Bar 6: Europa

Zaczęty przez sharkan, Cz, 14 Lip 2005, 00:44:28

Kotelet

Pewnie cos okropnego znowu wyjdzie... Po co kolejny bar!? Jeszcze jedno czy samo TV4 go robi czy ze wspolpracy z jakas stacja europejska? Bo jak nie bedzie napewno kicha....

podmark

Cytat: KoteletPewnie cos okropnego znowu wyjdzie... Po co kolejny bar!? Jeszcze jedno czy samo TV4 go robi czy ze wspolpracy z jakas stacja europejska? Bo jak nie bedzie napewno kicha....

Ale po co z europejska stacja ??? Przeciez nie szukani są kandydaci po całej Europie, tylko Europejczycy mieszkający w Polsce i mówiący po polsku. To nie jest edycja międzynarodowa ( chodzi mi o emisje tylko w naszym kraju).

Pudelek

Program Bar jest negatywnie oceniany, ale jednak wzbudza zainteresowanie (choćby na tym forum. Przez niecałe 2dni tyle nowych postów na ten temat). Jest nawet przysłowie: Lepiej żeby żle mówili, niż mają nic nie mówić. Polsat (i nie tylko)  liczy na to, że jeżeli dalej głosno będzie o programie, to prawie każdy chociaż raz włączy z ciekawosci (lub z braku laku) Tv na kolejną edycje Baru i może tym razem mu się cos spodoba...

podmark

Dokładnie też to zauważyłem, dyskusja na temat tego programu rozszalała się na dobre i pobudziła wszystkich do pisania postów. Od jakiegos tygodnia oprócz postów Admina zamieszczano może jeden, dwa posty dziennie. "Bar - Europa" to zmienił i chwała mu za to.

Pudelek

Cytat: podmarkDokładnie też to zauważyłem, dyskusja na temat tego programu rozszalała się na dobre i pobudziła wszystkich do pisania postów. Od jakiegos tygodnia oprócz postów Admina zamieszczano może jeden, dwa posty dziennie. "Bar - Europa" to zmienił i chwała mu za to.

Racja. Przy okazji nowego Baru powstały nowe posty nawet na inne tematy (choćby BB na swiecie). Bar zaostrza apetyt i ogólnie wzbudza zainteresowanie wszystkich wielbicieli reality shows.
Zresztą z czasem ilosć przechodzi w jakosć. Może kolejna edycja Baru będzie lepsza, choć wątpie. Bardziej prawdopodobne, że powstanie wreszcie jakis konkurencyjny reality na poziomie.

podmark

Ale musze powiedziec, że bardzo wiele osób czekało na zwykły "Bar", gdzie uczestników staniowią zwykli ludzie a nie gwiazdy reality, czy tez pseudo Vipy. Nareszcie zobaczymy może więcej pracy za barem. I mam nadzieję, że TV4 nie zepsuje programu tym, że zaprosi do udziału Stefena Moollera, Kevina Aistona, czy Konrado Moreno. Wtedy klapa murowana. Jeszcze pozostał Wito Casetti, ale jego wciąż wiąże kontrakt z TVN...

Pudelek

Reszta uczestników "Europa da się lubić" też ma chyba kontrakt z Telewizją Publiczną. No chyba, żę dadzą tych co pokazali się w jednym odcinku i byli tak ciency, że nie dostali kontraktu lub się im skończył i TVP2 im podziękowało.
A mi wystarczyli by zwykli polscy uczestnicy. Nie to żebym był rasistą lub nacjonalistą :kreci:, ale odkąd pamiętam to chyba nigdy nie było żadnym  polskim reality fajnego obcokrajowcy...

sharkan

Bar 6< bosze już 6 edycja>- Europa będzie na Polsacie. Widziałem tą samą reklamówkę na Polsacie. A ja mam nadzieje ze zaostrzą troche zasady , powrócą do konwnencji pulsy-minusy w srodę i żeby były w domku, mogą być na zywo ale w domku. I żeby były nie w kompleksie dwuswiatowym.

podmark

Ale w tym kompeksie było fajnie. Kompletnie nie podobał mi się "Bar 2" i to ich mieszkanie. A co do wypowiedzi Pikachu, to z obcokrajowców podobała mi sie najbardziej Narine Torosyan z "Baru 2" oraz "9 niezwykłych tygodni". Ja własnie też widziałem reklamówke na Polsacie i teraz nie mówili (tak jak przy "Zostań posłem") że będzie to reality show na antenie TV4,a więc nigdy nic niewiadomo, ale czy to możliwe, że Polsat znowu przyjmie "Bar" pod swoje ramiona ???

