Jolanta Rutowicz

Zaczęty przez Showmag, Nd, 02 Mar 2008, 23:20:11

Jason

prawda jest taka, ze gdyby nie Jolka nie byloby bb 4.1 bo to bylo bb Jola Show i wygrala zasluzenie

niewatpliwie jest wielka osobowoscią medialną i wielkim odkryciem telewizyjnym zeszlego roku

w bb 5 jest jednym z niewielu vipów tak naprawde i gdyby nie ona to tez bylaby ta edycja nudna. Zauwazcie, ze kazdy odcinek, wszystkie rozmowy uczestnikow i tak skupiaja sie na Jolce (a przynajmniej ogromna wiekszosc) Gdyby nie ona to nie mieliby o czym gadac. Bo są nudni. I puste miesniaki.

Jola ma swoj swiat, jest duzym dzieckiem i to jest w niej cudne. I ma dobre serce, a to najwazniejsze

Jej teksty są przesmieszne i potrafi rozbawic do lez. Nawet jak powie cos glupiego, to jest to smieszne.

Nie jest pusta i glupia, czasami po prostu udaje, ze czegos nie wie, zeby bylo show, zeby bylo smiesznie i g ją obchodzi co kto pomysli, bo ona wie jaka jest

Jest jaka jest, ja nie czaje co wam w niej przeszkadza. Naprawde Polacy to bardzo nietolerancyjny naród i nie dziwie sie, ze wyjezdzają (jak i sama Jola) bo w UK czy ogolnie na zachodzie tak nie jest. Wiem z doswiadczenia bo tu przebywam. A w Polsce jak ktos sie wyroznia to juz sie go linczuje

ona i tak wygra bb 5 wiec musicie sie z tym pogodzic. Gdyby nie ona nie byloby tego programu

Showmag

Cytat: JasonNaprawde Polacy to bardzo nietolerancyjny naród i nie dziwie sie, ze wyjezdzają.
Ekhm, ZAZWYCZAJ to właśnie ci nietolerancyjni, bez kultury i bez szkoły reprezentują nas za granicą, bo tu im się nie powiodło - co zresztą potwierdziła w BB4.1 sama królowa vipów - Jolanta Wisdom I. Wraz z momentem otworzenia granic na polskich pracowników, z polskich ulic zaczęło znikać przede wszystkim dresiarstwo. Ci, którzy coś sobą reprezentują i którzy pracują za granicą, muszą się też wstydzić za tę intelektualną elitę narodu, która wcześniej przez całe dnie oblegała klatki schodowe w polskich blokach, a teraz panoszy się po ulicach Anglii czy Irlandii, plując na prawo i lewo, rzucając wulgaryzmami i gardząc innymi nacjami.

Oczywiście zgadzam się z tym, że Polacy to "bardzo nietolerancyjny naród":
Cytat: Jasonpuste miesniaki.
Cytat: Jasonmowi (...) jak jakis ulomny.
Cytat: Jasonja nie moge, ale sie spiła i zaciegnąla Mirka do łóżka. Teraz juz nikt nie ma chyba watpliwosci jaka to k...
Cytat: Jasonnominuję Lenartowicz, bo jej od początku nie znoszę, jest fałszywą, dwulicową, pustą, grubą su..., dzi..., i kur...

Nie ma to jak bystra Jola, która nie dość, że zawsze się logicznie wysławia, to w dodatku tylko udaje, gdy mówi, ze rownik przebiega przez polnocną, a póżniej - przez poludniową cześć Polski. Dobrze, ze zostalismy oświeceni. Jolka to faktycznie guru intelektualne. Z pewnością z Polski wyjezdzala nie dlatego, że nie skonczyla szkoly wyzszej i nie mogla znalezc pracy, a przez to, że nasz narod jest taki nietolerancyjny. A i oczywiście Jolanta godnie nas za granicą reprezentowała :bravo:

Ach, z tej Jolki prawdziwa mistrzyni sztuczek psychologicznych - potrafiła nas wszystkich wyprowadzić w pole! :zabek:

Biada tym, którzy nie uważają jej za osobowość medialną, a co najwyżej za wytwór mediów, stojący na poziomie mentalnym równym Frytce czy Paris Hilton.

Dżem

To co ja mam być tolerancyjny na kicz,banalność,faworyzowanie i głupote ?
Prawie każdy uczestnik tej jak i poprzedniej edycji BB mówił że Jolka nie ma szacunku do nikogo.No wiem,ty ją przecież znasz lepiej przez szklany ekran :) No i ona też nas  wspaniale reprezentuje w Londynie...

