale nie lubiłem Peih Gee, Denise. Dobry skład, ale jakoś słabo zedytowany. Z osób które miały fajny charakter zrobili zwykłych uczestników. Za to fajna lokalizacja, ale głupi twist z tym porywaniem uczestników.

Micronesia - nie rozumiem zachwytów nad tym sezonem, nawet nie wiele mogę sobie z niego przypomnieć, oprócz decyzji Erika. Dali dość słabych fanów, tylko Joel, Chet, Jason, Alexis byli dość fajni. Faworyci dość spoko. No i powtarzana lokalizacja! A tego nie lubię!

Gabon - dużo fajnych ludzi, fajny zwyzięzca, ładna lokalizacja, Randy, Corinne - czynniki poprawaijące sezon. Czynniki utrudniające oglądanie - SUGAR! Jak ona mogła tak daleko zajść? Ale ogólnie sezon mi pasował.

Tocantins - też dość słabo oceniany sezon, a mi się podobał. Wkurzała mnie tylko Taj i Debbie, ale  oprócz nich wszyscy byli spoko i fajnie się ich oglądało. No i wspaniała lokalizacja! Dziwin, że JT dostał 100% głosów jako zwyzięzca, ale ok.

Samoa - fajna edycja, i lubiłem Russella, ale nawet ja uważam, że dostał za wiele czasu. Nie zdążyłem poznać innych uczestników, zwłaszcza z Galu. Powinien wygrać Russell, ale dobrze też dla Natalie. Gdyby Brett dostał więcej czasu, ludzie bardzo by chcieli aby był jako Hero w 20 edycji i by się złościli jakby go tam nie było, dlatgo dostał taki edit. Fajnymi charakterami wydawali się John, Laura, Erik, Kelly, Dave, Monica, Marisa, Betsy, Mike, Ben ale niestety nie zdążyliśmy ich poznać.

Heroes VS Villains - zapowiada się super edycja, podejrzewam, że będzie to moja ulubiona. Już po 2 odcinkach jestem bardzo ciekawy, jak to wszystko dlaej się potoczy, mimo że znam przebieg całej edycji.

Rosa

Zacząłem ogladać ponownie Survivor 4 i co sie rzucilo w oczy juz na początku pierwszego odcinka? Otóz z 16 osobowej ekipy 2 osoby byly z NY, 2 osoby z Kaliforni, 2 z Massachusetts a tak to kazdy byl z innego stanu. Jak to jest w tej edycji? Otóz castingowcy nie fatyguja się i nie szukaja juz ludzi z róznych stanów. Ze swojej Kalifornii wybrali mianowicie aż 10 osob (spośród 16 nowych uczestników). Spoza Kaliforni jedynie są Andrea, Ashley, Franchesca, Krista, Matt oraz Ralph.

Rosa