Jak Oni Śpiewają 3

Zaczęty przez Pudelek, Pt, 26 Paź 2007, 09:47:11

Jason

Cytat: maniakTVZ tym najlepszym glosem na swiecie to bym tak nie przesadzal. A hymnu nie pamietasz?
polecam obejrzenie chocby na youtubie, nie tylko filmiku z hymnem, ale wiele innych z wystepami Edyty na żywo. No JEST niezaprzeczalnie jeden z lepszych glosów na swiecie i najlepszy w Polsce równie niezaprzeczalnie. A z tym hymnem to juz tez mit sie zrobil. Radze tez jeszcze raz posluchac. Ona nie falszowala hymnu, tylko zaspiewala go po swojemu, na inną melodię, wolniej. To nie znaczy, ze dobrze zrobila bo hymn to hymn. Ale nie falszowala, go ona NIGDY nie falszuje, zadnego dzwieku nigdy nie spiewa nieczysto... nasz skarb narodowy, co by nie mowic czy jej nie lubic i co by nie gwiazdorzyla, to to nasz skarb narodowy jesli o spiewanie chodzi.

no a ten konflikt z Dodą to jeszcze jeden ma wątek. Zamrazanie zdjec Dody w lodówce przez Edytę :D Te wizyty u wrozki itd. Jakze to zabawne... :D Ja obie panie lubie, zarowno jako osoby, jak i ich twórczosc.

Piotrek

EDIT: Bo niektórzy źle odbierają wcześniej napisany przeze mnie post:

Dodę nie lubię od dawna. Za to, że nie zajmuje się śpiewaniem [utwór 'Katharsis' jedyny singiel repezentujący płytę autorstwa Dody i jedyny z tej płyty. Pamiętam jak na Vivie w październiku ubiegłego roku mówiła, że zawojuje polską scenę i wyda kolejny teledysk 'To jest to' miałbyć drugim singlem / teledyskiem reprezentujący płytę Dody. Miał się pojawić pod koniec października ubiegłego roku a nie ma go do tej pory.]. Doda nie zajmuje się muzyką tylko zajmuje sie show biznesem w negatywny sposób. Tyle i aż tyle mam do powiedzenia w sprawie Dody.

- Sprawa Edyty Górniak. Jej piosenki są fajne, lubię jej twórczość. A hymn? Tak rzeczywiście, nie ma co gadać na ten temat.

chatiflatt

Po odejściu Figury z TzG, Polsat nie pozwoli sobie na taki sam błąd z Szapołowską. Tak myślę. A szkoda.
Choć z drugiej strony mają Koterskiego.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

podmark

Cytat: chatiflattPolsat nie pozwoli sobie na taki sam błąd z Szapołowską.
Jak mnie denerwują tego typu teksty... Polsat już pokazał, że wyników głosowania przy JOŚ nie manipuluje i oddają one werdykt widzów. Gdyby chcieli uchronić Szapołowską, to wcale nie byłaby zagrożona.
Jak się okazało, to Szapołowska wcale za dobrze nie śpiewa. Jak dla mnie jest gwiazdą, ale wazeliniarstwo w jej kierunku jest okropne. Niezbyt dobrze wpisuje się w formułę Jak Oni śpiewają. Dlatego, jak odejdzie, wcale nie będzie mi smutno.

chatiflatt

Cytat: podmarkJak mnie denerwują tego typu teksty...
Uspokój się, Podmark.

Nie miałem na myśli manipulacji. Mogą częściej reklamować JOŚ w tygodniu, 'nawoływać' do  wysyłania smsów. Szapołowska jest gwiazdą, jeżeli odpadnie - nie będzie to już 'gwiezdne szoł'.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

podmark

Jak widać, Szapołowska dostaje mało głosów, więc nie rozumiem, co da im tydzień głosowania - albo się kogoś lubi i się na niego głosuje, albo się nie lubi i nie głosuje. W wypadku Szapołowskiej wchodzi w grę ta druga opcja.

CytatUspokój się, Podmark
A czy ja jestem zdenerwowany ? Napisałem ,że takie teksty mnie denerwują. Ale na pewno nie w takim stopniu, by ktoś mnie musiał uspokajać...

Piotrek

Trwa program Jak Oni śpiewają. Odcinek bardzo dobrze realizowany. Już przy starcie 3 edycji mogę stwierdzić, że program dla mnie powinien wygrać Respondek albo Dryl. Co do nich to ja się zastanawiam czy oni nie pomylili się z zawodami. Bardzo ładnie śpiewają, dla mnie to oni są faworytami  tej edycji. Utwierdziłem się również głebiej w przekonaniu, że Janocha jest od ładnego wyglądu i tyle. A jej wrzask przy wejściu do white room'u mnie rozwalił.

Moje pytanie do Was: jak wrażenia z dzisiejszego odcinka - dotychczas?

ixa86

U Janochy drażni mnie te jej potakiwanie i przygadywanie jak sędziowie ją oceniają, i ciągłe powtarzanie, że dużo ćwiczy i mocno się stara :kreci:  dla mnie przynosi to odwrotny skutek i czuje jeszce większą niechęć - nic jej takie gadanie nie pomaga jak dla mnie. Bończyk też w sumie fajnie zaśpiewała, za chwile bedzie mister Koterski i znowu zrobią "szopkę", która mnie absolutnie nie bawi...acha i Jabłczyńska mi się o dziwo podobała dzisiaj - jej głos nie zabrzmiał tak dziecinnie jak wcześniej :los:

Piotrek

Szapołowka zostaje bo otrzymała Jokera. Szapołowska zachowuje się jak rozkapryszona gwiazda mimo swojego wieku. ''Czy Tomasz może zaśpiewać ze mną tę(ęę) - przedłużając (ęę). To mnie irytowało. Monika przeszła do kolejnego programu - co mnie cieszy ;). Ania Janocha jest zagrożona i dobrze bo jej występ nie powalał na kolana. Wolałbym żeby zamiast Kordka był zagrożony żenujący Misiek Koterski - jego występ moim zdaniem był najgorszy. Kordek nie powinien być zagrożony.
Mam nadzieję, że wypadnie Janocha - wyglądem nie nadrobi a starań nie widać - co rzekomo zapewnia.

podmark

Dzisiaj się zawiodłem na widzów,którzy głosują w JOŚ. Przede wszystkim to jak można było wyrzucić Monikę Dryl ?! Ta dziewczyna ma genialne głosisko i ma szanse na wielką karierę. No i słuchało się jej lepiej, niż wyjącej Zając. Ta dziewczyna nawet po rosyjsku, który jest dość prostym w wymowie językiem, śpiewała bardzo kwadratowo.

A na dodatek to beztalencie jest jeszcze bezpieczne. I będę musiał na nią patrzeć jeszcze co najmniej dwa odcinki  :sciana:

chatiflatt

No cóż, ludzie głosują na postaci serialowe, nie na wokalistów.. Dlatego idiotyczny duet Krawczyków, wraz z przyszłą teściową, która jest już nazywana "mamą" i olbrzymim zającem, będzie się lansować przez kolejnych parę odcinków.

Zauważyliście, jak tydzień temu Koterski zrezygnował to Krzysiu strasznie przeciągał ogłoszenie wyników, by tylko Michał miał czas wskoczyć na scenę.
Barbara Weston

Goku

Wyrzucili Dryl?? :szok: Ostatnio nie oglądałem kilku odcinków(oglądam tylko od czasu do czasu fragmenty) i jestem zaskoczony :szok: Ona(zaraz obok Olgi Bończyk i Joasi Jabłczyńskiej) była najlepsza! Nie wiem co jeszcze w tym programie robią Aneta Zając oraz pani Grażyna Szapołowska, której życzę jak najszybszego wylotu z programu(najlepiej jeszcze w tą sobotę!).

maniakTV

Zapomniałeś o Respondku. Sam byłem zaskoczony... Lala Zając i laluś Krawczyk niby słabo zaśpiewali a została LALA [bo zeszły docinek był ze znajomymi uczestników].  Szkoda mi Dryl - jednak też była rozczarowana i opowiadała o długich rozmowach z Olgą. Po cholerę ta Zając.. Zgodzę się, że wyje a nie śpiewa. Nie mogę się z tym pogodzić... Mam nadzieję, ze będzie jak w YCD - Zając padnie głos nie będzie mogła mówić a tym bardziej śpiewać i wróci Monia a widzowie docenią jej talent.
Ale to niemożliwe... :/

maniakTV

Mój Boże. W dzisiejszym odcinku JOŚ, jury pokazało jakie jest obiektywne. Wykonanie Szapołowskiej nie było śpiewaniem co gadaniem. W dodatku zapomniała tekstu. :plask: Wracając do JURY. Powiedzieli, że tekst się wcale nie liczy. :szok: Ja byłem jakoś inaczej uświadomiony. Oceny były masakryczne beznadziejne tak jak opinie ekspertów. No jak można za takie ''coś'' otrzymać 6pkt.? Nawet Zapendowska nie było obiektywna bo dała 4 pkt. Ale to tylko moje zdanie.

EDIT:

Ale i tak Polsat pokazał, że nie manipuluje wynikami. Szpaołowska odpadła z JOŚ. A została Zając. 
:bye: :szok: :los: :buzz: :ubaw: :devil: :pajac:  :sciana:

Nie wiem już co lepsze a co gorsze. :hahaha:

podmark

Posłuchaj piosenek Grechuty :). Większość z nich to poezja śpiewana. Tak też wykonała to Szapołowska. A co do pomyłki tekstu - każdemu się zdarza. Zając też się kilka razy dzisiaj pomyliła, tylko się nie przyznała.

Beztalencie zostało w grze. No to dzieciarnia, która na nią głosuje już sika po gaciach ze szczęścia (cytat fana beztalencia z oficjalnej odnośnie Szapołowskiej "jestes gupia i nie umisz śpiewać" )