Jason

moglibyscie sie wypowiadac na temat zycia na emigracji w UK, gdybyscie tam byli. Ja teraz jestem od dawna i wiem jak jest. W Polsce na taką dziewczynę jak Jolka patrzy się jak na dziwkę (sorry za slownictwo) bo ubrana jest w latex. W UK nikt nie patrzy na nikogo, bo kazdy sie zajmuje sobą, a nie ocenia innych, obgaduje i wytyka palcami. Tutaj przyznaje Joli rację. Nie wiem jak jest w Londynie, bo ja nie w Anglii tylko w Szkocji jestem, ale wierze, ze tak jak mowi to jest, bo w duzych miastach Szkocji tez sie nie zwraca uwagi na to jak ktos wygląda. A w Polsce? szkoda gadac...

dresiarstwo za granicą? wypraszam sobie! to stereotyp. Nie wiem kto wam takich glupot nawbijal do glowy. Tutaj jest wiele wyksztalconych ludzi, a nawet jak nie, to na pewno inteligentynych. Ci, ktorym sie nie powiodlo to margines. I tez nie są jacys gorsi, menele czy cos takiego. Normalni ludzie, ktorych Polska ma w d...

A te cytowanie moich wypowiedzi o Lenartowicz - prosze bardzo. Sama prawda. To dopiero stereotypowa Polka w UK - puszczalska pijaczka.

A Jola jaka jest taka jest. Nie jest glupia podobie jak Paris Hilton. Wie co robi. Na takim wizerunku moze sie wybic. Juz jej sie to udalo, wiec korzysta z tego i brnie w to dalej. Glupia nie jest. Dowodem na to jest jej stala obecnosc w mediach ;)

jednak do tolerancyjnosci wam daleko... wszystko co inne niz standard - musi byc odrzucone. Ot taka polska mentalnosc... przykre to...

Showmag

Cytat: Jasonmoglibyscie sie wypowiadac na temat zycia na emigracji w UK, gdybyscie tam byli. Ja teraz jestem od dawna i wiem jak jest.
Owszem. Ty przecież wiesz jak jest i wiesz również, że Jolanta Rutowicz jest mądra, bystra, szczera i najbardziej naturalna. Same niepowtarzalne atuty :) Szczyt intelektualnej elity narodu i osiągnięć pod względem rozwoju osobowości. Toż to oczywista oczywistość.

Cytat: Jasonpuste miesniaki.
Cytat: Jasonmowi (...) jak jakis ulomny.
Cytat: Jasonja nie moge, ale sie spiła i zaciegnąla Mirka do łóżka. Teraz juz nikt nie ma chyba watpliwosci jaka to k...
Cytat: Jasonnominuję Lenartowicz, bo jej od początku nie znoszę, jest fałszywą, dwulicową, pustą, grubą su..., dzi..., i kur...
Cytat: Jasonjednak do tolerancyjnosci wam daleko...

To już jest niepoważne.
Głupota Joli jest dla Ciebie jej mądrością, kulturalnie wyrażona opinia innych userów jest dla Ciebie nietolerancją, a Twój wulgarny i chamski przejaw nietolerancji (za który swego czasu otrzymałeś punkt karny) jest dla Ciebie sprawiedliwością i prawdą jedyną.
Trochę relatywizmu poznawczego!

Cytat: Jasonwszystko co inne niz standard - musi byc odrzucone
Święta racja. Nie jest wielkim odkryciem, że Jolanta ponad standard NIE jest.
Nie jest, bo NIE spełnia podstawowych standardów :devil:
Tak więc popieram - to, co standardów nie spełnia, musi być odrzucone  :bravo:

Cytat: JasonA Jola jaka jest taka jest. Nie jest glupia podobie jak Paris Hilton
Jola, Paris... Może jeszcze Doda i Britney?
Cóż za autorytety! :zabek:

Jason

porównuj Lenartowicz do Jolki. pfff, Jola ma klasę, nie puszcza sie z byle kim, nie gada o seksie 24 na dobe jak Lenartowicz.

Glupota niczyja nie jest i nie bedzie mądroscią. heh. Wystarczy zauwazyc, ze Jola nie jest glupia.

nie znam bardziej tolerancyjnej osoby ode mnie samego. Jednak chamstwa i wulgarnosci nie znosze. Ja bym z Lenartowicz wytrzymal i normalnie mogl zyc, bo mnie na serio nic nie rusza w ludziach i jestem otwartą osobą. Ale jako widz to widzę, a raczej widzialem - Jola ma klase, a Lenartowicz to zwykla PIIIIIIIIIIP ;)

Showmag

Cytat: Jasonnienawidze Lenartowicz za całokształt
Cytat: Jasonja nominuję jak zwykle Lenartowicz, bo jej nienawidzę

Cytat: Jasonnie znam bardziej tolerancyjnej osoby ode mnie samego
Cytat: JasonJa bym z Lenartowicz wytrzymal i normalnie mogl zyc, bo mnie na serio nic nie rusza w ludziach i jestem otwartą osobą

Jak sam widzisz (?), dyskusja z Tobą nie ma najmniejszego sensu.

Cytat: JasonWystarczy zauwazyc, ze Jola nie jest glupia.

Przypomnę to sobie następnym razem, jak usyszę jej kolejny mądry tekst :)
Myślę, że będę rozbawiony podwójnie :devil:

* * *

Jola: "Kto to grał na flecie, Chopin?"

Jola o swoich relacjach z mieszkańcami: "Jakoś na razie trwamy w sobie"

Wielki Brat do Joli: "W którym miejscu równik przechodzi przez Polskę? Przez południową część Polski, przez północną część Polski?"
Jola: "Północną część Polski"
Wielki Brat: "To jest zła odpowiedź"
Jola: "Dobrze, południową"

Jola: "Nie przełknęłam żadnej ośmiornicy. Zaraz ją mentalnie wypluwałam"

Jola: "Globalne ocieplenie? A co to jest?"

Jolanta do Kasi L.: "Dlaczego nie myślisz tego, co czujesz?"

Jolanta o Albercie: "Jeżeli Mistrz Świata reprezentuje taką osobę sobą, to ja współczuję Polsce, że ma takiego Mistrza Świata"

* * *

Pozdrawiam wszystkich fanów Jolanty Rutowicz, życząc im konstruktywnego myślenia :)

Jason

fanem to mozna byc Madonny albo Michaela Jacksona, bo to są prawdziwe gwiazdy. Jak na nasze polskie warunki to ewentualnie mozna byc fanem Kozidrak, Krawczyka, a z mlodszych to Dody. To nasze prawdziwe polskie gwiazdy. Jola gwiazdą nie jest, ci co ją lubią, a nazywają sie jej fanami - ok. Dla mnie to nazywanie na wyrost. Choc Jolę lubię. Za caloksztalt. Za to, ze daje mi radosc, usmiech, rozbawia do lez. Swoim zachowaniem, tekstami, komentarzami, ripostami.

Nie wiem po co to cytowanie moich wypowiedzi. Juz pisalem, ze Jolka do Lenartowicz to jak snieg do slonca. Jolka swieci promykami i daje radosc, a Lenartowicz to osikany, brudny i zimny snieg z przeznaczeniem tylko na bałwana. I to puszczalskiego ;)

Dżem

Jason te metafory. Piszesz wiersze ? :lol: Sam napisałeś że jedyną gwaizdą w tej edycji BB jest Jolka a teraz piszesz że nią nie jest.Dyskusja z tobą na serio nei ma sensu bo sam sobie przeczysz :)

chatiflatt

Cytat: JasonJola ma swoj swiat, jest duzym dzieckiem i to jest w niej cudne.
Skoro tak piszesz, musisz albo żyć w tym samym świecie co Jolanta, albo zazdrościć jej tego świata. Ja żyję w innym świecie, takim samym co wszyscy obywatele Ziemi.

Cytat: JasonW Polsce na taką dziewczynę jak Jolka patrzy się jak na dziwkę (sorry za slownictwo) bo ubrana jest w latex.
Bardzo proszę nie uogólniać. Bo to brzmi tak samo, jak gdybym powiedział "Cała twoja rodzina, Jasonie, stawia sobie za wzór cnót moralnych Paris, o której piszesz dość często".

Cytat: JasonNormalni ludzie, ktorych Polska ma w d...
Polska ma małą D, wszyscy się tam nie zmieszczą, to jasne. Zawsze ta garstka, która nie potrafi się wbić pazurami w ten "polski odbyt" wyleci z niego. A d*** angielska jest o wieeeele większa, tam jest więcej miejsca by wbić pazury. Później jakiś odsetek z tej garstki wylewa pomyje - na Polaków, na rząd, na służbę oczyszczania miasta itp. Nie wszyscy, bo mam znajomych w Irlandii, którzy bynajmniej nie zmywają garów, ale pracują w koncernach farmaceutycznych. Oni się nie żalą na polską nietolerancyjność.

Cytat: JasonLenartowicz [...]. To dopiero stereotypowa Polka w UK - puszczalska pijaczka.
Jak to się ma do tego co napisałeś wyżej? - "W UK nikt nie patrzy na nikogo, bo kazdy sie zajmuje sobą, a nie ocenia innych, obgaduje i wytyka palcami.". Czyżby wyszła z Ciebie "ta polska żółć"?
Tolerancja, mój drogi, to ogromne słowo z ogromnym znaczeniem. Nigdy nie nazwałbym się tolerancyjnym, bo za wiele rzeczy mi w tym świecie przeszkadza. Natomiast Ty, by uczyć mnie tolerancji, musisz wiedzieć najpierw, czym ona jest. Więc może poczytaj swoje wszystkie wypowiedzi na tym Forum, i zastanów się raz jeszcze, czy rzeczywiście masz prawo pouczać innych?
Cytat: JasonJak na nasze polskie warunki [...]
No przepraszam, chyba chciałeś napisać WASZE - bo Ty jesteś TAM, a my TU, w tym zapyziałym, zasyfiałym, nietolerancyjnym kraju, z którego Ty [podobnie jak cudna Jola] uciekłeś, a my się męczymy nadal.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

