[Świat] World Idol (Światowy Idol)

Zaczęty przez supperraff, Nd, 08 Maj 2005, 19:21:08

supperraff

Wszyscy mówili po 3 edycji Idola że bedzie world Idol 2. Ponoć ma być , tylko nikt nie wie kiedy. Może wy wiecie ?

bobaas

Idol na swiecie nie robi zyt duzej furory juz wiec nie ma co liczyc na druga edycje World IDOL

Przemek

Pamiętacie "World Idol"??  Kelly Clakson oraz Will Youn byli tak obreżni że nawet nie pogratulowali Kutowi. Swoją dorgą, po wygraniu "W.I." było o nim głosno, puszczano jego piosenkę, a teraz jakos głos o nim zaginął... Krótka populranosć, w stylu Alki Janosz?? Jej też nie słychać...

Pudelek

Pamiętam, że swego czasu (Swieta 2003) dużym wydarzeniem był koncert Swiatowego Idola. W programie wzieli udział zwycięzcy Idola w poszczególnych krajach:
GUY SEBASTIAN z Australii
WILL YOUNG z Wielkiej Brytanii
KELLY CLARKSON ze Stanów Zjednoczonych
HEINZ WINKLER z Południowej Afryki
PETER EVRARD z Belgii
KURT NILSEN z Norwegii
JAMAI LOMAN z Holandii
ALEXANDER KLAWS z Niemiec
RYAN MALCOLM z Kanady
DIANA KARAZON zwyciężczyni arabskiej wersji IDOLA
no i nasza ALICJA JANOSZ
Pamiętam jak dużo było komentarzy wszędzie gdzie wspominano o tym wydarzeniu. Ogólnie emocje nie opadały jeszcze przez trzy miesiące po. Chociaż potem cicho się zrobiło nawet o zwycięzcy Swiatowego Idola -Kurcie Nilsenie.
Poza tym miała być 2 edycja Swiatowego Idola. I nic. Chociaż wydaje mi się, że byłoby wtedy już przeszło ponad 30uczestników.
Zresztą zastanawia mnie czemu w 1 edycji Swiatowego Idola nie znalazła się zwyciężczyni Idola z Francji, ktora wygrała krajową edycję wczesniej...

podmark

A była w ogóle francuska edycja "Idola" ?? Ja myslałęm ,że tam króluje "Star Academy" i nie wpuszczają innego programu muzycznego. Nie jest możliwe, by edycja zakończyła się przed Swiatowym Idolem, bo jeszcze Maciek Rock mówił, że wystąpią zwycięzcy pierwszych serii ze wszystkich 11 krajów, gdzie już zakończyła sie emisja.

Pudelek

Cytat: podmarkA była w ogóle francuska edycja "Idola" ?? Ja myslałęm ,że tam króluje "Star Academy" i nie wpuszczają innego programu muzycznego. Nie jest możliwe, by edycja zakończyła się przed Swiatowym Idolem, bo jeszcze Maciek Rock mówił, że wystąpią zwycięzcy pierwszych serii ze wszystkich 11 krajów, gdzie już zakończyła sie emisja.

Swego czasu (chyba wrzesień 2003) puszczali w Nowosciach MTV teledysk jakiejs dziewczyny, którą zapowiadali jako zwyciężczynie 1 edycji Idola we Francji. Ale może cos pokręcili.

podmark

Pewnie, że cos pokręcili, skoro w Polsce sam spotkałem się w kilku artykułach, że Michał Kwiatkowski zajął drugie miejsce we francuskim "Idolu", a w innym artykule, że w tamtejszej "Drodze do gwiazd", co jest rezolutną bzdurą. Oj Polacy - wszystko i wszędzie namieszają.

Luxis

we Francji były już dwie edycje Nouvelle Star, a trzecia jest, są castingi, albo się juz skończyła - niewiem. Zwycięzca drugiej edycji pojechał na Eurowizje w zeszłym roku (2004).
A niezrobili 2 edycji Swiatowego Idola (zresztą 3 miesiące po skończeniu tego przedsięwzięcia zamkneli stronke - niewiem dlaczego), bo w 1 edycji było zbyt dużo błędów, niedopuszczalnych niedopatrzeń (np. sprzeczka jurorów Kuby i Simona, w niektórych krajach zła transmisja i manipulacja - Niemcy), zresztą innym powodem było skończenie Anglii na drugiej edycji angielskiej... i tez brak tamtejszego studia, a gdzie indziej niechcieli, bo tam Idol został wymyslony... Wiem to z bardzo wiarygodnych oficjalnych ródeł w internecie, zresztą to samo kiedys Admin napisał gdzies na forum chyba... Zresztą Admin niedługo zrobi pewny dział...  :yeah:  :gwizd:

[ Dodano: Pią 05 Sie, 2005 00:17 ]
Cytat: podmarkPewnie, że cos pokręcili, skoro w Polsce sam spotkałem się w kilku artykułach, że Michał Kwiatkowski zajął drugie miejsce we francuskim "Idolu", a w innym artykule, że w tamtejszej "Drodze do gwiazd", co jest rezolutną bzdurą. Oj Polacy - wszystko i wszędzie namieszają.
Oj tak, też czytałem w wielu gazetach i internecie, że Michał Kwiatkowski był drugi w drugiej edycji francuskiego Idola lub Drogi Do Gwiazd, co jest bzdurą (może nie dokońca, bo to połącznie tych programów z reality show), a on tak naprawde był drugi w trzeciej edycji programu Star Academy, co pokazała ten finał zresztą stacja TVN. I wydawało mi się, że wtedy TVN zrobi polską edycję, ale nic z tego jak widać...
Bo woleli zrobić ostatnią edycję Twojej Drogi Do Gwiazd...

Showmag

polskie brukowce i dzienniki od zawsze mają problem z rozroznianiem programow typu reality. dla wiekszosci kazde widowisko typu bigbrother czy idol to kolejne edycje tych programow. rozbawilo mnie, kiedy mianem kolejnej edycji BB okreslono... eksperymenty przeprowadzane na pingwinach. i zdaje się, bylo to w gazecie wyborczej :kreci:

sharkan

Cytat: Łukiwe Francji były już dwie edycje Nouvelle Star, a trzecia jest, są castingi, albo się juz skończyła - niewiem. Zwycięzca drugiej edycji pojechał na Eurowizje w zeszłym roku (2004).

No ten Jonatan Cerrada ( z pochodzenia Hiszpan) , zajał 15 miejsce. Ale piosenka była fajna

podmark

Warto dodać, że "Swiatowego Idola" oglądało więcej osób niż którąkolwiek edycję polskiej serii. Odcinek nadany 25 grudnia przyciągnął przed telewizory ponad 5 milionów widzów. Zapewne sprzyjały temu swięta i czas wolny, co nie zawsze zdarza się w soboty, czy też niedzielę, gdy następnego dnia rano trzeba wstać !!

Luxis

tak, mnie tez to dziwi, ja juz o tym pisałem w postach w temacie Idol 1-3, ale to szczegół  :szok:  :los:  :yeah:
no pisałem to w temacie Idol 4... pomyliłem

podmark

Jakbys mógł mi napisać link do strony, na której dokładnie znajduje się Twoja wypowiedż na temat ogladalnosci "World Idol" to byłbym wdzięczny. Bo sam szukalem, ale jakos nie zobaczyłem niczego takiego.

Luxis

prosze bardzo  :aniolek: , ten wątek jest w moim ostatnim poscie w temacie Idol 4  :los: ;)

podmark

No to Twój błąd - podałes, że w temacie *Idol 1-3*. I od razu zwracam honor, jakos umknął mi ten post. Nie przywiązywałem wczesniej dużej wagi do "Idola", bo mi sie strasznie znudził.