Epizod 01 - The Puppet Master

Zaczęty przez Tkk_Bolly, Pt, 18 Wrz 2009, 12:27:59

Meeg

Cytat: Aaragorn w So, 19 Wrz 2009, 15:10:27Facet, który non-stop kłamie akurat w tym wypadku miałby powiedzieć prawdę?

Racja. O tym nie pomyślałam.
Teoretycznie zbił majątek na ropie, masz Kasiu rację, ale przypomnijmy właśnie Jonathana z Cook Island, gdzie pisało, że jest pisarzem, a tak naprawdę jest aktorem.
Któż to tam wie kim jest ten facet i skąd się wziął :P.

Chciałabym, żeby w drugim odcinku bardziej przedstawili innych uczestników. Russella już uwielbiam, ale widzę w innych graczach duży potencjał i ciekawe charaktery. Nie chciałabym, żeby zaczęli ich pokazywać dopiero od połączenia (jak to było np. z Natalie w Micronesii).

anakonda34

Dokładnie napisac czy powiedziec mozna wszystko ale jaka jest prawda??? No coz jak na razie wszyscy skupiaja sie na Russelu a przeciez jest tam jeszcze 18 innych osob z czego mysle przynajmniej 5 zasluguje na wieksza uwage. Ogolnie pierwszy odcinek spoko pomimo ze moj angielski szwankuje cos nie cos zrozumialam :yeah:

Rosa

19x01
A ja się nie zgodze z wami wszystkimi :)
Uwazam że odcinek był po prostu marny.
Zacząłem ogladać, wspaniały początek z Jeffem a potem uups, gdzie czołowka? Przerwałem ogladanie, zaczalem przeklinac głupiego cappera, ściagnąłem inna wersję a tu znowu brak czołówki. Aaaa, po prostu producenci ponownie zidiocieli i lekcja z S14 poszła jak widac na marne.
Russel zły - ciekawy charakter acz wolalbym żeby odpadł tak w pierwszej polowie programu i dał troszkę czasu ekranowego innym
Russel dobry -jedna z 3 postaci z fioletowych którą zapamiętałem
John - 2 osoba, facet który marnie plywa
Szambo- strasznie irytująca (oczywiście mnie) osoba, powtórka z Sandy
żólci
Betsy- dobra glina
Ashley - głupia blondynka, podobała mi się na radzie gdy potrafiła się odgryźć jeffowi
Jaison - murzyn potrafiący plywać, jeśli nie będzie tak głupi jak James (a raczej nie powinien) to będę go z zainteresowaniem ogladał dalej
Ben - mini Russel zły, ale nie aż tak
Elisabeth - na razie stereotypowa azjatka
Mike - nie chce być wywalony
Natalie - głupsza blondynka
Marisa - podobała mi się w tym odcinku, szkoda że wyleciała

Razem 12 osób (pozostało 11) z obsady 20. Reszty to nie pamiętam nawet imion i dlatego odcinek uważam za marny.

Survivor US cierpi niestety na nieuleczalną chorobę czyli brak czasu. 13-14 odcinków po 40 minut nie pozwala ani na ciekawe twisty ani na pokazanie zbyt wielu ciekawych interakcji pomiędzy uczestnikami. Możliwe że to się zmieni jeśli Survivor wypadnie z głownej ramówki i przejdzie na okres letni lub do innej stacji. Wtedy tez oczywiscie zmniejszy się głowna nagroda no i nie będzie już wersji HD. Sam nie wiem co jest lepsze, całe szczęście że to nie do mnie należą takie decyzje.

slawek

19x01

Brak czołówki to totalna katastrofa, czekałem na nią odkąd skończył się sezon 18 i jeszcze tydzień muszę poczekać bo z tego co tu wyczytałem pojawi się w drugim odcinku.

Ogólnie miejscówka piękna, ten początek to aż zapierał dech w piersiach (przynajmniej u mnie).
Co do zawodników to nie zapamiętałem wszystkich jeszcze, tylko Russela, który robi na złość i jeśli jest tylko wynajęty przez producentów żeby mieszać to wcale to nie jest fajne, już go nie lubię. Shambo, no Jej po prostu nie dało się nie zapamiętać :) i ten Mike czy jakoś tak który miał być w Tocantins. Marisa też wpadła szybko w oko, ale może dlatego ją tak pokazywali bo aby w jednym odcinku była. Dużo osób nawet się nie wypowiadało więc nie wiadomo nawet imion.

Może być ciekawie, i czekam na czołówkę.
Sławek

Tkk_Bolly

Na oficjalnej są filmiki ze scenami poszerzającymi odcinek. Warto je obejrzec, by poznac uczestników lepiej.  Odcinki są dynamiczne i to pewnie powoduje, że Survivor ma tak wysoką ogladalnosc i utrzymuje się od tylu lat w ramówce

wookash94

https://youtube.com/watch?v=cHfRCn34rxo
https://youtube.com/watch?v=b9fqymE43ro&NR=1
Marisa to dla mnie najboleśniejszy early boot w przeciągu tych 19 sezonów. Nie wiem dlaczego, ale naprawdę uwielbiam tę dziewczynę. A gdyby jej plan z tym żeńskim sojuszem się powiódł, to nie miałbym żadnej wątpliwości, żebym ją pokochał.
Z kolei to  :plask: : https://youtube.com/watch?v=jJTYI1U1Kio&feature=channel . Najgłupszy uczestnik w historii?

sloneczko107

poprostu w tym odcinku pokazno nie wielu uczestników
a to co pokazano to tylko Russell którego stać na wszystko, pokazano że dwie blondynki to idiotki, chinka,japonka czy kto to myśli że inni to rasiści, Bettsy podejrzewa Russella a Shambo nie lubi się kompać z młodymi