Tylko nas dwoje. Just The Two Of Us

Zaczęty przez Showmag, Cz, 03 Wrz 2009, 10:04:08

Showmag

Nina Terentiew o nowym talent-search show Polsatu
Pod koniec sierpnia pojawiły się wieści, że telewizja Polsat zamierza zrezygnować z emisji drugiej edycji "Fabryki Gwiazd" i wiosną przyszłego roku pokazać widzom nowy program. O plany zapytano Ninę Terentiew - dyrektor programową stacji.

Więcej: https://showmag.info/2009/09/03/nina-terentiew-o-nowym-talent-search-show-polsatu/

podmark

Dzisiaj Fakt napisał, że ma to być polska wersja "Just the Two of Us". W programie gwiazdy muzyki łączone są w pary z gwiazdami np. sportu, czy aktorami, by razem rywalizować o sympatię jury i publiczności. Zasady identyczne co w TzG, tylko zamiast tańca jest śpiew. Format jest dziełem autorów TzG, którzy się za bardzo nie namęczyli pracując nad tym programem ;).

Fakt napisał, że program poprowadzi Cichopek, a do pary będzie jej ktoś dobrany (Rock albo Dowbor). Ostatecznie jednak menadżerka gwiazdeczki zdementowała informację.

Wątpię, by znowu zainwestowali w śpiewane show. Chyba nie po to zdejmowali JOŚ z ramówki, by wrzucać tam coś zbliżonego. Chociaż Terentiew się starzeje, to różne głupoty popełnia i wpuszcza na anteny projekty, które powinny być odrzucone juz na etapie scenariusza.

chatiflatt

CytatChociaż Terentiew się starzeje, to różne głupoty popełnia i wpuszcza na anteny projekty, które powinny być odrzucone juz na etapie scenariusza.
I odwrotnie, ściąga z anteny rzeczy, które są dobre.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

kamil2505

Jak dla mnie to połączenie "Jako oni śpiewają" i "Akademii". Wogóle to wygląda to na "Jak oni śpiewają" w parach... Według mnie program dlugo nie zawojuje.... Ale poczekajmy do wiosny.

wb1

Oto uczestnicy (wg "Faktu"):
Piotr Kupicha i Joanna Koroniewska
Łukasz Golec i Ania Bosak
Kasia Cerekwicka i Mariusz Pudzianowski
Mietek Szcześniak i Agnieszką Maciąg
Halina Frąckowiak i Jan Tomaszewski

Tkk_Bolly

Cichopek zdementowała dementacje. Rozmowy są prowadzone, program powstanie. A więc mamy nowe show polsatu, JOŚ w nowej formule i pod inną nazwą :yeah:

chatiflatt

Gwiazdki są na poziomie gwiazdek z Showtime, czyli nijakie.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Kuba 942

Cytat: chatiflatt w Pn, 01 Lut 2010, 19:46:09
Gwiazdki są na poziomie gwiazdek z Showtime, czyli nijakie.

I taki zapewne będzie ten program...no fantastycznie gratuluje pomysłu  :vomit:

podmark

Nina Terentiew w rozmowie z "Faktem" potwierdziła informacje, że ten program jest przygotowywany  :plask:. Polska wersja ma się nazywać "Superstars show, czyli na dwa głosy". Drugi człon tej nazwy by wystarczył, pierwszy jest zbyt kiczowaty.
Terentiew stara się namówić Edytę Górniak do udziału w programie. Wydaje mi się, że do roli nauczycielki-trenera, a nie -jak twierdzi pudelek- do jury.

Pomysł z wprowadzeniem tego formatu zaraz po zdjęciu JOŚ jest kompletnie nietrafiony. Wsadzenie tam Cichopkowej jeszcze bardziej zmniejszy oglądalność. Może by tak Terentiew ruszyła głową i jej powiernica Młynarska też zaczęła coś robić, bo jak na razie to Nina nie ma w ogóle pomysłu na Polsat, a Agatka bryluje na bankietach zamiast wyszukiwać formaty z jakąkolwiek szansą sukcesu...

brotherfan

No to szykuje się Jak ONI Śpiewają PLUS (nawiązanie do rodziny zastepczej ;p). Osobiście mnie cieszy wiadomość, ponieważ JOŚ zacząłem oglądać od 5 edycji (czyli od wiosny 2009) i za szybko dla mnie zszedł z anteny.
Ale patrząc z drugiej strony to faktycznie pomysł nietrafiony, żeby teraz dawać nowy program. Pewnie to będzie nawet w tym samym studio coś JOŚ ;). Myślę, że oglądalność nie będzie większa niż 3,5mln. A co do prowadzącej, to powinna być jakaś nowa twarz. Edyta...nie. W każdym razie będę oglądał, przynajmniej obejrzę pierwszy odcinek.

chatiflatt

Edyta się przejadła wszystkim jako rzucający fochy juror. Jako trener też mogliśmy ją oglądać w kilku odcinkach JOŚ'ów. Zły pomysł. Do tego Cichopek i [pewnie] Dowbor z wytrzeszczem oczu. Show!time 2 :D
Barbara Weston