Big Brother 6?

Zaczęty przez Showmag, Śr, 02 Kwi 2008, 11:04:23

Joel

BB PL powinien byc wzorowany na edycjach z Holandii lub Niemiec, bo inna formula nie przyjmie się dobrze. Mogloby byc wlasnie tak jak BB6 NL ;D Albo moga zrobic druga edycje BITWY ... wazne zeby ATM nie maczalo w tym palcow, to widzowie sami przyjda a program bedzie znacznie ciekawszy ;)

Showmag

Jestem pod wrazeniem Waszej nadziei :)
Nie dosc, ze wierzycie w kolejną edycję, to jeszcze liczycie na to, ze nie bedzie jej robil atm ;)

Co do rad na przyszlosc, to wszystko bylo juz wielokrotnie walkowane zaraz po zakonczeniu bb4 i ogloszeniu castingow do bb5. Sugerowalbym więc albo pisać coś nowego, albo nie pisać nic...

Jak dla mnie ten temat dawno się wypalil, a producenci niejednokrotnie pokazali, co myślą o tych wszelkich wskazówkach (mają w czterech literach "biblię" formatu, a tym bardziej wypowiedzi widzów).  :knockout:

Osobiscie mam nadzieje, ze BB6 - w takim wydaniu jak bb4 i bb5 - nie powstanie nigdy. Ba, uwazam, ze nawet reaktywacja w dobrym stylu (na jesieni czy wiosną 2009) nic by nie zmienila i nie podnioslaby wynikow ogladalnosci. Dzieki atmowi ten reality show spadł nizej niz Bar i bardzo ciężko byloby teraz tę sytuację zmienic i przywrocic poprzedni status formatu, z czasów produkcji dla tvn. :zgon:

Toni

na stronach wikipedii big brother world jest podana informacja o 6 edycji Big Brother w Polsce
podana data to jakby przełom 2008-2009
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Showmag

Bo Wikipedia = Pewne Źródło Informacji dla całej Rodziny  :devil:

Toni

też zaskoczyło mnie jak zobaczyłem to,że wg wikipedii Big brother 6 planowany jest na rok 2008 czy też 2009 czy też być może na przełomie roku 2008/2009 no ale cóż...byłoby bardzo fajnie gdyby 6 edycja odbyła się na przełomie roku. Byłaby to 1 edycja nasza edycja w której mieszkańcy spędziliby święta Bozego Narodzenia,Sylwestra...suuper! mogłoby tak być! W wigilię i sylwestra specjalne wydanei na żywo tak jak to było w Niemczech podczas 5 i 6 edycji.
Ciężko w to uwierzyć,żeby było to prawdziwe ale ...nadzieję trzeba mieć :ubaw:

Showmag

Mnie tu nic nie zaskoczyło, a rozbawiło, że ktoś moze w to w ogole rozpatrywać jako prawdę  ;]

Toni

mnie zaskoczyło to ,że taka informacja tam się pojawiła...śmieszna informacja  :ubaw:

chatiflatt

A mnie zawsze rozbawia, to jak szybko ludzie zmieniają swoje zdanie :hahaha:

EDIT
swoje poprzednie zdanie dodam :los:
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Showmag

Jesień bez "Big Brothera" i "Gwiezdnego Cyrku"
Reality shows "Big Brother" i "Gwiezdny Cyrk" nie zagoszczą jesienią na ekranach naszych telewizorów. Stacje telewizyjne TV4 i Polsat zrezygnowały z umieszczenia tych formatów w swoich ramówkach.

Więcej: https://showmag.info/?p=1594

Kuba 942

Tego się można było spodziewać,że BB nie pojawi się jesienią w Czwórce.Podejrzewam,że wiosną chyba też nie.
CytatPomimo bardzo dobrej jakości programów oraz dobrej oglądalności
300 tysięcy a momentami nawet niżej to jest dobra oglądalność  :szok:

kamil2505

Coś mi się wydaje, ze Big Brothera nie zobaczymy tak szybko... Wchodząc na oficjalną stronę internetowa czwartej i piątej edycji programu można przeczytać mniej więcej taki komunikat: "Big Brother się skończył. Zapraszamy do innych naszych serwisów". Gdy skończyła się czwarta edycja strona nadal funkcjonowała... A wiec to koniec... Może to i nawet lepiej... I wciąż mam nadzieję, że Big Brother wróci do tvn-u... Jak na razie pozostaje nam czekać i podglądać od grudnia niemiecka edycje... Już dziewiątą.... Na pewno nas pozytywnie zaskoczą... :)

DJ Ice

CytatMoże to i nawet lepiej... I wciąż mam nadzieję, że Big Brother wróci do tvn-u...

No to się nie doczekasz.
Big Brother nie powróci już nigdy do TVN-u - potwierdził to w pewnym wywiadzie sam Andrzej Sołtysik. Stacja, gdy dowiedziała się, że kierownictwo TV4 zakupiło prawa do czwartej edycji w zarządzie stacji Waltera decyzja zapadła - Big Brother już nigdy nie powróci do TVN.

Kuba 942

To może być już koniec Big Brothera w Polsce. Jeżeli TVN nie jest zainteresowany tym formatem to raczej już nigdzie się nie pojawi. Chyba, że powróci "kiedyś " do Czwórki. Albo zainteresuje się tym stacja o niskiej oglądalności. Telewizja Polska odpada, TVN odpada, Polsat raczej nie.Więc zostaje Czwórka i Puls. Albo będzie znów dłuższa przerwa tak jak między BB 3 Bitwa a BB 4.1 i powróci do jakieś stacji.

kamil2505

Cóż... Nie jesteśmy w stanie nic zrobić, a tvn-owi faktycznie trudno byłoby odbudować wizerunek Big Brothera w Polsce, który został zburzony przez TV4, a właściwie ATM...
A co do powrotu Big Brothera do tvn czytałem dość często w newsach archiwalnych showmag.info, ale sądząc po newsach emisje przekładano, jakby bali się, ze format sie nie przyjmie... Ostatecznie jednak zdecydowali się zakończyć emisji Wielkiego Brata, co może świadczyć wyburzenie domu w Sękocinie, który po zakończeniu BBB służył między innymi jako: magazyn z rekwizytami czy też produkowano w nim program "Trzy serca" czy też serial "Anioł stróż"... Jednak te produkcje nie okazały sie hitami i wylądowały w koszu po jednym sezonie...

Pudelek

Moje przypuszczenia są takie: TV 4 może się zdecydować jeszcze na kolejną edycję. (Trzeba pamiętać, że dwukrotnie była przerwa półroczna między kolejnymi edycjami Baru). Piąta edycja nie okazała się aż taką dużą porażką biorąc pod uwagę zyski z reklam (no i pewnie jakieś z Smsów).
Chociaż jak dla mnie ten program w takiej wersji jest skończony. Same oszołomy nie są w stanie uratować tego programu. Tu potrzeba pieniędzy na realizacje ciekawych (i niestety drogich) pomysłów na zadania. A w Polsce żadna stacja telewizyjna (nawet TVN) nie lubi wydawać pieniędzy. Stąd mamy tyle seriali kręconych wiele lat w jednym tak samo wyposażonym studiu...