[UK] Big Brother 03

Zaczęty przez igiko, Wt, 17 Paź 2006, 16:37:31

igiko

Big Brother wraca do TVN

Jedną z głównych atrakcji nowego kanału tematycznego Grupy TVN - TVN Lingua będzie brytyjska wersja popularnego reality show - "Big Brother".

Kanał wystartował w poniedziałek w nowej platformie cyfrowej n. Jego głównym zadaniem jest pomoc w nauce języków obcych.

- Fundamentem oferty programowej TVN Lingua jest to, że odbiorcy kanału nie spotkają się z programami w formie wykładu bąd szkolnej lekcji. Przeciwnie, widz TVN Lingua będzie miał do czynienia z programami rozrywkowymi, które pozwolą na przyswojenie i utrwalenie umiejętnosci językowych w sposób łatwy i przyjemny, wręcz bez wysiłku – mówi w rozmowie z wortalem Wirtualnemedia.pl szefowa TVN Lingua - Urszula Majewska. - Początkowo obszarem naszych zainteresowań będzie tylko język angielski. Z czasem niemiecki, francuski, hiszpański i włoski - dodaje.

W ramówce stacji znalazło się 10 programów własnej produkcji, w tym komentujący aktualne wydarzenia "Spikerzy z licencją na nauczanie", rozrywkowy "Party to learn", "Lesson with a star", czyli tłumaczenie wywiadów z gwiazdami przeplatane fragmentami ich twórczosci, oparty na formule kalamburów "Worldwise", czy angielski z podtekstem erotycznym w "Zabawy z języczkiem". Na antenie nie zabraknie także programów zagranicznych, w tym "Ali G", "Fur TV" i brytyjskiej wersji reality show "Big Brother". Widzowie będą mogli obejrzeć również wiele sitcomów.

Wsród programów każdy widz powinien znaleć cos dla siebie nie tylko ze względu na różnorodnosć tematyczną, ale i na fakt, iż są one adresowane do widzów o różnym poziomie znajomosci języka angielskiego. Całosć powstaje przy współpracy merytorycznej wydawnictwa Oxford University Press Polska oraz sieci szkół językowych Berlitz.

Kanał nadawany będzie przez 24 godziny 7 dni w tygodniu. Przez najbliższe lata będzie dostępny jedynie na platformie n, choć z czasem ma się pojawić także w sieciach kablowych.
The Amazing Race fan

Rosa

Ciekawe którą edycję puszczą. oglądałem jedynie dwie ostatnie ale podobno 3 i 4 były najlepsze.

nathanael

Słyszeliście ten news!!! TVN kupiło prawa do emisji dwóch edycji Wielkiego Brata z Wielkiej Brytanii. Ciekawe kiedy będą go emitować?

Piotrek

A może jakieś info z oficjalnego źródła niż twoja własna głowa [tekst zaczerpnięty od Aaragorna] :) ;)

Pudelek

Kiedyś było już wspominane, że angielska edycja będzie emitowana TVN Lingua.

nathanael

Ale to zupełnie nie o to chodzi to TVN zakupiło prawa do emisji brytyjskiej edycji BIg Brother'a. Poza tym TVN Lingua już emitowało 7 edycje BB UK.

Showmag

Brytyjski "Big Brother" w jednym z kanałów TVN
Brytyjski "Big Brother" pojawi się niebawem w jednym z kanałów TVN. Stacja zakupiła prawa do emisji aż dwóch zagranicznych edycji formatu.

Na razie nie wiadomo, kiedy brytyjski "Wielki Brat" zagości u nas na antenie. Być może format pojawi się w TVN Siedem, bądź też w TVN Lingua, gdzie już wcześniej emitowano siódmą edycję brytyjskiego "Big Brothera".

Warto wspomnieć, że to nie jedyny transfer lokalnej wersji "Wielkiego Brata" do innego kraju. W ostatnich dniach, jedna ze stacji telewizyjnych na Ukrainie zdecydowała się bowiem zakupić prawa do emisji rosyjskiej wersji reality show.

* * *

Osobiście mam nadzieję, że program pojawi się w TVN Siedem i osiągnie wyższą oglądalność niż BB produkowany przez ATM dla TV4.

:ubaw:

podmark

O ile sens emisji angielskiego BB w kanale językowym TVN Lingua rozumiem i popieram, o tyle w kanale ogólnym byłoby to zupełnie bez sensu. Sukces BB polega właśnie na tym, że obserwuje się ludzi z własnego kraju. Gdyby w Polsce emitowano codzienne odcinki z Niemiec lub Holandii to 4 milionów to by nie przyciągnęło. Taka prawda.

Pudelek

Podmark Ty nacjonalisto!  :los:
Ostatnio pisałem do TVN, że jeśli nie chcą produkować kolejnej edycji Agenta to niech zdecydują się na emisję zagranicznej edycji. To może ułatwić decyzję o produkcji kolejnej krajowej wersji.
A tak w ogóle to preferuję oglądać patologię zagraniczną niż dołować się tym, że takie czuby żyją obok mnie...

tomekk

Super byłoby gdyby pojawił się Big Brother UK w TVN Siedem. Oglądalność mogłaby byc wysoka ze wzgledu na to że można byłoby zobaczyć jak to jest w innych krajach. Ale byłyby jaja gdyby miał większą oglądalnosć niż obecna bądź poprzednia edycja  :zabek:

Goku

Wątpię w to, że miałby większą oglądalność niż polski BB. Po pierwsze właśnie dlatego, że ludzie wolą oglądać polski program w którym przynajmniej teoretycznie mogą mieć jakiś wpływ na to co się dzieje w domu, a po drugie dlatego, że TV4 jest szerzej dostępna niż TVN7.

joker

hym... wątpię, żeby program zagościł do TVN Siedem - stacja zmienia profil na filmowo-serialowy, reality show jest im nie potrzebne. Prędzej obstawiałbym TVN Lingua ewentualnie TVN Style. Mam cichą nadzieję, że wrzucą go na pasmo poranne do TVN, zaraz po DD TVN  :prosi:

SkazanyNaSmierc

Mam nadzieje że poleci na TVN7 bo niestety tego drugiego nie posiadam :(
Chętnie zobacze jak wygląda UK Big Brother :)

Joel

Siedząc na necie napotkałem się na ten news

Ja mam cichą nadzieję że BB UK zagosci w ramówce TVN7. Ta stacja walczy o ogladalnosc a  ten show byłby do tego świetną okazją. A brytyjski BB byłby ciekawy (moim zdaniem) dla polskiego widza. Trzymam za to kciuki   :zabek: