Bitwa o sławę

Zaczęty przez brotherfan, Śr, 15 Lip 2009, 14:45:13

brotherfan

No właśnie...według mnie powinni dać relację z wczorajszej imprezy w dziale VOD, czy ktoś w ogóle nad tymi kamerami panuje? W kuchni jak adrian gadał z kimś to ich głów nie było widać, a wystarczył jeden ruch do góry, jakieś przybliżenie i by było lepiej... . Zauważyłem, że najlepszą jakość odbioru ma mikroport Adriana...reszta to trzeszczące śmiechy hihy.

Ice

CytatNo właśnie...według mnie powinni dać relację z wczorajszej imprezy w dziale VOD,
Ciekawe jak, skoro kamerki im się rozładowały. :D

Cytat: brotherfan w So, 25 Lip 2009, 09:58:57
Program ruszył, kamery działają, jednak jakość odstaje od internetowych kamerek w BB ;/.
No cóż... czego spodziewać się po ludziach, którzy nie mają pojęcia o produkcji? Łatwa kasa. :)

CytatI rozumiem, że nie będą"skręcane" codzienne odcinki.
Ależ oczywiście, że nie. :) Kto z tej małej grupki osób próbowałoby zmontować poszczególne odcinki w programie do montażu... przecież to śmiech na sali. Ruchów kamer co oczywiste nie będzie - sami widzicie jak to wszystko wygląda. Jakoś inne, internetowe projekty podobnego typu potrafią zadbać o takie szczegóły.

CytatNA stronie nawet nie ma żadnych przeprosiń za transmisję wczorajszego show, a już zachęcają do oglądania tego za tydzień.
No co. :) Przecież nie powiedzą, że im się kamera rozładowała. :D Albo, że nie umieją zadbać o takie rzeczy.

Na razie nic mnie nie dziwi. :wisienka: Nadal potępiam ''Bitwę o sławę'' - nic innego nie pozostaje przy takim wyglądzie tego... ''czegoś''. Strony to już chyba nie będą aktualizować?

PS. Widzę, że Nadolski nadal jest zdeterminowany i chce być osobą publiczną. I tak oto przyszła BITWA O SŁAWĘ. :D Nazwa kusi. Dziwne, że tam wszedł. Chyba, że jest głupi i myśli, że takie coś przyniesie mu jeszcze większą popularność i ogrom propozycji zawodowych. Cokolwiek to znaczy.

Damian

Muszę przytoczyć jedno ze zdań na głównej stronie :
"Kamery zamontowane w domu gwarantują wysoką jakość obrazu w kolorze, ale przede wszystkim dają płynność obrazu. W praktyce oznacza to, że obraz z kamery w internecie będzie identyczny jak obraz z telewizora. W kolorze, płynnie i bez ,,cięć"."  :ubaw: :plask: Fajne bajki.. jak na razie "działają" 4 kamery , widziałem typkę otwierającą ser , głos Adriana i kamera która non stop się zacina , same kłamstwa na głównej.. eh

brotherfan

Lol, załóżmy że zamontowali kamery które się ruszają. No to teraz jest jakaś tam dyskusja w salonie, więc co do za problem odpowiednio kamerą ruszać żeby było widać dobrze uczestników i wiedzieć kto co mówi? Przecież w salonie są dwie kamery! Spodziewałem się czegoś większego, dobrze że uczestnicy tego nie widzą od zewnątrz, bo pewnie część by zrezygnowała. Po za tym powinni zaktualizować stronę główną, zrobić dział o uczestnikach, ale nie, producenci się podniecają że kamery działają. Ciekaw jestem kiedy będzie jakieś pierwsze zadanie. Bo przecież tym uczestnikom się nudzi! Adi znowu zaczyna jak w  BB4.1, tandetny podryw xD.

EDIT: ile czasu można w simsy grać? xD.

Ice

Tam nie ma operatorów więc i kamery nie będą chodzić ciągle za uczestnikami. Sam widzisz czym to nagrywają. Taki to problem.

Damian

Jakby chociaż były takie jak w BB4 , to byłoby super , zbliżały by.. itd Ogólnie nic w programie się nie dzieje.

Kuba 942

Lipa i tyle, nawet nie mam zamiaru do tego oglądać szkoda łącza  :los:
Ja jestem ciekawy czy znajdą się ludzie którzy będą chcieli te płatne kamerki później wykupić.

A w BB "Czwórkowym" i tak obraz z kamerek był manipulowany, i też często się zdarzało, że nie było nic. Acha no i dźwięku nie miały.

