Survivor na przestrzeni lat

Zaczęty przez wookash94, Pn, 09 Mar 2009, 22:29:58

wookash94

Survivor już niedługo będzie miał swoje 10 urodziny. Jest to czas do refleksji ,jak bardzo program się zmienił na przełomie lat. Chciałbym poznać Wasze opinie, może Was jakoś rozruszam bo mało kto pisze ostatnio na forum. Będzie to też forum ogólnie dotyczące Survivora :) .
Więc mam kilka pytań:
1. Jaki jest Wasz ulubiony sezon?
2. Jaki jest według Was najgorszy sezon?
3. Wymieńcie pięć najlepszych kobiecych graczy wszech czasów.
4. Wymieńcie pięciu najlepszych męskich graczy wszech czasów.
5. Trzech zawodników, których nienawidziliście najbardziej.
6. Kto jest najbardziej zasłużonym zwycięzcą?
7. Kto jest najmniej zasłużonym zwycięzcą?
8. Który twist był najlepszy?
9. Intro do których sezonów było najlepsze?
Itp.

Mam nadzieję, że nikt nie usunie tego wątku :) .

slawek

Jako fan Survivora muszę odpowiedzieć na te pytania :) Już gdzieś kiedyś pisałem jaka była moja historia z tym programem hehe więc tutaj się nie będę powtarzał.

odp. 1 Nie mogę się zdecydować między sezonami 7, 11, 15, 16, 17 i do tego grona już mogę doliczyć sezon 18, ale naprawdę ciężko mi się zdecydować na jeden z wymienionych.

odp. 2. Może nie najgorsze ale najmniej lubiane to sezon 5 i 14.

odp.3. Kelly z Borneo, Darrah z Pearl Islands, Stephenie z Palau i Guatemala, Sugar z Gabon i już do tego grona mogę doliczyć Sierrę z Tocantins chociaż jeszcze nie oglądałem Jej gry do końca. Naturalnie nie wolno zapominać o Courtney z Chin i Amandzie oraz Cirie z Exile Island i Christie z Amazon. Może to trochę więcej niż 5 ale znów trudno zdecydować :)

odp.4. Boston Rob, Rob z Amazon, Ozzy z Cook Island, Todd z Chin i Aras z Exile Island.

odp.5. Jon z Pearl Island i teraz nie lubię Coucha :/

odp.6 i 7. Jak dla mnie wszyscy zasługiwali na zwycięstwo.

odp.8. Powrót Outcast w Pearl Island, nieźle namieszał i szczena mi opadła jak się pojawili.

odp.9. Oj sporo ich :)
Sławek

Exile

1. All-Stars, Palau, Chiny
2. Nie podobały mi się Markizy
3. Steph (S10,11), Cirie (S12), Courtney (S15),
4. Yau-Man (S14,16), Rupert (S7,8), Jon (S7,8), Boston Rob (S4, 8), Tom (S10)
5. raczej takich nie było
6. hmm... Tom z S10
7. Sandra z S7, Vee z S4
8. Powrót outcastów, a także wiadomość w butelce z S13 - przejście Jonathana i Candice do Raro
9. Exile Island, Fidżi, Chiny

wookash94

Moje odpowiedzi:
1. Pearl Islands, Cook Islands, China, Micronesia i Tocantins ma dobry start,
2. Marquesas, Thailand,
3. Eliza, Parvati, Sugar, Amanda i Sierra,
4. Todd, Bobby Jon, Ryan Opray, Aras, Brendan się dobrze zapowiada,
5. Rob Mariano, Jean - Robert, Mookie,
6. Parvati, Todd, Tom,
7. Vecepia, Earl, Bob, Danni,
8. First Impessions, Hidden Immunity Idol,
9. Cook Islands, China, Micronesia, Tocantins.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Skoro to dyskusja ogólna, to mam wiadomość:
Survivor doczekał się nowej pary, tym razem homoseksualnej. Spenser Duhm - uczestnik Survivor: Tocantins - oraz Todd Herzog - uczestnik Survivor: China - od paru miesięcy tworzą parę.

survivor__china

1. S07 - Pearl Islands, S15 - China i S16 - Micronesia.
2. S14 - Fiji, S05 - Thailand
3. Stephenie, Cirie, Parvati, Sandra, Shi-Ann
4. Rob C, Terry, Rupert, Chris, Todd
5. Denise, Jenna L, Dreamz
6. Tom
7. Vecepia, Aras
8. Wprowadzenie ukrytego immunitetu
9. China, Tocantins, Pearl Islands, Vanuatu ;)

