Tydzień 04 - Wydarzenia

Zaczęty przez Showmag, Pn, 24 Mar 2008, 13:57:21

Ice

Dla mnie... żenada...
Kompletnie nie rozumie nominacji Gulczasa.. Jedno jest pewne... został dołączony do tej dwójki na "J" po to żeby to on opuścił dom w niedziele.. Bo przecież, jak można rozdzielić dwie osoby które się uwielbiają i oczywiste jest że jak Jolanta wyleci to średnia widzów bb znacznie spadnie. Więc gratuluje trzeciej dodatkowej nominacji :vomit:

Jason

Cytat: AaragornOznacza to, że Marcin Miller dwa tygodnie z rzędu otrzymał więc swoisty immunitet, który zapewnił mu możliwość dalszego uczestnictwa w reality show, podczas gdy inni zawodnicy nie otrzymali tego rodzaju przywileju.
no to chyba jakis zart, ze on tak normalnie wrocil na prawach uczestnika. Przeciez to by bylo meganiesprawiedliwe... Jak sie WB pytal go czy bedzie chcial wrocic to bylo mowione, ze 'na chwilkę', a dzis jak ten material puścili to ten fragment wycięto...

dzisiejszy odcinek bardzo ciekawy, strasznie duzo sie dzialo, i az 2 godziny trwal program, normalnie jazda byla jak nic

szkoda, ze Chmielewskie wyszly, zawsze bylo sie mozna posmiac z ich tekstów i udawanej glupoty/dziewictwa itd. Jakos slabo sie pokazaly, malo ich bylo i jakies za spokojne jak na nie byly, hehe

Miller - ok, niech wejdzie, ale jak juz pisalem - nie na prawach uczestnika!!!!

Akcja z Jarkiem - jazda na maxa. Wszyscy (oprocz Jolki) go nominowali, jakby nie patrzec za tą calą akcję z wyjściem z domu, a tu sie okazalo, ze to bylo zadanie od WB i miny im zrzędly, ze go nominowali, bo przeciez to nie jego wina byla, ze nic mowic nie mogl. Widac bylo jak sie wkurzyli...

I jeszcze akcja z tą zamianą za Jarka. Nikt nie chcial wyjsc zeby mogl wrocic tylko Jolka. No ale ona taka jest. Dobra duszyczka. Super sie zachowala. I wlasnie nie czaje z jakiej racji bylaby i tak automatycznie nominowana? przeciez wyjscie Jarka to bylo zadanie, wiec nikt sie nie musial zamieniac, nikt nie musial wychodzic, zeby on mogl wrocic. I tak by wrocil. Bez sensu. Jedyne wyjasnienie to oczywiscie fakt, ze Jolka musiala byc nominowana. Wiedzieli, ze ona sie zgodzi wyjsc, zeby Jarek mogl wrocic i stad ta akcja. Widocznie tydzien temu malo smsów szlo jak Jolka nie byla nominowana, wiec teraz zrobuli wszystko zeby byla. Najpierw akcja Chmielewskich a potem z Jarkiem. No a ze oprocz Jolki jest tez Jarek nominowany to dokopcili Gulczasa. Wiadomo, ze ten ostatni odpadnie, bo tylko dlatego jest nominowany. Zeby nie rozdzielac Jolki i Jakimowicza. bb 5 gorsze niz 4.1, manipulacje siegnely zenitu...

Tom Kruz

Cytat: JasonWszyscy (oprocz Jolki) go nominowali, jakby nie patrzec za tą calą akcję z wyjściem z domu, a tu sie okazalo, ze to bylo zadanie od WB i miny im zrzędly, ze go nominowali...

Bzdura. Jarek został nominowany ''za całokształt''. Już w poprzednim tygodniu dostał 4 głosy i to praktycznie od tych samych osób (Sasza, Gulczas i Michał). Po prostu te osoby za nim nie przepadają. Jedynie Najmana zastąpiła tym razem Angela. Miny im zrzedły, bo uświadomili sobie, że dali się przez Jarka i Wielkiego zrobić w ........

Cytat: Jason
No a ze oprocz Jolki jest tez Jarek nominowany to dokopcili Gulczasa. Wiadomo, ze ten ostatni odpadnie, bo tylko dlatego jest nominowany. Zeby nie rozdzielac Jolki i Jakimowicza. bb 5 gorsze niz 4.1, manipulacje siegnely zenitu...

To chyba jedyne stwierdzenie Jasona na temat BB 5 VIP, z jakim się zgadzam.
Produkcja traktuje widzów jak debili. Po takiej żenadzie, jak w dniu dzisiejszym odechciewa się oglądania tego programu i komentowania na forum. Od razu wiedziałem, że tak nie może zostać, aby byli nominowali jedynie tzw. ''Dobra duszyczka'' (jak to przeczytałem to myślałem, że spadnę z fotela) i jej ziomal. Producenci zawsze ustawiają bystrą Jolę do walki z przynajmniej jednym z jej antagonistów, a nie wyłacznie z ''przyjacielem'', aby ludzie nie tylko wysyłali na nią pozytywne smsy, ale i negatywne na jej antagonistę (pamiętam te nawoływania na forum strony oficjalnej BB 4.1, aby bojkotować glosowanie sms, kiedy nominowani byli wyłacznie Bystra i Adi). Tym razem tę rolę pełni Gulczas, którego pożegnamy, a JR  i JJ padną sobie w objęcia i dobro oraz szlachetność zatryumfują. Aż się wzruszyłem ........