Damian

Kuba tak masz rację , ale mi chodzi o te kamery nie internetowe , te telewizyjne. Szczerze mówiąc z wyglądu były świetne.

kamil2505

Co za dziadostwo! Myślałem, że Big Brothera z TV4 już nic nie jest w stanie pobić. A jednak... Kompletny niewypał. Nie mam zamiaru już wogóle tam wchodzić, bo nawet strona internetowa ma mnóstwo błędów. Współczuje tylko tym sponsorom, że wrzucili tyle pieniędzy w coś takiego... Chociaż administratorzy obiecują usunięcie problemów technicznych do 29.07., czyli do środy. Raczej w to nie wierzę.

podmark

Boże widzisz i nie grzmisz...

Co to ma być ?! Uczestnicy póki co strasznie się nudzą i "producenci" nic nie robią, żeby to zmienić. Oni chyba naprawdę za bardzo naoglądali się BB w TV 4 i myślą, że samo zamknięcie ich w tym mieszkaniu da ludziom frajdę. Podglądanie jest nudne. Brakuje najlepszych fragmentów, rozmów, brakuje porządnego opisu sytuacji - w BB 1 były informacje na stronie głównej co kilka minut, jeśli coś się wydarzyło - jakaś kłótnia, przepychanki. A tu nic - dopiero dzisiaj wiadomo kto jest kim :D. Jedna wielka beznadzieja.

Ale Nadolski zrobił dobry ruch - nie dość, że pewnie ładnie mu zapłacili za samo wejście do tego czegoś, to jeszcze przez 4 tygodnie ma immunitet. Po tym czasie nastoletnie fanki zniewieściałego studenta filologii polskiej (który zasłynął jakże poprawną polszczyzną mówiąc w BB "nie będą wchodzić w życie z moimi butami" :ubaw:) zaczną wysyłać smsy, by to on wygrał. No a że za bardzo nie będzie innych faworytów (no bo jak ktoś ma poznać innego uczestnika, jak nie wiadomo, jak się zachowywał cały dzień, a my widzieliśmy go tylko przez 10 min. leżącego na kanapie), to wygra Nadolski - kasa za udział i nagroda główna. Hmm - obrotna z niego cio...  :devil:

Kuba 942

Szkoda jednak, że jeden z moich dwóch ulubionych gatunków reality show i jak już powstanie coś takiego to musiał być to internetowy niewypał. No ale za dużo się nie spodziewałem po tym...

brotherfan

Ale szczerze powiem, że te filmiki przedstawiające uczestników są całkiem wporzo. Adrian po raz kolejny "studiuje filologie...", ale dobrze że tym razem "polską" a nie "polsko" :)

Ice

CytatCo za dziadostwo! Myślałem, że Big Brothera z TV4 już nic nie jest w stanie pobić. A jednak...
Przepraszam bardzo, ale jak można porównywać program z gatunku reality-show w telewizji do marnego programu internetowego również z tego gatunku?

CytatWspółczuje tylko tym sponsorom, że wrzucili tyle pieniędzy w coś takiego...
Nie rozumiem czego tu współczuć. Sami wiedzieli w co kasę wpychają - umówmy się, że ten projekt od razu był skazany na porażkę - a wszystko dzięki ludziom, którzy nie są odpowiednimi osobami do tworzenia takiego czegpś. Widać komuś zabrakło łba do interesów. Z drugiej strony chciało się więcej zarobić to się tak ma. To samo tyczy się wielkich pomysłodawców.

Widzę, że nie jestem odosobniony w mojej krytycznej opinii jeśli chodzi o ''Bitwę o sławę'' co mnie bardzo cieszy. Sama strona internetowa od początku straszyła nieprofesjonalnym kierowaniem, wiadomościami mijającymi się z prawdą, kopiowaniem treści z innych stron przekształcając je po swojemu... A jaka strona takie wykończenie całości. W tym przypadku sprawdziło się to w 100%.

Jednym słowem - TRAGIZM. :) Pod każdym względem.

kamil2505

Ostatnio tam zajrzałem... i co zobaczyłem??? Pana Nadolskiego w wannie, a obok niego chodziła jakaś laska... Jakoś dźwięku słaba. nuda na całego ;/

Tkk_Bolly

Teraz mają byc mikroporty, a może już są?
Wczoraj odbyły się nominacje, na stronie cisza, z forum ktoś podał wyniki, ale nie wiadomo czy prawdziwe. Zadanie skok na bangee zaliczyli wszyscy, więc każdy nominował dwie osoby.