Tydzień 04 - Wydarzenia

Zaczęty przez Showmag, Pn, 24 Mar 2008, 13:57:21

ChristopherP

A mnie dzisiaj rozbawiła Sasha zarzucająca, że Jarek wykorzystuje program do pokazania swoich umiejętności i że mu bardzo zależy na zostaniu w programie.

Jak wiemy, Sasha wcale nie zapierała się rękami i nogami po usłyszeniu propozycji Wielkiego Brata w sprawie ponownego wejścia Jarka i przecież wcale nie zaczyna śpiewać zawsze wtedy kiedy wszyscy siedzą na kanapach podczas programu na żywo :)

KIKA

Bardzo mi żal Jarka, bo uważam, że wspaniale wykonał swoje zadanie, a to że inni uczestnicy tak zareagowali na niego po całej tej akcji świadczy jedynie o tym, że wszyscy mu zazdroszczą, bo dobrze wykonał zadanie.
Inną prawdą jest fakt, że nikt go specjalnie w tym domu nie lubi, bo jest dla nich za bardzo inteligentny i nie gra w te ich gierki, facet z klasą. jedynie Jola to widzi.

Cała ta sytuacja pokazała również jak bardzo fałszywi wszyscy są i dwulicowi. Nie mają przy sobie swoich Agentów, którzy mówią im jak mają się zachować i odkrywają całą prawdę o sobie jak bardzo są prymitywni.

Teraz WB powinien podobne zadanie zlecić każdemu z pozostałych uczestników, ale coś naprawdę złego w stosunku do innych, a w przypadku odmowy wykonania zadania powiadomić ich, że będą musieli opuścić Dom WB.
Wystarczyło by jedynie poznać ich odpowiedź.
Zwłaszcza takie zadanie powinna dostać Sasha i Gulczas, mają najwięcej do powiedzenia, ale tak naprawdę są najnudniejsi i najbardziej słabi.

Zaskoczyła mnie również reakcja Angeli - zmieniła się o 180 stopni w stosunku do Jarka.

Życie jest pełne niespodzianek,  zwłaszcza kiedy ogląda się show takie jak to.
Kiedy czyta się lub słucha wypowiedzi tych ludzi w mediach, a potem widzi w takich sytuacjach życiowych, można poznać jak "tanimi" ludźmi oni są. Sprzedają się jako znacznie lepsi ludzie, aniżeli są w rzeczywistości.

Oklaski dla nich, powinni dostać nagrodę za własną "sztuczność"!

ixa86

Myśleli, że uczestnictwo w programie  pozwoli im pokazać się z lepszej strony, zyskać popularność- no w każdym razie, że "coś" im da. Ale z tego co widać to tylko tracą a ich wizerunek staje się coraz żałośniejszy...(a odgrzewany po raz "enty" kotlet w postaci Gulczasa mi się już przejadł)

Jason

Cytat: ixa86Myśleli, że uczestnictwo w programie pozwoli im pokazać się z lepszej strony, zyskać popularność- no w każdym razie, że "coś" im da. Ale z tego co widać to tylko tracą a ich wizerunek staje się coraz żałośniejszy...(a odgrzewany po raz "enty" kotlet w postaci Gulczasa mi się już przejadł)
dokladnie, kazdy co jeden to gorszy, gorzej sie pokazują. Kiedyś lubilem Sashę np a teraz to juz nie bardzo, z Jakimowiczem nawet sie zawiodlem, ale to juz wczesniej, bo teraz trzymam jego stronę w tej aferze z zadaniem i jego wyjsciem.

tylko Jolka jest caly czas taka sama i trzyma klasę, tylko ona sie nie zmienila (a jak juz to na lepsze) wiec tylko ona zasluguje na wygraną
nie falszywa Angela, ktora sie od Jarka nagle pod presją grupy odwrocila
nie Sasha, ktora mysli, ze wszyscy ją kochają bo taką panieneczką grzeczną jest a po kątach obgaduje i za wszelką cenę chce zostac w programie, pokazac, ze umie spiewac, a najlepiej wygrac
nie Gulczas, ktory tylko ciągle pije i sie awanturuje, albo spi, lezy, ziewa i nic ciekawego nie robi a mysli, ze jest super i wszyscy go uwielbiają bo byl w bb 1
nie Michał, ktory ofiare z siebie robi jaki to on biedny, ze go posądzają o gejostwo, a sam sobą niewiele reprezentuje i tylko sie w pokoju zwierzen nad sobą uzala
i nie Jarek bo choc inteligentny i duzo wie o zyciu i wiele razy pomogl mieszkancom w roznych sytuacjach (szczegolnie Jolce) ale on za bardzo chce wygrac ten program i taki faktycznie cwany lisek z niego im blizej finalu

tylko Jola

lille

Cytat: Jasontylko Jolka jest caly czas taka sama i trzyma klasę...falszywa Angela...Sasha, ktora mysli, ze wszyscy ją kochają...Gulczas, ktory tylko ciągle pije i sie awanturuje...Michał, ktory ofiare z siebie robi...nie Jarek bo choc...

Cóż za "portret" psychologiczny :D - szkoda że wyklepany jedynie na podstawie,  tych fragmentów programu (maleńkich zlepków i wycinków),  które mają wzbudzić w widzach uczucia. Nieważne jakie, dobre czy złe, ważne żeby nie były obojętne.
Podobnie rzecz ma się z zadaniami, nikt nie chciałby oglądać sielanki w domu bb, bo byłaby ona nudna, mdła i nieprawdziwa. Mieszkańcy to też ludzie, którymi powodują takie czy inne emocje - i całe szczęście :)
Biorąc pod uwagę że bbVip zbliża się nieuchronnie ku końcowi, miejmy nadzieją że owych emocji będzie więcej. I to nie tylko związanych z tym kto odpadnie, ale przeze wszystkim z tym co dzieje się w samym domu.

Tak czy inaczej Jason, z Twoją oceną  mieszkańców, się kompletnie nie zgodzę. Łącznie z hasełkami typu: "Jolanta Rulez" Przebijającymi w każdym Twoim poście ;)

Pozdrawiam

Piotrek

Cytat: Jasontylko Jolka jest caly czas taka sama i trzyma klasę, tylko ona sie nie zmienila (a jak juz to na lepsze) wiec tylko ona zasluguje na wygraną

Heh, to już jest przesądzone.

Cytat: Jasonnie falszywa Angela, ktora sie od Jarka nagle pod presją grupy odwrocila

Nie pod presją grupy. Jakoś nie widzę żeby się odwróciła od Jarka. Dziwisz się tego, że go nominowała po jego wejściu do domu WB? Myślała, że to kaprys Jakimowicza, [że wyszedł bez pożegnania i nagle wrócił] ale okazało się, że to zadanie - dlatego widać było po jej minie, że żałowała. Dziwi mnie to, że jak już jakiś uczestnik ''odwróci się'' [jak ty to nazwałeś] od twojego zioma [tym razem Jarek Jakimowicz] to ty już najeżdżasz na takich ludzi jak Angela. Zła kobita nie jest a, że nie wiedziała co się dzieje - to nie jej wina. Przecież jakby wiedziała, że to zadanie na pewno nie nominowała by Jarka Jakimowicza.

Cytat: Jasonnie Gulczas, ktory tylko ciągle pije i sie awanturuje, albo spi, lezy, ziewa i nic ciekawego nie robi a mysli, ze jest super i wszyscy go uwielbiają bo byl w bb 1

Tak samo jest z Jolantą. Też nic nie robi ciekawego, bo co ona niby takiego robi? Gulczas włącza się w zadania [może nie wszystkie, ale większość], prowadzi kontrowersyjne rozmowy. Ciągle ziewa? Tutaj padłem :hahaha: Ciągle ziewa. Cały czas? No może tak jest, ale tu już coś nie tak by z nim było :hahaha:. Nie tylko Gulczas, Jasonie. Takim przykładem może być Sasha [nie chodzi o ziewanie :D jeżeli chodzi o nią tylko o aktywność w domu].
Ktoś lubi Jolkę bo była gwaizdą
Cytat: Jasoni BB, a inni Gulczasa z BB1)

Cytat: Jasonnie Michał, ktory ofiare z siebie robi jaki to on biedny, ze go posądzają o gejostwo, a sam sobą niewiele reprezentuje i tylko sie w pokoju zwierzen nad sobą uzala

Posądzają. Czy zadowolony byś był jak by Ciebie posądzali o byciem gejem? Bo ja na przykład nie. Chłopak nie wie co zrobić, JJ nie jest taki święty - posądzał go o 'gejostwo', tak samo Najman, a Jolanta też nie lepsza. Pytała po kilka razy czy jest gejem czy nie. Mnie by to osobiście nie interesowało z kim sypia. Nic nie reprezentuje? Bo WB mało go pokazuje, daje mu rzeczywiście mało zadań na zrealizowanie, jest odrzucany.
Więc tak naprawdę to nikt nie wie jaki naprawdę jest. Jest mało ''widzialny w domu''. Tak bym to ocenił.

