Inne teleturnieje

Zaczęty przez Luxis, Pn, 16 Maj 2005, 20:03:22

podmark

Cytat: Kuba 942 w Pt, 03 Kwi 2009, 15:17:37
Czyli za za szybko pewnie oni tej kasy nie otrzymują.
Jak w większości teleturniejów, pieniądze na konto zwycięzcy wpływają dopiero po emisji programu (w zależności od programu, producenci dają sobie od 1 do 3 miesięcy) :)

joker

W dzisiejszym odcinku HITW występowały VIPy:
W specjalnym odcinku programu "Hole In The Wall" zmierzą się gwiazdy szklanego ekranu. W drużynie niebieskich będą to: Maciej Rock (kapitan zespołu), Maciej Dowbor i Kuba Klawiter; w drużynie czerwonych: Joanna Pierzak (kapitan), Paweł Orleański i Daniel Wieleba. Jak poradzą sobie w zderzeniu ze styropianowymi ścianami? Zwycięska drużna przekaże swą nagrodę na rzecz Fundacji POLSAT.

Kuba 942

Oglądałem ten odcinek. Bardzo fajny  :P
Klawiter, Rock czy Wieleba pasują do tego teleturnieju :)
Wczoraj było dużo śmiechu ;). Niebiescy wygrali.
Kim jest ta narzeczona Orleańskiego? Bo ja jej nigdzie nie widziałem w TV

Pudelek

Ona jest aktorką https://filmweb.pl/Person?id=8724 A poza tym to od dawna już jest jego żona, z którą ma dziecko.

Kuba 942

A to ona  :los:
Widziałem ją w filmie Show

chatiflatt

Po raz pierwszy zagrali razem w telenoweli Polsatu 'Życie jak Poker', równiez grali parę. A poznali się ponoć na filmówce :)
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Pudelek

W dzisiejszym "Hole in the wall" minimum czterech uczestników brało wcześniej udział w "Fort Boyard". Za mało emocji mieli chyba w forcie :P

Kuba 942

Widzę coś nowego w Dwójce, bardzo podobne do Call TV jednak to nie będzie to:

Anna Popek i Kuba Klawiter poprowadzą nowy, interaktywny teleturniej Dwójki "Lotko.tv". Program będzie emitowany przez okres wakacji, począwszy od 22 czerwca.

Struktura teleturnieju została oparta na szeregu zagadek filmowych, do rozwiązywania których telewidzowie będą mogli zgłaszać się za pośrednictwem SMS i IVR (teleaudio). Mają one dotyczyć najbardziej znanych pozycji programowych TVP takich jak "Ranczo", "Klan", "Czterej pancerni i pies" czy "Miś".

W codziennych programach (emisja od poniedziałku do czwartku o 13.30), prezentowanych będzie pięć zagadek. W każdy piątek (o godzi. 13.30) widzów czeka losowanie nagrody tygodnia o wysokości 15000 zł.

Kuba Klawiter był poprzednio związany z TV4, gdzie prowadził między innymi programy "Big Brother" oraz "Nowa generacja". Anna Popek jest jedną z prowadzących "Pytania na śniadanie" TVP2.

Producentem programu "Lotko.tv" będzie firma One-2-One.

[Wirtulanemedia.pl]

Kuba Klawiter, odchodzi z Czwórki? Ja np. lubię tego prowadzącego :)
A o firmie One-2-One pierwszy słyszę :P

Ice

CytatKuba Klawiter, odchodzi z Czwórki? Ja np. lubię tego prowadzącego

Tego nie wiadomo, ostatnio prowadził dla Czwórki galę Elite Model Look, a sam w swoim profilu na GL nie wpisał, że rozstał się ze stacją.

CytatA o firmie One-2-One pierwszy słyszę

Chyba produkowali już coś dla Czwórki - ''Kamienicę'' i ''Teleszau'', specjalizują się w tworzeniu programów interaktywnych i stron internetowych.

podmark

Firma one-2-one zajmuje się najogólniej mówiąc obsługą sms premium. Firma ta w przeciwieństwie do Teleaudio potrafi stworzyć ciekawe systemy, które nie tylko zliczają głosy.

Co do teleturnieju - zaskoczyła mnie informacja o przejściu Klawitera do TVP 2, ale co się dziwić - wiosną został olany przez Czwórkę, a jakoś zarabiać trzeba.

Kuba 942

Czasami zajrzę do tego Lotko.TV. Niezły program, w sam raz na wakacje i na taką porę. Coś innego od tych programów Call TV które możemy często spotkać w tych porach ale sam jest podobny do nich :P

Ice

Na szczęście jednak daleko temu programowi do call-tv. W zasadzie nim nie jest.

Kuba 942

Dzisiaj widziałem, że Klawiter sam prowadził i było jeszcze lepiej :)
Co prawda Popek też spoko, ale dzisiaj najlepsze było jak padło pytanie "Jak ma na imię mąż Grażynki z Klanu" no i 10 minut było poświęcone polskiemu Chuckowi Norrisowi - Ryśku  :ubaw:

Ice

CytatDzisiaj widziałem, że Klawiter sam prowadził i było jeszcze lepiej

Prowadzi od kilku dni. :) Anna Popek ma wrócić do prowadzenia niebawem.

Kuba 942

Teleturniej 300 proc. Normy schodzi z anteny TVP1:

Teleturniej "300 proc. normy" prowadzony przez Macieja Orłosia, najprawdopodobniej nie doczeka się kontynuacji w jesiennej ramówce TVP 1. Zastąpić ma go inny program rozrywkowy.

"300 proc. normy" nadawane było w Jedynce od września ub.r do początku lipca br., jesienią 2008 roku w soboty i niedziele o 17.20, a w tym roku głównie w soboty o 17.20. Teleturniej sprawdzał wiedzę uczestników na temat wydarzeń z życia Polaków w czasach PRL-u. Gracze odpowiadali w nim na pytania przygotowane w formie zabawnych archiwaliów filmowych z tamtych czasów.

- Nadaliśmy 50 odcinków tego programu, co spowodowało wyczerpanie się zbioru archiwaliów w nim wykorzystywanych. Wszystkie kuriozalne rzeczy z czasów PRL-u zostały już pokazane i wyśmiane w tym programie - tak w rozmowie z Wirtualnemedia.pl powód zdjęcia teleturnieju z anteny tłumaczy Roman Rogowiecki, zastępca dyrektora TVP 1 ds. audycji artystycznych i rozrywkowych.

Z danych AGB Nielsen Media Research wynika, że wszystkie odcinki programu "300 proc. normy" oglądało średnio 2,62 mln widzów przy udziale w grupie 4+ wynoszącym 25,72 proc., a w 16-49 - 19,81 proc. W czasie jego emisji Jedynka wygrywała z konkurencją, bo TVN miał wtedy 15,49 proc. udziału, TVP 2 - 15,27 proc., a Polsat - 11,5 proc. (dane dla grupy 4+).

Na razie nie zdecydowano, jaki program zastąpi "300 proc. normy" w jesiennej ramówce Jedynki. - Jest parę różnych pomysłów - mówi tylko Rogowiecki. Jedną z propozycji jest teleturniej, w którym brałyby udział pary narzeczeńskie.

[Wirtualnemedia.pl]

Gdyby to była Dwójka to bym poprosił o Va Banque :D a tak to nie wiadomo co teraz będzie. Teleturniej ten nie był zły. Ale pary narzeczeńskie mhm nie dobry pomysł  :los: