Jak Oni Śpiewają 3

Zaczęty przez Pudelek, Pt, 26 Paź 2007, 09:47:11

Piotrek

Aha.  :zabek:  Ogólnie miła ładna, skromna dziewczyna. Zaczyna i dobrze że wzieła udział w JOŚ...  :yeah:

ixa86

wow Szapołowska zagrożona ...ale i tak ta edycja ma wysoki poziom bo jednak malo jest takich typowych "fałszywców" :P Dryl głos ma fajny ale to taka Natasza 3 edycji i z brakiem popularności może być problem.

podmark

No i jestem po drugim odcinku nowej serii JOŚ. Trzecia edycja to zdecydowanie najlepsza edycja pod kątem zdolności muzycznych uczestników, jak i bardzo mocnej obsady gwiazdorskiej. Śmiem twierdzić, że Polsat ma najmocniejszą skład gwiazd ze wszystkich programów z udziałem celebrytów na polskim rynku.

Dzisiejszy wieczór pokazał, że Olga ma piękny głos. Wcześniej wiedziałem, że potrafi pięknie śpiewać, ale dzisiaj mnie po prostu powaliła - najlepsze wykonanie dzisiaj.

Dwie młode karierowiczki, czyli Janocha i Zając to porażka. Obie nie potrafią śpiewać. Janocha wyje zamiast śpiewać. Myślę, że druga Herbuś nie jest nam potrzebna i mam nadzieję, że wkrótce wyleci.

Co do zagrożonych - Bednarek słabo sobie poradził z piosenką Feel. Nawet choroba go nie usprawiedliwia. No, ale z drugiej strony - ciężko pobić ten niezwykły wokal Kupichy. Szapołowska nie zachwyciła. Zawiodła aranżacja, która pokazała, że "Jeszcze się tam żagiel bieli" może służyć za niezłą kołysankę. Myślę, że wyleci aktorzyna z "Klanu" i przytrzymają Szapołowską, w końcu to największa gwiazda trzeciego JOŚ :)

Przy ewentualnej czwartej serii Polsat powinien pomyśleć nad zmianą formuły - mogliby się postarać dogadać z licencjodawcą, by w programie uczestniczyły osoby znane publicznie, a nie tylko aktorzy serialowi. Chociaż nazwa formatu to "Soapstar Superstar" to już odeszli od zasady i wzięli człowieka do wypromowania, czyli Koterskiego (w zupełności nie zgadzam się z Górniak - jego można nie lubić - ja tego bałwana nie trawię). A większe zróżnicowanie wśród obsady (aktorzy, sportowcy, politycy) pozwoliłoby zwiększyć oglądalność i odświeżyć program. No, ale to już nie leży w mojej gestii.

Pudelek

Cytat: podmarkJanocha wyje zamiast śpiewać. Myślę, że druga Herbuś nie jest nam potrzebna i mam nadzieję, że wkrótce wyleci.

Bałem się porównań z Herbuś. Edyta po pierwsze była o wiele bardziej rozpoznawalna przed wzięciem udziału w JOŚ, a po drugie Herbuś miała to coś. Coś co wzbudzało sympatię wielu widzów. A ta panienka Janocha dzisiaj chciała wzbudzić współczucie w widzach i jurorach. Te jej minki były żałosne i śmieszne. Mój pies robi takie, jak chce abym się z nim podzielił swoim obiadem po tym jak cały swój zjadł pięć minut wcześniej...

Jason

najlepsze to dzis byly akcje z Edytą Górniak

- najpierw publicznosc 'odwal się od Dody! Doda jest najlepsza!'
- zblizenia na Edyte przed i w trakcie wystepu Kordka (jej ex facet) kiedy to spiewal 'kochaj mnie! kochaj mnie nieprzytomnie...'
- no i przedostatni wystep i taniec Edyty do 'scierniska'

normalnie jazda byla :D

podmark

Cytat: Jasonnajlepsze to dzis byly akcje z Edytą Górniak
I Górniak po raz kolejny pokazała klasę - nie dała się sprowokować fanom Dody i powiedziała, że "ma dużo cierpliwości do dzieci"  :devil:

Rooyens dostanie niezły opierdziel za pokazywanie Górniak w tej piosence Kordka, co jednoznacznie miało wskazywać, że piosenka jest jej dedykowana oraz za problemy z odsłuchem podczas występu Szapołowskiej.

No, ale co - za takie pieniądze, jakie zarabia na JOŚ, może nasłuchać pretensji od gwiazd :)

chatiflatt

Czasem się zastanawiam [kiedy widzę Michała, jak robi z siebie błazna] - jak z takiego wspaniałego człowieka jakim jest starszy Koterski, powstało takie 'coś'. Przecież to niemożliwe, żeby dzieci aż tak bardzo różniły się od rodziców :kreci:
Widziałem go na żywo dwa razy w życiu [zawsze w tym głupawym kapeluszu]. To na prawdę przerośnięte dziecko.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

podmark

Cytat: chatiflattjak z takiego wspaniałego człowieka jakim jest starszy Koterski, powstało takie 'coś'.
Chyba masz zbyt wysokie mniemanie o panu Koterskim seniorze. Dzisiaj pokazał, że ma bardzo mały zasób słownictwa i jest dość "płytki" jak na reżysera. Nikomu nie ubliżając, ale z niego taki "przymuł". Matka Koterskiego to porażka. Oboje dzisiaj z mamą uznaliśmy, że cała rodzina Koterskich jest powalona... A sam tekst Miśka odnośnie Niny Terentiew był żenujący, choć dla niego pewnie jest czymś bardzo dobrym - Nina bardzo lubi lizusów. Mógł jeszcze dodać, że to w ramach prezentu urodzinowego, bo wczoraj miała urodziny...  :kreci:

Piotrek

Edyta Górniak - pokazała klasę... Zresztą jak można takie dzieci wpuszczać do studia. Tuż to nieetyczne  :zabek:  Ja ogólnie program oceniam bardzo pozytywnie szczególnie ten odcinek noi dostało się Szapołowskiej, ale - wyjdzie z tego :devil:. ciekawe jaki ten nowy program z Koterskim będzie.. Chyba... błaznowaty. Ale co tam. Wypromuje się w JOŚ i pójdzie do własnego programu - ale pozdrowienia dla Niny Terentiev -  żenua.  :plask:  :kreci:

Edit:

Nie oglądałem wypowiedzi starszego Koterskiego może ktos przybliżyć jego wypowiedź (z małeym zasobem słownictwa)?  :yeah:  :devil:

podmark

Nie ma za bardzo co przybliżać, bo ojciec Koterskiego zanim się zebrał do mówienia czegokolwiek, "Cichychłopek" podstawiła mikrofon pod nos matce Miśka, która chrzaniła farmazony o spoconych rękach  :plask:

A co do nowego programu Koterskiego - szykuje się drugi "Kuba Wojewódzki". Niestety, ale Nina chce kopiować TVN zamiast postawić na coś innowacyjnego... Jej sprawa.

Cytatjak można takie dzieci wpuszczać do studia.
W sumie to to chyba nie były dzieci. To była tylko taka kąśliwa uwaga Edyty. A co do wpuszczania do studia - ktoś przecież musi robić za sztuczny tłum :D. A przed wejściem do hali nagrań nikt oficjalnie nie mówi, że zamierza drzeć się na jurora. Ale ekipie udało się fanów Dody uciszyć :)

Pudelek

Cytat: maniakTVZresztą jak można takie dzieci wpuszczać do studia. Tuż to nieetyczne  :zabek:

Nie zdziwiłbym się jakby produkcja specjalnie nasłała "pseudo" fanów Dody dla podgrzania atmosfery. Pragnę przypomnieć, że konflikt obu piosenkarek rozpoczął się wlaśnie w pierwszej edycji tego programu gdy Górniak skrytykowala tekst piosenki Dody. Taki ciągnacy się konflikt obu gwiazd sceny muzycznej za pośrednictwem programu to niezła reklama.

