Casting na uczestników

Zaczęty przez Yocco, So, 31 Maj 2008, 21:55:36

evita_85

Ja podejżewam, że oni wymieszają...wezmą trochę sportowców, trochę showmenów i trochę szarych myszek. A tak na marginesie to wczoraj była jeszcze wizyta u pani psycholog: testy na inteligencję, potem mieliśmy przedstawiać rozmowę na dowolnie wybrany temat w języku marsjańskim, kalambury, należało zrobić coś z tabliczką pochlapaną farbą aby zainteresować pania psycholoszkę no i najlepsz (jak dla mnie ) w grupie 6 osobowej każdy przywiązywał sobie do kostki balon i musieliśmy się ganiać żeby poprzebijac te balon aż zostanie jedna osoba.

izolda01

Tyle ze właśnie podobno ta osoba, która nie umiała pływać nie poddała sie całkiem, przynajmniej skoczyła do wody , chyba na nogi  tak mysle ale skoczyła wiec odwage i determinacje wykazała... jakbym w ogóle nie pływała to mnie zabrakłoby odwagi żeby wskoczyc na głębszą wode wiec podziwiam i pewnie o to chodziło także w tej zabawie

evita_85

Ja nie podważam słuszności występu tej osoby. Ja też byłam pod wrażeniem bo faktycznie wskoczyła do wody. Chodziło mi tylko o podkreślenie, że nie wiadomo jakim kryterium się oni kierowali przy wyborze (zwłaszcza, że w regulaminie, który podpisywaliśmy był podpunkt: oświadczam, że potrafię przepłynąć 20- 30 m na otwartym morzu)

podmark

A ja myślałem, że nie wzięli mnie tylko dlatego, że napisałem w kwestionariuszu, że pływam średnio  :los: Ale jak widać ateemki znowu nie mieli klucza wg którego dobierali uczestników i po raz kolejny robią manianę. Ciekawe, jak to będzie zrobione (chociaż z drugiej strony - Francuzi są na miejscu, dają swoich ludzi to nie będzie aż tak źle :) )

izolda01

Mnie po prostu zaimponowało to ze skoczyła bo ja odpusciłabym i nie podeszła do tematu, zresztą miałam powazne watpliwości co ja robię w tej grupie młodych ludzi i czy nie przegiełam z fantazja ułanską w ogóle zgłaszajac sie i dopiero ta informacja ze ktoś wskoczył do wody nie pływajac przekonala mnie zeby przebieć po tej hali przez ten tor przeszkód i dokończyć zabawe obojetne z jakim skutkiem

A tak z ciekawości to dzwonili dzis moze jeszcze do kogos ?

evita_85

A z jakim skutkiem??? :-) Oddzwonili już do Ciebie??? WOgle oni jeszcze dzwonią do ludzi czy już wszystkich poinformowali???
No własnie ciekawe czy jeszcze wydzwaniają czy to już koniec muszę porzucić wszelką nadzieję 

izolda01

A z jakim skutkiem 46 kobitka moze sie scigac z młodymi facetami i dziewczynami ktore czesto wyczynowo uprawialy sport do niedawna lub niektóre i do tej pory jeszcze?? ...no słabo mi poszło do mnie nie dzwonili w kazdym razie ale ciekawi mnie czy do innych jeszcze dzwonia dziś czy juz zakończyli ten etap zabawy

Ale może ktos inny z forumowiczów lepiej poinformowany ma wiecej wiadomości o dalszych losach castingu? W końcu ile tych osob wybierali i czy już do wszystkich zadzwonili i zakończyli zawiadamianie wybranych ostatecznie? No i w końcu ile tych odcinków i czy kręcone 2 edycje w ciągu 8 dni czyli 26 odcinków czy tylko 13 jak była mowa na początku, moze ktos wie cos wiecej na ten temat i sie podzieli informacjami ...ja mialam małą szanse sie dostać bo ani kondycja nie ta co dawniej (ale to człowiek widzi dopiero na miejscu na takim teście jaki jest stan jego wydolności i sprawnosci fizycznej) ani nie nadrabiałam braków tak wielką wola walki jak inni i zabrakło mi determinacji, mogłam tylko liczyc na to że zechcą pokazać, że nie tylko sami młodzi, i doskonali biorą udzial. W końcu kto ich tam wie, może to dobre dla oglądalności, pokazać widzom, że bierze też udzial ktos nie koniecznie młody i super, bez slabości, bo to sie ciekawiej ogląda. W końcu cóz jest nadzwyczajnego w tym, że ktos kto trenuje pływanie wyczynowo np nurkuje a cyrkowiec z zawodu albo himalaista wspina się po ścianie fortu

A na dodatek przeczytałam własnie, że do kogoś zadzwonili własnie i jedzie na casting 11.07. Czyli castingi trwają dalej? Czyli co nie zdolali wybrac sobie ze 120 osob zaproszonych na testy 104  jak zamierzali tak było cieniutko ze sprawnoscią ludzików? i robią dodatkowe castingi? Jakieś sprzeczne te informacje docieraja....

haron

Właśnie (o 17:00 ;-) zadzwoniła do mnie miła Pani i zaprosiła na casting 11 lipca o godzinie 12. Powiedziała, że "obsada" 1-wszej edycji właśnie wyleciała realizować program a teraz kompletowana jest załoga na drugą edycję.

PS. Jedzie może ktoś (najlepiej samochodem :-) na casting 11.07.2008 z Warszawy???

halo

Ja tam w czasie castingu to pomyślałem sobię,że chyba nie na tej sali siedzę,bo to wszystko wyglądało raczej na casting do randki w ciemno,takie pytania mi zadawano. :kreci: :yeah: :ubaw: Francuzi pokazywali,walkę,determinację i sprawnosć ludzi.To się podobało.U nas raczej pokażą ludzi fajtłapy ,ale za to "wyszczekane".Myślę,że szybko się to ludziom  znudzi. :bye:

kropka

Do mnie dzisiaj zadzwonili i lęcę w środę :)
Generalnie to od początku nie chciało mi się wierzyć w te 2 edycje, bo przecież chyba nie mają tylu gwiazd. A teraz jak czytam o kolejnym castingu, to utwierdzam się w przekonaniu, że faktycznie brali tylko do jednej edycji.

izolda może jeszcze jutro będą dzwonić, nie poddawaj się! Trzymam kciuki!

timtom

A ze tak spytam z czystej ciekawosci, o co pytaja na 1 castingu, tym co mowiliscie ze Was telefonicznie zaprosili? Jakies scenki kaza odgrywac czy jak? Wyglada to mniej wiecej tak jak do Idola, czy You Can Dance casting? I jeszcze mozecie poslac na adres [email protected] ankiete jaka dostaliscie do wypelnienia na maila? Dziekuje

izolda01

Nie trzeba odgrywać scenek rodzajowych, to zwykła rozmowa, wchodzilo sie trójkami do sali i trzeba bylo sie przedstawić i opowiedziec o sobie krótko a potem zadawali pytania bardziej osobiste wiec każdemu inne i trudno Ci powiedziec o co ciebie akurat zapytają, może jak spędzasz wolny czas, a moze z kim mieszkasz albo czy masz jakieś fobie, moga zapytać o rózne rzeczy wiec nie ma sie co do tego przygotowywac bo to i tak bedzie zaskoczenie i nie wymyslisz wcześniej o co Cie zapytaja. Ja nie dostałam wcześniej netem ankiety pisałam na miejscu przed castingiem ale moze ktoś inny z forumowiczów

evita_85

Czyli wycycali nas równo :-P mieli wybrać 104 osoby ze 120 a wybrali zaledwie 52 (do pierwszej edycji)...no ale cóż nikt nam nie obiecywał że będzie sprawiedliwie :-)

izolda01

Evita trudno oceniac czy sprawiedliwie czy nie. Ja wiem, że moja sprawność była w ogonku na końcu , i trudno się dziwić skoro ostatniego fikołka robilam 30 lat temu mniej wiecej a pływać sie nauczyłam jak mialam 30 lat i skakanie na głowke do wody już mnie nie "rajcowało".Ale tak patrząc obiektywnie na wyczyny na sali to ludzi, którzy sprawnie wykonali i szybko zadania sprawnościowe była najwyżej połowa. Troszke takich co coś lepiej coś gorzej i sporo takich, ktorzy kaleczyli zadania, owszem czesto wykazując wielka ambicje. A podobno we wtorek generalnie poziom był wyższy...więc z kogo mieli wybierac te 104 osoby. A chyba nie mieli nawet 120 do wyboru bo ktoś mówil ze w poniedzialek nie wszyscy dojechali. No coż mogli wziąć mnie czy inne osoby, ktore zadania wykonaly jak wykonały i brac nas na siłe zeby sobie skompletować 2 edycję albo zwyczajnie zrobić nowe castingi i wybrać ludzi sprawniejszych :-). Wiesz wspominając WF w szkole i takie podobne tory przeszkód ..to przecietny 13 latek  sprawniej by to poknał niz wiele z tych osob na testach. Zreszta jak przed testami sprawnościowymi rozmawialm z jakims facetem przez telefon wyrażał tylko nadzieje ze może sie im uda wybrac z tych 120 ludzi 104 ale raczje sie liczyli z tym ze to bedzie nie realne i beda musieli jeszcze ludzi dobierać z nowych castingów. Tu jest tylko pytanie czy ktokolwiek z tych testów sprawnościowych został wziety pod uwage do 2 edycji czy zaczynają od zera szukając kompletu kolejnych 52 osob na castingach :-)??!!

chatiflatt

Przede wszystkim - to był kasting, i nikt nikomu nie obiecywał, że się dostanie do programu. Więc moim zdaniem trudno tu mówić o niesprawiedliwości.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston