Nowa Generacja

Zaczęty przez Goku, Nd, 09 Mar 2008, 21:40:19

maniakTV

CytatLOV

Coraz bardziej podobają mi się ich występy i nie zdziwię się jak będą w finale. :) Wokalista ma całkiem spoko głos, widać, że udział w programie pomógł mu dopracować wokal... Chociaż to dopiero początki i rzecz jasna to nie wszystkie zadania, które musi wykonać, aby byli ''idealnym zespołem''. :zabek:
Takie samo zdanie mam o Maryji. Dziewczyna ma super wokal choć czasami nie dobiera dobrze piosenek do generalnych występów w programie. Zespol również swietnie gra. :bravo:

The Boggie Town - zdecydowanie zmieniam zdanie po dzisiejszych wykonaniach tego zespołu! Ta kapela musi bezapelacyjnie WYGRAĆ! Głos wokalistki jest fenomenalny, aż chce się słuchać! :zabek: :)

Rzecz jasna byli moim faworytami i chciałem aby ten zespol zakwalifikowal się do finału, ale teraz muszą wygrać ten program, pojechać na TOP TRENDY i nagrac płytę dzięki temu programowi.

Świetny głos wokalistki + wrodzona skromność + zgrana kapela. To się moim zdaniem powinno sprzedać. Tylko czy nasz rynek muzyczny 'przyjmie' taki zespół z takimi wykonaniami? :hmm:

Najlepsze w tym programie jest to, że zespoły zaskakują, w dużej mierze bardzo pozytywnie. Widać, że casting został przeprowadzony BARDZO DOBRZE, zespoły mają ogromny potencjał. Aż dziwię się, że niektóre kapele biorące udział w tym programie nie są prawdziwymi gwiazdami POLSKIEJ MUZYKI.

Minus programu: nadawany jest 'z puszki'. Zdecydowanie powinien lecieć 'live'. Całe szczęście, że finał będzie transmitowany 'na żywo'.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PS. Wie ktoś jaką ma ten program oglądalność?

podmark

Cytat: maniakTV w Śr, 18 Cze 2008, 23:18:39
Minus programu: nadawany jest 'z puszki'. Zdecydowanie powinien lecieć 'live'. Całe szczęście, że finał będzie transmitowany 'na żywo'.
Ja zupełnie nie rozumiem, czym tu się zachwycać. Przełomowy to ten program nie jest. Gdy w informacjach prasowych przeczytałem, kto będzie w jury byłem zachwycony (szczególnie czekałem na ostry język Kanclerz i Figurskiego). Zespoły marne, Kanclerz słodzi uczestnikom, a Figurski czasami rzuci fajnym tekstem, ale bardzo rzadko.

Co do cytatu zamieszczonego w tym poście - po co mieliby nadawać na żywo ? Za dużo to nie zmienia - i tak o wszystkim decyduje jury. Nie opłacałoby się Czwórce inwestować w ten program więcej kasy - w czerwcu nie można liczyć na wysoką oglądalność, a gdyby chcieli robić wszystkie odcinki na żywo musieliby zwiększyć budżet o dobre 50-60 %.

A co do oglądalności - musi być naprawdę kiepska, skoro program nie łapie się do TOP15 Czwórki :D

maniakTV

CytatJa zupełnie nie rozumiem, czym tu się zachwycać.

Po prostu program mi się podoba. :)

CytatPrzełomowy to ten program nie jest.

Przełomowy na pewno nie. :) Ale dobrze wykonany. Przynajmniej dobrze mi się go ogląda.

CytatCo do cytatu zamieszczonego w tym poście - po co mieliby nadawać na żywo ? Za dużo to nie zmienia - i tak o wszystkim decyduje jury. Nie opłacałoby się Czwórce inwestować w ten program więcej kasy - w czerwcu nie można liczyć na wysoką oglądalność, a gdyby chcieli robić wszystkie odcinki na żywo musieliby zwiększyć budżet o dobre 50-60 %.

No widzisz Podmarku, podałeś konkretny argument, który wszystko wyjaśnia. :)
Szczerze to nie wiedziałem, że trzeba by było zwiększyć budżet jeżeli chodzi o nadawanie tego programu na żywo. Ale ja nie jestem aż tak bardzo 'obeznany'. :) ;)

CytatZespoły marne

Cóż to twoja opinia. Nie wszystkie zespoły są zachwycające, ale część z nich - naprawdę dobre. Ale to moje zdanie. :)

CytatA co do oglądalności - musi być naprawdę kiepska, skoro program nie łapie się do TOP15 Czwórki :D

Czyli znowu się znowu spektakularna porażka Czwórki. :/ Szczerze? Myślałem, że ten program wystartuje  jesienią. W wakacje widzowie zamiast siedzieć przed telewizorem wolą siedzieć np. na ławce w parku, nawet w godzinach 20-21. :D :) ;) Przynajmniej większość. :)

Pozdrawiam. :)

podmark

Cytat: maniakTV w Cz, 19 Cze 2008, 01:18:45Szczerze to nie wiedziałem, że trzeba by było zwiększyć budżet jeżeli chodzi o nadawanie tego programu na żywo.
No za pieniądze, które przeznaczyli na realizację na pewno nie zrobili tego w wersji live. A tak to nagrywali z 2 lub 3 odcinki dziennie - więc wynajmowali klub na mniej dni (gdyby były odcinki na żywo płaciliby za każdy dzień, w którym mieliby to robić), obsługa techniczna jest opłacana co prawda od godziny pracy, ale jednak jak ustawią kamery i światła raz to wykorzystają to na wszystkie 3 odcinki robione tego samego dnia, nie trzeba też płacić dużo więcej statystom (bierze się ich na cały dzień, co w sumie wychodzi nie tak drogo - a na pewno taniej, niż gdyby brali przez 10 kolejnych tygodni na 3 godziny - wtedy stawki musiałyby wzrosnąć).

matlewq

W finale,oprócz zespołu Lov i The Boogie Town,wystąpi zespół Undergrunt,który otrzymał 'dziką kartke' od widzów.Finał w sobote o 22:00 w TV4 "Live"

maniakTV

CytatFinał w sobote (...) w TV4 ''Live''

Na pewno ''na żywo''?

