Mam Talent!

Zaczęty przez podmark, Pt, 01 Lut 2008, 17:59:02

Showmag

Castingi do "Mam Talent" na finiszu
Kończy się pierwsza faza castingów do programu "Mam Talent". Już w czerwcu rozpoczną się przesłuchania wybranych uczestników z udziałem publiczności. TVN, która pokaże format, nie ujawnia jeszcze kto poprowadzi show. Według nieoficjalnych informacji, najpoważniejszymi kandydatami stacji są Mateusz Kirstein i Marcin Sawicki.

Marcin Sawicki (związany choćby z "Dzień Dobry TVN") oraz Mateusz Kirstein (dyrektor programowy Planeta FM, współprowadził "Studio Złote Tarasy") próbowali swoich sił w roli gospodarzy programu podczas weekendowych castingów do "Mam Talent" w Warszawie.

"Chcemy, aby format miał swoje twarze. Szukaliśmy profesjonalistów, ale niekojarzących się masowej widowni z innymi projektami" - tłumaczy Wojciech Iwański, reżyser programu. "Nazwiska gospodarzy ujawnimy oficjalnie w ciągu dwóch tygodni" - dodaje.

Póki co, stacja wybrała trzyosobowe jury show. "Tworzą je osoby znane i wzbudzające sporo emocji. Na pewno wiele osób chciałoby przed nimi zaprezentować swój talent" - mówi Katarzyna Szałańska, producentka formatu ze strony Fremantle Media. W prasie w kontekście show najczęściej pada nazwisko Kuby Wojewódzkiego.

Castingi do programu odbyły sie dotychczas w Poznaniu, Gdańsku, Wrocławiu i Warszawie. Na każdym z nich komisje konkursowe obejrzały średnio 400 występów. Pośród tłumu wykonawców spotkać można było m.in. czterdziestoosobową orkiestrę dętą, tresera węży z żywym wężem Boa na szyi, żonglerów, magików, breakdancerów, mistrzów jo-jo i diabolo, fakirów, komików, tancerzy, śpiewaków, zespołów rockowych i wirtuozów instrumentów tak różnych jak gitara basowa i skrzypce. Nie zabrakło również fakirów, akrobatów, czy ludzi posiadających rzadką umiejętność mówienia wspak.

"Zgłosiły się do nas osoby, które z różnych względów nie mogły wziąć udziału w innych programach telewizyjnych" - tłumaczy Katarzyna Szałańska. "Castingi ostatniej szansy odbędą się 30 i 31 maja w Chorzowie" - dodaje.

Już w czerwcu wybrani uczestniczy zaprezentują się w największych teatrach w Polsce przed trójką jurorów programu oraz publicznością. Ci, którzy w teatrach przekonają swoimi występami jurorów i publiczność, znajdą się w półfinałach. W każdym z 4 półfinałów zaprezentowanych zostanie 8 występów (solistów, grup).

O dalszym losie uczestników decydować będą jurorzy i widzowie telewizji TVN, głosując za pomocą SMS-ów. Przygotowując się do tego etapu, uczestnicy będą mogli korzystać z pomocy profesjonalistów: trenerów, charakteryzatorów, stylistów. Z każdego półfinału do finału trafią 2 osoby/grupy. Ci, którzy odpadną na wcześniejszych etapach, będą mieli jeszcze jedną szansę: będą mogli pokazać się w odcinku "Dzika Karta" i zdobyć przepustkę do udziału w finale, uzyskując najwięcej głosów widzów i jurorów. W finale zmierzy się ze sobą 9 osób/grup.

Program "Mam Talent" pojawi się na antenie TVN we wrześniu. Jego producentem będzie Fremantle Media Polska, znana z produkcji "Idola", serialu "Na Wspólnej" czy talk-show Kuby Wojewódzkiego.

[WirtualneMedia.pl]

joker

Doda i Kuba jurorami
Będzie to, co ludzie lubią w telewizji najbardziej - mięcho!

Kroi się naprawdę ostre show.

Jak ustalił nieoficjalnie Plotek, w najnowszym programie TVN "Mam talent" w fotelu jury, obok Kuby Wojewódzkiego, zasiądzie Doda! TVN przynajmniej już złożył królowej taką propozycję. Doda jest nadal atrakcyjna dla każdej telewizji. Potrafi zrobić wokół siebie szum medialny, a przy tym zna się na muzyce. A takich wyraźnych osobowości jak Rabczewska potrzebują programy, które liczą na dużą oglądalność - wyjaśnia dziennikarz TVN-u. Oboje są "ostrzy jak brzytwa", a do tego szczerze się nienawidzą! Czy może być lepiej?! Nie!
Źródło: Plotek.pl

chatiflatt

Po co Dodzie nagrywać płytę, ma stałe źródło gotówki. Najpierw 2 edycje GTnL, a teraz ze trzy Mam Talent..
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Showmag

Kuba Wojewódzki i Doda jurorami programu "Mam Talent!"
Pewny jest udział Kuby Wojewódzkiego w nowym programie "Mam Talent!". Doda wyraziła chęć zostania członkiem jury, choć oficjalnie decyzji jeszcze nie podjęła. Nie wiadomo jeszcze, kto będzie gospodarzem programu, ale mówi się o Mateuszu Kirsteinie i Marcinie Sawickim.

