Wyniki oglądalności

Zaczęty przez Showmag, Pn, 03 Mar 2008, 07:19:45

Showmag

Temat dot. wyników oglądalności piątej edycji "Big Brothera"

podmark

To się nazywa porażka - wczorajsze otwarcie (a dokładnie najpopularniejsza część z 21:30) przyciągnęło przed ekrany tylko 578 926 widzów.

Mają za swoje z tymi powtórkami - ludzie się znudzili BB i nie wyczekiwali nowej edycji. Chociaż myślę, że oglądalność trochę wzrośnie.

M.M

Szkoda , że taki słaby wynik otwarcia piątej edycji , ale niestety trzeba przyznać , że reklama była i jest nadal bardzo słaba . Reklamy jedynie na Tv4 (Czwórce) oraz Polsacie zero reklam na mieście , a przynajmniej ja nie widziałem :( Dziwi mnie podejście producentów , przecież taki format powinno się dobrze rozreklamować .

Ciekawe jaka jest teraz oglądalność BB . Mam nadzieję, że się poprawi bo nie chciałbym , żeby format znowu przestał istnieć na kilka lat lub wcale :(

Jason

ten wynik to wina pory emisji i tego ze w bb VIP tych VIPOW nie ma. Poza Jolką. Gdyby nie ona, to by byla zadna oglądalnosc. A na otwarciu Jolka byla niespodzianką. Gdyby ludzie wiedzieli, ze wejdzie to by pierwszy ring oglądali od poczatku do konca czekajac na Jolkę.

Jack-Dragon

Człowieku ty chyba nie widzisz co piszesz :megafon:  :megafon:  :megafon:  :megafon:

podmark

No i są pierwsze wyniki za zeszły tydzień (a właściwie średnie):

Cytat: MedialinkPopołudniowe wydania "Big Brothera" o godz. 18.30 ogląda średnio 212 tys. widzów (1,65 proc. udziałów w rynku). Wieczorna relacja z domu Wielkiego Brata (w poniedziałki i wtorki o godz. 20.30, a od środy do piątku o godz. 20.00) gromadzi przed telewizorami średnio 490 tys. widzów (3,13 proc. udziałów w rynku). "Big Brother" po godz. 23.00 ma z kolei średnio 358 tys. widzów (5,55 proc. udziałów w rynku).

W czwartej edycji programu, "Big Brother" o godz. 20.00 gromadził przed telewizorami średnio 843 tys. widzów (5,42 proc. udziałów w rynku). Wydania popołudniowe z godz. 18.30 oglądało średnio 403 tys. widzów (3,59 proc. udziałów w rynku), a wieczorne z godz. 23.00 - średnio 533 tys. widzów (7,17 proc. udziałów w rynku).

Start piątej edycji "Big Brothera" miał średnio 505 tys. widzów (3,78 proc. udziałów w rynku), a inaugurację czwartej oglądało średnio 1,2 mln widzów (7,87 proc. udziałów w rynku).

Oczywiście zestawili dane z pierwszego tygodnia 4.1, a nie całej edycji :)

Łukasz

Cytat: Jasonten wynik to wina pory emisji i tego ze w bb VIP tych VIPOW nie ma. Poza Jolką. Gdyby nie ona, to by byla zadna oglądalnosc. A na otwarciu Jolka byla niespodzianką. Gdyby ludzie wiedzieli, ze wejdzie to by pierwszy ring oglądali od poczatku do konca czekajac na Jolkę.

Gościu popatrz na wyniki oglądalności z całego tygodnia. Sa ponad 2 razy mniejsze niż poprzedniej edycji, nie wspominając już o edycjach TVN-owskich. Może włascnie dlatego że w programie jest taka Jolka, ktora może i jest bożyszczem dka takich ludzi jak ty i może to własnie niej ludzie ogladaja tego BB, ale moim zdaniem ogladalnosc jest tak mała poniewaz widzowie maja juz dosc ogladania głupoty , ciaglych krzykow i pier****a bez sensu na okrągło.

Jason

Cytat: ŁukaszJolka, ktora może i jest bożyszczem dla takich ludzi jak ty
czy ja cos takiego powiedzialem?

Moim zdaniem wyniki oglądalnosci są tak niskie, bo ludzie mają dosyc vipów, gwiazdeczek. Wszedzie ich pelno, tyle tych programów. Chyba lepiej jakby byli zwykli ludzie z castingów od razu. Moze wtedy oglądalnosc bylaby wyzsza. A tak tylko Jolka jeszcze trzyma chociaz te 200 tys.

ale Łukasz uważaj, bo piszesz o Jolce w temacie o wynikach oglądalnosci. Ja za to dostalem ostrzezenie! ciekawe czy ty tez teraz dostaniesz, czy tylko ci, ktorzy lubią Jolkę dostają, bo modzi i admini są do niej uprzedzeni, a zarazem do wszystkich użytkowników Jolę lubiących. Chyba ze tylko do mnie, to dopiero mam szczescie byc tak wyjątkowym :D Pewnie nawet tego nie zdążysz przeczytac, bo cenzura na to nie pozwoli ;)

Admin: gwoli ścisłości. Ostrzeżenie otrzymałeś po WCZEŚNIEJSZYM otrzymaniu upomnienia na PM - co nie dało żadnych efektów. Ostrzeżenia zostały nadane za złamanie pkt regulaminu 1b (utrzymuj wysoki poziom dyskusji, a swoje opinie popieraj argumentami) i 2b (NA FORUM ZABRANIA SIĘ umieszczania treści i grafik sprzecznych z prawem; szerzenia nietolerancji), szczególnie za szerzenie unikalnej definicji "tolerancji". Teraz otrzymujesz kolejne, za naruszenie pkt 4.

