J&J - Jola & Jarek

Zaczęty przez Showmag, Nd, 13 Lip 2008, 00:07:55

chatiflatt

Cytat: DJ Ice w Pn, 01 Wrz 2008, 20:51:03jak można wyprodukować coś takiego i wyemitować w telewizji - w dodatku telewizji, która chce odnieść sukces w grupie 16-49 - powiem tyle - nie tędy droga.... 
Nie obrażając nikogo, ale skoro padają takie wypowiedzi "dla Jolanty na pewno będę śledził ten program", to znaczy że ma on swoich odbiorców. Obniżyłbym tylko kategorię wieku.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Tkk_Bolly

Ludzi śmieszą różne rzeczy, kazdy ma inne poczucie humoru jak wiadomo. A mnie akurat śmieszą teksty Joli i co w tym dziwnego.Wczoraj rozmieszyła mnie aż cztery razy.  Co nie zmienia faktu, że zachowanie Jolki akurat wczoraj było nielogiczne.
Natomiast jeśli chodzi o program to dopiero pierwszy odcinek, nowy format i im nie do końca to wszystko wyszlo.
Połączenie serialu komediowego z reality show nie powinno miec miejsca, bo te elementy serialu(komedią jest Jolka) drażniły widzów, daleko szukac ten telefon, który dzwonił, sporo rzeczy było wyreżyserowanych, ale patrząc na formułe mogło byc i nawet mogli nagrywac po kilka razy.Jeszcze  te wypowiedzi Jarka i Joli to może w kolejnych odcinkach będzi ich mniej, bo jak ktos słusznie zauważył my juz to wszystko wiemy, żadnych nowych widzów(którzy nie oglądali BB) pewnie nie ma chociaż kto wie odkąd Jola zaistniała w mediach na dobre. Pozatym to zadanie Liszowskiej,które dostała (i tu też przewija się serial i też nas to drażni) bylo jednym słowem glupie, ale inne gwiazdy będą miały może cos ciekawszego

To trochę spojrzenie z drugiej strony na program, chociaż podejrzewam, że jeszcze przed emisją już z góry byli niektórzy nastawieni aby go zgnoic. Chociaż pewnie każdy obejrzy kolejny odcinek w piątek

podmark

Włączyłem dzisiaj JJ, by się przekonać, czy tylko pierwszy odcinek był niewypałem, a dalej będzie lepiej. Jest koszmarnie :). Co mnie wcale nie dziwi, bo przecież reżyserem i scenarzystą tego programu jest ... Jarek Ostaszkiewicz (teraz chałturzy w ATM - pewnie go zwolnili z Endemola). Sztuczność aż bije. No i czy Ostaszkiewicz zapomniał, że telewizja gra głównie obrazem, a nie słowami ?! Bo ta żenująca setka Jakimowicza to przegięcie ("Jola nie wróciła na noc, bo wyszła do miasta") - nie mogli chociaż nagrać jakiejś przebitki, jak Jolka spaceruje po rynku i jest w jakimś klubie ?! Ale to w końcu oszczędności :D.

Showmag

Pewnie wszystkie odcinki nakręcili w 4-5 dni :D
Nie bylo czasu i budżetu, zeby Jolkę do miasta wysłać :lol:

Pudelek

Nuda, nuda, nuda....
A dzisiejszy gość pan Tomaszewski chwilami nie odstaje od poziomu Jolki i Jarka...
Myślę, że ten program mógłbysię sprawdzić jako program poranny Tv 4. To byłaby taka mało profesjonalna i z przymróżeniem oka wersja "Kawy czy herbaty". Dodać jeszcze Frytkę jako komentatorkę aktualnej prasy i byłoby git!  :devil:
Natomiast w najlepszym czasie antenowym to żenada i porażka Tv 4!

Kuba 942

Ten program to nuda. Dziś postanowiłem tak samo jak podmark czy będzie lepiej niż w pierwszym odcinku, i lepiej nie jest. Powtórki bym już na pewno nie strawił. Widać też, że to wszystko jest reżyserowane. To na pewno nie jest reality comedy, bo mnie tu nic nie śmieszy, a reality to prawdziwe zachowania, a nie reżyserowane.

A co do domku to i tak jak siedzą w kuchni czy w salonie to i tak wygląda to jakby to był Big Brother.

DJ Ice

CytatWidać też, że to wszystko jest reżyserowane.
To na pewno nie jest reality comedy, bo mnie tu nic nie śmieszy, a reality to prawdziwe zachowania, a nie reżyserowane.

Od początku było wiadomo, że ten program będzie REŻYSEROWANY. Chyba nikt nie miał co do tego wątpliwości. A jeżeli tak, to miło, że to odkryłeś. :)
Zresztą - sami producenci przyznali, że to (marne i nudne) widowisko będzie serialem. Nie wiem zaś po co mówili, że będzie to SERIAL z połączeniem REALITY - widać, że sami producenci nie znają zasad jakim toczy się program o takim rodzaju. :ubaw: Powiem więcej - oni nie wiedzą czym charakteryzuje się program z gatunku REALITY-SHOW. :hahaha: ATM pokazał to już przy produkcji ''Baru'' i 4 / 5 edycji BB.

