[USA] The Mole

Zaczęty przez Rosa, Nd, 19 Cze 2005, 20:15:52

Pudelek

5x02
A mnie program co raz bardziej wciąga.
Uczestnicy zostali bardzo dobrze dobrani. Chyba w żadnej edycji "Agenta" jeszcze nie było tylu charakterystycznych osobowości.
Craig miał dobre przeczucia dotyczące gry z dziećmi.
Nicole trochę przycichła ale nie na długo. W tej chwili to moja faworytka.
Z jednej strony chcę zobaczyć zdziwioną minę Paula gdy odkryje, że został wyeliminowany ale z drugiej byłoby zdecydowanie nudno bez takiej osoby która ciągle mąci w grupie.
No i na razie (na szczęście) odpadają osoby, których chyba nikt nie podejrzewa. Nie rozumiem jak oglądalność może być w takim razie taka niska...

Pudelek

5x03
Konkurencje w tym odcinku wyjątkowo mi nie przypadły do gustu. Przy pierwszej konkurencji najbardziej mnie zszokowała wysokość możliwej do wygrania kasy. I to wszystko za poprawne zapamiętanie siedmiu owoców?! Druga konkurencja w ogóle była mało wymyślna. Wcale się nie dziwię, ze na początku nikt nie chciał ubrać tych panienek paradujących po mieście :los:. Zakończenie trochę bardziej emocjonujące chociaż szkoda mi trochę osoby, która odpadła przez eliminację. Ta osoba mogła jeszcze namieszać.

A oglądalność (nieznacznie ale) wciąż spada...

Jednak aktualnie to i tak jest program który najchętniej oglądam!

SkazanyNaSmierc

5x03
Po obejrzeniu trzech pierwszych odcinkow jestem naprawde pod wrazeniem.Niestety w trzecim odcinku odpadl moj faworyt do zwyciestwa. Bylem zaskoczony reakcja Ali, ale wsumie lepszy rydz niz nic  :devil: Eliminacje w postaci TV-dramat, u nas bylo to zdecydowanie lepiej zrobione. Co do wczesniejszych edycji niestety nie mam porownania poniewaz dopiero je zasysam :).

Pozdrawiam.

Tkk_Bolly

5x03
Agentem moim zdaniem jest Marc. Uczestnicy bardzo dobrze dobrani, zróżnicowani z charakterem , zadania dośc fajne, ale bez rewelacji , ale ogólnie podoba mi sie

Rosa

5x04
Wg mnie marniutki odcinek. :obrazony:
Nie dosc że zadania w wersji oszczędnościowej i nieciekawe to na dodatek od momentu wejścia na górę mozna sie juz było domyślic kto odpadnie :sciana:

Nerox

5x04
Do czwartego odcinka moimi typami na agenta byli Clay i Victoria. Teraz został już tylko jeden typ. Jeżeli chodzi o Nicole, to szczerze wątpię, że jest agentem. Jeśli się okaże, że to jednak ona, to będzie to chyba najgorszy agent, biorąc pod uwagę sposób przeszkadzania podczas wykonywania zadań (brak ukrywania się, widoczne działanie na szkodę grupy)

Po 4 odcinkach muszę stwierdzić, że tylu twistów, co w dotychczasowych epizodach, to nie było w którejkolwiek polskiej edycji Agenta.

Pudelek

5x04
Co do poziomu odcinka to się zgodzę. Wyjątkowo nieciekawe zadania (tak jakby się im budżet wyczerpał)...
Znowu (tak jak w drugiej edycji) prowadzenie pamiętnika okazało się mało przydatnym elemetem gry.
Co do eliminacji to wypadła osoba mało ciekawa, która co zadziwiające wzbudziła podejrzenia wielu pozostałych graczy.
Wydaję mi się, że agentem jest Craig. On od początku przyzwyczaił innych, że w związku ze swoją wagą dość często nie daje rady z zadniami. A inni to przyjmują jakoś bez żadnej podejrzliwości. Zresztą jego niektóre wypowiedzi dla mnie trochę brzmią dwuznacznie.

