Jak Oni Śpiewają 6: Pojedynek Mistrzów

Zaczęty przez Showmag, Nd, 17 Maj 2009, 15:44:56

Rosa

To koniec tego programu  :bye:
Po takim przekręcie jaki dziś zrobiono ogladanie tego nie ma już sensu. Nie sądziłem że producenci az tak się potrafią sk***ić dla kasy (a przecież ogladałem BAR i pamietam co tam się działo)

Ice

Damian

Rzeczywiście źle postąpili. Przy ogłoszeniu wyników która z pań miała by odpaść wszedł cały producent i ogłosił że rozchorowała się Laura Samojłowicz i one zostają , od początku wiedziałem że one zostaną robią z tego regulaminu ten Barowy. :/

chatiflatt

Z forum na stronie JOŚ.
CytatWitajcie. LAURKA JEST NAPRAWDĘ POWAŻNIE CHORA. MA ROPIEŃ GARDŁA JEST JEST W SZPITALU WIEC NIESTETY UDZIAŁ W PROGRAMIE NIE BYŁ MOŻLIWY. W ZESZŁYM TYGODNIU JUŻ Z LAURĄ BYŁO COŚ NIE TAK ALE JESZCZE NIE ZDAWAŁA SOBIE SPRAWY Z POWAGI SWOJEJ CHOROBY. W TYGODNIU DOPIERO OKAZAŁO SIE,ZE JEST ŹLE. TAKZE NIKT JEJ NIE ZAPŁACIŁ BY ODESZŁA ITD A TAKIE WYPOWIEDZI TU JUZ CZYTAŁAM. REGULAMIN JOS MÓWI JASNO ,ZE JESLI UCZESTNIK NIE MOZE WZIAC UDZAŁU W PROGRAMIE NIEZALEŻNIE Z JAKIEJ PRZYCZYNY O JEGO LOSIE DECYDUJE PRODUCENT. NIE JEST NAPISANE JEDNOZNACZNIE,ZE OPUSZCZA PROGRAM. TAKZE TO TYLKO BYŁA DECYZJA RINKE ZE LAURKA ODCHODZI. MOZNA POWIEDZIEC,ZE JA WYRZUCIŁ. MOIM SKROMNYM ZDANIEM JEST TO OSTATNIA EDYCJA JOŚ NAJLEPSI Z NAJLEPSZYCH I TO PUBLICZNOŚĆ POWINNA ZADECYDOWAĆ CO BEDZIE DALEJ Z JEJ LOSEM. I WTEDY PRODUCENT POWINIEN WZIAC OPINIE WIDZÓW POD UWAGĘ I PODJĄC OSTATECZNA DECYZJE A NIE WYRZUCAC JA I JUZ. MOGŁ JA PRZECIEZ ZROBIĆ OD RAZU OSOBĄ ZAGROŻONA - ZA ABSENCJE W PROGRAMIE. MYSLE,ZE POWINNI LAURĘ PRZYWRÓCIĆ DO PROGRAMU I DAC JEJ SZANSE ZASPIEWAĆ JEDNAK OD RAZU UZNAĆ ,ZE JEST JEDNĄ Z ZAGROŻONYCH W KOLEJNYM ODCINKU JOŚ. NIECH NARÓD ZDECYDUJE CZY CHCE LAURĘ W PROGRAMIE CZY NIE.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Rosa

Ktoś ma zablokowanego capsa :)

Skandalem nie było to w jaki sposób pozbyli się Laury (która podobała mi się poprzednich odcinkach) ale to że dobrze wiedząc że jej nie bedzie, przez tydzień kazali ludziom głosować na Agnieszke i ta drugą. Do konca było tradycyjne podpuszczanie, jeszcze 2 minuty, jeszcze minuta, która z nich odpadnie, prosze glosować bo ważą się losy programu a po tym jak naiwni zagłosowali okazuje się że nie miało to najmniejszego znaczenia. :sciana:

Tkk_Bolly

To nie do końca tak jak piszesz Rosa. Owszem głosy z całego tygodnia zostały anulowane. Ale w głosy oddane podczas programu po pierwszym wystepie to już były na pewno liczone jako te do następnego programu i miały decydowac czy zostaną kolejny raz zagrożone czy nie ( Co też jest w pewien sposób nie fair bo linie się urywały, duże emocje były, więc dużo sms-ów i jak tu porównac do na przykład  głosów po występie Artura Chamskiego.+ tu na kogo głosowac wybierało się z dwóch uczestników, a tu z sześciu.
A głosowanie podczas całego tygodnia, no cóż gdyby Laura była zdrowa, to sms-y by się liczyły.Przecież tydzień temu Laura nie była jeszcze taka chora...

Nie widzę tu żadnego zaplanowanego z góry przekrętu.  Ponadto cieszę się, że Agnieszka Włodarczyk i Joasia Liszowska są bezpieczne, mają wielki talent i są divami i akby wizytówką tego programu, więc nie wyobrażam sobie aby na tym etapie odpadła jedna z nich.

Większy przkręt był z Jolą Fraszyńską, Łukaszem Dziemidokiem i Jackiem Poniedziałkiem w JOś 4. Daczego Rosa wtedy nie przestałeś oglądac? Pozdrawiam

Rosa

Cytat: Tkk_Bolly w Nd, 18 Paź 2009, 22:50:50
Nie widzę tu żadnego zaplanowanego z góry przekrętu.  Ponadto cieszę się, że Agnieszka Włodarczyk i Joasia Liszowska są bezpieczne, mają wielki talent i są divami i akby wizytówką tego programu, więc nie wyobrażam sobie aby na tym etapie odpadła jedna z nich.

