Po co ten "Big Brother"?

Zaczęty przez Don, Śr, 07 Lis 2007, 14:34:14

gulczas

Cytat: lukasz000Z tego co czytałem to program Big brother 5  ma trwać tyle co Big brother Bitwa  od 6 kwietnia do ostatniej niedzieli czerwca, a nie 60 dni.

Też różne rzeczy kiedyś czytałem.Jednak zauważ że informacja do której link podałem jest z wczoraj.Czyli bardzo świeża i że jest z oficjalnej strony.

Goku

Czy tylko mi się wydaje, że "druga część" piątej edycji będzie nosiła nazwę "Big Brother 5.1."?? ;>

Piotrek

Nic o tym nie słyszałem. Bynajmniej czołówka zostanie ta sama bo po co mieli by zmieniać? Tylko dlatego, że wejdą nowi uczestnicy? Zresztą dlaczego 5.1?
Big Brother 4.1 nazywał się tak ponieważ była to 4 edycja w Polsce, a pierwsza w TV 4. Jeszcze inaczej mówiono, że 4 edycja w Polsce a 1 w internecie stąd 4.1.

Więc dlaczego 5 edycja ma się nazywać 5.1? Nie miało by to sensu. Zresztą. Musieliby zmienić czołówkę i trochę studio (bo tam są napisy z aktualnym logiem) :)

A tak ogólnie skąd te info?

tomekk

Na naszej stronie podano że całkowity finał,koniec Big Brother V nastąpi 15 czerwca. Czyli łącznie 5 edycja trwać będzie 15 tygodni (w tym II część tylko 71 dni) szkoda,że tak krótko,choć nigdzie potwierdzenia nie idzie znaleźć. Byłaby to najkrótsza edycja patrząc na jej II część bo to ta właściwa część (3 edycja trwała 85 dni).Ale gdyby była to jednak prawda to mogliby zakończyć to 29 czerwca. 4 prawie pełne miesiące by były a na tą właściwą część wypadłyby chociaż te 85 dni.

lille

Cytat: GokuCzy tylko mi się wydaje, że "druga część" piątej edycji będzie nosiła nazwę "Big Brother 5.1."?? ;>

a dlaczego tak? myślisz że producenci mają sentyment do jedynek? Czy może posługują się jedynką jako samooceną? :>

Cytat: tomekkByłaby to najkrótsza edycja patrząc na jej II część bo to ta właściwa część...

z tego co mi wiadomo, jest to cały czas jeden i ten sam bb5 (taka kontynuacja) czyli od 2 marca do 15 czerwca łącznie, zważywszy że owy zwycięski Vip ma pozostać ze zwykłymi uczestnikami. Na jak długo to inna sprawa...
Czyli ogólnie  czas 5 edycji, jest w normie, a formalnie - małym kosztem z maksymalnym zyskiem. O to tu chodzi. Zresztą nie ma co rozpaczać, zwłaszcza jeżeli pozostali uczestnicy będą pokroju np. nowej miotełki Moniki . A wracając do "jedynek" - tylko raz można zrobić pierwsze wrażenie :plask:

tomekk

Jedynka przy Big Brother 4 była informacją,że jest to 1 sza edycja 4ki,natomiast teraz to jest jakby 2gą więc jak juz to Big Brother 5.2 ale widać że tym razem bez żadnego już indexu przy edycji numer 5. A jeśli chodzi o czas trwania tej edycji to rzeczywiście patrząc na czas trwania w całości to jest to standardowo 106 dni.

Showmag

Cytat: tomekkJedynka przy Big Brother 4 była informacją,że jest to 1 sza edycja 4ki
Dywagacje. Czy one mają gdzieś swój koniec? Poproszę o źródło tych rewelacji, wskazujące na inne pochodzenie, niż Twoja własna głowa :)

Jeżeli ktoś nie ma pojęcia co oznaczają "pointy", to niech ściągnie sobie dowolne oprogramowanie - poszczegolne wersje softu komputerowego też są w pointach i wskazują one tylko na nowszą, ulepszoną wersję. I takie bylo tez zamierzenie producentów - o czym mowili oficjalnie juz przed rozpoczeciem BB4.1 (virtual me i jakies innowacje, ktorych oczywiscie nigdy nie wprowadzono). Jak się to wyglądało, wszyscy wiedzą. Point był, a w rzeczywistości skończyło się na regresji.

lille

Cytat: Aaragorn
Jeżeli ktoś nie ma pojęcia co oznaczają "pointy", to niech ściągnie sobie dowolne oprogramowanie - poszczegolne wersje softu komputerowego też są w pointach i wskazują one tylko na nowszą, ulepszoną wersję. I takie bylo tez zamierzenie producentów

j/w - dywagowałabym - w kwestii soft'u i owych "point'ów"  :) a ponieważ to nie forum IT to...

co do regresji - zgodzę się - wyrośli a jednak nie dojrzeli, ba wrócili do pieluch :P
co do numerów , to skądinąd wiem że nie chodziło o tzw. ulepszanie ... :)
Zresztą czy to jest najistotniejsze? - chyba nie
Pozdrawiam :)

joker

Cytat: lilleCzyli ogólnie czas 5 edycji, jest w normie, a formalnie - małym kosztem z maksymalnym zyskiem.
No nie wiem, czy takim małym kosztem - jeśli mieli by szukać oszczędności to z pewnością taniej by ich wyszło darowanie sobie tej szopki z VIPami i wpuszczenie od samego początku normalnych ludzi, którym nie trzeba płacić kasy za samo wejście.

tomekk

Na stronach notsobb można przeczytać,że finał całkowity tej edycji jest przewidziany jak narazie na 1 czerwca.  :obrazony: mam nadzieję,że chociaż do tego 15 czerwca jednak będzie,bo kicha będzie jak  II część będzie trwać tylko niecałe 60 dni.

Piotrek

Czytasz takie rzeczy jakie piszą na notsobigbrother? Radzę Ci żebyś nie czytał tych bzdur. Nie było żadnego oficjalnego potwierdzenia co do tego więc raczej bym nie wierzył marnej kopi pudelka o temacie BB. Jeszcze w dodatku, że są do tyłu z tematami poświęconymi BB i wykazują się małą znajomością informacji.

Co do finałowej niedzieli i rozpoczęcia części 2 BB5

Info ze strony TV4: www.tv4.pl
CytatW niedzielę o godz. 20.00 Wielki Finał na antenie Czwórki, którego muzyczną atrakcją będzie zespół De Press oraz Szymon Wydra z zespołem Carpe Diem.

Dom Wielkiego Brata długo nie pozostanie jednak pusty, bo jeszcze w niedzielę zamieszka w nim 10 uczestników wyłonionych z castingów. Będzie się działo!

tomekk

Oczywiście,że to co wypisują na tym portalu traktuje z przymrużeniem oka. Napisałem tylko to co tam idzie przeczytać. Na stronie worldof bigbrother podana jest data finału jako 15 czerwca a start 30 marca,czas trwania 78 dni. I sądzę,że w rzeczywistości tak będzie.