Mam Talent!

Zaczęty przez podmark, Pt, 01 Lut 2008, 17:59:02

podmark

Telewizja TVN rozważa możliwość realizacji polskiej wersji programu ,,Got Talent"

- Zastanawiamy się nad emisją tego programu jesienią, musielibyśmy jednak znaleźć odpowiednie miejsce w ramówce - przyznał w rozmowie z miesięcznikiem Press Edward Miszczak, dyrektor programowy TVN.

Bardzo prawdopodobne, że ,,Got Talent" zastąpi w ramówce inny hit stacji – ,,Taniec z Gwiazdami", którego siódma edycja wystartuje w marcu.

W ,,Got Talent" poszukiwani są ludzie odznaczający się niezwykłym talentem w różnych dziedzinach: śpiewie, tańcu, sztuce cyrkowej itd. Zwycięzca zmagań może liczyć na sławę i nagrodę pieniężną.

Decyzja o ewentualnej produkcji widowiska zapadnie po przeanalizowaniu wyników oglądalności najnowszego sezonu ,,Tańca z Gwiazdami".

joker

Mi się pomysł podoba - wszystko oby tylko nie kolejna edycja TzG!
No proszę! Myślałem, że skoro to dosyć świeży format (2006) to Polska będzie miała jedną z pierwszych w Europie edycji, a tu niespodzianka - wikipedia podaje, że program gościł już w 13 europejskich krajach, w tym nawet na Węgrzech

Luxis

Oby program był już na jesień, też mam dośc TzG...

Goku

O! A jeszcze jakiś czas temu pisałem, że w Polsce realizacja takiego programu byłaby niemożliwa. Jednak jak na razie nie cieszę się z mojej pomyłki - to dopiero gdy dowiem się, że naprawdę znaleziono do tego programu jakieś talenty. Mam nadzieję, że nie będą to same pseudopiosenkarki czy tancerze - od tego mamy inne programy. Czekam bardziej na jakichś iluzjonistów lub człowieka-gumę ;).

Piotrek

Czy ktoś z Was może przytoczyć mi na czym program polega? Czy zrobił furorę na świecie? W jakie  dni [za granicą] są emitowane poszczególne odcinki [live czy z ''puszki''] ? Dzięki bardzo. Z tego co narazie się dowiedziałem to program może być ciekawą propozycją [lepsze niż to nudne TzG]. ;)

podmark

Decyzja zapadła - jesienią w TVN zobaczymy "Got Talent". Castingi będą się odbywać w Poznaniu (26-27.04), Gdańsku (12-13.05), Wrocławiu (17-18.05), Warszawie (24-25.05) oraz w Chorzowie (30-31.05).

Jak zapowiada producent, zwycięzca otrzyma nagrodę przekraczającą 100 tysięcy złotych.

Każdy będzie mógł zaprezentować maksymalnie 2-minutowe show. [/quote]

chatiflatt

Cytat: podmarkDecyzja o ewentualnej produkcji widowiska zapadnie po przeanalizowaniu wyników oglądalności najnowszego sezonu ,,Tańca z Gwiazdami".
Cytat: podmarkDecyzja zapadła - jesienią w TVN zobaczymy "Got Talent".
czy to znaczy że TzG7 ma kiepską oglądalność jak na razie? Jeśli oglądalność będzie wysoka [w podsumowaniu sezonu] to jesienią może zobaczymy 'Got Talent' obok TzG8 :)
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

podmark

Cytat: chatiflattczy to znaczy że TzG7 ma kiepską oglądalność jak na razie?
Nie, TzG ma bardzo wysoką oglądalność- ponad 5 milionów i 30 % udziałów w rynku. Może TVN da widzom odpocząć od tego formatu. Nie wiem.

Showmag

"Got Talent" jesienią w TVN
Decyzja zapadła - jesienią w TVN zobaczymy pierwszą polską edycję "Got Talent". W widowisku poszukiwani będą ludzie o rozmaitych talentach: tanecznych, wokalnych czy komediowych.

W odróżnieniu od innych widowisk tego typu, w "Got Talent" nie ma ograniczeń. W programie może wziąć udział każdy, kto posiada jakiś talent. Ponadto, kandydaci nie są ograniczeni żadnym limitem wiekowym; do reality show mogę się zgłaszać nawet dzieci, jeśli tylko wyrażą na to zgodę ich rodzice. W "Got Talent" każdy zawodnik będzie mógł zaprezentować maksymalnie 2-minutowe show. Występy oceni 3-osobowe jury.

Castingi do polskiej edycji odbywać się w Poznaniu (26-27.04), Gdańsku (12-13.05), Wrocławiu (17-18.05), Warszawie (24-25.05) oraz w Chorzowie (30-31.05).

* * *

Pierwsza edycja formatu "Got Talent" emitowana była w Stanach Zjednoczonych latem 2006 roku. Zwyciężczyni programu - 11-letnia Bianca Ryan, otrzymała w nagrodę milion dolarów. Jak zapowiada producent, zwycięzca polskiej edycji otrzyma nagrodę przekraczającą 100 tysięcy złotych.

podmark

A tutaj informacja od producenta z dokładnymi miejscami castingu :)

Piotrek

Bardzo sie cieszę, że będzie Got Talent. Będzie co oglądać. Ciekawe czy zniknie TzG... Bo kiedy Got Talent by wstawili? I YCD?... Hmmm...

joker

Kto tak w ogóle będzie produkował "Got talent"? Podejrzewam, że to będzie miejsce dla piosenkarzy (dawno nie było talent-search show dla muzyków) i gimnastyków (którzy obecnie oblegają YCD). Mogą odebrać sporo potencjalnych talentów "Akademii Gwiazd", lub odwrotnie w zależności do którego pierwsze ruszą castingi.

podmark

Cytat: jokerKto tak w ogóle będzie produkował "Got talent"?
FremantleMedia Polska

CytatMogą odebrać sporo potencjalnych talentów "Akademii Gwiazd"
Nic nie stoi na przeszkodzie, by ci, którym się nie powiodło w jednym programie startowali w drugim.
Na pewno dużo będzie artystów cyrkowych, wśród których firma już rozpoczęła poszukiwania (dzisiaj odwiedzili Cyrk Korona, by namawiać artystów do występu w programie). Zobaczymy, jak im to wyjdzie.

Jedyne, co mi się nie podoba to osoba Kuby Wojewódzkiego w jury (a to niestety pewne na 99 %). Zrobią z tego niestety drugiego "Idola" - w końcu producent ten sam. Mam nadzieję, że znajdą innego prześmiewcę do sędziowania.

@maniakTV - zawsze mogą dać godzinę później TzG, albo przenieść Kryminalnych z soboty na inny dzień (jeśli w ogóle będzie nowa seria). Skoro zamówili program, to już chyba mają jakieś plany co do umieszczenia go w ramówce.

Showmag

Szczegóły "Got Talent" w TVN
FremantleMedia przygotowuje się do produkcji polskiej wersji talent-search show "Got Talent", które jesienią pokaże TVN. Przedstawiamy szczegóły programu.

W programie będą mogli wziąć udział śpiewacy, tancerze, cyrkowcy oraz wszyscy inni wykonujący nietypowe czynności.

Producent już rozpoczął poszukiwania talentów, zamieszczając ogłoszenia na forach związanych z różnoraką działalnością artystyczną. Na początku kwietnia ma ruszyć strona internetowa programu, za pośrednictwem której będzie można się zgłosić do udziału w show, a pod koniec kwietnia odbędzie się pierwszy casting, który zostanie zorganizowany w Poznaniu. Kolejne przesłuchania odbędą się w maju w Gdańsku, Wrocławiu, Warszawie i Chorzowie.

Podczas castingów wybrani zostaną uczestnicy (indywidualne osoby, duety lub zespoły), którzy w następnym etapie będą przesłuchiwani w teatrze przed właściwym jury programu. Jurorzy wytypują 32 zawodników, którzy wezmą udział w emitowanych na żywo w TVN półfinałach i finałach. Główną nagrodą w polskim "Got Talent" ma być co najmniej 100 tysięcy zł. Dodatkowo triumfator show, jeśli będzie śpiewał, dostanie możliwość podpisania kontraktu płytowego. Stacja TVN na razie oficjalnie nie wypowiada się na temat szczegółów polskiej wersji "Got Talent".

"Got Talent" to format, który narodził się w Wielkiej Brytanii, ale pierwsza jego edycja pokazana została w Stanach Zjednoczonych w 2006 roku. Własne wersje programu wyprodukowały między innymi stacje we Francji, Australii, Portugalii, Szwecji czy Rosji.

[Wirtualnemedia.pl]

Piotrek

Zapowiada się naprawdę ciekawie. Czekam na ten program z niecierpliwością, ale niestety poczekam sobie tak do jesieni :). Widać, że po ewolucji jaką był ''Idol'' przyszedł czas na ''programy dla ludzi''. Moim skromnym zdaniem program odniesie sukces podobnie jak You Can Dance.

Cytat: AaragornPodczas castingów wybrani zostaną uczestnicy (indywidualne osoby, duety lub zespoły),

Najbardziej interesują mnie właśnie zespoły, bo tak naprawdę nie widziałem Talent -  search shows z udziałem właśnie zespołów więc może być ciekawie. O dobór uczestników chyba mogę się nie martwić bo TVN dobiera do  swoich programów [czyt. np. You Can Dance] osoby bardzo utalentowane, z pasją, które mają to ''coś'' co przykuwa uwagę
widzów.
Więc tylko czekać na wspaniały program :). Będę czekał z niecierpliwością i na pewno obejrzę... :)