Survivor 04: Marquesas

Zaczęty przez Showmag, Pt, 18 Mar 2005, 01:11:05

omiii

Gina nie pasowała do Maraamu troche mi jej szkoda że odpadła przed połączeniem plemion Ale była zbyt szczera jak na tą gre nie kombinowała żeby zostać podobnie jak Gabe

slawek

Jestem po edycji na Markizach.
Sezon całkiem całkiem chociaż w drugiej połowie zawiewało trochę nudą. Ogólnie chyba więcej się dzieje jak jeszcze są dwa plemiona, po połączeniu jakoś te odcinki się dłużą ale i tak fajnie :)
Na wyspie fajne widoki, super miejsca czego po raz kolejny zazdroszczę uczestnikom, a co do nich to szesnastka nieźle zakręconych ludzi. Moimi faworytami na zwycięzcę były Gina i Kathy oraz Rob. Ktoś tu pisał że nie mógł na Niego patrzeć ale według świetnie rozgrywał tą grę, szkoda że tak szybko odpadł.
Co do zwycięzcy to obie panie w finale były mi obojętne i już nie robiło mi żadnej różnicy która wygra, ale może i dobrze że wygrała Ve, bo jak powiedziała w Reunion jest dumna że jest pierwszą afroamerykanką która wygrała program.
A Reunion z Rosie O'Donnell jedno z najlepszych jakie widziałem do tej pory, pełne śmiechu, żartów, skeczów :)
Sławek

Kendra

Sezon taki sobie.  Jak na mój gust zbytnio rozmodlona ekipa. Vecepia jest chyba najmniej zasłużonym zwycięzcą. Neleh nie byłą dużo lepsza, ale przynajmniej zaliczyła jakiś strategiczny ruch. Jedynymi pozytywnymi punktami tej edycji były Kathy i Gina.

A tak przy okazji, czy w Survivor nadal losuje sie kamienie przy dogrywce?

Exile

Cytat: Kendra w Pn, 12 Maj 2008, 18:19:10

A tak przy okazji, czy w Survivor nadal losuje sie kamienie przy dogrywce?
Już nie - uznano to za niesprawiedliwe. Stosuje się ponowne głosowania lub dogrywkę w postaci rozpalania ognia (patrz finały S12 i S13)

Kendra

Hmm, tylko czemu Cirie w S16 mówiła, ze boi się losowania. Może dogrywka z ogniem jest tylko przy 2 osobach?

Showmag

Cytat: Kendra w Wt, 13 Maj 2008, 18:29:32
Hmm, tylko czemu Cirie w S16 mówiła, ze boi się losowania. Może dogrywka z ogniem jest tylko przy 2 osobach?
Cirie jednoznacznie powiedziala jak to wyglada: w przypadku walki o dostanie się do Final5 ma miejsce wyciaganie kamieni: kto wyciągnie czerwony - odpada. Z kolei przy walce o Final4 ma miejsce konkurencja związana z rozpalaniem ognia.

slawek

Czemu rozmawiacie w temacie o czwartym sezonie o sezonie 16? I teraz przez was wiem co się wydaży  :boks:
Sławek

Sylvia2307

No cóż ja dopiero teraz obejrzałam ten sezon, nie ma co późno ;/ mama z bratem oglądali go już dawno ale i tak mama oglądała go teraz ze mną, bo już nie pamiętała kto wygrał :D:P jednak osoby kojarzyła ;] Bardzo polubiłam Kathy i szkoda, że to nie ona wygrała. I w odcinku Reunion najpierw jej nie poznałam, przez te proste włosy i grzywkę!
Co do zwyciężczyni Ve cieszę się, że to ona wygrała, bo przynajmniej nie tłumaczyła się tak bezsensownie jak Naleh, która zaczęła mi podpadać od pewnego odcinka, a dokładniej co była na statku ;p
Moim zdaniem fajnie, że to Sean wygrał auto w zawodach wydawał się być najbiedniejszy z tych wszystkich co tam byli... jak jest na prawdę nie wiem ;] ale w sumie i tak na koniec każdy dostał jeszcze auto ;p

Ktoś wie może, czemu Rosa(nie wiem czy zapisałam dobrze) nie prowadzi już innych reunionów? Bardzo mi się spodobało to jak prowadziła odcinek :D

maniac047

Dzisiaj skończyłem oglądać Markizy i jedno mogę powiedzieć był to bez wątpienia najlepszy Survivor z dotychczasowych pierwszych czterech jakie widziałem. Wszyscy uczestnicy wnosili na wyspę coś szczególnego i polubiłem ich wszystkich. Nie rozumiem waszej niechęci do Boston Roba koleś na prawdę grał bardzo dobrze i odpadł tylko przez bardzo mocny sojusz Roba, Tammy, Johna i Sue. Chociaż finałowa dwójka niebyt mi odpowiadała byli gracze którym na pewno wygrana należała się bardziej tacy jak Kathy czy Tammy. Jeśli chodzi o Kathy to według mnie najlepsza uczestniczka z wszystkich pierwszych czterech sezonów. Nie dało się jej nie lubić grała bardzo mądrze w przeciwieństwie do Pascala i Neli którzy tylko dzięki Kathie doszli tak daleko. Dużym plusem tych survivor była sama wyspa, piękne zapierające dech w piersiach widoki. Scenarzyści tak głośno mówili o trudach jakie spotkają uczestników że nie dostaną żadnego jedzenia ani wody jednak wszystkiego mieli pod dostatkiem na wyspie i jeśli chodzi o przetrwanie to był to najsłabszy z tych pierwszych sezonów.
Mimo późniejszych coraz bardziej sennych epizodów po połączeniu plemion oceniam Markizy bardzo wysoko i jak już pisałem według mnie dotychczas to najlepszy z sezonów 8.5/10

1. Marquesas
2. The Australian Outback
3. Borneo
4. Africa

Phil

Markizy to mój pierwszy sezon i mam do niego ogromny sentyment. Uważam go za jeden z najlepszych sezonów. Można powiedzieć, że barwni uczestnicy, ciekawie zmieniała się gra. Tylko zwycięzca... Uhhh

Kardines

od dzisiaj znowu 4 sezon na TV6. Trafilem przypadkiem i leciał pierwszy odcinek dopiero (12:20)