A komedii też w tej produkcji nie widzę - tylko głupie kwestie wygłaszane przez Jolantę, Jakima i... gości.  :los:

Tkk_Bolly

A czy w serialu aktorzy jak odgrywają sceny to mówią sami czy są scenariusze i dokładne teksty.A czy tu
Jola i Jarek uczą się tekstów na pamięc nie sądze. Znowu mnie dzis Jolanta ubawiła, jak pisałem jej zachowanie/teksty wpisuja sie w moje poczucie humoru i cóż ja na to poradzę.
Niewiem czy zauważyliście mniej czasu zajmowaly setki. i ogólnie lepszy był Tomaszewski. A jego rozmowa z Jolą o piłce powalająca. Ponadto jola piłowała pazurki jego psu kiedy on niewidział :ubaw:
No to  czekamy wszyscy na 3. odcinek no i na GTNL

DJ Ice

CytatA czy tu
Jola i Jarek uczą się tekstów na pamięc nie sądze.

Nie muszą uczyć się tekstów. Wystarczy, że producenci im powiedzą jak mają się zachowywać i o czym mnie więcej dyskutować. Czysta reżyserka. To, że tak powiem - widać, słychać i czuć - wszystko omawiane jest przed nagrywaniem poszczegolnego odcinka. Tak mi się zdaje - wszak wiadomo, że jest mnóstwo sposobów. A swoją drogą - czy to ważne w jaki sposob tworzą to 'aktorstwo'? Wszystko widać jak na dłoni... Ja nie mam wątpliwości, że wszystko jest ustalone - i zdawałem sobie z tego sprawę przed premierą.

podmark

Zastanawiam się, czy to zbieg okoliczności, czy niestety takie są "umiejętności" Ostaszkiewicza, że każdy program, który on ma reżyserować okazuje się klapą. Dopóki tylko był głosem WB w TVN to ten program był hitem, kiedy w Czwórce postanowił też to reżyserować i pisać scenariusz to było tak jak było. Podobnie z programem "Miasto Marzeń" - formuła miała być ciekawa, a Jareczek się wziął i oczywiście wszyscy wiemy, co z tego wyszło :D. A teraz znowu jego nowoczesna formuła łącząca reality show z sitcomem - J&J. A może po prostu Jareczek ma pecha  :devil:

DJ Ice

Ostaszkiewicz - marny producent - już o tym gdzieś pisałem. Spytam się - czy on będzie brał odpowiedzialność za produkcję ''Fabryki Gwiazd''? Na szczęście nic o tym nie słychać. I chwała Bogu... :prosi:

No i spytam się o wyniki oglądalności - są już gdzieś opublikowane? Ile dajecie w porywach? :D Mam nadzieję, że ten programik zaniży tak oglądalność w paśmie nadawania, że się opamiętają. Dziwię, się, że to kupili. Booże jak mogą producenci wcisnąć taki kit... :co?:

Tkk_Bolly

Wyniki oglądalności będa w poniedziałek. No to niewiem za bardzo jak chcieliscie aby to był serial, ale jewdnocześnie nie serial. Aby nie był reżyserowany , ale jednoczesnie był serialem połączonym z reality.Jakie elementy serialu chcieliscie skoro nie rezyserę i stalenia mniej wiecej co się będzie działo.

DJ Ice

Chciałbym, aby to nie było aż tak żenujące. Wciskają ludziom tani kit - przeczytaj moje poprzednie posty, a będziesz wiedział co mam na myśli. To, co dla Ciebie nie jest zauważalne, dla mnie jest. Aktorstwo Jolanty, Jakimowicza i gości jest tak słabe, że szkoda komentować dalej ponieważ posunąłbym się do ostrych słów, a tych nie chcę używać na forum publicznym. Ogólne wykonanie programu jest tandetne i tragiczne. A scenariusz, rozmowy i kwestie wymawiane przez J&J i gości zapraszanych do ich programu przekraczają wszelkie granice dobrego smaku. Kłamią w żywe oczy i robią z widzów debili.

To nawet nie jest SERIAL, tylko program o nie wiadomo czym. Ot taki programik, gdzie Jolka z Jarkiem mogą się razem lansować w TV.

Kuba 942

Widzę nikt nie oszczędza słów na ten program prócz użytkownika Tkk_Bolly. Ten program podobać się może tylko fanom Jolanty. Jest jedno zdjęcie i to w tym temacie gdzie Jakim i Liszowska trzymają w rękach scenariusz.

CytatOd początku było wiadomo, że ten program będzie REŻYSEROWANY
Tego się jak najbardziej spodziewałem.

chatiflatt

Nie oglądałem ani jednego odcinka do tej pory, i chyba nie żałuję :D
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston