Tydzień 10 - Nominacje #4

Zaczęty przez Showmag, Pn, 05 Maj 2008, 00:34:28

Kto zostanie nominowany do opuszczenia Domu Wielkiego Brata? (UWAGA! Można wybrać DWIE osoby!)

Angelika Frybezowska
0 (0%)
Dawid Choma
2 (50%)
Diana Hoffmann
3 (75%)
Izabela Potęga
4 (100%)
Janusz Strączek
0 (0%)
Klaudia Olczak
3 (75%)
Magdalena Kitaszewska
0 (0%)
Marcin Kaliszek
1 (25%)
Nickolas Noel Prusiński
1 (25%)
Sylwia Skarbińska
1 (25%)

Głosów w sumie: 4

Głosowanie skończone: So, 17 Maj 2008, 23:07:37

Showmag

Oto miejsce na Wasze spekulacje! Kto zostanie wytypowany do opuszczenia Domu Wielkiego Brata? I czy podjęte przez mieszkańców decyzje okażą się słuszne?

maniakTV

Jak to kto?
Iza i Klaudia- mieszkańcy ich nie lubią. Moim zdaniem nominowany będzie również Dawid choć pewny nie jestem.

Showmag

...przy takiej ilosci postow i glosow to temat nadaje sie chyba do skasowania...

Showmag

Wielki Brat manipuluje po raz kolejny: potrójne nominowanie
Polski "Big Brother" przebija się przez kolejne dno. Dzisiejszego wieczora w Domu Wielkiego Brata odbędą się czwarte nominacje. Dla nikogo nie będzie zapewne żadną niespodzianką, że prawdopodobnie nominowane do odejścia zostaną Klaudia Olczak i Izabela Potęga. Już od kilku dni internauci zastanawiają się, jakiej manipulacji dopuszczą się producenci widowiska, ażeby Klaudia i Iza nie zostały razem poddane głosowaniu widzów i ażeby żadna z nich nie opuściła reality show. Słusznie podejrzewano, że firmy Endemol Polska i ATM Grupa będą musiały nominować karnie jednego z domowników lub też wymyślić inny sposób na pozostawienie Izy i Klaudii w programie.

Na działania producentów nie trzeba było długo czekać. Wiadomo już, że w dniu dzisiejszym uczestnicy "Big Brother 5" będą musieli wytypować nie dwie, a trzy osoby do opuszczenia Domu Wielkiego Brata. Co za tym idzie - co najmniej trzy osoby z największą ilością głosów zostaną wskazane do odejścia z tego podupadającego reality show. Prawdopodobnie też jedna z osób - Diana, zostanie karnie nominowana do opuszczenia programu, co pozwoli pozostać w widowisku Izie i Klaudii.

maniakTV

Również tak sądzę. Źle się dzieje w polskim BB... Nuda, nuda i jeszcze raz nuda...   :zzz:
Boże jak oni będą chcieli stworzyć BB6 to niech zrobią porządny casting i zmienią coś w programie. No i więcej fajnych zadań...

maniakTV

Czyli jednak dwie osoby opuszczą program BB podczas niedzielnego Ringu. Jednym słowem- jest za dużo osób i muszą powyrzucać parę osób.

Showmag

Ciekawe w takim razie, kto będzie nominowany jako czwarty? :lol:
(czyżby Diana za akcję z przekazaniem Danieli listu?)

maniakTV

Dziwiłoby Cię to? Coś ostatnio WB trzyma się ''niektórych'' zasad - np. przekazywanie listu = karna nominacja. :D
Już wolałem BB4.1. A to dlatego, że tam się coś działo tu jest nuuuuda.... :zzz:

tvmars

Mieszkańcy nie wiedzą że w niedziele 2 osoby opuszczą dom czyli po prostu Wielki Brat dolewa oliwy do ognia

maniakTV

Admin miał rację! ubaw: Kolejna karna nominacja. Czy to dobrze czy to źle?

Showmag

Cytat: maniakTV w Śr, 07 Maj 2008, 20:14:29
Dziwiłoby Cię to?
To było pytanie retoryczne.

* * *

Dawid, Diana, Izabela i Klaudia nominowani do odejścia
Dziś w "Big Brother 5" odbyły się czwarte nominacje. Tym razem producenci zmienili zasady nominowania: uczestnicy musieli wytypować nie dwie, a trzy osoby do opuszczenia Domu Wielkiego Brata. Co za tym idzie - trzy osoby z największą ilością głosów zostały wskazane do odejścia z reality show. Ogłoszono ponadto, że w najbliższą niedzielę aż dwie osoby zostaną wyeliminowane z widowiska.