Rosa

1. Jaki jest Wasz ulubiony sezon?
6, 7 i 16, najbardziej lubie nieprzewidywalnośc a blindsidy w tych sezonach były cudowne. W Amazon to jak odpadl Roger, Alex, Deena, Cristy, w Pearl island po polączeniu praktycznie z każdym glosowanie coś się zmieniało a w Micronezji epicki wypad Ozziego a potem na deser jeszcze Jason, Alexis i Eric.
2. Jaki jest według Was najgorszy sezon?
Z poczatkowych nie lubie Afryki, była za nudna a z ostatnich to oczywiscie Fiji. Przez ten sezon o malo co się nie skonczyła historia S, CBS już się zastanawiało nad rezygnacja z formatu, na szczęscie Chiny uratowaly sytuację.
3. Wymieńcie pięć najlepszych kobiecych graczy wszech czasów.
Stephanie, Parvatti, Cirie, Amanda, Sandra
4. Wymieńcie pięciu najlepszych męskich graczy wszech czasów.
Brian H (S5), Richard, Rob M,, Rob C, Colby
5. Trzech zawodników, których nienawidziliście najbardziej.
Terry, Chris, Dreamz
6. Kto jest najbardziej zasłużonym zwycięzcą?
Brian H, Richard
7. Kto jest najmniej zasłużonym zwycięzcą?
Vecepia, Danni
8. Który twist był najlepszy?
chyba ten z Pearl Island , sam twist nie był moze wspanialy ale tym razem po prostu producentom dopisalo szczęscie i wszystko ulozyło się jak najbardziej po ich mysli
9. Intro do których sezonów było najlepsze?
Do S07

wookash94

Skoro założyłem ten wątek, to wypadałoby go podtrzymywać przy życiu :P .

No to napiszę o 'blindesidach' lub niezapomnianych TC. Z każdym sezonem jest kilka genialnych 'blindesidów'. Wymienię może kilka, które były godne uwagi.
Fiji - Edgardo - to był bardzo dobry TC. Najbardziej mi się z wszystkiego podobała jego mina - od radości do szoku.
Micronesia - Erik - to było mistrzostwo. Natalie powinna dostać za to milion.
Gabon - Randy - to był najśmieszniejszy TC.
China - James - najbardziej ekscytujący TC.
Micronesia - Alexis - po prostu genialne.
To było 5 moich ulubionych blindesidów.

A Wy jakie macie typy?

survivor__china

Skoro mowa o blindsidach, pamiętam jeszcze kilka godnych uwagi:

- Burton w Pearl Islands - w finałowej piątce, pod nieobecność facetów, trzy dziewczyny wznowiły rozmowy o sojuszu, by obalić rządy Jona i Burtona; po powrocie mężczyzn do obozu, Sandra, Darrah i Lill odegrały wspaniałe przedstawienie (że Sandra jest już gotowa do odejścia, Lill wszystko boli, a Darrah jest cała obolała); ku zaskoczeniu Jona i Burtona, dziewczyny zdołały się zjednoczyć i oddać swoje głosy na Burtona

- Christy w Amazon - w finałowej szóstce, Christy nie była pewna, czy trzymać z trzema facetami i wyeliminować Jennę lub Heidi, czy trzymać z kobietami i wyeliminować jednego z facetów. Jej niezdecydowanie zaniepokoiło Roba, który zjednał się z Jenną i Heidi i z pomocą Matta wspólnie wyeliminowali niczego nie podejrzewającą Christy

- Tijuana w Pearl Islands - w finałowej siódemce, początkowo miała odejść Christa; jednak pewnej nocy jej przyjaciółka Sandra oraz Tijuana podsłuchały rozmowę dwóch facetów, z której jasno wynikało, że planują oni wziąć do trójki finałowej Lill, a nie Tijuanę bądź Darrah; w rezultacie, kobiety były przekonane co do odejścia Burtona. Jednak w ostatniej chwili Jon, desperacko próbując ratować skórę sojusznika, zaapelował do Sandry i Christy, by te oddały głos na Tijuanę. Dziewczyny przyjęły propozycję i na Radzie Plemienia odpadła Tijuana.

- Judd w Guatemala - "Szuje! Oby was wszystkich pożarły te cholerne krokodyle." - takimi słowami pożegnał się z plemieniem w finałowej szóstce Judd, kompletnie nie spodziewając się, że jego dawne plemię, w tym najlepsza przyjaciółka Stephenie, zdradzi go i odda przeciw niemu głosy

- Jamie w Guatemala - Jamie zaczął popadać w paranoję i pytał się każdego, czy przypadkiem nie odda przeciw niemu głosu. Każdy odpowiadał mu, że nie ma takiego zamiaru, jednak podczas Rady Plemienia stało się inaczej.

- Alex w Amazon - w finałowej siódemce, Rob, Jenna, Heidi i Alex założyli silny sojusz, który miał zagwarantować im miejsce w finałowej czwórce. Jednak kiedy Alex powiedział Robowi, że w finałowej czwórce będzie musiał dołączyć do kobiet i oddać przeciw niemu głos, Rob w tajemnicy zmienił sojusz. Dołączył do Matta, Christy i Butcha i z ich pomocą przegłosował odejście Alexa.

- Leann w Vanuatu - Leann została wyeliminowana z dwóch powodów: 1) decyzja Twili i Scout, by pozbyć się Leann i Ami, gdy usłyszały, że te nie planują wziąć ich do finałowej czwórki oraz 2) decyzja Ami i Leann, by pozbyć się Twili przed Chrisem, uważając, że Chris bardziej zasługuje na dalszy pobyt w grze. Choć Scout i Twila nienawidziły Elizy (i vice versa), Chris, Eliza, Scout i Twila zjednoczyli się. Skoro Ami zdobyła immunitet, odpadła Leann. Tym samym najsilniejszy kobiecy sojusz w historii programu rozpadł się.

- Shane w Exile Island - Terry i Shane zawiązali sojusz, że będą razem w finale. Gdy Terry ponownie zdobył immunitet, Shane myślał, że on, Terry, Cirie i Aras pozbędą się Danielle. Jednak Shane był zszokowany, gdy okazało się, że stosunkiem głosów 3:1:1, to on musi opuścić program.

tych blindside'ów było jeszcze dużo, dużo więcej... ale te pamiętam najbardziej;P

slawek

Cytat: slawek w Wt, 10 Mar 2009, 14:38:07odp.5. Jon z Pearl Island i teraz nie lubię Coucha :/

no jak ja mogłem zapomnieć o Randym z Gabonu :plask:
Sławek

slawek

Cytat: survivor__china w Pn, 16 Mar 2009, 17:21:29
Skoro mowa o blindsidach, pamiętam jeszcze kilka godnych uwagi

ale najlepszy był chyba blindside Randy'ego z Survivor: Gabon. No uśmiałem się wtedy po pachy :)
Sławek

wookash94

Od miesiąca już świeci się tu pustkami. Założyłem ten wątek, więc czuję się zobowiązany do podtrzymywania go przy życiu. Więc może wymienię ze dwie, trzy najbardziej wartościowe dla mnie osoby z każdego sezonu i Was proszę o to samo.
Borneo - nie oglądałem
The Australian Outback - Colby, Jerri
Africa - nie oglądałem
Marquesas - Kathy, Neleh
Thailand - Brian, Shi Ann
The Amazon - Jenna, Rob, Heidi, Christy
Pearl Islands - Christa, Sandra, Darrah, Jon, Rupert
All-Stars - Rupert, Lex, Amber
Vanuatu - Eliza, Julie, Ami
Palau - Tom, Stephanie, Jenn
Guatemala - Judd, Cindy, Stephanie
Exile Island - Cirie, Aras, Danielle, Terry, Shane
Cook Islands - Parvati, Ozzy, Candice, Jonathan
Fiji - Yau-Man, Michelle
China - Todd, Amanda, Courtney
Micronesia - Parvati, Amanda, Cirie
Gabon - Sugar, Ken
Tocantins - Sierra, Tyson, Taj, Erinn, Brendan (chociaż sezon jeszcze się nie skończył)

survivor__china

Borneo - Rudy Boesch, Richard Hatch
The Australian Outback - Elisabeth Filarski, Colby Donaldson, Jerri Manthey
Africa - Lex van den Berghe, Tom Buchanan, Ethan Zohn
Marquesas - Kathy Vavrick-O'Brien, Neleh Dennis, Rob Mariano
Thailand - Shii Ann Huang, Helen Glover, Brian Heidik
The Amazon - Rob Cesternino, Jenna Morasca, Christy Smith
Pearl Islands - Rupert Boneham, Andrew Savage, Burton Roberts, Darrah Johnson, Sandra Diaz-Twine, Jon "Jonny Fairplay" Dalton
All-Stars - Rob Mariano, Rupert Boneham
Vanuatu - Eliza Orlins, Ami Cusack, Chris Daugherty, Julie Berry
Palau - Stephenie LaGrossa, Bobby Jon Drinkard, Tom Westman
Guatemala - Rafe Judkins, Gary Hogeboom, Danni Boatwright, Stephenie LaGrossa, Judd Sergeant
Exile Island - Shane Powers, Danielle DiLorenzo, Cirie Fields, Terry Deitz, Aras Baskauskas, Courtney Marit
Cook Islands - Jonathan Penner, Candice Woodcock, Oscar "Ozzy" Lusth, Yul Kwon, Parvati Shallow
Fiji - Yau-Man Chan
China - Amanda Kimmel, Michael "Frosti" Zernow, Courtney Yates, Todd Herzog
Micronesia - Parvati Shallow, Cirie Fields, Amanda Kimmel
Gabon - Jessica "Sugar" Kiper, Matty Whitmore
Tocantins - Erinn Lobdell, Sierra Reed, Tamara "Taj" Johnson-George, Tyson Apostol, Benjamin "Coach" Wade

piotrex007

Witam :)
Mam sprawę. Oglądałem już sezon 15,16, teraz kończę 17. Który sezon był jeszcze warty obejrzenia?? Bo ściągnąłbym takowy i obejrzał. Warunek to dostępne napisy PL do tegoż sezonu :)
Z góry dzięki.

Showmag

Warte obejrzenia są edycje: 6, 7, 10, 11 - ale napisy są tylko do sezonu 7 i 11.

piotrex007

Ok, dzięki za odpowiedź ;) Jak ktoś ma jakieś propozycje, to piszcie ;D