P.S. Jak bystra Jola wygra te zegarki to chyba będzie je nosić na czole zamiast tych serduszek i innych bajerów hehe. Najgorsza jest jednak perspektywa wzięcia przez nią udziału w ''normalnej'' części BB V. Dobrze, że chociaż nie ma jej w YCD :).

chatiflatt

Nie chce mi się czekać do 3, aby obejrzeć powtórkę, nadrobię zaległości w południe.

Po tym co przeczytałem [argumentacja Gulczyńskiego podczas Nominacji], utwierdziłem się w przekonaniu, że Gulczas jest fałszywym człowiekiem. Owszem, można być wzburzonym na WB który daje jeszcze jedną szansę 'uciekinierowi'. Sam pewnie czułbym złość. Ale po co z człowiekiem, którego uważa się za 'arcypajaca' rozmawiać, żartować, oferować mu pomoc.. To jest 'żenada', panie Gulczas.

Jakimowicz - odegrał rolę, jaką mu przydzielono. Nie można mieć do niego pretensji o to, że wypełniał zadanie. Natomiast, skoro drugi raz z rzędu dostaje tyle głosów negatywnych, najprawdopodobniej widzimy 'tylko' [a może 'aż'] stronę pozytywną pana Jakimowicza. Wszak telewizja kłamie..

Czuję dziwny niesmak po odejściu Chmielewskich. W sumie, nie wiem czemu. Może po prostu 'udawana głupota' jest ciekawsza dla mnie od 'prawdziwej głupoty'..?
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

KIKA

Od początku stawiałam na Jolkę, Jarka i Marcina Milera, bo dla mnie wydawali się najbardziej normalnymi, szczerymi i umiejącymi się zachować  ludźmi w BB.
Może nie są idealni, ale są bezpośredni i szczerzy.

WB okazał się wspaniałym manipulatorem i pokazał wszystkim jacy Ci ludzie są tak naprawdę. Szkoda mi Jarka, który tak wspaniale wykonał zadanie, ale w ten sposób inni pokazali swoją prawdziwą twarz, jedynie Jola zachowała się w porządku i według mnie nie to nie był "dobroduszny czyn", ale okazanie prawdziwej przyjaźni.

Oprócz Gulczasa i Joli wszyscy pozostali to tak zwane "gwiazdy", ale żenujące jest to, że dla głupiego zegarka zapominają o prawdziwych wartościach. Każdy mądry człowiek zastanowiłby się trochę i wiedział by od razu, że przecież nawet jeśli zgodzili by się wyjść z domu BB w zamian za Jarka to WB i tak by do tego nie dopuścił. Ci ludzie powinni się wstydzić swojego zachownia.

Jeszcz jedno, dlaczego Saszę odwiedza, aż tyle ludzi w domu BB, co to za nowy przywilej?

SkazanyNaSmierc

Takie  pytanko: dlaczego Jolka i tak by byla nominowana automatycznie? Z powodu ze nie zachwala tajemnicy Pokoju Zwierzen czy dlatego ze zgodzila sie wyjsc w zamian za to zeby Jarek wszedl?

ixa86

Cała ta sytuacja jest chora i naciągana jak guma do żucia...najgorsze z możliwych zadań to to z ucieczką Jarka...musiał je przecież wykonać bo na tym polega BB ale przez to wszyscy sie na niego wkurzyli i możliwe, że też nominowali. Nie oglądałam do końca i nie wiem w końcu czy powiedzieli uczestnikom, że ta "ucieczka" to było zadanie ? a z tymi niminacjami to już sie sami zaplątali w tej argumentacji kto dlaczego jest nominowany - też nie wiem właśnie jaki jest powód tej automatycznej nominacji Jolki...ściema jak nic. :plask:

Goku

Cytat: Jason
Cytat: AaragornOznacza to, że Marcin Miller dwa tygodnie z rzędu otrzymał więc swoisty immunitet, który zapewnił mu możliwość dalszego uczestnictwa w reality show, podczas gdy inni zawodnicy nie otrzymali tego rodzaju przywileju.
no to chyba jakis zart, ze on tak normalnie wrocil na prawach uczestnika. Przeciez to by bylo meganiesprawiedliwe... Jak sie WB pytal go czy bedzie chcial wrocic to bylo mowione, ze 'na chwilkę', a dzis jak ten material puścili to ten fragment wycięto...

