Survivor na przestrzeni lat

Zaczęty przez wookash94, Pn, 09 Mar 2009, 22:29:58

wookash94

Ja tam za nimi aż tak nie przepadam, a za bardziej wzruszające uważam wspominanie wyeliminowanych graczy przez F3/F4. Po prostu gdy widzę Coacha, JT i Stephena wzruszających się na widok bliskich, to zbiera mi się na wymioty. Zdecydowanie najlepsza wizyta była na Cook Islands - nie dość, że wygrała Parvati, to wybrała (właściwie to jej ojciec) Adama i Sudnrę, a  Yul ( :haft: ), Ozzy ( :haft: ) i Becky ( :haft: :haft: :haft: ) zostali w obozie. A poza tym wycieczka do wioski i wskakiwanie do jeziora w jaskini bardzo mi się podobało. Ale rzeczywiście family visit to udany pomysł.

Rosa

Nie cierpie tych odcinków. Praktycznie zawsze są to najnudniejsze epizody w całej serii i zwykle po prostu nie moge sie doczekac do momentu kiedy bliscy znikna a zawodnicy powróca do gry.

sloneczko107

a mi się podobają te odcinki :)
najbardziej wzsurzajacy był dla mnei ten w Gabonie, wygrał Bob ale przyprowadził innych bliskich do obzu i wtedy Matty oświadczył się swojej narzeczonej :)
podobał mi się też w Cook Island gdzie Parvati wygrał i gdzie wskakiwali do tego jeziorka :)

mia

1. Jaki jest Wasz ulubiony sezon? 1. Cook Islands, 2. Amazon, 3. Gabon
2. Jaki jest według Was najgorszy sezon? 1. All Stars -ludzie dają się manipulować burakowi i połgłówkowi Robowi 2. Vanuatu 3. Thailand
3. Wymieńcie pięć najlepszych kobiecych graczy wszech czasów. 1. Jenna Morasca, 2. Amanda Kimmel, 3. Shugar,
4. Wymieńcie pięciu najlepszych męskich graczy wszech czasów: Ozzy, Terry, Todd, Yao-Man, J.T. 
5. Trzech zawodników, których nienawidziliście najbardziej: Boston Rob, Candice, Randy, Coach, Richard 
6. Kto jest najbardziej zasłużonym zwycięzcą? J.T., Ethan, Jenna
7. Kto jest najmniej zasłużonym zwycięzcą? 1. Amber, Tina, Chris,
8. Który twist był najlepszy? twist z butelką w cook islands
9. Intro do których sezonów było najlepsze? Amazon
Itp.

Meeg

sezony, które oglądałam: 1, 2, 3, 4, 11, 12, 13, 15, 16, 17, 18, 19.

1. Jaki jest Wasz ulubiony sezon? Chiny (zdecydowanie) i Micronesia
2. Jaki jest według Was najgorszy sezon? Africa, Australia, Exile Island
3. Wymieńcie pięć najlepszych kobiecych graczy wszech czasów. Cirie, Parv, Stephenie, Erinn, Courtney
4. Wymieńcie pięciu najlepszych męskich graczy wszech czasów. Todd, Richard H., Boston Rob, Tyson, Ozzy
5. Trzech zawodników, których nienawidziliście najbardziej. Sierra :P, Coach, Shambo
6. Kto jest najbardziej zasłużonym zwycięzcą? Todd (zdecydowanie), Richard H., Parvati
7. Kto jest najmniej zasłużonym zwycięzcą? Aras, JT
8. Który twist był najlepszy? wprowadzenie ukrytego immunitetu
9. Intro do których sezonów było najlepsze?
moje TOP 5 intro:
1. Tocantins
2. Chiny
3. Samoa
4. Cook Islands
5. Micronesia

moja lista sezonów.
1. Chiny
2. Micronesia
3. Borneo
4. Gabon
5. Cook Islands
6. Tocantins
7. Guatemala
8. Samoa (jak na razie, może spaść, może podskoczyć)
9. Marquesas
10. Exile Island
11. Africa
12. Australian Outback

najbardziej wartościowe osoby w poszczególnych sezonach.

Borneo - Richard, Greg, Susan
The Australian Outback - Colby, Tina
Africa - Ethan, Silas
Marquesas - Rob, Tammy, Sean, Gabriel
Thailand - nie oglądałam.
The Amazon - nie oglądałam.
Pearl Islands - nie oglądałam.
All-Stars - nie oglądałam.
Vanuatu - nie oglądałam.
Palau - nie oglądałam.
Guatemala - Judd, Danni, Stephenie
Exile Island - Danielle, Cirie, Aras
Cook Islands - Yul, Ozzy, Jonathan
Fiji - nie oglądałam.
China - Todd, Courtney, PG
Micronesia - Parv, Cirie, Natalie
Gabon - Ken, Corinne, Randy
Tocantins - Tyson, Erinn
Samoa - Erik, Brett, Jaison

moje All-Stars.
kobiety - Courtney, Erinn, Stephenie, Cirie, Natalie, PG, Sugar, Parvati, Corinne, Danielle
faceci - Todd, Tyson, Richard H., Ozzy, Kenny, Randy, Jean-Robert, Boston Rob, Jonathan, Brendan

najlepszy start.
Tocantins.

wookash94

Najlepsze, najśmieszniejsze i te quoty z Survivora, których nigdy nie zapomnę:
Po pierwsze trzeba powiedzieć, że najlepsze teksty mieli zdecydowanie James Clement, Courtney Yates, Crystal Cox, Rob Cesternino i Sandra Diaz-Twine. Nie pamiętam niestety wszystkich. Przy pomocy Sucks znalazłem:
Cirie: "You might not be able to beat em' with these (tu pokazuje mięśnie), but you can always beat em' with this (i wskazuje na rozum).
Katie Gallagher: "We can't get a female alliance together... because Caryn sucks."
James Clement: "What in the nickelodeon is going on?"
James Clement (chyba o Peih-Gee): "We're supposed to be doing a challenge, and she cracks up and starts talking about sudoku."
Crystal (o Randy'm): "What the hell? I was voted number four? Behind a guy who can't even barely walk?"
Crystal (głosując i wrzeszcąc na Randy'ego): "You made my life hell, from day one! Forget you, go home, good bye!"
Courtney Yates: "I like the cave. The cave is my happy place. What I don't like, is when everyone and their damn mother decides that they like the cave too."
Courtney Yates: (o Toddzie) "I don't think I can spend 39 days with the flight attendant voice. You can almost hear everyone opening their bags of peanuts every time he speaks."
Courtney Yates: (o Denise) "I think the USA hockey team is missing a player."
Helen Glover (o Jan): "If I had a gun I would have shot her first and me second. That's why I don't carry a gun."
Rob C.: "I don't like Joanna. She's always yelling about Jesus, and how Jesus loves Jaburu. I didn't know that Jesus had a vested interest in Survivor. Cause, as far as I've seen every picture of Jesus, he's a guy. And I think that he would want the guys to win."
Rob C.: "I said that the only way Roger is gonna win immunity is if it's a contest of 'Name that Perry Como song.' Or perhaps 'What type of prune is this?' Or some sort of other thing that only an old man like Roger would be able to determine."
Rob C.: "Heidi has been bitten by some insect. And it has now reached the size of one of her breasts on her knee."
Sugar (głosując na Randy'ego): "You are a disgusting, old, hotheaded, chauvinistic, alcoholic... BIGOT, and you need to grow up before you die alone. Ah loser!"  
Sandra Diaz-Twine: "We can beat Jon, because Jon is like a girl."
Sandra Diaz-Twine: "I can get loud too, what the f*ck!"
Sandra Diaz-Twine: "How could I have thrown out the fish? I wasn't even over there, I was over here yelling at that mother f*cker."
Pamiętacie jeszcze jakieś?

Rosa

Niezapomniane pozegnanie Rogera
Rob C przy konfesjonale "na na na naa, na na na naa, eeej , gooodbye"

paczek1098

Moim ulubionym sezonem jest palau ponieważ stefani pokonała całe swoje plemia i byłem na tych wyspach są nprawde przepiękne
Moimi ulubionymi zawodniczkami są; erin tajlandia, ami vanuatu :love: , stefani lagrosa palau i gwatemala; p.g chiny; ticujana z pearl i islland
Mężczyżni:erik chiny robert markizy erik fiji boby jon palau i gwatemala ibrahim palau
Najbardziej na zwyjęstwo zasłużyła viceppa i danii
najmniej amber

Sylvia2307

Pytania

1. Jaki jest Wasz ulubiony sezon? Z tych co obejrzałam jest to zdecydowania sezon 16: Micronesia ;)
2. Jaki jest według Was najgorszy sezon? hmm... Fidżi i Tocantis
3. Wymieńcie pięć najlepszych kobiecych graczy wszech czasów. Amanda (Chiny, Mikronesia), Parvati (dopiero w Mikronesi), Sugar (Gabon), Courtney(Chiny) i...
4. Wymieńcie pięciu najlepszych męskich graczy wszech czasów. Ozzy(Cook Island ,Mikronesia), Todd(Chiny), Terry(Panama), Bob(Gabon) i oczywiście Rubert(Pearl Island, All Stars)
5. Trzech zawodników, których nienawidziliście najbardziej. Coach(Tocantis), Jean-Robert(Chiny), Shane(Panama)
6. Kto jest najbardziej zasłużonym zwycięzcą? Todd(Chiny)
7. Kto jest najmniej zasłużonym zwycięzcą? z tych co oglądałam to chyba Earl
8. Który twist był najlepszy? Powrót Outcoast z Pearl Island, Przemieszanie szczepów po tym jak myśleli, że są jednym plemieniem(Gabon)
9. Intro do których sezonów było najlepsze? Nie mam zdania na ten temat

