Homofobia w Domu Wielkiego Brata

Zaczęty przez Showmag, So, 15 Mar 2008, 21:06:44

Jason

o Bożeee, nie wierze. Teraz jeszcze homofobia na forum.

Cytat: Detryt1. Jesli W Polsce Ci sie nie podoba to jedz do swojej umilowanej WLK. Brytanii, to raz.
tu nie chodzi o to czy sie komus podoba czy nie. I nie tylko o UK chodzi, ale ogolnie o panstwa zachodu i nawet nie tylko. To Polska zostaje sama jako zascianek Europy w kwestii homoseksualizmu. I kazdy w Polsce ma prawo wymagac, aby akty nietolerancji i homofobii byly tepione. Także w takim programie jak BB.

Cytat: Detryt3. Skoro mamy XXI wiek to czemu do cholery zabraniasz innym miec rozne od Twoich pogladow?
miec chory pogląd to jedno, ale wyglaszac go to juz co innego. To nie odwaga kiedy ktos nawoluje do nienawisci w stosunku do osób z kregu homoseksualistów. To choroba. Homofobię się leczy.

Cytat: DetrytLadna mi wolnosc slowa gdzie nie mozna powiedziec glosno czegos co nie podpada pod tzw. poprawnosc polityczna.
tak ci przeszkadza rzekomy brak wolnosci slowa, a brak wolnosci seksualnej w naszym kraju, ktory rzekomy nie jest, lecz jest faktem, juz ci nie przeszkadza?

Cytat: DetrytA za ten Twoj avatar to nalezalby sie ban na miejscu.
ban za ten avatar to dopiero bylaby homofobia. Jeszcze wieksza niz twoje nawolywanie do banowania za ten avatar

Cytat: DetrytPrawda, tez sie zdziwilem - odwazny chlop jest. Mowic to co kazdy tak naprawde sadzi. Jak juz przestanie myslec co inni powiedza.
juz pisalem. To nie odwaga.

Cytat: maniakTVTakich rzeczy nie powinno się mówić przy kamerach
takich rzeczy w ogole nie powinno sie mowic

Cytat: maniakTVMichał nie jest złym człowiekiem, a to, że jest szczupły nie znaczy, że jest gejem. No sorry, ale taka jest prawda.
tu juz nawet nie chodzi o to czy jest czy nie. Jeden fakt to taki, ze Mięśniak przesadza z tym swoim przekonaniem, ze Michal jest gejem, a drugi fakt jest taki, ze jako osoba przekonana, ze Michał jest gejem, Mięśniak traktuje go tak jak traktuje. Skandal. A cicho o tym w bb...

Showmag

Cytat: DetrytA za ten Twoj avatar to nalezalby sie ban na miejscu.
Sztuki nikt tu nie zamierza banować, jakakolwiek by nie była.
I zalecam nie stanowic własnego regulaminu i nie wskazywac palcem, kto powinien dostać bana, a samemu owy regulamin stosowac.

Detryt

Cytat: Jasono Bożeee, nie wierze. Teraz jeszcze homofobia na forum.
Czyzbym nawolywal do agresji w kierunku homoseksualistow? Nie zauwazylem. Wiec co Ci przeszkadza?
Cytat: Jasontu nie chodzi o to czy sie komus podoba czy nie. I nie tylko o UK chodzi, ale ogolnie o panstwa zachodu i nawet nie tylko. To Polska zostaje sama jako zascianek Europy w kwestii homoseksualizmu. I kazdy w Polsce ma prawo wymagac, aby akty nietolerancji i homofobii byly tepione. Także w takim programie jak BB.
Niektorym moze sie to nie podobac. Ta cala postepowosc. I dobrze mi w tym zascianku, lepiej niz w tej ''wspanialej'' Europie.
Cytat: Jasonmiec chory pogląd to jedno, ale wyglaszac go to juz co innego. To nie odwaga kiedy ktos nawoluje do nienawisci w stosunku do osób z kregu homoseksualistów. To choroba. Homofobię się leczy.
po 1. Kto i kiedy nawolywal do agresji, bo mi umknelo? Dopowiadasz sobie jakies niestworzone rzeczy.
po 2. Homofobii sie nie leczy, zas homoseksualizm owszem.
Cytat: Jasontak ci przeszkadza rzekomy brak wolnosci slowa, a brak wolnosci seksualnej w naszym kraju, ktory rzekomy nie jest, lecz jest faktem, juz ci nie przeszkadza
Brak wolnosci seksualnej? Nie zauwazylem zeby homoseksualizm byl karany albo zabroniony. Zakazana jest pedofilia, to ten brak wolnosci?
Przeciez nikt nie wtraca sie homoseksualistom do zycia, moga sobie robic co im sie podoba - zas obnoszenie sie z tym jest conajmnije dziwne jesli nie niewlasciwe.
Poza tym, tak przeszkadza mi brak wolnosci slowa, ktory istnieje w naszym kraju a jeszcze w wiekszym stoopniu w UE.
Cytat: Jasonban za ten avatar to dopiero bylaby homofobia. Jeszcze wieksza niz twoje nawolywanie do banowania za ten avatar
Avatar z postacia w cierniowej koronie calujaca innego mezczyzne podpada pod kodeks karny - jako obraza uczuc religijnych i osobistych. Wiec zadziwiajace, ze na forum to przechodzi.
Oczywiscie nie narzucam sie, robra co chceta. Bana nie chce.  
Cytat: Jasontakich rzeczy w ogole nie powinno sie mowic
Najlepiej jakby wszyscy mysleli na jedna modle? Juz byli tacy co chcieli to zrobic.

Pozdrawiam.

Showmag

Cytat: DetrytHomofobii sie nie leczy, zas homoseksualizm owszem.
Cytat: DetrytAvatar z postacia w cierniowej koronie calujaca innego mezczyzne podpada pod kodeks karny - jako obraza uczuc religijnych i osobistych.
Pozwolilem sobie wyciagnac konkluzję: homosekualistów obrażac wolno i mozna ich nazywac chorymi, ale uczuc religijnych obrazac nie mozna (chociaz sztuka jest sztuką)?
(To jest pytanie retoryczne, podsumowujące prezentowane przez Ciebie poglądy; nie oczekuję odpowiedzi)

Teraz do rzeczy: poglądy mozna mieć rozne i mozna je tu upubliczniać. Proszę jednak nie sprowadzać forum do poziomu wypowiedzi ludzi z LPR. Proszę rownież rozmawiać na temat.
To jest ostatnie ostrzeżenie.

Jason

w tym momencie moja dyskusja z tobą sie konczy

Goku

Jak to przeczytałem, to wybuchnąłem śmiechem. Wiesz - z głupoty też podobno można się wyleczyć. Mam nadzieję, że ci się uda.

Detryt

Cytat: Jasonw tym momencie moja dyskusja z tobą sie konczy

Cytat: GokuJak to przeczytałem, to wybuchnąłem śmiechem. Wiesz - z głupoty też podobno można się wyleczyć. Mam nadzieję, że ci się uda
Zycze powodzenia w leczeniu glupoty wlasnie.

Moja wypowiedz nie byla manifestacja moich pogladow, aczkolwiek podaniem faktow. Homofobii nie leczy sie nigdzie, a jesli juz to istnieja placowki w USA zajmujace sie leczeniem homosekusalistow.
A jesli nie macie najmniejszego pojecia o temacie i moje zdania zawierajace faky traktujecie jako ataki czy obraze - zamilczcie prosze.
Cytat: AaragornPozwolilem sobie wyciagnac konkluzję: homosekualistów obrażac wolno i mozna ich nazywac chorymi, ale uczuc religijnych obrazac nie mozna (chociaz sztuka jest sztuką)?
(To jest pytanie retoryczne, podsumowujące prezentowane przez Ciebie poglądy; nie oczekuję odpowiedzi)
Moze i pytanie retoryczne, zawiera jednak podstawowy blad - nie nazwalem homoseksualistow ludzmi chorymi, a avatar owszem obraza moje uczucia.

Nie bede jednak nawolywal do konsekwencji tylko do zakonczenia tematu, gdyz widze ze poza moimi wyjasnieniami nie ma sensu go kontynuowac.
Cytat: AaragornTeraz do rzeczy: poglądy mozna mieć rozne i mozna je tu upubliczniać. Proszę jednak nie sprowadzać forum do poziomu wypowiedzi ludzi z LPR. Proszę rownież rozmawiać na temat.
pozdrawiam, koncze temat swoimi wyjasnieniami.

pif_paf

Wydaję mi się że Detryt to albo ktoś z szeregów LPRu albo tajny Agent Najmana :los:  :devil: A propos tego 2- chłopak ma coś z psychiką. Ta cała zazdrość do Saszy, teksty do Jolki gdy pokazywali jak Saszka ćwiczy z Michałem układ. Dno i pół metra mułu, a od spodu pukają tylko Lenert z Pęczakiem...

chatiflatt

W ostatniej Frondzie był wywiad z niegdyś czynnym homoseksualistą, który pod wpływem terapii [i jak powiedział - dzięki Bogu i swojej żonie] przestał odczuwać pociąg do mężczyzn. Teraz oboje z żoną prowadzą takie terapie, w USA. W Polsce też są poradnie, które pomagają ludziom, nie akceptującym swojej orientacji. Jednak homoseksualista musi chcieć takiej terapii.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Showmag

Cytat: Detrytnie nazwalem homoseksualistow ludzmi chorymi
To logiczne, że skoro uważasz, że homoseksualizm nalezy leczyc, to uznajesz takie osoby za chore. Z całą pewnością nie będzie miejsca na promowanie tego rodzaju patologii umysłowej na tym forum. Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zamienić showmag.info na tę stronę internetową.

A temat tego wątku brzmi: "Homofobia w Domu Wielkiego Brata"; nie rozumiem, co wspólnego mają z tym poradnie, religia i inne zamieszczane tu brednie.
Każdy kolejny post nie na temat = punkty karne.

lille

Cytat: Detryt
Ladna mi wolnosc slowa gdzie nie mozna powiedziec glosno czegos co nie podpada pod tzw. poprawnosc polityczna.
A za ten Twoj avatar to nalezalby sie ban na miejscu. Zreszta i tak nie ogladasz.

Wolność słowa polega również na nieczytaniu/nieoglądaniu/niesłuchaniu tego, co nam się nie podoba.

Cytat: Aaragorn"Homofobia w Domu Wielkiego Brata"; nie rozumiem, co wspólnego mają z tym poradnie, religia i inne zamieszczane tu brednie.
Każdy kolejny post nie na temat = punkty karne.

wiem będę miała punkty karne, przepraszam: dyg, dyg...

Cytat: chatiflatt...był wywiad z niegdyś czynnym homoseksualistą, który pod wpływem terapii [i jak powiedział - dzięki Bogu i swojej żonie] przestał odczuwać pociąg do mężczyzn. Teraz oboje z żoną prowadzą takie terapie, w USA. W Polsce też są poradnie, które pomagają ludziom, nie akceptującym swojej orientacji. Jednak homoseksualista musi chcieć takiej terapii.

Nie da się z tej "przypadłości" nikogo uleczyć, to czysta fikcja. To tak jakby Ciebie ktoś chciał leczyć z Twojej wrażliwości i postrzegania piękna... uleczyć z odczuć i miłości - to niestety nie jest możliwe. Możesz łykać prozac i kołysać swój berecik udając że jesteś happy. Ale to tylko udawanie, bez miejsca na szczęście... Takie życie - Twoje życie :)

...

Co do homofobii, niestety jest ona ogólne akceptowana, ba - nawet uprzywilejowana. Wywołuje emocje i niektórzy mogą się dzięki niej poczuć lepszymi (niezepsutymi), mimo że własne życie mają wyjałowione ... Szkoda że WB promuje takie zachowania. Cóż w końcu w wielkim domu wielkiego brata ,chodzi głównie o mamonę. Poszanowanie uczuć i godności spada na plan dalszy... Taka fabuła, taki film.

Piotrek

Dyskusja na ten temat nie ma sensu. Każdy myśli inaczej - ja jak wcześniej wspomniałem, Najman wyraźnie przesadza i przez chorobliwą żenującą zazdrość do Sashy która czasami jest bezpodstawna - bo przecież jego dziewczyną nie jest mimo, że jemu ona się podoba.
Wyraźna przesada co do jeo oceny do Michała i 'wmawianie', że jest gejem powoduje - że chyba wyjdzie z programu czego nie jestem pewien - po wynikach nigdy nie można się czegoś spodziewać.
Ale ta wyżej dyskusja nie ma sensu - na forum i w życiu- nie ma co się kłócić - każdy ma poglądy na jakiś temat - inne od innych userów i trzeba uszanować ich zdanie = nawet jeżeli jest naprawdę inne od naszego i co najmniej dla nas - dziwne.

Wszystkich forumowiczów - których moje wypowiedzi dotknęły i jeżeli naprawdę na forum nie wykazywałem jakiejś przyzwoitości - przepraszam - to się więcej nie powtórzy.

Exile

Najman za ostro postępuje, ale ma rację. Bo pedały i lesby to ludzie, którzy mają skrzywioną psychikę, na szczęście można się z tego wyleczyć ;)

Powyższy post łamie nast. pkt regulaminu: 1b, 2b, 2c, 2j = 3 pkt karne (miesięczna blokada możliwości pisania na forum)

outsider240989

Szczerze?, Pedały Lesbijki co to za wyrażenie? wszyscy jestesmy ludzmi takimi samymi równymi wobec zmartwychwastałego jezusa :aniolek:

[ Komentarz dodany przez: Pudelek: Pon 24 Mar, 2008 15:44 ]
Wszystkim chcącym coś tu napisać radzę najpierw popatrzeć na nazwę tematu! Nie wspominam już o regulaminie!

SkazanyNaSmierc

Najmanowi za swoje poglady dostalo sie wczoraj w glosowaniu widzow.Wystarczy popatrzec na wyniki.Sprawa Michala przypomina mi to nieco sytuacje z BB 4.1 kiedy Adi zostal posadzony o homoseksualizm.Rezultat? Znalazl sie w finale.Czyzby Michala czekal podobny los?Nie zdziwi mnie to :)