Poza tym nie zauważyłem, by moderatorzy byli do Joli uprzedzeni. Aż DWÓCH moderatorów jest za obecnością Joli w programie i obaj jednoglosnie przyznali, że należy Ci się przyznanie punktu karnego. Tak więc Twoje teorie spiskowe nie zdają egzaminu, a o słuszności podjętej decyzji świadczą także opinie innych użytkowników forum.

gulczas

Jeżeli te wyniki się nie poprawią to być może oglądamy ostatnią edycje BB. ;(

Jason

dochody z reklam i z smsów (jest wiecej glosowan, dluzej, drozsze smsy) nadrobią oglądalnosc. A dla tv4 i tak jest ona duża.

kryki

1 16.03.2008 WŁATCY MÓCH 701,63
2 16.03.2008 GALILEO 615,50
3 16.03.2008 BIG BROTHER V RING 485,55
4 13.03.2008 SPEED 2- WYŚCIG Z CZASEM 395,39
5 11.03.2008 BIG BROTHER V 378,31
6 16.03.2008 IDOL 297,68
7 16.03.2008 BIG BROTHER V OMNIBUS 293,47
8 15.03.2008 SKOK 292,96
9 13.03.2008 BIG BROTHER V EXTRA 282,52
10 16.03.2008 SIAT.KOB. LP MUSZYNIANKA FAKRO- PTPS FARMUTIL (cz.3) 251,67
11 14.03.2008 NAZAJUTRZ 247,51
12 16.03.2008 GALILEO (powt.) 239,11
13 10.03.2008 WŁATCY MÓCH (powt.) 234,27
14 15.03.2008 SCENY ZBRODNI 200,50
15 14.03.2008 TAJNA AGENTKA: PŁOMIEŃ MIŁOŚCI 193,65

Oto co ludize ogladaja i w jakich ilościach w TV4 w ostatnim tygodniu jak na to patrze to mi sie smutno robi, ze tak mało osób oglada BB.

Jak widać w pierwszej 15stce znalazło sie jedynie 4 odsłony BB
Czy to oznacza, ze BB po 20 w niektóre dni oglada mniej nizeli 193 tys ludzi??

W bb 4.1 niezdarzało sie tak aby odcinek po 20 ogldało mnmiej nizeli 350 tys.

To chyba ostatnia edycja BB w polsce!!! :kreci:

podmark

Przede wszystkim to wyniki zaprezentowane przez @Kryki pochodzą z OBOPu i ciężko jest je porównywać z wynikami bardziej wiarygodnej firmy AGB.
Cytat: krykiJak widać w pierwszej 15stce znalazło sie jedynie 4 odsłony BB
Jedynie ? Znalazły się wszystkie pasma, jakie BB ma w ramówce - czyli odcinki normalne, "Prosto z domu", Extra oraz Ringi.
CytatCzy to oznacza, ze BB po 20 w niektóre dni oglada mniej nizeli 193 tys ludzi??
Nie - bo w podsumowaniach tygodnia podawane są najlepiej oglądane odcinki danego cyklu - czyli pokazano, ile widzów oglądało poszczególne cykle (wymienione przeze mnie powyżej).

I nie sądzę, żeby to była ostatnia edycja - jak widać, BB ma o ponad 50 % wyższą widownię od średniej stacji, więc jest to lokomotywa ramówki.

No i lepiej poczekać na wyniki AGB :)

kryki

Cytat: podmarkJedynie ? Znalazły się wszystkie pasma, jakie BB ma w ramówce - czyli odcinki normalne, "Prosto z domu", Extra oraz Ringi.

Dzieki za  te info własnie zastanawiałem sie, cos mi nie pasowało.

Ale coraz smieszniej jest :) Ludize musza zacząć ogladac ten program. Ciekawe co przynisa nam zwykli ludzie.

Pudelek

Cytat: krykiLudize musza zacząć ogladac ten program.

Kto mnie do tego zmusi? Mam dość chamstwa na co dzień. Po co mi tego więcej.
Ale z oglądalnością nie jest najgorzej. Ostatnio nie muszę nawet oglądać programu by wiedzieć co się w nim dzieje. Moi uczniowie bardzo chętnie komentują zachowanie Jolki na lekcjach tak samo jak moja bezrobotna kuzynka..  :zabek:

Piotrek

Cytat: GokuJak dla mnie po zwyczajnym BB 5 TV4 powinna całkowicie skończyć z BB.

Nie skończą bo to najlepiej oglądany program Czwórki, chyba, że o czymś nie wiem. Jeżeli nie lubisz BB to nie oglądaj. Nikt ci nie karze. Ja jestem fanem tego formatu i niech sobie będzie. Zresztą i tak Czwórka nie skończy tak szybko z BB. Jak dobiorą fajne osobowości to jeszcze możemy liczyć na dobre BB w Polsce. i tak jest nieźle.