SkazanyNaSmierc

Wlasnie zasysam 5 odcinek :) Ciekawe jaki bedzie ;) Moj typ na agenta : zdecydowanie Alex  :devil:

Showmag

5x05
Konkurencja z różnymi "środkami lokomocji" była niezła ;) Można było się uśmiać... Szkoda tylko, że nikt się nie podjal zadania :P Propo konkurencji, to ta edycja wydaje mi się bardzo mało ekstremalna na tle chociażby polskich edycji.

Obstawiam, że agentem jest Mark. Pasuje do tej roli idealnie. Jego odpowiednikiem był Mirek z trzeciej polskiej edycji. Stęka, zgrywa pokrzywdzonego i niedojrzałego. Zrezygnował z udziału w dwoch konkurencjach oraz płakal za dziennikiem, kiedy go stracil i strzelał fochy, kiedy dostał nowy. Gra ;]

Wszyscy pozostali są zbyt "emocjonalni" i nie pasują mi do roli agenta.

A i dopiero się zorientowałem, że następny odcinek dopiero 14 lipca :/

slawek

Cytat: Aaragorn w Wt, 08 Lip 2008, 04:50:08
A i dopiero się zorientowałem, że następny odcinek dopiero 14 lipca :/

Codziennie patrzę czy już jest nowy odcinek i nadal nie ma mimo iż niedziela to pomyślałem sobie, że pewnie ściągnęli "The Mole" z anteny a tu ci niespodzianka, że kolejny odcinek 14 lipca  :yeah:
Sławek

Showmag

Przecież nowe odcinki pojawiają się we wtorki, rano. Po co wiec szukać w pozostale dni tygodnia? :)

A co do zdjęcia programu z anteny to niestety moze sie to niebawem sprawdzic...

Pudelek

Dopiero teraz udało mi się ściagnąć cały ep. 5 i go obejrzeć.

Cytat: Aaragorn w Wt, 08 Lip 2008, 04:50:08
Propo konkurencji, to ta edycja wydaje mi się bardzo mało ekstremalna na tle chociażby polskich edycji.
Wydaje mi się, że to norma we wszystkich edycjach amerykańskich. Jednak ekstremalne zadania wcale nie muszą być ciekawsze...

Co do Agenta to Mark wydaje się zbyt idealny do tej roli. Dlatego dalej obstawiam Craiga.
No i znowu wypadła osoba, która była najmniej podejrzana...

slawek

Cytat: Aaragorn w Nd, 13 Lip 2008, 18:14:46
Przecież nowe odcinki pojawiają się we wtorki, rano. Po co wiec szukać w pozostale dni tygodnia? :)

ok, ale w zeszły wtorek się nie ukazał więc szukałem codziennie :)
Sławek

Showmag

05x06
Po kolejnym odcinku i po "closer look" tylko utwiedzilem się w przekonaniu, że to Mark jest agentem. Wszystkich pozostalych do tej roli zdyskwalifikowalem, wiec bylbym wielce zdziwiony, gdyby okazalo się inaczej.

Czekam na finał. Mam nadzieję, że wygra Nicole albo Craig :D

Pudelek

05x06
Dalej obstawiam, że Agentem jest Craig. Nie jestem tego pewien. Jednak od wielu tygodniu udaje mi się dobrze przewidzieć osobę która odpada! W następnym odcinku wyeliminowany zostanie pewnie Clay.
Tak w ogóle to chyba czegoś nie zrozumiałem. Dlaczego Nicole obstawiła, że w drugim zadaniu drużyna zgarnie ponad 20 tysięcy skoro maksymalnie w tamtym momencie można było wygrać 14 tysięcy (4 wygrał Alex, a ona mogła zgarnąć maksymalnie 10 tysięcy)?! No chyba, że wszystkich ogarnął rzeczywiście stres przez skokiem. Nicole miała wtedy szansę na immunitet. Mogła obstawić, ze wygrają 4 tysięcy i sama specjalnie spudłować. Patrząc na jej działania stwierdzam, że ona ma zdecydowanie więcej szczęścia niż rozumu ale i tak to za nią trzymam kciuki aby wygrała tę kasę.