Przesłuchania do programu "Mam Talent!" odbyły się już w Poznaniu, Gdańsku, Wrocławiu i Warszawie. W czerwcu wybrani na castingach uczestnicy pokażą się na scenach największych teatrów Polski. Oceni ich trzech jurorów i publiczność. Ci, którzy przejdą dalej zaprezentują się w czterech półfinałach, a w przygotowaniach pomogą im fachowcy. O tym, czy zostaną w programie, zadecydują jurorzy i widzowie. Ci, którym zabrakło szczęścia, dostaną szansę wystąpienia w odcinku Dzika Karta, skąd mogą trafić do finału.

"Mam Talent!" zadebiutuje na antenie TVN we wrześniu. Program produkuje FremantleMedia Polska.

podmark

Cytat: Aaragorn w Pn, 02 Cze 2008, 14:23:42Pewny jest udział Kuby Wojewódzkiego w nowym programie "Mam Talent!".
wiedziałem :]
Cytat: już 15 marcaJedyne, co mi się nie podoba to osoba Kuby Wojewódzkiego w jury
Jacy ci producenci są przewidywalni... Prawie jak Kurzewscy  :zzz:

chatiflatt

Jeśli Doda będzie ziewać jak na GTnL to nie mamy się czym ekscytować. Przed realizacją GTnL spodziewaliśmy się ciętych ripost, a co za tym idzie jakiegokolwiek zaangażowania pani Dody w ów program. Niestety.
W Mam Talent może być podobnie..
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Kuba 942

Oby tylko Doda nie prowadziła mam talent.Mam pytanie ile osób zasiada w jury tylko dwie?

maniakTV

Kandydatami na prowadzących są Mateusz Kirstein [mój faworyt ;)] i Marcin Sawicki. Spokojnie. Doda nie będzie prowadzić tego programu -  ma być w jury. ;)

chatiflatt

Cytat: Kuba 942Mam pytanie ile osób zasiada w jury tylko dwie?
Cytat: Aaragorn w Pn, 02 Cze 2008, 14:23:42W czerwcu wybrani na castingach uczestnicy pokażą się na scenach największych teatrów Polski. Oceni ich trzech jurorów i publiczność.
Barbara Weston

joker

Już w ten weekend rusza kolejny etap castingów do najnowszego show TVN - "Mam talent". Uczestników wreszcie będzie mogła obserwować publiczność, a na nagraniu pojawią się po raz pierwszy jurorzy i prowadzący. Kto to będzie? TVN zdradzi to oficjalnie niebawem w "Dzień Dobry TVN", ale my nieoficjalne informacje przedstawiamy już dziś.

Jak udało się nieoficjalnie ustalić redakcji serwisu tvnfakty.pl, gospodarzami programu "Mam talent" będą Marcin Prokop i Szymon Hołownia. W jury zasiądą prawdopodobnie: Małgorzata Foremniak, Agnieszka Chylińska i Kuba Wojewódzki.

źródło: tvnfakty.pl

chatiflatt

Sklad jury mi się podoba, zwłaszcza Agnieszka, którą uwielbiam.
Nie wiem natomiast, po cóż pan Marcin Prokop ma się przyczynić swoim idiotycznym poczuciem humoru do spadku zainteresowania programem.
Barbara Weston

maniakTV

Jednak wolałbym aby prowadzącymi zostali Mateusz Kirstein i jakaś dziewczyna z radia. Po co wałkować te same twarze? Fakt, Hołownia nie jest często widziany w telewizorach, ale moim zdaniem prowadzący powinni być rozrywkowi a Hołownia bardziej nadaje się do publicystyki tak jak to ma miejsce w DDTVN.... Obecność Prokopa w tym przedsięwzięciu mi się zupełnie nie podoba - jak go widzę na ekranie swojego telewizora to mi się na wymioty zbiera. :vomit: Czas wprowadzić jakieś nowe, młode twarze do Tv...

Namówili Chylińską?! :D  :buzz:
Będzie co oglądać!  :bravo: Będzie SHOW !  :los: :)

Skład jury - podoba mi się, są to postacie kontrowersyjne, ale to dobrze. :)

chatiflatt

Nie widziałeś chyba przeglądu prasy w wykonaniu Hołowni, dowcipniś z niego.
A publicystyka również, kiedyś widziałem go u Pospieszalskiego w jednym studiu z Henrykiem Jankowskim.
Inteligentny człowiek z Szymka.
Barbara Weston

maniakTV

Nie no luz tylko jakoś mi nie pasuje... No wiesz kwestia gustu. :)

Jednak zobaczymy jak sprawdzi sie w nowej dla niego roli. :)

Jednak obecność Prokopa bardziej mnie irytuje. No bo po co mam słuchac jego żartów o podtekście seksualnym? Albo innych żenujących żartów? Nie podoba mi się to, nie wiem jak innym...

Goku

Bardzo się cieszę, że Chylińska będzie w Jury :). Była już w Jury w "MTV Rockuje" i była świetna! Ale moim zdaniem zamiast w "Mam Talent!" powinna być w "Nowej Generacji" zamiast pani Kanclerz!