[USA] The Mole

Zaczęty przez Rosa, Nd, 19 Cze 2005, 20:15:52

Rosa

Cytat: Pudelek w Cz, 17 Lip 2008, 14:51:15
05x06
Tak w ogóle to chyba czegoś nie zrozumiałem. Dlaczego Nicole obstawiła, że w drugim zadaniu drużyna zgarnie ponad 20 tysięcy skoro maksymalnie w tamtym momencie można było wygrać 14 tysięcy (4 wygrał Alex, a ona mogła zgarnąć maksymalnie 10 tysięcy)?!
Wydaje mi się że oni stali na tyle daleko że nie mogli widzieć ile wyrzucili poprzedni zawodnicy i warunki zgadywania były dzięki temu rowne dla wszystkich.

Cytat: Aaragorn w Śr, 16 Lip 2008, 01:21:10
05x06
Po kolejnym odcinku i po "closer look" tylko utwiedzilem się w przekonaniu, że to Mark jest agentem. Wszystkich pozostalych do tej roli zdyskwalifikowalem, wiec bylbym wielce zdziwiony, gdyby okazalo się inaczej.

Czekam na finał. Mam nadzieję, że wygra Nicole albo Craig :D
Akurat jeśli poprzednio mogłem się z tym zgodzić to teraz juz nie wydaje mi się aby Mark był agentem. To by było zaprzeczeniem idei programu gdyby moglo być tak że zawodnik ktory praktycznie sam wygrywa dla drużyny 60000 dolarów i w takim przypadku byłoby całkowicie niemożliwym odkrycie agenta. przypominam że on nie tylko biegał ale tez udzielal prawidlowych odpowiedzi tam gdzie Nicole i Craig udawali glupich a Paul robił wszystko żeby utrudnic i opóźnic nadanie wspolrzędnych.
Zgadzam się z Pudelkiem i n apierwszym miejscu na liście podejrzanych jest u mnie Craig.

Gdyby z tego programu odpadła teraz Nicole to podejrzewam że możnaby było usnąc przy pozostałych odcinkach, to ona wprowadza tam odrobinkę życia i mam nadzieję że wygra.
Ten odcinek powtórkowy był zupelnie niepotrzebny i obejrzałem go (a właściwie przewinąłem) z 8 krotnym przyspieszeniem. :ubaw:

Showmag

05x07
A ja wciąż trzymam się swojego i dalej jestem przekonany, że agentem jest wlasnie Mark. Akcja z poprzedniego odcinka (kiedy biegal i udzielal prawidlowych odpowiedzi) to nic innego jak sposob na zmylenie uczestnikow. Nieudolny jak dla mnie. Facet gra, jego gesty są nienaturalne, słowa brzmią nieprawdziwie. W postac agenta wciela się bardzo nieudolnie.

Jesli nawet w finale okazałoby się, ze nie jest agentem, to jak dla mnie facet jest tam za pieniądze. Nienaturalność zachowań bije po oczach i nie mogę już zniesc tego goscia. Marny aktorzyna.

Pudelek

05x07
Zadania typowe jak na ten program więc dość ciekawe.
Udało mi się znowu dobrze wytypować przegranego. O ile się znów nie mylę to pewnie do finału nie wejdzie Paul.
Przez pół godziny kombinowałem z czołówką by znaleść jakąś wskazówkę (przeglądałem klatka po klatce jednocześnie wsłuc**jąc sie w słowa narratora) ale oczywiście nic nie wynalazłem jednak dalej obstawiam, że Agentem jest Craig.

Fajna cenzura z tym słowem "wsłuc**jąc"!  :los:

Pudelek

05x08
Odcinek bardzo fajny tylko ten motyw z "nietykalnościa" trochę pogmatwany. Powinno być tak, że jeśli snajper ustrzeli wszystkich to wygrywa nietykalność, jeśli nie trafi jednej osoby to nietykalność dostaje ta osoba, a jeśli więcej osób przeszłoby nietrafionych wtedy nikt nie dostałby nietykalności. No ale wtedy historia potoczyłaby sie inaczej i chyba gorzej...
No i po skrócie dotyczącym poprzednich odcinków już na początku było wiadomo, że wypadnie ktoś z niezapomnianego duetu tej edycji.
I znowu dobrze wytypowałem wyeliminowanego! Agenta chyba również dobrze typuję. Ale nie mam zielonego pojęcia kto wygra!

Showmag

Okazuje sie, ze finalowy odcinek bedzie dopiero 11 sierpnia, tak wiec z przyszłotygodniowego 3x09 niczego nowego się nie dowiemy.
Ja tymczasem, w wyobrze mola dalej obstaję przy swoim :P

Showmag

Protest fanów przeciwko anulowaniu "The Mole"
Fani reaktywowanego po 4 latach reality show "The Mole", protestują przeciwko anulowaniu dalszej produkcji programu.

Więcej: https://showmag.info/?p=3166

slawek

Cytat: Aaragorn w Nd, 03 Sie 2008, 01:50:43
Okazuje sie, ze finalowy odcinek bedzie dopiero 11 sierpnia, tak wiec z przyszłotygodniowego 3x09 niczego nowego się nie dowiemy.

Czyli finał podzielili na dwa odcinki :)
Sławek

joker

Jak dla mnie mogą zakończyć - ja dotrwałem tylko do 3 ep. resztę zostawiam na dłuuugie, nudne zimowe wieczory ;) Jakoś ten sezon mi nie przypadł do gustu, odcinki strasznie mi się dłużą, dwie poprzednie edycje były o wiele ciekawsze.

Pudelek

Cytat: slawek w So, 09 Sie 2008, 17:24:10
Czyli finał podzielili na dwa odcinki :)
To chyba normalne w edycjach amerykańskich, że finał składa się z dwóch odcinków. Pierwszy to ostatnie konkurencje i quiz. A drugi odcinek to ujawnienie Agenta, zwycięzcy i przegranego oraz taki reunion czyli spotkanie z pozostałymi uczestnikami, omówienie działalności Agenta i wskazówki które widzów mogły naprowadzic na Agenta.

Cytat: joker w So, 09 Sie 2008, 17:41:35
Jak dla mnie mogą zakończyć - ja dotrwałem tylko do 3 ep. resztę zostawiam na dłuuugie, nudne zimowe wieczory ;) Jakoś ten sezon mi nie przypadł do gustu, odcinki strasznie mi się dłużą, dwie poprzednie edycje były o wiele ciekawsze.
Pierwszej edycji nie widziałem. W drugiej edycji byli ciekawsi uczestnicy ale zadania w aktualnym Agencie podobają mi się dużo bardziej.
Amerykański Agent bardzo mi się podoba (w przeciwieństwie do australijskiego) i mam nadzieję, że powstanie kolejna jego edycja.

slawek

Nie wiedziałem że Amerykanie dzielą finał Agenta na dwa odcinki bo to była moja pierwsza amerykańska edycja, ale po pochwałach poprzednich serii postaram się to nadrobić :)
Sławek

Showmag

Finał piątego sezonu "The Mole"
W poniedziałek w USA zakończyła się piąta - i wszystko wskazuje na to, że ostatnia - edycja reality show "The Mole" (w Polsce znanego pod tytułem "Agent").

Więcej: https://showmag.info/?p=3630

* * *

5x10
Będę się upieral przy swoim twierdzeniu - nie wierzę, ze tak nienaturalna osoba jak Mark mogla nie byc agentem. Jesli Mark nim nie byl, to nie pozostaje mi nic innego jak powiedziec, ze byl to podstawiony znajomek producentow. Znajomek, ktory zgarnal glowna wygraną - TRZY razy fartem unikając eliminacji.

Gratuluję wszystkim, ktorzy poprawnie wytypowali prawdziwego agenta :)
Popelnilem blad skupiajac się glownie na mowie ciala i sugerujac się odpadaniem z programu osob, ktore typowaly Craiga. Dopiero teraz zdalem sobie sprawe, ze Craiga nie mozna bylo przypalac na nieprawidlowych reakcjach podczas eliminacji, bo podczas egzekucji jego imię NIGDY nie padlo.
Mogę sobie tez pluc w brodę, ze nie chcialo mi się bawic w wydzielanie i odwracanie sciezki dzwiekowej w ostatniej ukrytej wskazowce - kiedy od razu zaswitalo mi w glowie, ze to moze byc trop zostawiony przez producentow.

Swoją drogą trzeba powiedziec, ze dzialalnosc agentualna w tej edycji byla wyjatkowo kiepska: raptem 100 tys z pol milona dolarów ubylo z puli nagrod.

Pudelek

Finał wyjątkowo mało ciekawy ponieważ w pełni przewidywalny. :D Miałem nadzieję, że mnie chociaż zwycięzca pozytywnie zaskoczy.
Ale biorąc całokształt muszę przyznać, że program dostarczył mi dużo rozrywki i emocji.
Czekam pełny wiary na kolejną edycję.

Showmag

USA: morderca groził uczestniczce "The Mole" / 29.09.2008
Człowiek, który wg FBI w 2001 roku zabijał ludzi za pomocą bakterii wąglika, rozsyłanych za pośrednictwem tradycyjnej poczty, groził uczestniczce amerykańskiej edycji "The Mole".

Więcej: https://showmag.info/?p=5352

Pudelek

Fajny artykuł: https://realityblurred.com/realitytv/archives/the_mole_3/2008_Aug_14_nicole_fastest_rules
Trochę w złym świetle opisano tu moją ulubioną uczestniczkę ostatniej edycji Nicole. Pomińmy to, że groziła Paulowi i skorzystała z internetu podczas realizacji programu wbrew regulaminowi. Mnie naprawdę ciekawi czy ona w tych quizach wogóle czytała te pytania czy strzelała byle jak najszybciej skończyć i liczyć na to, że odpadnie ktoś odpowiadajacy wolniej.