Kocham cię, Polsko!

Zaczęty przez Kuba 942, Pt, 13 Mar 2009, 22:38:42

Kuba 942

Plejada tak "jedzie" po Kocham cię, Polsko, ale o strasznie nudnym Tańcu z Gwiazdami to już nie. No ale nie obrzuca się błotem programów stacji z którą się blisko współpracuje. KcP na pewno dużo lepsze od TzG.
Ale nie o tym chciałem ;)

Cieszę się, że Dwójka przeniosła najbliższy odcinek z piątku na sobotę (powód jasny). Tylko Polsat puszcza komedie w wielki piątek (Dr. Dolittle) bodajże.
No ale szczególnie  od TVP wymaga się by w tak ważne dla nas katolików uroczystości nie puszczać programów i filmów rozrywkowych.

Kuba 942

Wczoraj mieliśmy odcinek głównie z gwiazdami które śpiewały już wcześniej w tym programie.
Głupie jest to trochę dość długie oczekiwanie za sygnałem dobrze czy źle.
Teraz mamy 3-4 w zwycięstwach, za tydzień pewnie wygra Kasia by wyrównać...

Kuba 942

Emitowane w piątkowe wieczory w TVP 2 widowisko patriotyczne "Kocham Cię Polsko" przyciągnęło więcej widzów niż miały w tym czasie TVP 1, Polsat i TVN prezentujące filmy fabularne. Show podniósł też widownię Dwójki w porównaniu do ub.r.

Średnia oglądalność pierwszej edycji "Kocham Cię Polsko" wyniosła 3,14 mln widzów przy udziale w rynku na poziomie 22,46 proc. w grupie 4+ i 20 proc. w grupie 16-49 - wynika z danych AGB Nielsen Media Research przygotowanych dla Wirtualnemedia.pl. Rok temu TVP 2 miała w tym samym paśmie (piątki między 21.10 a 22.25) mniej widzów, bo 2,74 mln i niższy udział w rynku - wyniósł bowiem odpowiednio 20,63 proc. i 15,09 proc.

W czasie emisji show Dwójka wygrała z konkurencją. Na drugiej pozycji znalazła się wtedy Jedynka nadająca głównie filmy fabularne, co dało jej 19,6 proc. udziału w 4+. Na trzecim miejscu uplasował się TVN (filmy; 16,62 proc.), a na czwartym - Polsat (też gł. filmy; 14,38 proc.).

Z danych telemetrycznych wynika, że program "Kocham Cię Polsko" oglądały głównie kobiety, widzowie powyżej 45. roku życia, mieszkańcy wsi, małych i średnich miast oraz osoby z wykształceniem podstawowym i wyższym.

Wpływy ze spotów reklamowych wyemitowanych wokół show wyniosły 6,7 mln zł (dane cennikowe bez rabatów).

Kolejna edycja "Kocham Cię Polsko" będzie nadawana w TVP 2 jesienią. Produkująca program firma Rochstar rozpoczęła już zdjęcia do nowych odcinków.

[Wirtualnemedia.pl]

Damian

Może czegoś nie wiem , ale dlaczego jak już kończy się " Kocham Cię Polsko" jest logo i nazwa nie istniejącej już Holenderskiej telewizji" Talpa TV" ?  Może mi to ktoś wytłumaczyć? :?!:

podmark

O ile się nie mylę, to logo przedstawiane na końcu KCP to znak firmy Talpa Media. A pojawia się dlatego, że pomysłodawcą programu jest John de Mol - twórca BB i kilku innych znanych programów, który jest także właścicielem tej firmy. A Talpa Media sprzedaje licencje na ten program i stąd logo ;)

Damian

O... a ja głupi myślałem , że to show " Kocham Cię Polsko " wymyślili polacy  :plask: , dzięki Ci Podmark.

Ice

Przecież od początku wiadomo, że format jest produkowany na licencji. :) Nie czyta się newsów. :)

DK

Jeden z lepszych programów rozrywkowych TVP w ostatnich latach, o dziwo bardzo dobrze w roli prowadzącego sprawdza się Kurzajewski.

ixa86

Cytat: DK w So, 20 Lut 2010, 17:34:28
Jeden z lepszych programów rozrywkowych TVP w ostatnich latach, o dziwo bardzo dobrze w roli prowadzącego sprawdza się Kurzajewski.
taaaa - szczególnie jak non stop przerywa i się wtrąca jak ktoś mówi - jak jest ta konkurencja co zgadują sławne postacie to dostaje białej gorączki jak one nawijają a on sie wpiepsza " jeszce 15 sekund, baardzo dobrze, hahaha ble ble "  :plask: i nic nie slychac co ona mówi mam ochote mu dosadnie wtedy powiedzieć żeby się zamknął :boks:
no ale ja ogólnie go nie lubię - i dlatego z oglądania tego programu też zrezygnowałam :devil:

DK

Niestety po roku muszę zmienić zdanie odnośnie tego programu, gdyż według mnie ciągłe zmiany konkurencji podziały na obniżenie poziomu programu.
Aktualnie oglądam tylko okazyjnie.