Jason

no wlasnie Edzia krytykowala Dodę w 1 edycji i dokladnie tak samo w 3 edycji, tydzien temu. Troche przesadzila, wiec ma dzis za swoje. Choc bardzo ją cenię, lubię, a glos ma najlepszy w Polsce i jeden z najlepszych na swiecie. No ale gwiazdorzy za to strasznie i niepotrzebnie tak sie Dody uczepila. W kazdym razie na zadnym odcinku JOŚ sie tak nie usmialem jak na dzisiejszym. Ta cala sprawa z Edytą, Misiek, teksty Kurowskiej, polewka z co poniektorych 'gwiazd', ktore 'spiewaly' MIODZIO

Piotrek

Zgadzam sie z Jason. Ten odcinek najlepszy ze wszystkich edycji ale zobaczymy jak sie rozwinie. Żeby było duuużo takich akcji. Będę zachwycony.

podmark

Cytat: JasonNo ale gwiazdorzy za to strasznie i niepotrzebnie tak sie Dody uczepila.
Zupełnie nie rozumiem tych zarzutów. Ja tylko przypomnę, jak sprawa wyglądała. Gdy jedna z uczestniczek pierwszej edycji (bodajże Figurska) zaśpiewała "Szansę", Edyta powiedziała "Co za durny tekst" (swoją drogą, Doda poetką nie jest). No i przecież nie ma w tym nic złego. Nie każdemu muszą się podobać piosenki Dody. W tym momencie to właśnie Rabczewska rozpoczęła wojenkę z Górniak. Mówiła, że Edyta zazdrości jej sławy, że nigdy nie sprzeda tyle płyt, co ona i że w ogóle jest lepsza, a Górniak leczy tylko kompleksy docinkami na jej temat. Zapomniała jednak o wielu ważnych sprawach - drugim miejscu Edyty na Eurowizji (Doda wciąż boi się jechać, by nie ponieść klęski), wielkiej i dobrze zapowiadającej się karierze w Wielkiej Brytanii i klasie samej w sobie, jaką ma Górniak. A ostatnie teksty jurorki JOŚ w stylu "jak się nazywała autorka, bo to nie artystka" były przekomiczne i nie obraźliwe, jakie są w zwyczaju Dody.

A zresztą, co tu porównywać. Mimo, że obie panie są w jury programów z gwiazdami, Górniak mimo, że podobno strzela ekipie fochy, zachowuje wdzięk i klasę i nie wyskakuje z różowym fletem, czy ignoruje uczestników wkładając sobie zatyczki do uszu.

Piotrek

Cytat: podmarkA co do nowego programu Koterskiego - szykuje się drugi "Kuba Wojewódzki".

Z tego co wiem - program będzie miał zupełnie inną formułę...

Cytat: PudelekNie zdziwiłbym się jakby produkcja specjalnie nasłała "pseudo" fanów Dody dla podgrzania atmosfery.

Mnie się zdaje, że nasłali. Bo to było takie... sztuczne... :).

Cytat: PudelekTaki ciągnacy się konflikt obu gwiazd sceny muzycznej za pośrednictwem programu to niezła reklama.

Ach to prawda... Nawet bilbordy nie są tak dobre :D

Cytat: Jasonno wlasnie Edzia krytykowala Dodę w 1 edycji i dokladnie tak samo w 3 edycji, tydzien temu. Troche przesadzila, wiec ma dzis za swoje. Choc bardzo ją cenię, lubię, a glos ma najlepszy w Polsce i jeden z najlepszych na swiecie.

ładny głos ma ale coś się zepsuło. Z tym najlepszym glosem na swiecie to bym tak nie przesadzal. A hymnu nie pamietasz? :D

A odnośnie Kurowskiej i pani w jury [ta z smsow] - fajna byla Kurowska z tekstami, pani z smsów - szczera kobieta wszystko jej sie podobało :D xD