Milionerzy

Zaczęty przez Showmag, Wt, 11 Wrz 2007, 04:09:05

SkazanyNaSmierc

Dzięki Podmark za info :)
Czyli tak jak sądziłem "Strzał w dziesiątke" będzie raczej "Strzałem w stope" Polsatu ;)
Raczej mnie to nie dziwi,Milionerzy mają już swoją stałą widownie która program ceni od lat.
Wracając do SWD zerknąłem w przerwie Milionerów i szczerze powiedziawszy dla mnie to kolejny badziew wpuszczony na polski rynek.Szkoda czasu. :/

chatiflatt

W południe widziałem reklamę dzisiejszych Milionerów. Wynikało z niej jasno i przejrzyście, że dziewczyna, która właśnie teraz gra, usłyszy pytanie za milion. Troszku bez sensu - zdradzać zakończenie przed rozpoczęciem..
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

maniakTV

Kurcze ja się tak zastanawiam... Czy w ogóle w polskich Milionerach wygra ktoś miliona? Z jednej strony rozumiem dziewczynę, że zrezygnowała, ale z pozycji widza to kolejne rozczarowanie - 'kolejna osoba nie wygrała miliona'... :/

podmark

Poprzednią ustawkę mogłem zrozumieć - chęć walki o widza ze "Strzałem w 10". Ale po co ta ściema dzisiaj ? Ta dziewczyna była tępa. Żeby maturzystka nie wiedziała, jakie są województwa to już w ogóle jakiś straszny sen. Z jakim przygotowaniem ta dziewczyna przystąpiła do matury ? No i za Chiny ludowe nie uwierzę w to, że tak sobie po prostu strzelała. Cała gra tej dziewczyny śmierdzi na kilometr. Mogli chociaż do swojego przekrętu wybrać bardziej przekonującą postać. Nie uwierzę, że ktoś, kto nie ma bladego pojęcia o pytaniu ryzykuje utratą 85, czy 210 tysięcy. Nawet młoda osoba nie jest aż tak naiwna i tak bezgranicznie wierzy w swoje szczęście.

Ja tam twierdzę, że gra tej dziewczyny była ustawiona.

maniakTV

CytatPodmark:
Ja tam twierdzę, że gra tej dziewczyny była ustawiona.

Również tak sądzę. Co chwilę zmieniała odpowiedź, nie wiedziała w niektórych [a raczej w większości] o co biega. A mówi się tylko na Big Brothera - w Milionerach również są manipulacje lecz nie wynikami SMS, tylko manipulacje grą uczestników...
Gra dla mnie była ustawiona. Kolejna aktorka w Milionerach... :/ Ale cóż się dziwić: taka jest telewizja...

chatiflatt

Twój poprzedni wpis, Maniak, nie wskazuje na to, że sądzisz tak samo jak Podmark :P

Statystyka mówi, że grubo ponad 90 procent, w chwili wygrania dużej kwoty [np. 75 tys], bez kół, i bez znajomości odpowiedzi na kolejne pytanie wycofałoby się, zachowując to tę dużą kwotę pieniężną. Ale zawsze jest ten 1 procent zawodników, który nie zwracając uwagi na ogrom ryzyka, zaryzykowałby. Może ta dziewczyna była właśnie tym 1 procentem...?

Haha, oczywiście że nie! Tak jak napisał Podmark, to śmierdzi na kilometr.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

maniakTV

Mój poprzedni wpis dotyczył tego, czy kiedyś ktoś w polskich Milionerach wygra miliona... Ale porównując akcje które były parę tygodni temu [każdy pamięta grę Pauliny] i grę dzisiejszej uczestniczki widać, że wszystko jest ustawione i wyreżyserowane... Przecież ta sytuacja doskonale odzwierciedla grę Pauliny [ jeżeli nie odzwierciedla, to chociaż ta sytuacja jest podobna...].

Więc naprawdę nie jestem jakimś obrońcą ATM-u, ale zamiast szydzić z BB [choć są powody] warto zerknąć na inne produkcje i warto się im przypatrzeć... Nie tylko BB stracił na wartości poprzez ''lekkie manipulacje'' ale także inne formaty które czasami sięgają po podobne metody 'podwyższenia zainteresowania programem'', czy też podwyższeniem oglądalności...

Mnie zastanawia jedno - Milionerzy mieli odnieść ogromny, porównywalny sukces tak jak pierwsza adaptacja tego formatu. Tzn., że takie akcje są robione dlatego, że teleturniej traci na popularności i oglądalność spada?

