Mam Talent!

Zaczęty przez podmark, Pt, 01 Lut 2008, 17:59:02

Showmag

"Got Talent" od września
We wrześniu tego roku w TVN ruszy polska edycja reality show "Got Talent". W chwili obecnej próbuje się ustalić polską nazwę formatu.

W programie "Got Talent" będą mogli wziąć udział śpiewacy, tancerze, cyrkowcy oraz wszyscy inni, wykonujący nietypowe czynności. Przesłuchania do reality show odbędą się przed wakacjami w Poznaniu, Warszawie, Katowicach, Gdańsku i Wrocławiu. Podczas castingów wybrani zostaną uczestnicy (indywidualne osoby, duety lub zespoły), którzy w następnym etapie będą przesłuchiwani w teatrze przed właściwym jury programu. Jurorzy wytypują 32 zawodników, którzy wezmą udział w emitowanych na żywo w TVN półfinałach i finałach.

Główną nagrodą w polskim "Got Talent" ma być co najmniej 100 tysięcy zł. Dodatkowo triumfator show, jeśli będzie śpiewał, dostanie możliwość podpisania kontraktu płytowego.

Przygotowania do widowiska trwają. Wiadomo, że program wyprodukuje FremantleMedia. W chwili obecnej próbuje się ustalić polską nazwę formatu. "Jesteśmy w trakcie ustalania polskiego tytułu show" - powiedział Wojciech Iwański, reżyser widowiska. "Got Talent" zagości w TVN już we wrześniu.

* * *

"Got Talent" to format, który narodził się w Wielkiej Brytanii, ale pierwsza jego edycja pokazana została w Stanach Zjednoczonych w 2006 roku. Własne wersje programu wyprodukowały między innymi stacje we Francji, Australii, Portugalii, Szwecji czy Rosji.

Luxis

Nie mam zielonego pojęcia, kiedy TVN wstawi ten program do ramówki... Jeśli wypadnie TzG (w co osobiście wątpie) to wejdzie w niedziele o 20 bankowo, natomiast teraz jak wiadomo, że nie będzie nowych sezonów Kryminalnych bardzo prawdopodobna jest sobota tuż po Niani - tylko czy wtedy oglądalność będzie taka mega? chyba nie, moim zdaniem TzG powinni przeżucić na sobote, natomiast Talent na niedziele.

Jestem przekonany na 99,9%, że polska nazwa będzie taka jak w wielu krajach czy po prostu TALENT lub TALENT 2008.

podmark

Ja wierzę natomiast w to, że jesienią TVN da widzom odpocząć od "Tańca z Gwiazdami". Wskazywać może na to już obsadzenie reżysera TzG w Got Talent. Wątpię, by miał reżyserować dwa programy jednocześnie.

W sobotę na 99,9 % nie będzie GT - w miejscu "Kryminalnych" pojawić ma się nowy serial "Naznaczony" z Piotrem Adamczykiem.

chatiflatt

Got Talent - jak najbardziej tak, nie podoba mi się rezygnacja z Kryminalnych. Fabuła serialu jest bardzo nadmuchana, ale jednak dobra.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Piotrek

Słyszałem nieoficjalnie, że Got Talent ma poprowadzić prezenter MTV i obecny tancerz w TzG: Wojtek Łozowski - nie wiem czy wybór byłby dobry, ale mógłby się chłopak wybić... Co o tym sądzicie?

chatiflatt

Aaahaaa - więc to po to tańczy z gwiazdami [Blanka jest po tylu edycjach większym vipem niż on]...
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Piotrek

Co widzisz w tym zlego? Ja nic. Jestem za świeżakami z małych stacji... No a Blanka powiedziała, że ją tylko taniec interesuje i kocha ro co robi :D Konkretna dziewczyna.

chatiflatt

Rozkręca się kariera Wojtka Łozowskiego. Prezenter MTV trafił najpierw do Tańca z gwiazdami, w trakcie którego zżył się bardzo z młodą Mariną Łuczenko. Plotki o ich związku podsycały zainteresowanie osobą Łozowskiego, który najprawdopodobniej kręcił na dwa fronty i jednocześnie spotykał się z wokalistką Miss Snowflake. Wczoraj znów podgrzał spekulacje, pojawiając się razem z Mariną na widowni podczas nagrania You Can Dance.
To wszystko przynosi rezultaty. Fakt donosi, że Wojtek dostał od TVN-u kolejną propozycję - ma zostać prowadzącym w nowym show - Masz talent.
Widziałem go na castingu do tego programu w Poznaniu. To były zamknięte przesłuchanie tylko dla wybranych gwiazd telewizji. Wojtek był bardzo wyluzowany, jakby przeczuwał, że już ma tę pracę - donosi świadek.
Masz talent jest kolejnym telewizyjnym klonem Idola. Uczestnicy mającego się wkrótce pojawić w telewizji programu będą chwalić się swoimi nadzwyczajnymi umiejętnościami, nie tylko wokalnymi.

[pudelek.pl]
Barbara Weston

podmark

Ech ten pudelek, czy fakt - jedno ścierwo...

Nie Masz talent, tylko "Mam talent" - tak będzie brzmiała nazwa tego programu (tytuł beznadziejny :) ). Po drugie - jaki zamknięty casting dla gwiazd telewizji ? Przecież w Poznaniu niby odbył się normalny casting na uczestników (chociaż z tego, co słyszałem, to był to tylko casting, by wyłonić ciekawych ludzi i zaprosić ich na następne 4 castingi - już z publicznością).

A on jako prowadzący ? Boże uchowaj... Chcą mieć swojego Maćka Rocka, tylko ten cymbał ma niewiarygodnie sztucznie uśmiech i aż wymiotować się chce, jak się na niego patrzy. Odpadł z TzG więc może się skupić na pracy w Mam talent. Dzięki niemu chyba sobie podaruję oglądanie tego programu.

maniakTV

CytatDzięki niemu chyba sobie podaruję oglądanie tego programu.

Tak jak pisałeś kiedyś wolałbym kogoś z kabaretu.  Zresztą jest wiele młodych utalentowanych osób. A Łozowski? W jakimś poście pisałem, że jestem za świeżakami ale obejrzałem ostatnio jakąś listę przebojów czy jakiś program z jego udziałem - strasznie głupio się zachowywał. Nie trawię go. I ma taki dziwny wyraz twarzy...
Dlaczego sobie odpuścisz? Przecież to tylko plotki z tym prowadzeniem 'Mam Talent'. Nie wiadomo kto poprowadzi program i nie było oficjalnej informacji. Nie mniej jednak jeżeli on będzie prowadzić ten program to niestety też będę trochę sobie odpuszczał poszczególne odcinki...

chatiflatt

Cytat: maniakTV w Cz, 01 Maj 2008, 19:51:44
Tak jak pisałeś kiedyś wolałbym kogoś z kabaretu.  Zresztą jest wiele młodych utalentowanych osób.
Ale żadna nie jest związana z TVNem, bo ta stacja chyba zrezygnowała z kabaretowych występów. Pamiętam jedynie 'HBO na stojaka'.
Barbara Weston

podmark

Cytat: maniakTV w Cz, 01 Maj 2008, 19:51:44
Podmark jak byś nazwał ten program? :)
Na szybko coś mądrego jest ciężko wymyślić. Ale może "Talent Show" ? Albo "Talent AD 2008" ? :D W tym momencie trzeba żałować, że Dwójka zmarnowała tak dobrą nazwę, jaką jest "Supertalent" na tak beznadziejny program (chociaż nie - format jest bardzo dobry, zawiodła -po raz kolejny- polska adaptacja)

Showmag

Ruszyły castingi do "Mam Talent"
Telewizja TVN rozpoczęła castingi do nowego programu "Mam talent", który będzie polską wersją formatu "Got Talent". W programie mogą wziąć udział wszyscy, którzy posiadają niezwykłe umiejętności.

Poszukiwani są tancerze i śpiewacy, ale także np. cyrkowcy, ludzie uprawiający gimnastykę akrobatyczną i sporty ekstremalne, czy artyści ludowi. Stacja przyjmuje zgłoszenia zarówno indywidualnych osób jak i całych zespołów, amatorów i profesjonalistów.

Pierwszy casting został zorganizowany w ostatni weekend w Poznaniu. Kolejne odbędą się: 12 i 13 maja w Filharmoni Bałtyckiej w Gdańsku, 17 i 18 maja w Teatrze Lalek we Wrocławiu, 24 i 25 maja na Torwarze w Warszawie oraz 30 i 31 maja w Chorzowskim Centrum Kultury w Chorzowie.

Będą to wstępne eliminacje. Dopiero w kolejnym etapie uczestników oceniać będzie trójka jurorów, która zdecyduje o ich udziale w emitowanych na żywo półfinałach i finałach, gdzie oprócz sędziów głosować będą widzowie. Na razie skład jury nie jest jeszcze znany. Nie wiadomo też, kto poprowadzi program, który w TVN ukazać się ma jesienią. Pewna jest natomiast główna nagroda - wynosić będzie ona 100 tysięcy euro.

"Mam Talent" dla TVN wyprodukuje firma FremantleMedia Polska, który jest też producentem emitowanego w tej stacji serialu "Na Wspólnej" oraz programu "Kuba Wojewódzki". Reżyserem show będzie Wojciech Iwański, reżyser "Tańca z Gwiazdami".

"Got Talent" to format, który narodził się w Wielkiej Brytanii, ale pierwsza jego edycja pokazana została w Stanach Zjednoczonych w 2006 roku. Własne wersje programu wyprodukowały także stacje we Francji, Australii, Portugalii, Szwecji czy Rosji.

[Wirtualnemedia.pl]

Showmag

Trwają castingi do "Mam Talent!"
Castingi do nowego show telewizji TVN - "Mam Talent!" są już na półmetku. Twórcy odwiedzili już Poznań i Gdańsk. Wkrótce odbędą się przesłuchania we Wrocławiu, Warszawie i Chorzowie.

Na castingach swoją szansę wykorzystało ponad kilkuset wykonawców. W Gdańsku Filharmonia Bałtycka "kipiała" od talentów. Uczestnicy byli w wieku od 5 do 90 lat i prezentowali przeróżne umiejętności. W tej nietypowej rywalizacji swoich sił spróbowali miedzy innymi: fakir, który przespacerował się po tłuczonym szkle i gwoździach, mistrz nunczaku, magicy i żonglerzy oraz naśladowca głosów ludzi i zwierząt. Nie zabrakło także zespołów rockowych, chórów, tancerzy i śpiewaków operowych. Ale nie ma się co dziwić, w końcu stawką w programie jest 100 tysięcy euro i telewizyjna popularność.

O tym, że warto wziąć udział w tym wyjątkowym show przekonali się już uczestnicy zagranicznych edycji. Paul Potts - zwycięzca "Britain's Got Talent", zostanie bohaterem nakręconego przez Paramount Pictures filmu, a zwyciężczyni pierwszej edycji "America's Got Talent" - jedenastoletnia piosenkarka Bianca Ryan, wydała singiel, który dotarł na wysokie miejsce listy przebojów w USA. "Mam talent!" to znane na całym świecie show, w którym może wystąpić prawie każdy. Prawie, bo warunek jest jeden: trzeba mieć talent. Coś co wyróżnia uczestnika spośród miliona. W tym programie można nie tylko tańczyć i śpiewać, ale
także prezentować wszelkie wyobrażalne lub niewyobrażalne zdolności. Można występować indywidualnie i w zespołach. Najważniejsze to pokazać swój talent i zdobyć serca jury oraz publiczności.

W dniu dzisiejszym trwa casting we Wrocławiu, który będzie kontynuowany także jutro we wrocławskim Teatrze Lalek, Plac Teatralny 4. Start o godzinie 10:00. Kolejne castingi odbędą się w Warszawie (24-25 maja, Torwar, ul. Łazienkowska 6a), oraz w Chorzowie (30-31 maja, Chorzowskie Centrum Kultury, ul. Sienkiewicza 3).

Goku

A Łódź jak zwykle pominięta w castingach :gwizd:. Nie rozumiem trochę tych producentów. Przecież to trzecie co do wielkości miasto w Polsce i na pewno w Łodzi kogoś by znaleźli.