Blindside (te ulubione):
Micronesia - Erik - bardzo dobre podejście Erika, jednak nie wiem jak można być tak naiwnym i zaufać kobietom :D:P
Micronesia - Alexis - wspaniała gra Amandy, sama dałabym się nabrać, bardzo mnie ta rada denerwowała, bo bardzo lubiłam Amandę, i nie chciałam, żeby odeszła i udało się :D:D świetnie zagranie, dobrze, że HI nie było na wyspie a w obozie inaczej nie byłoby takiego zaskoczenia ;]
China - James - no cóż pomysł Amandy bardzo dobry :D ale chłopak ma teraz za to tytuł "jednego z najgłupszych" ale tak to już bywa, jak się ma te dwa HI :P
Gabon - Randy - sam się o to prosił co tu ukrywać (a tak w nawiasie to FHI Boba był bardzo dobry, powinien zająć się tworzeniem ich dla kolejnych sezonów :D:P)

Osoby:
Borneo - nie oglądałam
The Australian Outback - nie oglądałam
Africa - nie oglądałam
Marquesas - nie oglądałam
Thailand - nie oglądałam
The Amazon - oglądałam, ale średnio kojarzę, bo to było już dawno
Pearl Islands - Rupert Boneham, Sandra Diaz-Twine
All-Stars - Rupert Boneham
Vanuatu - nie oglądałam
Palau - nie oglądałam
Guatemala - nie oglądałam
Exile Island - Cirie Fields, Terry Deitz, Aras Baskauskas
Cook Islands - Jonathan Penner, Candice Woodcock, Oscar "Ozzy" Lusth, Yul Kwon
Fiji - Yau-Man Chan
China - Amanda Kimmel, Michael "Frosti" Zernow, Courtney Yates, Todd Herzog
Micronesia - Amanda Kimmel, Parvati Shallow, Cirie Fields
Gabon - Jessica "Sugar" Kiper, Matty Whitmore
Tocantins - Erinn Lobdell, Sierra Reed, Tamara "Taj" Johnson-George, Tyson Apostol, Benjamin "Coach" Wade(jednak ostatniej dwójki nie lubię)

Najlepszy start? Pearl Island  (S7) ;)

Listę All-Stars'ów i ulubionych sezonów sobie daruję, za mało sezonów oglądałam, żeby ją stworzyć ;p

Ciekavy

Troszkę poza tematem - czy istnieje gdzieś lista rekordów Survior, typu najdłuższa konkurencja, kto wygrał najwięcej immunitetów itp. itd.?

misiunio13

Proponuje wypisywac oceny kazdego zobaczonego sezou Survivor plus ulubiona postac. Ocenie w skali od 1-10 . Co miesiac bedzie podsumowanie , ktory sezon wygrywa.

No to zaczynam :)
11 -   7     Danni
14 -   9     Alex
15 -   9     Phei - Ghi
16 -   10   Natalie
17 -   10   Crystal
18 -   7     Taj
19 -   10   Russel   

wb1

To ja jestem kolejny:
4 - 10 Neleh
5- 8 Brian
6- 8 Jenna
12- 9 Cirie
13 - 7 Ozzy
14 - 9 Yau-Man/Alex
15 - 9 Amanda
16 - 9 Eliza

Grotherd

3 - Africa - 5 - Ethan
4 - Marquesas - 6 - Rob
5 - Thailand - 6 - Penny
6 - Amazon - 8 - Jenna
7 - Pearl Islands - 9 - Jon
8 - All-Stars - 5 - Rob
9 - Vanuatu - 7 - Julie
10 - Palau - 9 - Stephenie
11 - Gwatemala - 5 - Stephenie
14 - Fidżi - 7 - Yau Man
15 - China - 10 - Todd
16 - Micronesia - 10 - Parvati
17 - Gabon - 9 - Corinne
18 - Tocantins - 10 - Tyson

Fei_Long

(1) Borneo-3-Kelly
(3) Africa: Keynia -5 - Linsdy
(4) Marquesas-5-Kathy
(7) Pear Islands:Pirat Edition -6- Burton
(9) Vanuatu:Islands of Fire - 7 - Eliza
(10) Palau: War and Wild - 7 - Stephanie
(11) Guatemala: The Maya Empire - 7 - Stephanie
(12) Panama: Exile Island- 8 - Danielle/Cirie (przepraszam za brak zdecydowania)
(14) Fiji: Island's Tortoise -8- Earl
(15) China: Acient Culture - 9 - Peih-Gee
(16) Micronesia:Fans vs Favorites- 10- Parvati
(17) Gabon: Earth's Last Eden- 7 - Crystal
(18) Tocantins: The Brazilian Highlands- 9 - Taj
(19) Samoa: Treasure Island - 10 - Russell

Meeg

świetny pomysł ;D.

Borneo - 7 - Richard
Australia - 3 - Colby
Africa - 3 - Ethan
Marquesas - 5 - Boston Rob