W dzisiejszych typowaniach 3 głosy otrzymali Diana i Marcin, po 2 głosy - Janusz i Magdalena, a jeden - Angelika. Żaden z domowników nie wytypował Nickolasa i Sylwii.

Do odejścia wskazani zostali: Izabela Potęga (8 głosów), Klaudia Olczak (6 głosów) i Dawid Choma (5 głosów). Ponadto, za złamanie regulaminu (próbę kontaktu ze światem zewnętrznym) automatycznie nominowana została Diana Hoffmann. Czwórka nominowanych zostanie poddana osądowi widzów. O tym, które dwie osoby będą musiały opuścić Dom, przekonamy się w najbliższą niedzielę.

Szczegóły nominacji (informacje o tym, kto na kogo głosował i argumentacje) znaleźć można w naszym serwisie specjalnym, dostępnym pod adresem www.bigbrother.showmag.info.

* * *

Kto na kogo głosował? Oto przebieg nominacji:

Angelika:
Izabela - "Często w rozmowie jest agresywna i wulgarna"
Janusz - "Ostatnio strasznie na mnie krzyczał"
Klaudia - "Utrudnia nam realizację zadań"

Dawid:
Diana - "Przesadza ze swoim ruchem scenicznym"
Izabela - "Jest tutaj nośnikiem wszystkich kłótni. Jest zawsze na nie. Ciężko się z nią żyje, jest przeciw grupie"
Klaudia - "Traktuje niektórych ludzi jak jakieś ścierki. Ta wyniosłość mnie drażni"

Diana:
Izabela- "Zdrowiej dla jej cery"
Janusz - "Nie jest dla mnie dżentelmenem"
Klaudia - "Nie mam z nią kontaktu"

Izabela:
Angelika - "Bo nigdy nie była nominowana"
Magdalena - "Zawsze miałam z nią bardzo mały kontakt. Jest jak chorągiewka"
Marcin - "Bardzo nie lubię wśród mężczyzn metroseksualistów. Chce być śmieszny, a jest tylko i wyłącznie clownem"

Janusz:
Dawid - "Bo jest najkrócej i mam z nim najmniejszą styczność"
Diana - "Myślę, że nami pogrywa momentami"
Izabela - "Nie możemy się dogadać"

Klaudia:
Dawid - "Jest dla mnie osobą mało honorową"
Magdalena - "Nic nie wnosi, a chrapie w nocy"
Marcin - "Z tego względu, że na zewnątrz zaczyna się sezon na leszcze"

Magdalena:
Dawid - "Mam z nim najmniejszy kontakt"
Izabela - "Stara się utrudniać życie naszej grupie. Robi na złość"
Klaudia - "Nie lubię ludzi, którzy gardzą innymi. Utrudnia nam życie i stara się nam robić na złość"

Marcin:
Diana - "Dziwna jest"
Izabela - "Jedna z zagubionych sióstr Braci Grimm. Nie chcę już jej słuchać"
Klaudia - "Przejęła się rola, dała popis w tym tygodniu"

Nickolas:
Dawid - "Mam z nim najmniejszy kontakt"
Izabela - "Mam z nią najmniejszy kontakt"
Marcin - "W ostatnich dniach się bardzo brzydko zachowywał. Są żarty, które nie są na miejscu"

Sylwia:
Dawid - "Z innymi jestem bardziej zżyta"
Izabela - "Ma dwie twarze. Z jednego strony kocha Boga, a chwilę potem opowiada o 'ustawkach'. Opowiada o tym, jak się biją i leje się krew"
Klaudia - "Nie przykłada się w obowiązkach domowych. Najważniejsze wartości w życiu to dla niej fluid i opalanie się"

Wynik nominacji:
automatyczna nominacja - Diana
8 głosów - Izabela  - nominowana do opuszczenia Domu Wielkiego Brata
6 głosów - Klaudia - nominowana do opuszczenia Domu Wielkiego Brata
5 głosów - Dawid - nominowany do opuszczenia Domu Wielkiego Brata
3 głosy - Diana, Marcin
2 głosy - Janusz, Magdalena
1 głos - Angelika
0 głosów - Nickolas, Sylwia

Pudelek

Po co Wielki Brat pozwolił głosować na Dianę jak i tak planował ją dziś karnie nominować?

Showmag

Cytat: maniakTV w Śr, 07 Maj 2008, 21:05:11
Admin miał rację! ubaw: Kolejna karna nominacja.
Żadna filozofia.
Ateemki finezją nikogo nie zaskoczyli i nie zaskoczą. Takie lamerskie zagrywki łatwo przejrzeć.