Cytat: Jasontylko Jola

Dziwię się, dlaczego to powtarzasz. Cały czas powtarzanie tego samego mnie irytuje i nie tylko mnie. Powstrzymuje się od komentarzy na twoje gadanie jaka to Jola najlepsza. Z trudem czasami nie wytrzymuję. Tylko Jola. Tak... ehe... :sciana:

CytatTak czy inaczej z Twoją oceną, mieszkańców się kompletnie nie zgodzę. Łącznie z hasełkami typu: "Jolanta Rulez" Przebijającymi w każdym Twoim poście ;)

Ja również się nie zgadzam. Nie chciałem się kłócić. Ale Jason w każdym poście próbuje niektórym antyfanom ''wetknąć'', że Jola jest najlepsza. Po dosyć długiej dyskusji dotyczącej JR w jej temacie Jason wyraźnie przystopował, ale jak już parę dni minęło to od razu wziął się za pisanie jaka to Jola jest najlepsza. W każdym poście. Nie tylko w wątkach poświęconych jej.

Jason

Cytat: maniakTVDziwi mnie to, że jak już jakiś uczestnik ''odwróci się'' [jak ty to nazwałeś] od twojego zioma [tym razem Jarek Jakimowicz] to ty już najeżdżasz na takich ludzi jak Angela
nie moj ziom, a bron Boże. Jak dla mnie Jakimowicza mogloby nie byc juz w tym programie, Jolce juz pomógł bardzo, swoim doswiadczeniem i mądroscią wiele ją nauczyl. Ale ma tez duzo wad, ktore widzę i choc w tym zamieszaniu z jego zadaniem tajnym trzymam jego stronę to nie oznacza, ze moj ziom odrazu. A Angela się odrocila od niego, to fakt. Tak z nim po rusku gawarila, mowila mu 'kocham cie' a kurna potem nominacja. No sorry. Dla mnie mimo calej sympatii do Angeli to stwierdzam, ze jest falszywa.

Cytat: maniakTVCzy zadowolony byś był jak by Ciebie posądzali o byciem gejem?
to ci dopiero zabawne pytanie...

:P

gdybym byl o cokolwiek posądzany to nic bym sobie z tego nie robil bo tak mam, ze mnie g.. obchodzi co kto o mnie mysli czy mowi

Cytat: maniakTVTylko Jola. Tak... ehe... :sciana:
tylko Jola, bo nikt inny na zwycieztwo nie zasluguje. No bo kto? i czym?

Cytat: maniakTVAle Jason w każdym poście próbuje niektórym antyfanom ''wetknąć'', że Jola jest najlepsza.
niczego nikomu na tym forum nie wtykam :P Wyrazam tylko swoje zdanie. W tym programie Jola jest najlepsza. To fakt.

Cytat: maniakTVPo dosyć długiej dyskusji dotyczącej JR w jej temacie Jason wyraźnie przystopował, ale jak już parę dni minęło to od razu wziął się za pisanie jaka to Jola jest najlepsza. W każdym poście. Nie tylko w wątkach poświęconych jej.
taka juz moja rola tutaj ;)

no bez przesady, jakos sie pilnuje jeszcze w miarę :P

Amek

Cytat: maniakTVTylko Jola. Tak... ehe... :sciana:

Cytat: Jasontylko Jola, bo nikt inny na zwycieztwo nie zasluguje. No bo kto? i czym?
Człowieku a czym ona zasługuje? Zasłużyła sobie w 4 edycji, bo ogólnie nie było innej osoby czegokolwiek wnoszącej, ale w tej edycji nie powinna nawet przejść przez pierwszy tydzień! Pier.... , że gdyby nie ona to było by nudnie, bo cała emisja jest praktycznie poświęcona jej itp. a gówno prawda, bo jakby jej nie było to o wiele lepiej by było, tylko nie chcecie wy fani tego latexu się o tym przekonać, bo żyjecie jej sukcesami. Z jakiej racji ma poraz drugi wygrać? Nie powinna chociażby wygrać dlatego, że są tam osoby którym by się przydała kasa, a raczej te wartościowe zegarki. Nie wmawiaj mi tylko zaraz, że vipy nie narzekają na swój własny budżet, bo np stawiam, że Gulczas nie ma kokosów i powinien wygrać,  chociaż dlatego ze pokazał się spoko w 1 edycji, gdzie mu się nie udało, a zresztą w tej edycji nie jest taki nudny jak wiele osób to podkreśla, tylko poprostu nie ma tego czegoś co było w 1 edycji,  co On ma robić? Gadać z kimś na kanapach, czy na kojach, bo nic innego tam się nie dzieje i wariować przy tym? Skakać i robić show? W 1 edycji były zadania w których mógł się wykazać tak jak i inni i wtedy nikt jakoś nie był nudny! Tak samo mogłoby być w tej edycji, ale endemol sobie oszczędza kase i nic nie organizuje w tym domu ciekawego, więc nie wciskaj tutaj textów, że Jolka powinna wygrać!

Showmag

Temat o Jolce jest gdzieś indziej.
Tu proszę rozmawiać o WYDARZENIACH w Domu BB.

gulczas

Cytat: chatiflattZupełnie nie rozumiem zarzutów Gulczyńskiego. Odnoszę wrażenie, że ów 'bywalec rs-ów' pogubił się we własnych zeznaniach. Dał się zrobić w trąbę, uwierzył, że Jakimowicz ucieka na serio. A teraz nie może sobie tego darować. I stąd ta złość, stąd wyrzuty ["czemu znaku mi nie dałeś??"].

Lubię Gulczasa.Mam do niego słabość.Jednak też mi sie wydaje że tym razem Piotrek który zawsze lubił wkręcać innych nie może się po prostu pogodzić z tym że sam został wkręcony.

Tak przy okazji o ile dobrze pamiętam Piotrek sam będąc w Barze w bardzo podobny sposób i z własnej inicjatywy wkręcił innych uczestników tego rs-a.Też niby samowolnie opuścił program z powodu jakichś tam niby problemów osobistych i nie przejmował się jakoś odczuciami pozostałych uczestników :D

Reasumując po prostu duma Gulczasa została urażona.On jako dyżurny "wkręcacz" sam został wkręcony.Przejdzie mu pewnie z czasem ;)

Amek

No oczywista sprawa, Gulczas jak dotąd miał dużo na plusie tak nagle ma -4.2, a latex gdzie miał nie tak dawno minus 6,7? dzisiaj ma taką przewagę. Podtrzymuje słowa Kaśki Nova ten program to DNO..

Jason

teraz juz jest wyrównane, potem Jola bedzie na minusie a i tak zostanie. Zawsze najpierw jest na plusie a pod koniec przegrywa, zeby i tak zostac. To juz tradycja

no to dzis 2 nowe osoby wchodzą. Cos mi sie wydaje, ze bedą tak po malu wprowadzac juz ludzi z castingówl bo potem na finale bb vip/rozpoczeciu bb 5 nie wystarczyloby im czasu na zrobienie finalu, rozwiązania bb wyscig i wprowadzenie 10 nowych ludzi.

to oczywiscie niesprawiedliwe jest bardzo bo z jakiej racji jedni mają byc dluzej, a drudzy krocej...

21.58
no i Jolka do wypadu

a nie mowilem, heh

no i oczywiscie jeszcze teraz material jak najgorszy o Gulczasie

i jeszcze Aras, bleeee, ale przytył

no i wszedl Krystian. Z twarzy nie ładny, ale ciałko mniaaaammmm

22.07

no i mamy górala. Tylko zeby on tak caly czas nie mówił...  ale ciacho fajne

Showmag

Piotr Gulczyński opuścił Dom Wielkiego Brata
Dzisiejszego wieczora, decyzją telewidzów z programu "Big Brother 5" został wyeliminowany 39-letni Piotr Gulczyński. Gulczas spędził w Domu Wielkiego Brata 29 dni.

Przypomnijmy, że w tym tygodniu do odejścia nominowani byli Jarosław Jakimowicz (4 głosy), Jolanta Rutowicz (automatyczna nominacja) i Piotr Gulczyński (2 głosy). Cała trójka została poddana osądowi widzów, mogących oddawać głosy pozytywne (kto powinien pozostać w programie) oraz negatywne (kto powinien zostać wyeliminowany), które po zestawieniu dały ostateczny wynik. Dziś o godzinie 23:24 ogłoszono decyzję telewidzów: Dom Wielkiego Brata opuścił Piotr Gulczyński.

Szczegóły nominacji dostępne są tutaj.

Piotrek

Ten program to dno...  I mogę to potwierdzić... Zgadzam się z Kasią...

chatiflatt

Piotr, jak spotkasz gdzieś Jacka to powiedz mu, zeby się odezwał do mnie, pamiętaj

To tak a propo "kontaktu z rzeczywistością" ;>
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston