[Niemcy] Big Brother 10

Zaczęty przez Damian, Pn, 17 Sie 2009, 20:45:00

Damian

Na  Big Brother Radio dodano nowe zdjęcia z przed domu:
https://bigbrother-radio.de/
i powiem szczerze , że jest nie za ciekawie , jest strasznie brudno , brzydko , pole meczy jest okropne.Coś mi się wydaje że to całe miejsce meczy , nie zostanie nawet przemalowane. :szok: szkoda , że nie wybudowali nowego domu , znowu w ogrodzie jakieś kable wiszą... drzwi i te słupy są przykryte folią :?!:
Do rozpoczęcia 10 sezonu pozostało 11 dni , a na razie ogród wygląda okropnie.

Damian

Pokazali Dom Wielkiego Brata!  :buzz: łaaał! wielkie łaaał! postarali się , w ogóle nie przypomina domu za czasów BB8-9. Tylko ogród jest beznadziejny i brzydki  :plask: ale dom jest świetny!
https://bigbrother-radio.de/
Zapraszam Serdecznie! Coś pięknego! :szok:

kamil2505

W nowej edycji wystąpi 14 osób, które zamieszkają w dwóch domach na 148 dni. Zdjęcia zamieszczone tutaj nie są prawdziwymi zdjęciami domu, w którym zamieszkają mieszkańcy. Wszystko jest owiane wielka tajemnicą aż do poniedziałkowego startu. Edycja ta ma nosić nazwę "Każdy ma swoją tajemnice". Początkowo wejdzie 6 kobiet i 6 mężczyzn. W następnym tygodniu dojdą jeszcze dwie osoby. Do pierwszego domu wejdzie 6 mężczyzn, do drugiego 6 kobiet. Mieszkańcy mają być różnorodni od modeli do homoseksualistów, posiadający życiowe tajemnice.
Program ma być robiony według życzeń publiczności, by uniknąć wpadki jaka miała miejsce na początku 9. sezonu. Program posiada jest objęty ogromna akcja promocyjną.
Finał - 7 czerwca.

A mam pytanie, oglądał ktoś poniedziałkowy program "10  lat Big Brother"?

Damian

Kamil , to są zdjęcia z pewnych źródeł! więc jestem pewien w stu procentach , że to prawdziwy dom.  Na niektórych widać nawet drugi dom , więc nie mów proszę , jeśli nie wiesz. Zawsze kilka dni przed premierą dają zdjęcia!

kamil2505

Powołuje się na informacje pewnego portalu. Podobno podano te informacje tak dla "zmyłki". Szczerze mówiąc nie rozumiem tego. Podobno tym razem nie chcą mówić o domu i dokładnie o wszystkim, dlatego, że ma to jeszcze bardziej podkreślić hasło tej edycji: "Każdy ma swoją tajemnicę". Oczywiście mogę się mylić, bo mój niemiecki do "perfect" nie należy....

Damian

Przecież Big Brother Radio , tradycyjnie od lat , kilka dni przed nowym sezonem , zapodaje fotki domu , i za każdym razem są prawdziwe. A co do oficjalne stronki , działa Wam? bo mnie nie , pisze , że nie może być otwierana w moim kraju , czy jakoś tak :?!:

kamil2505

To radzę Ci przeczytać dokładnie newsy z tamtej strony.
Poza tym uchylono już rąbka tajemnicy na temat 7 uczestników, wśród nich znajduje się para homoseksualistów zarażona wirusem HIV, bezdomny, matka wychowująca samotnie trójkę dzieci, amerykanka, modelka z osiągnięciami czy pasjonat kung-fu. Start  już w poniedziałek!

Damian

Przeczytałem bardzo dokładnie i to są prawdziwe zdjęcia , z resztą zobaczysz jutro  :yeah: Dla panów przygotowano lepszą część domu , a dla pań jakieś zaśmiecone pomieszczenie:

Wszystko ze strony BBFun

kamil2505

Damianie, bardzo możliwe, że masz rację.
A co do pomysłu - według mnie strzał w dziesiątkę. Cóż, żałuję, że w Polsce zrobiono tylko 4 zwykłe edycje jedna bitwę i jedną "vip", Jak widać, "Big Brother" nie musi się znudzić. Czekam na jutrzejszy start! :)

Damian

Tak myślę , że ta edycja będzie całkiem inna. Mam nadzieję , że i oglądalność będzie duża. Widać producenci przemyśleli kilka spraw , ale lepiej poczekać aż się zacznie , i się okaże  :los:

kamil2505

Na stronie internetowej RTL 2 można zobaczyć zdjęcia z ostatniego poniedziałkowego programu. oprócz przypomnienia ostatnich 10 lat z Big Brotherem w Niemczech nie zabrakło doniesień ze świata.... Na 56 zdjęciu widać słynną sytuację z naszej piątej edycji Big Brother. a Podpis widnieje taki:
Und auch in Polen kam es zu Auseinandersetzungen, die mit den Fäusten ausgetragen wurden. Die Security musste eingreifen!
Na zdjęciu 57 ciąg dalszy komentarza...: "Dazu Sascha Sirtl: Da ging's schon ab..."
Zdjęcie 58:"...ich glaub in so nem Haus möcht ich nicht leben."
Zdjęcie 59: "Gut, dass die Bewohner bald voneinander abließen."
Zdjęcie 60 bez podpisu, 61: "Dafür bekam die Einrichtung die Wut des Bewohners zu spüren. "

Damian

Fiu fiu  :gwizd: tego nie widziałem. O naszym BB nawet wspomnieli...  :ubaw: Ci co zawsze chcieli w naszym BB logo w rogu ekranu , wkońcu je mają  :devil:

Kuba 942

No Józek zrobił taką zadymę, że choć wspominają nas zagranicą  :ubaw:
Bo tak to raczej nie było by o czym wspominać (dotyczy wiadomo jakich edycji)... :devil:

kamil2505

Oglądał ktoś wczorajszy start?
Jak na razie jest dobrze, jeśli chodzi o wyniki oglądalności wczorajsze otwarcie przyciągnęło przed ekrany 1.31 mln widzów. Mimo że to o połowę lepiej od rozpoczęcia dziewiątej edycji to też należy zauważyć, że troszkę mniej niż rozpoczęcie siódmej i ósmej edycji. Poza tym stacja została pokonana przez konkurentów takich jak RTL, SAT 1 czy PRO7. Należy jednak zauważyć, że RTL2 nie jest czołową stacją w Niemczech. Otwarcie było najchętniej oglądaną pozycją kanału wczorajszego dnia, mimo to program w TOP 20 wczorajszego dnia zajął dopiero 15. pozycję. Może coś by się zmieniło gdyby prawa do Big Brother odkupiła stacja RTL (swego czasu krążyły tego typu plotki), jednak RTL pozbył się Big Brothera ze swojej ramówki zaraz po trzeciej edycji, kiedy to oglądalność drastycznie spadła. No i chyba trzeba przyznać, ze to była trafna decyzja. Nie ulega wątpliwości, że codzienne programy, na pewno nie będą zbierały takiej widowni.
Według mnie niska oglądalność programu to niekoniecznie wina tego, że program pokazywany jest w RTL2. Z tego co wiem, czwarta edycja także była emitowana w tym kanale i oglądalność była sporo. Problem raczej wytworzył się po emisji dwóch rocznych edycji programu, które tylko doprowadziło do znudzenia formatem.
Szczerze mówiąc aż dziwię się, że im się opłaca ten program. Widocznie tak.