Milionerzy

Zaczęty przez Showmag, Wt, 11 Wrz 2007, 04:09:05

SkazanyNaSmierc

Nie wiem czy to było ustawione czy nie,mniejsza o to.Najbardziej uderzyło mnie zażenowanie Huberta,robił przecież wszystko aby grała.Pytanie za milion rzeczywiście było banalne,po samej pomocy publiczności bym zaryzykował.Oj szkoda Paulino,szkoda :(

Tkk_Bolly

Nie znałem pytania za milion , ale było poprostu żenująco banalne. Nieczytałem książki , ani nie oglądałem Władcy Pierścieni , ale już od razu miałem Orlanda Bloom przed oczami z łukiem (Bo może interesuje się życiem gwiazd) A to , że Artemida to bogini łowów , to prawie każdy wie.
Już prędzej nie znam pytań za gwiarantowany 1000 czasami.

chatiflatt

Jakie było pytanie?

Paulina [zapewne] zgarnęła więcej niż 500 tys. Skoro pytanie było banalne, za darmo by nie zrezygnowała.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

SkazanyNaSmierc

Pytanie:
Kto jest mistrzem tego samego oręża, w jakim specjalizowała się mitologiczna Artemida?
• A: Zorro
• B: Legolas
• C: Don Kichot
• D: Longinus Podbipięta

chatiflatt

B i D nie znam. Obstawiałbym C, bo pamiętam z bajek o Don Kichocie, że 'coś' w ręku trzymał. Pewnie bym zaryzykował. I przegrałbym.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

SkazanyNaSmierc

Cytat: chatiflattB i D nie znam. Obstawiałbym C, bo pamiętam z bajek o Don Kichocie, że 'coś' w ręku trzymał. Pewnie bym zaryzykował. I przegrałbym.
Ok chati ale miała ona jeszcze dwa koła ratunkowe z czego wzięła Publiczność która wskazała 42% na odpowiedź B (najwięcej procent) ,następnie pół na pół które pozostawiło jej odpowiedzi A i B. To chyba lekko zmienia postać rzeczy? ;)
No ale cóż,było minęło,nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem  :terefere:

chatiflatt

No to przepraszam, ale spała na polskim, kiedy omawiano mity [wątek 'ustawienia' programu pomijam celowo - obejrzę powtórkę, wtedy skomentuję :)]
Barbara Weston

SkazanyNaSmierc

Cytat: chatiflattobejrzę powtórkę, wtedy skomentuję
Zwróc uwagę ile herbaty wyłeptała jak się zastanawiała nad odpowiedzią :D

Detryt

Jakos sobie nie wyobrazam, zeby ktos mogl byc takim debilem i nie odpowiedziec na to pytanie.

Moze ''debil'' to mocne slowo, ale prawdziwe. Bo przepraszam bardzo, takie pytania to dzieci w podstawowce maja na klasowkach.

Przeanalizujmy zreszta:
odp. A Zorro - bez zartow, szpada i Artemida? Tym bardziej, ze dziewcze wiedzialo czym walczyl Zorro i wiedzialo, ze Artemida jest boginia lowow.
odp. B - Legolas. Obecnie, kiedy Wladca Pierscieni zostal rozpropagowany przez film, zdobywce zreszta paru oscarow ;] nie wiedziec czym walczyl Legolas, vel Orlando Bloom ? Dziewcze wiedzialo jednak, ze luk. No ja prosze bardzo i nie odpowiedziec?
odp. C - Don Kichot, czyli miecz. Moznaby strzelic jesli sie nie czytalo Lotra, ale odp. D - Longinus Podbipieta, ktory rowniez walczyl mieczem krzyzackim dala nam logiczna odpowiedz. Odpowiedzi C i D nawzajem sie wykluczaja.

Zawiodlem sie na tym programie, ustawiony na pewno.

chatiflatt

Prawie 5 mln widzów czekało na milion

4,94 mln widzów oglądało w TVN sobotni odcinek "Milionerów", w którym padło pytanie za milion złotych.

W sobotę o milion złotych w "Milionerach" grała 21-letnia Paulina Kowalczyk z Łodzi. TVN już we wtorek zapowiadał w komunikacie prasowym, że uczestniczka ma główną wygraną "na wyciągnięcie ręki", jednak w internecie pojawiały się informacje, że Kowalczyk miliona złotych nie wygra. Tak też się stało. Studentka zrezygnowała i odeszła z programu z 500 tys. zł.

Jak wynika z danych AGB NMR, grę Pauliny Kowalczyk o milion złotych oglądało w sobotę 4,94 mln widzów, co dawało TVN w tym czasie udział w rynku na poziomie 45,48 proc. Sobotni odcinek programu miał najlepszą oglądalność w tej edycji teleturnieju.

W styczniu br. "Milionerzy" gromadzili przed telewizorami średnio 3,66 mln widzów (26,35 proc. udziałów w rynku), w lutym - 3,34 mln widzów (25,01 proc. udziałów w rynku), a w marcu - 3,35 mln widzów (26,31 proc. udziałów w rynku).

[medialink.pl]
Barbara Weston

Luxis

Co za ludzie, opanujcie się, wszędzie węszycie podstęp? Moim zdaniem pytania nie był za trudne, ale co można stwierdzić po zachowaniu jej i Huberta? nic... Hubert był dobry, próbował namawiać, po prostu on tak samo jak my chce żeby ktoś sięgnął po ten milion, i mnie to nie dziwi (bo ile lat można czekać, ale jeśli ktoś nie będzie ryzykował to nie wygra na pewno), natomiast ,że ona była taka spokojna to tylko jej zaleta, ja bym nie potrafiłbyć tak opanowany, pozazdrościć jej tego tylko mogę.
Facet, który grał tuż po niej był też świetny, szkoda że poległ na pytaniu za 500 000...
Co do oglądalności to TVN doparł swego hehe ;] i dobrze, ja nawet nie spodziewałem sie aż 5 mln ludzi, obstawiałem max 4-4,5 mln :)

P.S.Myślicie, że w tej edycji też będą takie specjalne odcinki typu np. z okazji dnia dziecka tylko dzieci, albo z okazji Świąt znani ludzie/dziennikarze?? Chciałbym..

Pudelek

Oglądałem w niedzielę program "Pogrący kitów" na Tv 4. Tam prowadzący rozmawiali telefonicznie ze zwycięzcą wielu teleturniejów. Facet stwierdził, że jak dla niego udział Pauliny był ustawiony. Dodatkowo powiedział, że jak do tej pory pomimo starań nie został zakwalifikowany do programu.
Dla mnie to była znacząca wypowiedź. Po pierwsze facet ma prawo się wypowiadać o grze w teleturniejach; zna te emocje i wie jak uczestnicy (choćby) konkurenci postępują. A po drugie, czemu TVN nie chce dać mu szansy na wygranie miliona? Facet miałby realne szanse na zwycięstwo i nikt by nie miał wtedy wątpliwości, że jest podstawiony.
Grałem tylko w dwóch teleturniej (więcej nie planuje :P) ale również dla mnie występ Pauliny był jakiś taki mało prawdziwy...

chatiflatt

Cytat: PudelekDodatkowo powiedział, że jak do tej pory pomimo starań nie został zakwalifikowany do programu.
Wg mnie, po prostu wykorzystał sytuację żeby się poskarżyć. Szkoda że Wielkiej Gry juz nie ma... Wygrałby po raz kolejny...
Barbara Weston

SkazanyNaSmierc

Cytat: PudelekGrałem tylko w dwóch teleturniej
A można zapytać jakich? :P
CytatFacet, który grał tuż po niej był też świetny, szkoda że poległ na pytaniu za 500 000...
W.g. mnie gość był zdecydowanie lepszy od Pauliny,zaryzykował i niestety przegrał :(
Trzeba również przyznać że pytanie było ciężkie,wielkie brawa za ryzyko,tak właśnie powinno się grać w Milionerów :)
Cytat: LuxisP.S.Myślicie, że w tej edycji też będą takie specjalne odcinki typu np. z okazji dnia dziecka tylko dzieci, albo z okazji Świąt znani ludzie/dziennikarze?? Chciałbym..
Oby,pamiętam te z pierwszej edycji,fajnie było zerknąć na znane osoby męczące się nad odpowiedziami.Wydaje mi się że taki odcinek może być z okazji Dnia Dziecka, 1 czerwca.
Cytat: chatiflattJak wynika z danych AGB NMR, grę Pauliny Kowalczyk o milion złotych oglądało w sobotę 4,94 mln widzów, co dawało TVN w tym czasie udział w rynku na poziomie 45,48 proc
No no,piękny wynik,reaktywacja Milionerów się opłaciła.Czy wie ktoś jak radzi sobie "Strzał w dziesiątkę" ?

podmark

Cytat: SkazanyNaSmiercNo no,piękny wynik,reaktywacja Milionerów się opłaciła.
Ale inne odcinki nie przekraczają 30 % udziałów. Odcinek z grą Pauliny był dobrze rozreklamowany, stąd taka wysoka widownia.
CytatCzy wie ktoś jak radzi sobie "Strzał w dziesiątkę" ?
Słabo  :zabek: Pierwszy odcinek miał 1 922 116 widzów i 16,82% udziałów w rynku. Drugi odcinek jeszcze słabiej, choć pewnie spowodowane było to wyjątkowym odcinkiem "Milionerów" - 1 128 669 osób i zaledwie 10,78% SHR. Kiepsko, ale co się dziwić, jak to jest bardziej przegadane, niż przegrane. Na kilka osób biorących w tym udział chyba tylko dwie wygrały (po 100 złotych  :devil: )