Jak Oni Śpiewają 6: Pojedynek Mistrzów

Zaczęty przez Showmag, Nd, 17 Maj 2009, 15:44:56

Damian

hoho.. to naprawdę słabo. Kiedyś oglądalność była dużo większa... znudzili się widzowie... że też  TzG się nie znudzili.

Kuba 942

TzG w tym tygodniu i tak dostał w tył dzięki finałowi ME w siatkówce mężczyzn. Ale i tak jest jedną z najliczniej oglądanych pozycji TVN-u.
JoŚ zdecydowanie przegrywa z Mam Talent. Ale to juz taka sytuacja była zeszłym roku. Ciekawe czym Polsat zastąpi ten program (mam nadzieję że nie filmem)

Rosa

Ja ogladałem kawałki i musze powiedzić że naprawde srodze się zawiodlem.
Ci "mistrzowie" po prostu byli wyjątkowo słabi. Nie wiem, może się rozruszają z czasem ale na razie wyglądało to wyjątkowo paskudnie. Rubik w niczym tez nie pomógł.

ruma1992

Ta edycja ma jeden plus. Przynajmniej nie trzeba słuchać osób, które nigdy nie miały styczności ze śpiewaniem xDDD

Tkk_Bolly

Drugi odcinek według Tns Obop miał 2 276,32, a "rekordów" nie ma nawet w 15-sce. W pierwszym tygodniu nie dosc, że Joś rywalizowało z Mam talent to jeszcze doszedł Katyń i to zaważyło o słabym wyniku, choc teraz też nie ma rewelacji.

Pomysł na edycję tzw. Al-Stars to dla mnie świetny pomysł. Zawzięcie śledziłem trzy pierwsze edycje, bez opuszczenia odcinka. Czwartą też oglądałem, ale już nie z takim emocjami. A piątą po odpadnięciu wszystkich moich faworytów już sobie darowałem.

Teraz z powrotem Joasi Jabłczyńskiej, Agnieszki Włodarczyk i Joasi Liszowskiej znów jestem wiernym fanem, ponownie są wielkie emocje.

Oby Polsat stworzył (nie koniecznie już teraz, ale za rok czy dwa) program. Takie połączenie Joś i showtime. Stała ekipa kilkunastoosoba z różnych dziedzin rozrywki walczy o przychylnosc widzów śpiewając. Mogłyby byc inne zasady eliminacji., inna oprawa, nowe jury i prowadzący, aby nie było skojarześ z Joś

brotherfan

Według mnie jest to najlepsza edycja programu. Świetny pomysł na zakończenie JOŚ. Jak to sam Polsat określił, "prawdziwa gratka dla fanów programu". I to jest prawda.  Wiadomo dlaczego wyniki oglądalności są takie a nie inne.
Każdy, kto chce zobaczyć wreszcie prawdziwe, a nie przesłodzone oceny jury, każdy kto chce zobaczyć prawdziwą rywalizację niech zobaczy Jak ONI Śpiewają. Szkoda tylko, że to tylko 10 odcinków..., no ale cóż. I tak mnóstwo hajsu zainwestowali w te edycję.

Mam nadzieję, że oglądalność skoczy :-). Nie oczekuję tu cudów, po oglądalność spadła na niższy szczebel niż 3,4 i 5 edycja, ale myślę, że będzie OK. Sobota - JOŚ, Niedziela - MT.

Tkk_Bolly

Lepiej 10 odcinków z gwiazdami, niż 12-13 bez gwiazd jak edycja 4. i 5. W sumie to już nie ma znaczenia ogladalnosc bo i tak emisja zostanie przerwana przynajmniej na jakiś czas.
Może teraz czas na powrót Idola? Leszczyński powiedział, w wywiadzie niecałe 2 tyg. temu, że bardzo na to liczy. Moze już się z nim kontaktowali, skoro podjął ten temat
"Prawdziwa gratka dla fanów programu" idealnie tu pasuje, wierni fani się na pewno bardzo ucieczyli, sporo negatywnych wypowiedzi w stylu " po co oglądac gwiazdy, które już były " ale w większości te komentarze pisane są przez osoby nie oglądające programu. Tak pisac, aby pisac.

