Inne teleturnieje

Zaczęty przez Luxis, Pn, 16 Maj 2005, 20:03:22

Pudelek

Widziałem ten kawałek. To było żenujące. A Ibisz się pastwił nad tym upośledzonym człowiekiem.

Kuba 942

No trochę się wyśmiewał z Mirka. Ale polubił gracza, bo później jak się cieszył, jak Mirek zaczął zbierać dobrą kasę ;) Jak to mówił Mirek: 'Kto zapewnił wam najlepszą rozrywkę i wiedzę" . W finale tak patrzył się w pulpit, że byłem pewny (jak i pewnie widownia), że to pan Mirosław jest Kłamczuchem a tu niespodzianka. Wszyscy się śmiali jak się patrzył co chwilę w ten pulpit. Trochę szkoda, że nie pokazują wyników glosowania widzów w finale.
Odcinek dobry, ale szkoda teraz, że Kłamczuch raz w tygodniu :(

Kuba 942

Hole In The Wall, oglądał ktoś wczoraj?
Ja sobie z ciekawości włączyłem i powiem, że polska wersja bardzo dobra (jak na ten program) bo jak sam program to trochę głupkowaty. Studio bardzo ładne. Prowadzący też pasują do tego programu. Będę śledził ten program :)
Czwórka naprawdę się stara.

Pudelek

Widziałem dzisiaj kawałek powtórki. Nieźle się to ogląda ale jak się nie ma totalnie nic innego do roboty. Akurat gadałem przez telefon więc mogłem zerkać na to przy wyłączonym głosie. Program może być ale wątpie bym to oglądał.

Damian

Program bardzo fajny. Widzę że " czwórka " stara się , coraz bardziej. Jeszcze trochę i przeskoczy Polsat :P , a co do programu to jestem zadowolony. Studio fajne , oprawa graficzna napewno z innych edycji ale fajna jest. Prowadzący również się nadają , będę śledził program.

Ice

CytatJeszcze trochę i przeskoczy Polsat

Dobra ironia. ;)

Kuba 942

Dzisiaj w Kłamczuchu jedna dziewczyna, zaraz na początku mówi, że jest Kłamczuchem  :buzz: (co się później okazało było nie prawdą - nerwy)
Lubi się przytulać, i nawet Ibisz się do niej przytulił  :los: (jak się cieszył ;) )
Te pierwsze eliminacje trochę dziwne. Bo dwie osoby miały po dwa krzyżyki, Ibisz wskazał kolejną osobę która dała głos na Kasię (ta co mówiła, że jest Kłamczuchem)ale jakby Ibisz dał Krzysztofowi powiedzieć na kogo głosował to on raczej miał Barbarę. Tyle, że tu po prostu obowiązywała kolejność stanowisk.

Kuba 942

Dziś widziałem ten teleturniej Dzieciaki Górą. Wiem, że już jesienią był i może nawet wcześniej ale jakoś nigdy nie miałem ochoty go oglądać. No i dziś coś tam jadłem i leciało właśnie Dzieciaki Górą. I powiem jedno, beznadzieja. Dzieciaki przemądrzałe, uczestnicy (starsi) nawet fajni (szczególnie ten jeden gościu) ale program kiepski jak dla mnie. Dobrze, że wcześniej tego nie oglądałem. A jeszcze Kammel to prowadzi....
Czy to w ogóle kiedyś dorośli wygrali?

Kuba 942

Ten Hole In The Wall to taki śmiechowy program :) . Myślałem, przed początkiem emisji programu, że to będzie nudne, a jednak mi się to nawet podoba :). Szkoda, że Czwórka emituje to w soboty tak późno (premierowy odcinek) dobrze, że w niedzielę o 18:00 jest, no i jeszcze bodajże w piątek. Większą oglądalność miało ostatnio chyba powtórka w niedzielę.
Fajna muzyka jest w tym programie.

Kuba 942

Rozrywkowe show Czwórki "Hole in the wall" ma po trzech odcinkach średnio 315 tys. widzów - wynika z danych AGB Nielsen Media Research przygotowanych dla Wirtualnemedia.pl. Udział programu jest wyższy od średniego udziału całej stacji w ostatnim okresie.

Dane telemetryczne pokazują bowiem, że trzy premierowe wydania teleturnieju, nadawane w soboty (pora ruchoma po godz. 22.00), dały stacji 2,84 proc. udziału w grupie 4+ i 3,43 proc. w komercyjnej grupie 16-49. W okresie nadawania show średni dobowy udział TV 4 wynosił odpowiednio 2,09 proc. i 2,47 proc.

Większą widownią niż premierowe wydania "Hole in the wall" cieszą się niedzielne powtórki programu nadawane o 18.00. Ogląda je średnio 351 tys. osób, ale ich udział w rynku jest niższy niż w przypadku emisji sobotnich, bowiem wynosi odpowiednio 2,35 proc. i 3,30 proc.

Trzecia powtórka show, nadawana w piątki o 20.00, ma najmniejszą oglądalność. Dotychczas w tym piśmie pokazano dwa odcinki, które obejrzało 310 tys widzów, dając stacji 1,93 proc. udziału w 4+ i 2,24 proc. w 16-49.

Teleturniej "Hole in the wall" oglądają najchętniej mężczyźni, widzowie w bardzo różnym wieku, mieszkańcy wsi, średnich miast i tych największych oraz osoby z wykształceniem wyższym.

[Wirtualnemedia.pl]

Wszystkie tabelki tutaj: https://wirtualnemedia.pl/article/2670110_Wyniki_Hole_in_the_wall_powyzej_sredniej_Czworki.htm

Kuba 942

A we wczorajszym odcinku Kłamczucha był uczestnik z mojego miasta (Chojnice) :)
Nawet ładnie zaszedł, było widać, że był zdenerwowany.
Zauważyłem, że w Kłamczuchu jak uczestnik/czka mówi, czy jest czy nie jest Kłamczuchem, to się pojawia inny kolor za nią. Jak była Kłamczuchem to niebieski, jak mówiła prawdę to czerwony. I to się zaczyna świecić jeszcze przed powiedzeniem przez osobę, że było/nie było się Kłamczuchem :)

Mam pytanie, do jak na razie jedynego uczestnika tego teleturnieju z naszego forum, podmarka. Czy jakiś element podczas trwania programu jest powtarzany (później się go montuje lub po prostu nagrywa się do momentu w którym produkcja powie starczy) np. mowa finałowa czy mówienie, że jest lub nie jest się Kłamczuchem?

podmark

Cytat: Kuba 942 w Pt, 27 Mar 2009, 20:15:00Mam pytanie do (...) podmarka. Czy jakiś element podczas trwania programu jest powtarzany (później się go montuje lub po prostu nagrywa się do momentu w którym produkcja powie starczy) np. mowa finałowa czy mówienie, że jest lub nie jest się Kłamczuchem?
W zasadzie wszystko jest tak, jak wygląda to w telewizji. W moim odcinku było tak, że Ibisz na samym końcu dogrywał jeden ze swoich żartów, bo sam o to poprosił reżysera, bo coś mu nie pasowało ;). Śmiech i brawa publiczności - przynajmniej niektóre nagrywa się wcześniej.
No i jest jeszcze jedna rzecz, której nie widać w telewizji - po zadaniu pytań w kolejnej rundzie, a przed pisaniem imienia typowanej osoby kamery zostają wyłączone, do każdego z uczestników podchodzą asystenci z kartkami, na których trzeba napisać, kogo w tej rundzie eliminujemy, no i kogo wyeliminujemy z gry w przypadku, jeśli jest remis i jestem kłamczuchem. Jak wiadomo ja musiałem wypełniać oba pola  :devil:

Kuba 942

podmark dzięki za informacje ;)

Dzisiaj w Kłamczuchu Ibisz mówił do tego co kłamał w finale (jeszcze przed wkładaniem ręki po kasę), że niech szybko łapie jeżeli kasa będzie spadać. Co złapiesz do twoje  :los:
Ciekawe co by było gdyby naprawdę złapał tą kasę, musiałby oddać? Ale złapać ciężko, szybko spada. O i jeszcze mówił, że jak się zrobi szybki gwałtowny ruch, to dźwignia spowoduje, że kasa spadnie. Ciekawe czy to też prawda

podmark

Cytat: Kuba 942 w Cz, 02 Kwi 2009, 23:57:30
(...)niech szybko łapie jeżeli kasa będzie spadać. Co złapiesz do twoje  :los:
Może i to, co by złapał to jego, ale nie wiem, czy ktoś ucieszyłby się pliczkiem fałszywek. Bowiem "pieniądze" leżące na półeczkach to falsyfikaty.
A zapadniami steruje podobno sam reżyser (a działają na zasadzie elektromagnesu). 

Kuba 942

A ja myślałem, że to prawdziwe pieniądze :los: i wychodzą z nimi po programie
Czyli za za szybko pewnie oni tej kasy nie otrzymują.
A wczoraj zwyciężczyni wygrała dużą jak na ten program kasę bo ponad 18 tysięcy.