Rosa

BAR ma dla mnie dwie podstawowe wady:
1. Formuła programu polegająca na pracy w barze i ciąglym nalewaniu piwa.
Cos takiego to ja mogę zobaczyć w każdej knajpie i nie potrzebuje do tego programu telewizyjnego. Zaletą BB czy DS był brak kontaktu ze swiatem zewnętrznym a co za tym idzie całkowita nieswiadomosć ludzi siedzących w srodku jak własciwie są odbierani przez publicznosć. Czyż może byc cos zabawniejszego niż szok na twarzach graczy gdy odpada zupelnie kto inny niż się spodziewali?
2. O ile pierwszy bar byl pod tym względem raczej OK to póniejsze szopki z rezultatami 51-49 w co drugim głosowaniu były nawet nie tyle niesmaczne co żenujące. Ja rozumiem że glosami widzow mozna manipulowac przez pokazywanie tych czy innych rzeczy ale ordynarne bawienie się wynikami SMSowymi całkowicie pogrążyło ten program w moich oczach.

Pudelek

Cytat: podmark... z obcokrajowców podobała mi sie najbardziej Narine Torosyan z "Baru 2" oraz "9 niezwykłych tygodni".

Prawda. Narine nie była nienaturalnie słodka i dobra, jak reszta obcokrajowców. Aż możnaby pomysleć, że tylko Polacy są podli i zawistni.
Ciekawi mnie również jaki jest cel Bar Europa. Mam nadziej, że nie łamanie stereotypów. Bo w podtrzymywaniu stereotypów Bar jest nalepszy:
ludzie ze wsi --> Mirka --> dobra, uczynna, prosta
ładna blondynka --> Agnieszka T --> głupia do przesady
i tak dalej...

sharkan

CytatAle w tym kompeksie było fajnie. Kompletnie nie podobał mi się "Bar 2" i to ich mieszkanie. A co do wypowiedzi Pikachu, to z obcokrajowców podobała mi sie najbardziej Narine Torosyan z "Baru 2" oraz "9 niezwykłych tygodni". Ja własnie też widziałem reklamówke na Polsacie i teraz nie mówili (tak jak przy "Zostań posłem") że będzie to reality show na antenie TV4,a więc nigdy nic niewiadomo, ale czy to możliwe, że Polsat znowu przyjmie "Bar" pod swoje ramiona ???

Własnie dlatego Bar2 był fajny bo nie był w dwu swiatowym kompleksie bo on jest beznadziejnie zrobiony i juz nudny po za tym jest na przedmiesciach , jak chcą mogliby jakos go przebudować ale nie

Pudelek

Cytat: RosaBAR ma dla mnie dwie podstawowe wady:
1. Formuła programu polegająca na pracy w barze i ciąglym nalewaniu piwa.
Cos takiego to ja mogę zobaczyć w każdej knajpie i nie potrzebuje do tego programu telewizyjnego. Zaletą BB czy DS był brak kontaktu ze swiatem zewnętrznym a co za tym idzie całkowita nieswiadomosć ludzi siedzących w srodku jak własciwie są odbierani przez publicznosć. Czyż może byc cos zabawniejszego niż szok na twarzach graczy gdy odpada zupelnie kto inny niż się spodziewali?
2. O ile pierwszy bar byl pod tym względem raczej OK to póniejsze szopki z rezultatami 51-49 w co drugim głosowaniu były nawet nie tyle niesmaczne co żenujące. Ja rozumiem że glosami widzow mozna manipulowac przez pokazywanie tych czy innych rzeczy ale ordynarne bawienie się wynikami SMSowymi całkowicie pogrążyło ten program w moich oczach.

Co do drugiego punktu zgadzam się w 100%.
Do 1 nie bardzo: Formuła programu jest dobra, tylko wykonanie do kitu. Chodzi o to, aby pokazać stosunek ludzi do pracy, szefa i innych wspólpracowników. Z tym że Polsat spłycił oczywiscie ten ważny element, odróżniający go od innych programów tego typu...
Zauważcie, że pracy w Barze z edycji na edycje jest coraz mniej.  :bye:

podmark

CytatWłasnie dlatego Bar2 był fajny bo nie był w dwu swiatowym kompleksie bo on jest beznadziejnie zrobiony i juz nudny po za tym jest na przedmiesciach , jak chcą mogliby jakos go przebudować ale nie

A jakby go mieli niby przebudować ?? Przecież jest fajnie, ale jedno co mnie tak denerwuje,to to, że nie zmieniono wyglądu podwórka od czasu pierwszej edycji.

sharkan

CytatA jakby go mieli niby przebudować ?? Przecież jest fajnie, ale jedno co mnie tak denerwuje,to to, że nie zmieniono wyglądu podwórka od czasu pierwszej edycji.

Normalnie zmienic jego wnetrze, cos dobudować . Ale lepiej jakby mieszkali w miescie a nie pod miastem