[Niemcy] Big Brother 09

Zaczęty przez kamil2505, Pt, 15 Sie 2008, 16:06:11

Pudelek

Jak od samego początku obstawiam, że wygra Beni. Z jednej strony wkurzające jest to, ze od samego początku było to do przewidzenia. Chociaż z drugiej strony (oglądając edycję do połowy) muszę stwierdzić, że to chyba najlepszy kandydat do zwycięstwa. Byłoby też ok jak wygrałby mój imiennik Daniel lub Sascha. Byle nie Geraldine(!), Marcel lub Alex...

A i tak najlepsza była Aninna!  :los:

Damian

Właśnie wszedłem na oficjalną stronę odpadł Sascha i Alex ;) cieszę się

Damian

No i zwycięzcą " Big Brother 9" będzie na 100% mężczyzna. Właśnie odpadła Geraldine zajmując 3 miejsce , 4 ma Beni , a 5 ta murzynka Diana , w finale zostają Daniel i Marcel. Moim zdaniem wygra Marcel , miał duże szanse w 8 edycji. Finał bardzo fajny , jak zwykle tłumy ludzi , świetnie.

A jednak wygrał Daniel ... zaskoczyło mnie to no i dobiegła 9 edycja BB końca ;) ciekawe , czy zrobią BB10 ?

kamil2505

No to zwycięzcą został Daniel. Miał 55% głosów. To dużo. Mój faworyt Beni zajął 4 lokatę. :( Szkoda.

Już też wiadomo, że powstanie 10 edycja show.

Damian

Będzie Big Brother 10  :buzz: ????  a tak oglądalność spadła hehe  :ubaw:  a skąd wiesz? i wiesz może kiedy?

kamil2505

Będzie będzie... Przynajmniej wydaję mi się, że dobrze zrozumiałem :) Mówili, że będzie Big Brother 10, ale nie wiadomo jeszcze kiedy. No chyba, że czegoś nie zrozumiałem. Obstawiam, że kolejna edycja będzie gdzieś na przełomie roku...

Damian

Czyli z tą oglądalnością , nie było tak źle skoro stawiają na kolejną edycję. Ale jeśli już chcą muszą wprowadzić wiele zmian bo znowu 10 edycja w takim stylu , to oglądalność bankowo spadnie.

Pudelek

Bardzo sie cieszę, ze wygrał Daniel. Przyznam, że pod koniec już tak obstawiałem analizując (miarodajne)wyniki ankiet na bbfun.de. Chociaż na początku zdecydowanie faworytami ludzi byli Benni i Geraldine.

Jak dla mnie edycja zbyt długa i trochę nudna...

Damian

A na miejscu Marcela to bym się załamał znowu 2 miejsce hehe chociaż to i tak dobry wyniki 2 edycje pod rząd i dwa razy 2 miejsce.  :gwizd:

Pudelek

Marcel miał już swoją szansę i to nie tak dawno. Zarówno on, jak i Sascha (który wygrał piątą edycję) mieli trochę rozruszać tę edycję w jej najgorszym okresie. Nikt chyba nie zakładał, że mają jakiekolwiek szanse na zwycięstwo.
A tak wogóle to mnie irytowały jego głupie żarty.

Damian

Miejmy nadzieję że nowa edycja przyjmie nową formułę i nie będzie trwała 211 dni , tylko 100 :)

kamil2505

Niemcom Big Brothery się udają, ale jest coraz gorzej. Nic dziwnego, skoro edycje trwają po 200 dni, a zasady coraz bardziej przypominają te z Big Brother 4.1.
Ta edycja była nudna i mało interesująca. Chociaż i tak lepsza od 4 i 5 polskiej edycji. Tutaj wymyślnych zadań (rzadko), ale nie brakowało.
Następna edycja pewnie na przełomie roku. Tylko żeby znowu nie trwała 200 dni i była nudna jak ta. Bo wtedy to tylko "kaplicę" wróże.

I może trochę liczb.
Poniedziałkowy finał oglądało 1,22 mln widzów co dało 11,8% udziału w rynku i zarazem 1,6% mniej udziału niż podczas finału BB8, kiedy to finał oglądało 1,65 mln widzów. Natomiast finał BB7 miał 16% udziału w rynku, czyli tendencja spadkowa. Należy też zauważyć, ze finał poprzedniej edycji zaczynał się godzinę później, czyli o 21:15.

Mimo wszystko Big Brother - Finał znalazł się w pierwszej dziesiątce najchętniej oglądanych programów w poniedziałek. Uplasował się na 9. pozycji. Był to też rekord oglądalności tej edycji.

Showmag

Niemcy: Daniel Schöller zwycięzcą "Big Brother 9"
W poniedziałek wieczorem w Niemczech zakończyła się 9. edycja "Big Brothera".

Więcej: https://showmag.info/2009/07/08/niemcy-daniel-scholler-zwyciezca-big-brother-9/

Damian

Jestem bardzo ciekaw czy 10 edycja , przyjmnie jakąś nową formułę , czy znowu będą te mecze  :?!:  miejmy nadzieję , że pojawi się coś nowego...

Pudelek

Obiecałem sobie, że obejrzę sobie pozostałe odcinki na które czasu nie miałem. No i tak na półmetku tej edycji miały miejsce kolejne otwarte nominacje czyli takie podczas których każdy musiał przy wszystkich podać osobę i umotywować swój wybór. Z tym, że tym razem dodatkowo każda osoba miała wylać na głowę wybranej (nominowanej przez siebie) osobie jakieś pomyje. No i taka Bettie zgarnęła 10 wiader na swoją głowę. Potem poszła podłamana do pokoju zwierzeń i poprosiła o to  by natychmiast mogła odejść z programu. Wyszła praktycznie bez pożegnania. Jak dla mnie to była przesada.
Wogóle tak oglądam to wszystko na przewijaniu i twierdzę, ze ten program w wydaniu niemieckim też osiąga niziny. Mieszkańcy chleją, masturbują się, a poza tym niesamowicie się nudzą. Te mecze na 5 minut też należałoby zamienic w jakieś znaczące zadania tygodniowe. Nie dziwię się, że ludzie powoli nie chcą tego oglądać...