Wyniki oglądalności

Zaczęty przez podmark, Pn, 28 Kwi 2008, 14:12:26

podmark

Mijają kolejne tygodnie BB a oglądalność dalej spada :D

W ubiegłym tygodniu najpopularniejszy odcinek BB (z poniedziałku) miał tylko 306 266 widzów. Aż ciekawi mnie, ile miał najsłabszy odcinek :). Casting zawiódł to i widzowie tego badziewia nie oglądają. Co tu dużo kryć - nawet Bar Europa miał większą oglądalność  :devil:

Szósta edycja stoi pod ogromnym znakiem zapytania, co mnie osobiście bardzo cieszy  :prosi:

neokoriban

nareszcie będzie koniec tego pseudo  Big Brothera  :jupi:

maniakTV

Co tu dużo mówić - BB już przy 3edycji stracił popularność i takie programy już nie ciągnął widzów, chociaż jeżeli Endemol i ATM zrobiliby porządną edycję tak jak np. w 3edycji czy też np. drugiej i zrobili by dobrą selekcję uczestników byłoby naprawdę dobrze ja na TV4

Niech lepiej postawią na jakiś format talent show [np. Idol albo THE X Factor]. Takie programy naprawdę dobrze wychodzą i na pewno ATM by się za to nie wziął... :D No i uczestnicy z jakimiś inspiracjami  i pomysłami i z celem na życie by się zgłosili...

A i z miłą chęcią obejrzałbym program BAR. Mimo, że produkowałby ten program ATM z chęcią bym go obejrzał. Ale są warunki: nowy bar, inna realizacja, nowa czołówka, nowi/inni uczestnicy, nieco zmienione zasady programu i nowy prowadzący [bez Ibisza].

chatiflatt

Cytat: podmark w Pn, 28 Kwi 2008, 14:12:26Co tu dużo kryć - nawet Bar Europa miał większą oglądalność  :devil:
Serio?? :ha-ha:
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

podmark

A wyniki jeszcze bardziej poszły w dół :). W zeszłym tygodniu najpopularniejszy odcinek to wczorajszy "BB Ring - wyniki" z 22:30. Miał on tylko 283 528 widzów  :devil:

Nareszcie widzowie przestają to oglądać  :yeah: Szkoda czasu na taką szmirę...

Ciekawe, czy producenci jakkolwiek będą ratować ten program. Moim zdaniem oglądalność poprawiłaby się trochę, gdyby na miesiąc weszła Jolanta  :los: Tylko nie wiadomo, czy by chciała.

No i jesienią chyba nie zobaczymy kolejnego bb  :ubaw:

maniakTV

CytatNo i jesienią chyba nie zobaczymy kolejnego bb 

Muszą koniecznie coś z tym zrobić. Nie chce aby program zniknął. Niech wrócą do poprzedniej koncepcji formatu za czasów TVN. Błagam.  :prosi:

PS. Co nie oznacza, że program miał słabą reklamę.

Kuba 942

Tak słabe wyniki oglądalności mogą spowodować to,że Big Brother nigdy już do Polski nie wróci.
Ja także niechcę by program zniknął.Fajnie by było gdyby kolejna edycja była na TVN-ie.Choć czwórka nie ma za dużej winy w tym,że program ma tak słabą oglądalność.

Jason

nie ma winy? jak nie ma? to ich wina, ze wybierają tak tragicznych uczestników. Oni są nudni jak flaki z olejem. Juz drugą edycję wybierają same modelki, pieknych facetów, super laski. o zwyklych ludziach zapominają. Nie to co edycje tvnu. Ludzie nie chcą oglądac takich 'idealnych' uczestników, bo sie nie mogą z nimi identyfikowac. A smieszni wcale takie puste laski i napakowani faceci nie są. Zadania tez są nudne, prowadzący irytują, dom jest beznadziejny. Tylko kasa kasa i kasa, oszczedzają, kase z smsów ciagną i z reklam a program jest beznadziejny, oglądalnosc niedlugo bedzie 100 tys.

oczywiscie, ze wystarczy tam wposcic Jolkę. Ona by musiala byc w kazdej edycji, zeby ktos chcial to oglądac. heh.

albo niech po prostu wybierają lepiej uczestników

ale juz raczej na pewno 6 edycji nie bedzie. Chyba ze VIP i znowu z Jolką

maniakTV

Cytatalbo niech po prostu wybierają lepiej uczestników

ale juz raczej na pewno 6 edycji nie bedzie. Chyba ze VIP i znowu z Jolką

Skąd ja to znam... Zresztą  nic nie jest przesądzone. BB może być np. dopiero za rok i Czwórka da odpocząć widzom.
I zrobi porządny casting. Bynajmniej mam taką nadzieję.

Tak na marginesie. Czwórka nie jest odpowiedzialna za wszystko.
Interesuje ją gotowy produkt i scenariusz programu i zadania. O uczestników dba Endemol i ATM :devil:
Większość leży po stronie ATM i Endemol.
Aż się dziwię, że prezes Czwórki nie interweniuje w tej sprawie. Kiedyś chyba będzie musiał... Ich sprawa.
Dlaczego musiał się wziąć za to ATM?

Kuba 942

Na castingach są psychologowie,i producenci,czwórka ludzi nie wybiera,jest tak jak napisał maniakTV czwórka dostaje gotowy produkt od producentów.

Joel

Ja tez chcialbym powrotu BB do TVN... ale to raczej niemozliwe :bye: A co do 4-ki to czuje ze bedzie reakcja zarowno stacji jak i Endemolu byc moze nie zobaczymy juz ATM na napisach koncowych  :devil: No bo co moze zrobic powazna szanujaca sie firma (TV4 i Endemol) jezeli ogladalnosc drastycznie im spada... W zadnym chyba kraju ogladalnosc nie spadala na leb jak BB4 i BB5 PL - zawsze jest to jakies mniejsze lub wieksze wydarzenie medialne. Mam nadzieje ze wyzej wymienieni odsuna "Ej ti Em " od dalszej profanacji formaty Big Brother. A wtedy...  :yeah:

Myslicie ze ten scenariusz moze sie sprawdzic?  :P

maniakTV

Moim zdaniem - tak. Ale ostatnio widać, że Endemol współpracują blisko z ATM. Więc -  albo aTm weźmie się porządnie za format, albo :papa: TV4 powinna coś z tym zrobić - w końcu BB to dochodowy program dla Czwórki  i podwyższający wyniki stacji. Moim zdaniem - Fajks powinien zareagować.

A TVN nie chce BB - stawia na inne formaty. ;) Zresztą nawet Nina Terentiev dyrektor programowa Polsatu powiedziała, że na antenie Polsatu nie ujrzymy RS-a - po prosty kierowane są do mniejszych nadawców, którzy chcą podnieść oglądalność stacji. ;)

mseptember

A moim zdaniem to nie wina doboru uczestników, tylko odejście od zasad. To nie uczestnicy tylko Wielki Brat zamienił sie w ciepłe kluchy. Ble.  :obrazony:

Showmag

A ja jak zwykle przerywam prosząc o rozmowę NA TEMAT.

tomekk

Wyniki oglądalności są dołujące co rzeczywiście może grozić totalnym pożegnaniem z Big Brother'em bo ponowne odgrzewanie mięsa za 3,4 lata nie przyniesie sądzę nic zaskakującego w wynikach oglądalności,nawet jeśli pałeczke miałaby przejąć telewizja TVN. Oglądalność wzrosłaby ale na niedługi czas. A co do edycji 6stej sądzę,że ta jeszcze będzie. Jak nie we wrześniu to w marcu przyszłego roku. Ja bym tam wolał jeszcze w tym roku z koncepcją zgłoś się z mamą, przyjacielem, żoną, bratem...