Kapitalny pomysł

Zaczęty przez Showmag, Nd, 02 Lis 2008, 22:25:17

Kuba 942

No właśnie ciekawe co dalej z uczestnikami programu, może program skończą, ale nie będzie on emitowany? Ale chyba nie.
Mam nadzieję, że nie wróci Superniania

chatiflatt

Podobał mi się pomysł z ostatniego odcinka pana inżyniera, który chciał zastąpić metro i tranwaje transportem nadziemnym. Po wielu latach "olewania" jego pomysłu, kiedy wreszcie ktoś zwrócił uwagę na ów pomysł zarząd TVNu zdjął z anteny program, który dawał mu jedyna szansę na realizację projektu. :devil: Jak pech to pech.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

chatiflatt

Nie mogłem niestety oglądać finału do końca, kto wygrał?
I dlaczego - skoro podano informację o zdjęciu programu z anteny - nadal nadawano nowe odcinki i zakończono serię finałem na żywo?
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Ice

CytatI dlaczego - skoro podano informację o zdjęciu programu z anteny - nadal nadawano nowe odcinki i zakończono serię finałem na żywo?

No wyobrażasz sobie, aby nie zakończono programu do końca bez finału na żywo? ;)

Nie wiem kto wygrał, trzeba będzie przeszukać web... Oglądałem tylko początek. Ten program nadaje się bardziej do TVN24 niż do głównego TVN-u. Trochę było widać błędów w realizacji, ale co tam. :) Kolejna edycja nie jest planowana.

Kardines

Finał wygrał jakis chlopak z goglami "poprawiajacymi wzrok". W finałowej 3 byli jeszcze facet z rowerem wodnym i robotem reklamowym. Ogólnie finał byl całkiem ciekawy, szkoda ze nie miało zbyt dużej popularności i tak mało pomysłów pokazywali.

chatiflatt

Czyżby więc informacja o zdjęciu programu z anteny wzbudziła protesty uczestników? Może dlatego doprowadzono program do końca.

Ice,
zarząd decyduje się na zablokowanie emisji, co skutkuje zablokowaniem produkcji półfinału i finału. W tym przypadku jednak odstąpiono od decyzji.
Barbara Weston

podmark

Cytat: chatiflatt w Nd, 18 Mar 2009, 21:30:15
Czyżby więc informacja o zdjęciu programu z anteny wzbudziła protesty uczestników? Może dlatego doprowadzono program do końca.
Program od początku miał być wyemitowany w wymiarze 8 odcinków i tyleż zostało wyemitowanych. A decyzja o zdjęciu z anteny dotyczyła tylko kolejnych sezonów, czy po prostu tego, że nie będą tego kręcić. A to dociągnęli do końca.

Showmag

Finał "Kapitalnego pomysłu". Wyniki oglądalności
W ubiegłą niedzielę w stacji TVN zakończyła się emisja reality show "Kapitalny pomysł". Zwycięzcą programu i zdobywcą 300 tys. złotych został 22-letni student Karol Kowalczyk, który w widowisku zaprezentował projekt okularów cofających wadę wzroku.

Więcej: https://showmag.info/2009/01/21/final-kapitalnego-pomyslu-wyniki-ogladalnosci/