Showmag

Cytat: maniakTV w Nd, 18 Maj 2008, 19:52:20
Tzn., że takie akcje są robione dlatego, że teleturniej traci na popularności i oglądalność spada?
To znaczy tylko tyle, ze dla zdobycia ogladalnosci (czy to duzej czy to malej) telewizja zrobi wszystko ;]
A naiwni dalej będą ogladac.

maniakTV

To było takie pytanie retoryczne, ale mogłeś odpowiedzieć. :) :) :) Nawet chciałem, aby ktoś się tym zainteresował. :P

Przecież doskonale wiem jak jest. Niestety nastąpił koniec wprowadzania programów dla rozrywki itp., itd. Tylko dla kasy. Rozumiem podwyższyć oglądalność tak jak to zrobiła Czwórka z BB - w końcu stacja powoli się 'wykluwa'. Ale po TVN takich sytuacji się nie spodziewałem... Ale cóż - pieski TVN-u i wyznawcy tej stacji nie zauważają, że ich ulubiona stacja robi takie same akcje jak ATM z BB... Nie to, żebym kogoś oskarżał z tego forum, ale wystarczy poczytać niektóre wpisy w necie - ''TV4 jest beee bo zniszczył taki format jak BB a TVN jest git!'' no niestety tak nie jest, powoli TVN korzysta z takich samych metod dla podwyższenia oglądalności i zainteresowania formatem...

Cytat
Aaragorn:
A naiwni dalej będą ogladac.

To było do mnie czy koło mnie? :D :P Bo ja się naiwnym nie czuję. BB jestem w stanie oglądać bo to w końcu reality  - dzieją się różnie rzeczy i wiem czego się spodziewać po ATM.
Ale żeby takie rzeczy robić z teleturniejami? Bez jaj, takiego ścierwa nie będę oglądać, przynajmniej na razie [może mocno powiedziane, ale szlag mnie trafia].  :bye:

Showmag

Cytat: maniakTV w Nd, 18 Maj 2008, 20:08:19
To było takie pytanie retoryczne
Czyżby?

Nawet chciałem, aby ktoś się tym zainteresował
A jednak.... :)

To było do mnie czy koło mnie?
Za podmarka nie mam zamiaru sie wypowiadac, aczkolwiek myslę, ze on podobnie jak i ja, nie lubi copymenow;]

takiego ścierwa nie będę oglądać, przynajmniej na razie
Grunt to zdecydowanie... ;)

Tak na chwilę włączylem to dzisiejsze wydanie Milionerow i to, ze program byl ustawiony widac bylo jak na dloni.
Kolejni chca zaslynac z traktowania widzow jak debili. Wymagania od intelektu zerowe.

Nerox

Z jednej strony można zrozumieć chęć ryzyka. Dziewczyna jest dosyć młoda i dla niej i 40 tys. to spora kwota. Z drugiej jednak strony zastanawia odrzucanie na początku poprawnej odpowiedzi, tylko po to, żeby zanalizować pozostałe warianty i ostatecznie wybrać pierwszą odpowiedź, uznaną wcześniej za nieprawidłową

maniakTV

CytatAdmin: Za podmarka nie mam zamiaru sie wypowiadac, aczkolwiek myslę, ze on podobnie jak i ja, nie lubi copymenow;]

:?

Cytat
Admin: Grunt to zdecydowanie...

Na razie sobie odpuszczę. Kiedyś na pewno zerknę na ten teleturniej... Ale tylko z ciekawości... :)

chatiflatt

Cytat: ManiakAle cóż - pieski TVN-u i wyznawcy tej stacji nie zauważają, że ich ulubiona stacja robi takie same akcje jak ATM z BB...
Hmm, moją ulubioną stacją jest tvn, no i wbrew temu co sugerujesz zauważyłem, iż coś jest nie tak. ;)

W przypadku Pauliny pytania były banalne. Pytanie za milion wymagało jedynie chwilowej analizy. Widzowie to zauważyli. Zarzucili stacji zbyt proste pytania, ustawioną grę. Więc trzeba było zrobic tak, by niczego nie zauważyli - dać trudne pytania, popisy wiedzy w stylu "uczyłam się o tym w podstawówce, więc wiem", reklamę, sugerującą że pytanie za milion padnie właśnie dziś i liczyć rosnące zyski z reklam.
Czemu więc widzowie zauważyli?
Barbara Weston

maniakTV

CytatHmm, moją ulubioną stacją jest tvn, no i wbrew temu co sugerujesz zauważyłem, iż coś jest nie tak.

Chati, widocznie źle mnie zrozumiałeś. Nie miałem na myśli Ciebie.
'Pieski TVN-u' charakteryzują się czymś zupełnie innym... Ty tego 'czegoś' co mają te pieski - nie masz i chwała Ci za to.

Nie ukrywam, że TVN jest profesjonalną telewizją [mówię bardziej o technice i wykonywaniu programów], jednak po kolejnej akcji ''po manipulujmy'' straciłem wiarę w tą TV. Może biorę to na poważnie, ale w każdej TV szukam rozrywki. Dzisiejszy odcinek Milionerów nie był dla mnie rozrywką. Dzisiejszy odcinek oglądałem z zażenowaniem.
Ale to TYLKO MOJE ZDANIE.

Kuba 942

Ja myślę,że ona tak mówiła specjalnie.Z reguły uczestnicy pewni siebie szybko odpadają,a tacy którzy udają,że czegoś nie wiedzą zachodzą najdalej