CytatW finale,oprócz zespołu Lov i The Boogie Town,wystąpi zespół Undergrunt,

Wiedziałem. :]

CytatFinał w sobote o 22:00

Późno, ale nie dziwię się - większość osób w godzinach 20 znajduje się poza domem. Pora trafiona. :]

matlewq

I na stronach zespołów[nie wiem jak u pozostałych finalistów,ale na myspace The Boogie Town,tak jest] i według zapowiedzi prowadządzych,oraz reklamówek,finał będzie na żywo.Fajnie by było,gdyby rzeczywiscie był na żywo,bo wtedy zobaczymy,jak naprawde grają zespoły,a nie takie nagrywanie pare razy i wybieranie najlepszego...liczy sie 1 występ...przecież na Top Trendy,artyści nie grają z playbacku[choć moge się mylić],dlatego by nie psuć 'imagu' robią finał live.
Co do pory,to rzeczywiscie trafiona,bo w wakacje,zapewne w godzinach 20-21,tak jak było wcześniej wspomniane,ludzie raczej są na dworze,niż przed telewizorem

maniakTV

Ja wiedziałem, że program będzie na żywo, bo wiele razy było to wspominane. Chciałem się upewnić. :)
Swoją drogą program musi być na żywo - w końcu to widzowie wybiorą zwycięski zespół i będą głosować w w trakcie programu.
Ale czym tu się przejmować skoro tak mówią, że program będzie 'live' w reklamach Nowej Generacji... :)

Maria24

Cytat: matlewq w Nd, 22 Cze 2008, 20:34:42
Fajnie by było,gdyby rzeczywiscie był na żywo,bo wtedy zobaczymy,jak naprawde grają zespoły,a nie takie nagrywanie pare razy i wybieranie najlepszego...liczy sie 1 występ...

Bylam na nagraniach programu i choc program nie byl emitowany na zywo ZAWSZE liczyl sie jeden wystep i zespoly mialy jedno podejscie, bez wzgledu na to jak zagraly. Jedynym wyjatkiem bylo jedno z wykonan Asi Ash, ktora przerwala wystep poniewaz miala problemy z odsluchem.

Goku

Cytat: matlewq w Nd, 22 Cze 2008, 19:50:05
W finale,oprócz zespołu Lov i The Boogie Town,wystąpi zespół Undergrunt,który otrzymał 'dziką kartke' od widzów.

YES! YES!! YES!!! xDDDDDD Moje dwa SMSy pomogły(albo nikomu innemu nie chciało się wysyłać kasy na takie głupoty i tylko ja jak zwykle dałem się producentom naciągnąć xDDD) :D

matlewq

Cytat: Goku w Pn, 23 Cze 2008, 19:43:55
(albo nikomu innemu nie chciało się wysyłać kasy na takie głupoty i tylko ja jak zwykle dałem się producentom naciągnąć xDDD) :D

Moim zdaniem,jednak ludzie widzą w tym coś dobrego i wysyłają z checią sms[szczerze to ja tez wyslalem na nich sms,ale to po tym ostatni odcinku,moim faworytem jest Boogie Town]...czytając komentarze na youtube,widze że użytkownicy chcą wysłać na dany zespół sms

kama

YES! YES!! YES!!! xDDDDDD Moje dwa SMSy pomogły

To moje też :)
Wysłałam na Undrgrunt, chociaż nie wierzyłam, że w porównaniu z innymi prawie już profesjonalnymi zespołami oni mają jakąś szansę.
Ale tyle świeżości i naturalności w nich jest, że warto. Poza tym prawdę mówiąc, to fajnie mi się ich slucha i ogląda. Dosyć już mam nadętych smutasow robiących "ambitną" muzę.
A głos wokalistki z TBT strasznie mnie drażni.

clubber23

Cytat: Goku w Pn, 23 Cze 2008, 19:43:55
YES! YES!! YES!!! xDDDDDD Moje dwa SMSy pomogły
ja co prawda wydałem na inny zespól, ale rozumiem że UG (nie mylić z: Urząd Gminy) może się podobać. Mam nadzieję, że udział finalisty w Top Trendy naprawdę coś zmieni na naszym rynku muzycznym.

Kuba 942

Cytat: podmark w Cz, 19 Cze 2008, 00:26:39
A co do oglądalności - musi być naprawdę kiepska, skoro program nie łapie się do TOP15 Czwórki :D

Ja choć,tego programu jeszcze nie oglądałem,to byłem pewien,że program będzie miał dużą oglądalność,a jeżeli nie łapie się do TOP15 Czwórki to naprawdę oglądalność jest niska.W salonach Ery jest duża naklejka o NG w TV4,na wrzucie można zobaczyć,że NG to jeden z najpopularniejszych tagów.

Goku

Fuck :/ Chyba nie będę mógł oglądać finału, bo jeśli będzie pogoda to w sobotę wyjeżdżam na dwa dni nad jezioro :/