Tydzień 13 - Finał #2

Zaczęty przez Kuba 942, Pn, 28 Kwi 2008, 17:07:19

Kuba 942

Postanowiłem obliczyć czas trwania BB.Mówi się,że ma się skończyć 1 czerwca,ale wprowadzono nowych uczestników (policzyłem wszystkich obecnie walczących uczestników wyszło 11)więc obliczyłem do kiedy miałby trwać program i wyszło mi,że do 22 czerwca (jeżeli na ostatni tydzień zostanie trzech uczestników),albo wariant tak jak w vipie,że jedna osoba wychodzi w dzień przed finałem,wtedy wychodzi,że finał miałby odbyć się 15 czerwca.To ja nie wiem jeżeli finał jest 1 czerwca,czy jednocześnie z domu wyjść będzie musiało parę osób?

tomekk

Nie bój się. Tu kogoś wywalą za "złamanie regulaminu", a w ostatnim tygodniu wyjścia mogą być we wt-ek,cz-ek,sobota czyli łącznie w niedziele przed Ringiem (ostatnia niedziela przed Finałem) może znajdować się aż 8 osób. A finał odbędzie się na bank 1 czerwca. Co innego gdyby oglądalność była jako tako a tak
? Najkrótsza edycja w Polsce i chyba na świecie (patrząć na okres II części, bo to ta właściwa).

kryki

Ja sadze, ze jest to spowodowane tym, ze 8 czerwca rozpoczynaja sie mistrzostwa europy. Tak samo "gwiazdy tancza na lodzie" "you can dance" skoncza sie przed rozpoczeciem finałów mistrzostw europy.

Ogladalność jeszcze jako taka maja. Oby zrobili przerwe na jesień. A wiosna 2009 utworzyli bardzo interesuajca edycji. Oczywiście bez manipulowania.

Showmag

Cytat: kryki w Cz, 08 Maj 2008, 12:05:38Oczywiście bez manipulowania.

Nadzieja matką głupich.
Ale jestem pod wrażeniem wiary w atm. To jest naprawdę coś :)

Goku

Skoro już temat o finale to moja trójka finałowa na chwilę obecną wyglądałaby tak:

1.Angela
2.Marcin
3.Sylwia

A nie mogę powiedzieć kto pewnie będzie w finale(oprócz Klaudii, bo ona będzie na pewno), bo "roorzoffe" fanki Jolanty są nieprzewidywalne tak samo jak producenci.

Jason

nie bardzo wiem co ma do tego Jolanta

mnie to zwisa i powiewa kto bedzie w finale, byle nie wygrał ktos z grupy Angela, Marcin, Sylwia, Magda

czyli kto tam zostal... hmmmm... no Klaudia niech wygra to sie przynajmniej reszta wkurzy. Ale tak najbardziej to bym chcial zeby Nick wygral i cos mi sie zdaje, ze taki jest wlasnie plan...

gulczas

Cytat: Jason w Pn, 12 Maj 2008, 15:48:24
Ale tak najbardziej to bym chcial zeby Nick wygral i cos mi sie zdaje, ze taki jest wlasnie plan...

Nie sądzę.Nick wyraźnie stał się drugoplanowym uczestNickiem BB ;)
Wydaje mi sie że w finale będą na pewno Klaudia i góral.Kto trzeci nie wiem.

Zresztą wszystko jedno tylko niech się ta edycja już skończy bo jest nudna.

Goku

Jeśli program wygra Klaudia to następnej edycji już nie oglądam. I to nie z powodu producentów ani uczestników, ale z powodu widzów...

maniakTV

Jeżeli program wygra Klaudia to będzie najrozsądniejsza decyzja. No bo kto ma wygrać BB? Sylwia? A to niby z jakiej racji? Dlatego, że cały czas chodzi z tą swoją miną i z żalem, że nie wyszła z programu? Klaudia jako jedyna wprowadziła do programu rozrywkę. Nie obrabiała d**y za plecami a w dodatku jest miłą osóbką. No i w ogóle faworytka większości tej edycji.

tomekk

Mam nadzieję,że procedura finału 5 edycji będzie o wiele lepsza niż poprzednia!
Choć to nie te same emocje towarzyszące wyniosłemu finałowi jak za czasów TVN.
Czekało się na wieczór w napięciu,teraz to już zupełnie co innego,powinność kto wygra ciekawość nic poza tym.

chatiflatt

wiadomo już, kto wygrał?
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Showmag

Janusz zwycięzcą drugiej części "Big Brother 5"!
Janusz Strączek został zwycięzcą drugiej części programu "Big Brother 5"! Po 64 dniach opuścił Dom Wielkiego Brata i decyzją telewidzów otrzymał nagrodę główną: 50 tysięcy złotych oraz motor Harley-Davidson.

W nocy z niedzieli na poniedziałek zakończyła się emisja drugiej części programu "Big Brother 5". W finale widowiska znalazły się trzy osoby: Dawid Choma, Janusz Strączek i Klaudia Olczak. Po dwóch miesiącach pobytu w reality show, trójka finalistów w końcu opuściła Dom Wielkiego Brata. Goścmi specjalnymi gali finałowej byli wyeliminowani uczestnicy tej edycji, a także uczestnicy "Big Brother 4.1" (Marco Cammi, Katarzyna Lenartowicz i Jolanta Rutowicz) oraz vipowskiej części "Big Brother 5" (Michał Skawiński, Monika Goździalska i Jarosław Jakimowicz). Z kolei gośćmi muzycznymi finału byli Kurt Nielsen (zwycięzca norweskiej i światowej edycji "Idola") i AlexC.

Gdy finaliści "Big Brother 5" - Dawid, Janusz i Klaudia, znaleźli się w studio, o godzinie 22:31 ogłoszono, kto jako pierwszy pożegna się z dalszą grą o zwycięstwo. Wybór widzów padł na 19-letniego Dawida Chomę, który zajął trzecie miejsce w finale programu. W końcu, o północy ogłoszono ostateczny werdykt. 23-letnia Klaudia Olczak zajęła drugie miejsce w ostatniej rozgrywce. Po 64 dniach, zwycięzcą drugiej części programu "Big Brother 5" i zdobywcą 50 tysięcy złotych oraz motoru Harley-Davidson został 27-letni Janusz Strączek.

* * *

Przypomnijmy, że w pierwszej, vipowskiej części piątej edycji "Wielkiego Brata" wzięło udział 11 celebrytów, którzy rywalizowali o zwycięstwo przez pierwsze 36 dni. Wówczas do finału reality show dotarli: Angela Kolicova, Jarosław Jakimowicz i Jolanta Rutowicz. W nocy z 7 na 8 kwietnia, o północy ogłoszono, że zwycięzcą programu "Big Brother 5" został 38-letni Jarosław Jakimowicz. Jarek w nagrodę otrzymał dwa zegarki o wartości wynoszącej ok. 50 tysięcy złotych, a jeden z nich zdecydował się przekazać Jolancie - zdobywczyni drugiego miejsca. Tego samego dnia rozpoczęła się emisja drugiej części piątej edycji "Big Brothera". Do Domu Wielkiego Brata wprowadzili się zupełnie nowi, nieznani uczestnicy. Przez następne 57 dni, 16 osób toczyło walkę o uwielbienie widzów, gotówkę i motocykl Harley-Davidson.

maniakTV

Ja natomiast wiem, że to jawna manipulacja. Janusz od początku miał wygrać BB5. Można by powiedzieć, że wiem to od jednego z uczestników.

Pudelek

Taki zwycięzca bardziej pasuje...
Takie programy wygrywali już: Afrykańczyk, dziewczyna ze wsi więc równie egzotycznym zwycięzcą jest góral. Będzie mógł udzielić jakiegoś wywiadu w Tinie albo w innej gazecie dla pań, w której opowie jak bardzo reality show różni się od jego sposobu życia...
Po co ponownie miałaby wygrywać dziewczyna pokroju Jolanty i to drugi raz z rzędu?!

chatiflatt

jawną manipulacją jest to, że Klaudia znała tekst z reklamy Playa, która pojawiła się w trakcie jej pobytu w Domu.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston