Opinie i relacje z odcinków

Zaczęty przez podmark, Pt, 19 Wrz 2008, 20:44:25

podmark

Wraz z odpadnięciem Julity już nic nie ciągnie mojej uwagi do tego programu. Ona była jedyną osobą nadającą jakiegoś kolorytu tej grupie bezbarwnych, choć utalentowanych wokalnie ludzi.

A co do wczorajszego programu, to Endemol pokazał, że czegoś się nauczył na BB 4 i 5 - manipuluje widzami w sposób subtelniejszy :). Na sam początek pokazano reakcję Julity na przyznaną jej piosenkę. Skrytykowała ją, używając przy tym wielu niecenzuralnych słów (czyli pokazano ją jako osobę wulgarną, uważającą sie za niewiadomo kogo). Rock zaraz po występie Julity zacząć podkreślać, że aranżem swojego utworu zajmował się Mateusz (czyli w podtekście: jest dużo zdolniejszy od Julity, bo sam sobie aranżuje kawałki), w pokazanym filmiku oczywiście przedstawiono go jako kochającego ojca mającego dziecko na utrzymaniu i tęskniącego za domem. Ale to na ludzi działa i wysyłają smsy, żeby go ocalić. Ale cóż - takie realia telewizji :/

wookash94

Cytat: podmark w So, 01 Lis 2008, 14:04:31
Wraz z odpadnięciem Julity już nic nie ciągnie mojej uwagi do tego programu.

A mi się wydaje, że na odwrót.
Według mnie są ciekawsze osoby od niej. Bo to, że przeklina i przypomina Chylińską mnie jakoś nie pociągało. A ciekawsza jest m.in. Nina czy Nick. Uwielbiam patrzeć na Akademię z ich udziałem, szczególnie na Ninę, której zachowanie mnie rozśmiesza. I jeszcze jestem ciekawy czemu nikt nie lubi Agaty.

Nominowania są Romek i Agata. Myślę, że odpadnie Romek. Wtedy na pewno uczestnicy się ucieszą... :devil:

Kuba 942

Z tego czo wyczytałem na Wikipedii na Gali Fabryki Gwiazd wystąpić jeszcze mają m.in Rihanna, Enrique Iglesias, Alicia Keys.
Ja jestem ciekawy co przy tej produkcji robi ATM? Ich logo możemy ujrzeć na stronie głównej na dole, i pod koniec napisów. Ale wkład mają pewnie mały bo na koniec i tak oglądamy intro Endemolu i Polsatu.

Rosa

Dobrze że odpadła Julita, nie wiem co jej się stało że od czasu baru stała się tym czyms co bylo teraz w programie ale mam nadzieje że prędzej czy póxniej (czym prędzej tym dla niej lepiej) jej ta faza przejdzie.
Z dwójki nominowanych nie mam żadnych wątpliwości, to Agata MUSI pozostac w programie. Wyróżnia się na plus na tle reszty i program duuuzo by stracił gdyby odpadla (Romka chyba nikt nie będzie żalował) :ubaw:

Kuba 942

Temat Dyskusja Ogólna jest zamknięty więc wpiszę to tutaj.
Polsat zmienił reklamówkę dla Fabryki Gwiazd. Widać zauważyli, że ich program odnosi bardzo słabe wyniki.
Jest dłuższa, przedstawia wszystkich uczestników ( w tym tygodniu 9)

mseptember

No teraz to już mnie całkiem zatkało. Nie dość, że gwiazd w naszej Fabryce tyle co na lekarstwo, to jeszcze potrafią przerwać występ w połowie. Brak mi słów.  :nie!:

Kuba 942

Naprawdę to gwiazda była tylko raz, zeszłym tygodniu. Edyta Górniak, Feel czy Maryla Rodowicz a nawet Urszula Dudziak, to uczestnicy sobie mogą z nimi w Szansie na Sukces pośpiewać.
Miały być gwiazdy, a stawiają na polskie gwiazdy, jeszcze Dody brakuje...
Odpadła Agata, czyli tak jak się spodziewałem. Nominowani Nina i Marta. W tym tygodniu będzie mi to obojętne kto odpadnie z programu.
Nickowi powinni dawać więcej polskich piosenek, bo na pewno łatwiej jest mu zaśpiewać Bee Gees niż komuś z Polskich uczestników.
Nie wiem też co jury ma do Mateusza. Chyba to, że już dużo umie i niczego się nie uczy w Akademii, czemu Mateusz zaprzeczył. Sztaba go uratował, bo Mateusz jest jednym z najlepszych wokalistów w tym programie.

mseptember

Ale ja nie mam nic przeciwko polskim artystom! Problem polega na tym że ich też w tym programie prawie nie ma... Ale jak mają ich traktować tak, jak Marylę Rodowicz, to się nie dziwię, że ich nie ma..

chatiflatt

Nie jestem na bieżąco z Fabryką.
Co się wydarzyło między Agatą i resztą uczestników? O co się ścięli?
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Kuba 942

Ostatnio z programu odpadła Nina. Dzisiejszy program był ostatnim w którym jury będzie decydować kto będzie nominowany, będzie to zależeć od widzów.
Nominowani Piotrek i Mateusz na którego niestety jury strasznie się upierdliwiło żeby odpadł, szkoda bo to jeden z moich faworytów w tym programie.
Najlepsze było jak Sztaba zawsze pod koniec programu prowadzi dyskusję z jury,  zgasił Tede który podczas programu powiedział Timberland, a Sztaba powiedział na koniec, że to Timbaland.
Gwiazdą programu była Lutricia mcNeal
A już za tydzień to widzowie, będą decydować kto ma odpaść

Rosa

Cieszy mnie dwójka nominowanych, obaj są strasznie upierdliwi, Mateusz wkurzyl mnie ta nachalna promocja swojego zespołu a Piotrek tymi swoimi gierkami. Jest mi obojetne ktory odpadnie, najchętniej pożegnałbym obu.

joker

Fabrykę oglądam od niedawna, ale spodobała mi się (tylko gale, bo relacje codzienne są nudne). Nominowany jest mój faworyt - Mateusz, kibicuję też Martynie;)

wookash94

Zupełnie nie rozumiem popularności Piotrka... Mnie on tylko denerwuje.
Co do ostatniej gali: wszyscy zaśpiewali niesamowicie, szczególnie Marta i Martyna (a to wszystko, bo bardzo dobrze dobrano im utwory). Podejrzewam, że teraz odpadną Romek i Kasia. A w roli zwycięzcy widzę Nicka, Martę lub Martynę. Piotr wygrać nie może.

chatiflatt

Coraz bardziej, oglądając kolejne gale, utwierdzam się w przekonaniu, że ci ludzie święcie wierzą w to, iż ten program jest dla nich furtką do kariery.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

joker

Żyją w odosobnieniu, nie są świadomi tego, czy program jest popularny czy nie. Patrząc na poprzednie widowiska tego typu, oraz entuzjastyczne wiwaty publiczności zgromadzonej w studiu mają prawo żyć w świadomości, że są gwiazdami. Podobnie było w BB1, gdzie sukces tego programu polegał na naturalności jego uczestników, którzy byli przekonani, że nikt ich nie ogląda, nie zdawali sobie sprawy z tego co się dzieje na zewnątrz BB.