Boys jest tylko jako gość. Można o tym przeczytać na oficjalnej:

CytatMarcin Miller zgodnie z oczekiwaniami mieszkańców i internautów powrócił do domu wielkiego Brata. Tym razem już jednak jako gość ze specjalną tajną misją - ma przygotować piosenkę dla uczestników programu...

(Jeszcze wczoraj pisało, że "ma przygotować piosenkę dla Sashy", a nie dla uczestników programu)

Łukasz

CytatPo tym co przeczytałem [argumentacja Gulczyńskiego podczas Nominacji], utwierdziłem się w przekonaniu, że Gulczas jest fałszywym człowiekiem. Owszem, można być wzburzonym na WB który daje jeszcze jedną szansę 'uciekinierowi'. Sam pewnie czułbym złość. Ale po co z człowiekiem, którego uważa się za 'arcypajaca' rozmawiać, żartować, oferować mu pomoc.. To jest 'żenada', panie Gulczas.

Gulczas wypowiedzial te słowa przed tym jak sie dowiedzial że wyjscie Jakimowicza bylo pomyslem Wielkiego Manipulatora. Ja mu sie nie dziwie poniewaz myslal ze Jaimowicz wyszedl sobie na chwile zalatwic niby wazne sprawy i zaraz potem wrocil jak gdyby nigdy nic.  Dopiero potem uczestnicy dowiedzieli sie ze to byla misja!!!

Szkoda mi Gulczasa, bo przy takich wałkach jakie widzimy, 100 tys. glosow wyslanych na niego by mu pewnie nie pomoglo.

Piotrek

Gulczas z tym naskakiwaniem na Jarka trochę przesadził. To już nawet Boys mu to sugerował. W tą niedziele wyjdzie czy tego chcemy czy nie... Niestety...

Ice

Cytat: maniakTVGulczas z tym naskakiwaniem na Jarka przesadza. To już nawet Boys mu to sugerował. W tą niedziele wyjdzie to jest pewne.

Przesadza? Dlatego że powiedział mu prawdę prosto w oczy? Mam nadzieje że to nie koniec...
Już każdy się na nim poznał.. Teraz udaje skruszonego... A za dwa dni znów będzie głosił swoją wiedzę na temat świata. Na prawdę jak go lubiłem i miałem lekki uraz do Najmana o to  że  ma jakieś problemy do niego, ale dzisiaj gulczas mi to dokładnie zobrazował.
Już nie może sobie wyskoczyć do Gulczasa z tekstem 'ile ty masz lat żeby kląć mówiąc do mnie', więc chociaż raz wysłuchał..
To nie jest pierwsza edycja takiego programu, mógł przynajmniej dać dyskretnie znać komuś z mieszkańców jak wychodził że to jest pewnego rodzaju żart. Jak widać wolał pisać później te swoje karteczki.. krótko mówiąc. Żal .

Piotrek

Nie bronie Jarka bo święty nie jest  to fakt. Ale jak już Gulczas powiedział już to co miał powiedzieć to mógł już przystopować chociaż patrząc z drugiej strony @ICE to masz sporo racji. Dzisiaj nawet do opierniczania Jarka włączył się nieco Michał a przecież Jakimowicz pierwszy kazał Najmanowi wsadzić pedał od roweru do łóżka Michała. Widać, że Gulczas jest w miarę normalny [ale czasami przegina]. W pokoju sekretnym naśmiewał się z nich a potem udawał niewiniątka.
Wymieniłem to co Gulczas powiedział i miał sporo racji [po moim zastanowieniu i zobrazowaniu przez ciebie].

Co do karteczek = żal.pl - dziwne to było jednym słowem a Gulczasowi gotowało się w środku.

CytatJuż nie może sobie wyskoczyć do Gulczasa z tekstem 'ile ty masz lat żeby kląć mówiąc do mnie', więc chociaż raz wysłuchał..

Tak to prawda w końcu są w podobnym wieku. Żałuje, że głosowałem aby odszedł Gulczas. Po dzisiejszym odcinku przekonałem się jaki jest naprawdę Jakimowicz.

Ice

Cytat: maniakTV
Żałuje, że głosowałem aby odszedł Gulczas.

Zawsze możesz to nadrobić ;)

Chociaż wydaję mi się że Gulczas może spać spokojnie ;) Jeżeli ludzie oglądneli ze zrozumieniem dzisiejszy program o 20 to chyba nie powinni mieć wątpliwości na kogo głosować..
Chyba że się dali nabrać na kolejną gre Jarka.. chociaż nie jestem pewien na 100% bo mnie tam nie ma i pewnie faktycznie głupio się z tym czuje.. ale nie zmienia faktu że dostał wczoraj konkretną lekcje ;)

chatiflatt

Co takiego Piotr powiedział Jarkowi?
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Ice

Cytat: chatiflattCo takiego Piotr powiedział Jarkowi?

Krótko mówiąc..
Zobrazował mu kim jest w całej grupie mieszkańców. Inaczej... Sprzedał ich za zadanie które dostał od wielkiego brata.