Przekręt nawet jeśli nie do końca zaplanowany nadal jest przekretem a jego celem było zatrzymanie w programie tych dwóch div i jednocześnie zarobienie kasy na smsach

Cytat: Tkk_Bolly w Nd, 18 Paź 2009, 22:50:50

Większy przkręt był z Jolą Fraszyńską, Łukaszem Dziemidokiem i Jackiem Poniedziałkiem w JOś 4. Daczego Rosa wtedy nie przestałeś oglądac? Pozdrawiam
Bo nie ogladałem tamtej edycji :)
Ogladałem tylko pierwszą i tą teraźniejsza :)

Tkk_Bolly

Na przykład w edycji czwartej. Na początku programu ogłosili wynik widzów, że odpada Łukasz Dziemidok zostaje Kasia Galica. W trakcie programu jak był występ Joli Fraszyńskiej to wyszła i powiedziała, że nie zaspiewa z powodu choroby i zrezygnowała z programu. Dziemidok przyznał jokera(Monice Mrozińskiej), w tym czasie wyleciała Górniak i poprosiła produkcję aby Dziemidok wrócił do programu i po dwóch minutach ogłosili, że wróci.! Na miejsce Joli Fraszyńskiej  wszedł nagle Jacek Poniedziałek. A w kolejnych tygodniach Kasia Galica ponownie była zagrożona wspólnie z Łukszem Dziemidokiem i tym razem przegrała . I co Ty na to? Btw Dziemidok w ostateczności też wyleciał wkrótce potem i przyznał kolejnego jokera...

W edycji trzeciej Misiek Koterski podczas ogłaszania wyników pojedynku Grażyna Szapołowska vs. Aneta Zając wszedł powiedział, że rezygnuje i prosił produkcję, aby żadna z gwiazd nie odpadała ... i nie odpadła. 2 tygodnie później Aneta z Grażyną były ponownie zagrożone przez głosy widzów oczywiście.

Chciałem tylko napisac, że to jest taki zbieg okoliczności, że teraz Włodarczyk & Liszowska są bezpieczne! Takie zdarzenia miały miejsce w przeszłości i kończyło się to tak samo, więc dlaczego teraz miało by byc inaczej i któryś z uczestników miałby odpadac?

Rosa

Cytat: Tkk_Bolly w Nd, 18 Paź 2009, 23:50:04
Takie zdarzenia miały miejsce w przeszłości i kończyło się to tak samo, więc dlaczego teraz miało by byc inaczej i któryś z uczestników miałby odpadac?
W NORMALNYM programie poinformowano by widzów wcześniej że głosowanie jest wstrzymane a pieniądze tych którzy zdążyli już wysłac smsa zostałyby przekazane na cel charytatywny. Tutaj natomiast do konca wyciagano z ludzi kasę mimo iz producenci wiedzieli że obie panie zostają.

Tkk_Bolly

No ok zgodzę się, to prawie identyczna sytuacja jak była z Koteskim, producenci wiedzieli, że odejdzie(powstał program "Misiek Koterski show") a głosowanie na uczestniczki się odbyło.Ale tu też jest "względna sprawiedliwosc" dla Włodarczyk, Liszowskiej w odniesieniu do Szapołowskiej i Zając.

I podstawowa zasada Josia, której Rosa chyba nie uwzględniasz głosujemy na plus, a więc wszysycy którzy głosowali na Liszowską i Włodarczyk są zadowoleni, bo aktorki i tak zostały . Tak jak np z jokerem tez głosowanie widzów się nie liczy jednak fani osoby, która dostała jokera i tak są zadowoleni, że przeszła dalej choc nie przez te sms-y które wysłali.

Po za tym takie wyjście Rinke w trakcie ogłaszania wyników to jest show, to są emocje. Zgodzę się jedynie, że smsy mogły by byc na cele charytatywne, ale cała reszta wydaje mi się w porządku

brotherfan

Jestem zasmucony ostatnim odcinkiem JOŚ. Towarzyszyło w nim wiele emocji. Głównie negatywnych, spowodowanych odejściem Laury, na którą głosowałem i o której talencie przekonałem się w 5 edycji. Cała ta dramaturgia, bam, nagle wchodzi Rinke jakby nigdy nic, mówi coś niewyraźnie "Hop obie do przodu" xD. I mogę się założyć, że ten element został wprowadzony na żywo, nie był w scenariuszu, bo publiczność klaskała inaczej niż zwykle xD. Po za tym, dopiero pod koniec odcinka zajęto się sprawą Laury...niemalże nic podczas ogłaszania werdyktu.

Po za tym odcinek zaczął się o 21 xD, ciekaw jestem jaka była oglądalność, bo coś czuję że nie za wysoka :).

Pozdro.

chatiflatt

Bardzo się cieszymy, że w to wierzysz ;) Producenci także ;)
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Kamena

Odcinek obejrzałam przypadkowo. TVN się psuł i obejrzałam z nudów. Patricia pokonała Kudelskiego co mnie nie zdziwiło. Zagrożone Aga i Patricia. Aga chamsko stanęła Patricii na suknię co było dziwne O_o wiedziałam teraz pewnie znów wybiegnie jakiś ktoś i ogłosi że ktoś się rozchorował i one zostają z tego programu jest totalne dno

Damian

ee. tam. Teraz nikt nie wkroczy , bo to nie są dwie największe gwiazdy. Jestem pewien że Agnieszka pozostanie.

brotherfan

A ja bardzo bym chciał żeby została Patrycja. Obie bardzo lubię, ale jednak Agnieszka już wygrała swoją edycję, a Patrycja to wielki potencjał i umiejętności.