Ranking Gwiazd

Zaczęty przez Showmag, Cz, 05 Cze 2008, 15:27:43

DJ Ice

Na ten temat (przynajmniej ja) nic nie wiem. Tutaj szczegóły programu podane na stronie internetowej Polsatu:

https://polsat.pl/#serial.36

Pudelek

Bardzo nudny talk show, w którym wyszło jakie to nasze artystki są zadufane w sobie...

ixa86

Nie podobało mi się, że przez cały odcinek wałkowali jedno pytanie ... mogli omawiać więcej pytań a poświęcać im mniej czasu - czyli darować sobie przekrzykiwanie się pań , gdzie i tak nie szło nic zrozumieć.

podmark

A mi się spodobało. Na pewno ciekawszy i lepiej zrealizowany program niż "Fort Boyard". Program ewidentnie zdominowała Górniak i trochę chce się z nią ścigać Liszowska. Ogólnie ciekawie się zapowiada. Zobaczę jak będzie w kolejnych tygodniach.

Wkurza mnie strasznie Szyc, który zachowuje się jak zniewieściały gej.

Kuba 942

Minusem dla mnie było to, że tak jak napisała to ixa86, że wałkowali tylko jedno pytanie. Ale ogólnie program nie jest zły i mam zamiar oglądać to dalej.

CytatWkurza mnie strasznie Szyc, który zachowuje się jak zniewieściały gej
Z tym się zgodzę, myślałem, że lepiej mu to wyjdzie.

Kuba 942

Mi się program nawet podoba. Jak często zdanie gwiazd o sobie jest inne niż myślą faceci. W Rankingu Gwiazd nikt nie odpada a o to oficjalna strona programu www.rankinggwiazd.polsat.pl, na której można znaleźć m.in materiały wideo, na stronie tej można układać także swój ranking. Tylko jak widzę program nie znajduje się w Top 15 zeszłego tygodnia Polsatu wg. TNS OBOP

Kuba 942

Przychody telewizji Polsat ze sprzedaży czasu reklamowego przy programie "Ranking gwiazd" były znacznie niższe niż rok wcześniej.

Jak wynika z danych AGB Nielsen Media Research, w czasie emisji show reklamodawcy zapłacili Polsatowi 12,4 mln zł (dane cennikowe bez rabatów) - o 74 proc. mniej niż przed rokiem, kiedy telewizja nadawała program "Jak oni śpiewają".

Emisje "Rankingu gwiazd" przyciągnęły przed telewizory łącznie 1,7 mln widzów a udział w rynku ukształtował się na poziomie 11,89 proc. Wynik ten wyprzedziły wszystkie pozostałe ogólnopolskie stacje: propozycja lidera tego pasma, TVP1, zainteresowała 32,12 proc. widowni a udział w rynku TVN i TVP2 wyniósł odpowiednio 19,79 proc. i 16,01 proc.

Obecnie Polsat w weekendowe wieczory prezentuje powtórki sitcomu "Świat według Kiepskich" i program "Strefa tajemnic".

[medialink.pl]

Myślę, że już Polsat nie powróci do tego programu, może wiosną ujrzymy Diwy

podmark

Cytat: Kuba 942 w Śr, 19 Lis 2008, 22:08:59
Jak wynika z danych AGB Nielsen Media Research, w czasie emisji show reklamodawcy zapłacili Polsatowi 12,4 mln zł (dane cennikowe bez rabatów) - o 74 proc. mniej niż przed rokiem, kiedy telewizja nadawała program "Jak oni śpiewają".[medialink.pl]
A może mi ktoś wytłumaczyć, jaki sens ma porównywanie dochodów z dwóch różnych programów, emitowanych o różnych godzinach i trwających nie tyle samo czasu ?
Dla porównania:
"Ranking Gwiazd" - 2008 r. - 20 odcinków po 30 minut (z reklamami) - co łącznie daje 10 godzin, emisja: soboty i niedziele o 19:30.
"Jak Oni śpiewają 2" - 2007 r. - 13 odcinków po 150 minut (z reklamami) - łączny czas: 32 i pół godziny. Emisja: sobota: 20:00.

To logiczne, że przy JOŚ zarobili więcej, bo i więcej spotów nadali. Program był tez dużo lepiej oglądany. A Ranking i tak nieźle "wyciułał" od reklamodawców, jak na swoje wyniki :D

DJ Ice

CytatMyślę, że już Polsat nie powróci do tego programu, może wiosną ujrzymy Diwy

Ponoć wiosną ujrzymy drugą edycję ''Rankingu Gwiazd''. Program poprowadzi Joanna ''Lisza'' Liszowska a gwiazdami będą tym razem mężczyźni.

Showmag

"Ranking Gwiazd" dobiegł końca
W ubiegłą niedzielę w Polsacie zakończyła się pierwsza edycja reality show "Ranking Gwiazd".

Więcej: https://showmag.info/2008/11/20/ranking-gwiazd-dobiegl-konca/

podmark

Cytat: Aaragorn w Cz, 20 Lis 2008, 01:24:43
"Ranking Gwiazd" dobiegł końca
W ubiegłą niedzielę w Polsacie zakończyła się pierwsza edycja reality show "Ranking Gwiazd".
Niezupełnie :D . Przez sobotni wywiad z Donaldem Tuskiem (nadany w porze Rankingu) pierwszy z dwóch ostatnich odcinków wyemitowano dopiero w niedzielę. A zatem edycja zakończy się, ale dopiero po sobotniej emisji ostatniego odcinka formatu :)

DK

Nie wiem dlaczego program został tak "zjechany" mi się na przykład podobał, szkoda że  nie powstała druga edycja.