Co do najlepszej edycji to ciężko powiedziec, na razie All-Stars dąży w kierunku pobicia tej najlepszej jak do tej pory, najbardziej emocjonującej i gwiazdorskiej trzeciej ( z Jabłczyńską która jest i w szóstej, Szapołowską, Koterskim, Bończyk, Kuszewskim etc.)

Kuba 942

Cytat: brotherfan w Śr, 23 Wrz 2009, 20:47:55
Każdy, kto chce zobaczyć wreszcie prawdziwe, a nie przesłodzone oceny jury, każdy kto chce zobaczyć prawdziwą rywalizację niech zobaczy Jak ONI Śpiewają
bez przesady...
Ten program też sztuczny...a Ibisz jaki wyluzowany  :los:

brotherfan

Wszyscy pracujący przy tym programie bez względu na oglądalność chcą zrobić wszystko co w ich mocy. To podsumowanie pięciu edycji show. Według mnie takich programów się nie reaktywuje, tym bardziej że program jest już w zaawansowanym stadium jeżeli chodzi o edycje.

Widziałem ten wywiad dla IPLA, może Idol, a może będzie jurorem w The X FACTOR ? Nina T. powiedziała, że stawia na nowe talenty i szuka czegoś takiego na miejsce Jak ONI Śpiewają.

Tkk_Bolly

Każdy program się reaktywuje jeśli się to opłaca. Jeśli nowe propozycje polsatu nie odniosą sukcesu to postawią na sprawdzone hity.  A edycja All-stars nie musi kończyc programu. Nina w jednym z wywiadów powiedziała, że "programy tego typu zawsze koczą się edycją All-Stars(dokładnie tak tego nie nazwała :los:)" Ale jak narazie tylko w jednym kraju po trzech edycjach Tańca, czwarta byla z osobami z top3 poprzednich edycji i program się zakończył, innych przykładów nie znalazłem, bo zarówno w Big Brotherze, Survivor, TAR czy polskim Barze potem były normalne edycje.

I co z tego, że Krzysiek jest wyluzowany, przecież prowadzi rozrywkowe show. Dokładnie Kuba co masz na myśli pisząc, że ten program jest sztuczny?

brotherfan

Jak Wam się podobał 3 odcinek? Mnie zaskoczył kilkoma zmianami. Przede wszystkim, reklama tuż przed ogłoszeniem wyników kto odpada z programu, następnie reklama tuż przed samym występem Włodarczyk. Każdy występ zapowiada już nie tylko Ibisz, ale także Cichopek. Przywrócili także planszę, ze zdjęciami uczestnika przed materiałem. Od 1 odcinka zauważyłem, że gdy uczestnik z tunelu przechodzi na scenę, nie ma jingla.

Damian

Tak w ogóle to wczoraj oni w tym WHITE ROOMIE byli po 2 stronie za nimi był taki biały tunel. Nie była tego tła ze zdjęciami uczestników.

brotherfan

Ja dzięki kulisom IPLA i właśnie wczorajszemu odcinkowi dowiedziałem się, że ten White Room jest strasznie długi.

Czemu admin omija te edycje JOŚ? Może podam wyniki oglądalności za pierwsze odcinki:

(wg. AGB)

Odcinek 1 - 2 625 087 MLN widzów
Odcinek 2 - 2 761 553 MLN widzów

Mam nadzieję, że wczorajszy, 3 odcinek również zanotował wzrost oglądalności. Na tle pozostałych edycji ta wypada blado, ale coś mnie zaciekawiło. Niedawno była informacja że najdroższa reklama w JOŚ kosztuje 37, czy 39 tysięcy. Dzisiaj rano patrzyłem na październikowy cennik i okazało się, że reklama w przerwie o 20:35 kosztuje ponad 41 tys. .
Czyżby twórcy spodziewali się takiej oglądalności?

chatiflatt

Cichopek obniżył się głos, rozrosła jej się przepona. Kasia przestaje być medialnym dzieckiem, dorasta, na naszych oczach :D
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Showmag

Coraz mniej widzów śledzi "Jak Oni Śpiewają"
Trzy pierwsze odcinki ostatniej edycji "Jak Oni Śpiewają" zobaczyło 2,62 mln widzów. Przed rokiem, po trzech odcinkach, program oglądało średnio 3,09 mln osób - donoszą Wirtualnemedia.pl.

Więcej: https://showmag.info/2009/09/29/coraz-mniej-widzow-sledzi-jak-oni-spiewaja/