Kitchen Nightmares

Zaczęty przez Pudelek, Pt, 10 Kwi 2009, 12:11:15

Pudelek

Coś dla tych, którzy lubią "Hell's kitchen" i programy typu Makeover:

Cytat: tvn.plKuchenne koszmary
Jesteś właścicielem restauracji w tarapatach. Wierzyciele zgłaszają się często - ale goście nie. W kuchni masz humorzastego kucharza, kelnerzy są leniwi, zaś ewentualni goście niezadowoleni. Marzysz o reanimacji swojego biznesu? Pora wezwać restauracyjne pogotowie ratunkowe: jedynego w swoim rodzaju Gordona Ramsaya! W każdym z odcinków Kuchennych koszmarów inna restauracja przechodzi "kurację Ramsaya". Każda ma tylko dwa tygodnie, by odmienić swój los - nie ma więc czasu na wymianę grzeczności. Gordon bezlitośnie mówi prawdę w oczy zdenerwowanym, często wykończonym właścicielom czy kierownikom restauracji. W kolejnych odcinkach Koszmarów kolejne restauracje zdają się na pomoc Gordona Ramsaya. Jeśli w ciągu dwóch tygodni ma on odmienić to, co zaniedbywano przez lata, nie ma czasu na konwenanse. Nie ma "zmiłuj". Wymęczeni, udręczeni właściciele i kierownicy restauracji dowiadują się, co mają zrobić, jeśli ich przedsięwzięcie ma odnieść sukces. Jeśli serwujący wina kelner sobie nie radzi, wyleci szybciej, niż zdąży powiedzieć "chardonnay". Jeśli główny kucharz nie spełnia oczekiwań Gordona, wyskoczy z kuchni jak oparzony. Kuchenne koszmary to niezwykłe połączenie praktycznych wskazówek i wciągającej rozrywki. Program pozwala zajrzeć za kulisy biznesu gastronomicznego, a jego dobrze określony format pozwala widzom zrozumieć, jak powinno się prowadzić odnoszącą sukcesy knajpkę. Ekscytujący, wzruszający, zaskakujący i napawający natchnieniem program mówi o mitach, wiążących się z ambicjami zawodowymi i osobistymi, o sukcesie i motywacji i pokazuje, że nawet najgorsza sytuacja może się odmienić, jeśli włożyć w to dość wyobraźni i ciężkiej pracy.

Emisja na TVN.


Widziałem dzisiaj jeden odcinek i spodobał mi się dlatego, że pokazany został epilog mówiący o tym, że restauracja po 5 miesiącach i tak zbankrutowała.  :ubaw:
Ale czego można było się spodziewać po bezradnej szefowej, kelnerach którzy kradli i szefie kuchni który nie rozróżniał kurczaka od wołowiny. Dwa tygodnie wiele nie zmienią...

joker

Zdarzyło mi się zobaczyć kilka odcinków i podoba mi się o wiele bardziej niż 'Hell's kitchen' :) Ludzie dziwią się, że ich restauracje padają kiedy podają odgrzewane jedzenie, w kuchni panuje brud nie z tej ziemi, a pracownicy mają ich głęboko w d***. Fajny program, polecam

wookash94

Dzisiaj obejrzałem ten program na TVN i bardzo mi się spodobał. Problemy personelu były komiczne - kradnący kucharz, kłótnie kelnerki z głównym szefem, dobroduszna szefowa, która nie potrafiła podnieść głosu itp. Cieszę się, że TVN postawił na tego typu programy (chociaż pora emisji niezbyt ciekawa).

chatiflatt

Też mnie to zszokowało - pomógł Lali [lili, Loli, nie pamiętam, właścicielce restauracji], pozmieniał menu, ustawienie stolików, sposób zajmowania się gośćmi i wszystko wyglądało wspaniale :) A na koniec podali info że restauracja zbankrutowała po 5 miesiącach :?!:
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Pudelek

Bo ta cała obsługa miała słomiany zapał i brak chęci na zmiany. Pewnie po wyjeździe telewizji wróciły stare zwyczaje w tej restauracji.