ziolo2

Cytat: Jasonale lubię ją za to, ze jest naturalna, ze jest smieszna, zabawna, ma fajne teksty, jak pojawia sie na ekranie to wzbudza usmiech, daje widzom powod do smiechu. A to przeciez super, robi show, a o to przeciez chodzi.

tak rzeczywiscie jest smieszna zabawna i ma fajne taksty... ja odnosze zupelnie inne wrazenie; dam to na przykład zadania ktore wykonuja mieszkancy. Jolce zawsze cos nie pasuje, przewaznie nie uczestniczy w zadnych zadaniach, chodzi i marudzi tylko. Szczytem jej glupoty bylo bieganie w ogrodzie w kozakach na duzym obcasie :D:D i to ma byc zabawne i fajne ? Robi show ? :D przestan, juz w bb4.1 nie mozna bylo zniesc jej prowokacji i braku szacunku do innych uczestników. Ludzie wchodza do domu WB zeby sprawdzic sie w nowych sytuacjach, doswiadczyc czegos a nie ciagle marudzic, narzekac i nazywac wspolmieszkancow miesniakami... przynajmniej Albert i Marcin cos osiagneli w życiu swoją cięzką pracą i nie tak jak ona błaznują w telewizji.

Piotrek

(żart)
Mam pytanie do redakcji. Czy macie jakiś kontakt z Endemolem? Może dzieki niemu umówimy kolegę Jasona na spotkanie z Jolanta Rutowicz (żart). I będziemy mieli z głowy gadanie jaka on miła i sam sie przekona jak jest naprawdę?

-------------------

Wszystko co napisałem jest żartem.

Piotrek

Cytat: Jasono jaaaa, sorry, mam 20 lat, wiec nie jestem dzieckiem neo
Ale się tak zachowujesz. Nie tylko ja to potwierdzę.

Cytat: JasonA na tym forum jestem o wiele wiele dluzej od was, ale witam nowych
forumowiczow.

Noi co z tego, że jesteś najdłużej? Nic sensownego nie napisaleś [chodzi o BB]. Jesteś zaawansowny tylko dlatego, że nabiłeś sobie 412 postów i nie mogę wyrażać własnego
zdania? A powitać to mnie mogles wcześniej.

Cytat: JasonNie jestem jakim wielkim fanem Joli, ale lubię ją za to, ze jest naturalna

Człowieku. Przytoczę ci najpierw cytat aby i coś wytłumaczyć :

Cytat: DżemAlbert ze spokojem zrezygnowany mówi "Jolka pójdziemy na układ.Ty nie bedziesz sie do mnie odzywać a ja do Ciebie.Prosze cie..."
A Jolka na to "A co miesniaku boisz sie konfrontacji"....

Albert nie chciał się już kłócić z Jolą chciał iść na kompromis. Ale sam widzisz wielka (a jak mała JR) chce udawać silną! Tak! Bo to ona jest najlepsza! Tak ehe. Już. Jolanta w tej edycji nie robi show tylko reszta uczestników. A może po prostu nie możesz się z tym pogodzić? A tak poza tym to podczas urodzin alberta nie złożyła życzeń i nie wyjaśnili sobie wszystkiego, a porządna kobieta która zbłądziła powinna podczas programu na żywo przeprosić a napewno już miałaby więcej sprzymierzeńców i nie promowałaby 'głupoty' lekkim tego słowa znaczeniu.

Cytat: Jasonrobi show
Nie robi. Jedno wyrażenie a jak wszystko dobrze wyjaśnia :)

Cytat: Jasonjak pojawia sie na ekranie to wzbudza usmiech, daje widzom powod do smiechu.
Chyba powód do nerwów w moim mniemaniu.

Cytat: Jasonjest naturalna

Jak ona jest naturalna to ja jestem Chmielewską (czy jakoś tak) :D
Były w internecie materiały z castingów. Na castingach - miła, szczera, otwarta osoba.
Dom Wielkiego Brata - latex, udawanie kogoś innego niż się jest, promowanie 'głupoty, pustoty'. Niestety dla mnie to nie jest osoba naturalna.

Cytat: JasonAlbert to typowy miesniak bez mozgu. No sorry, ale wystarzy posluchac jak sie wypowiada.  Naprawde jak jakis ulomny.

Używasz bardzo mocnych epitetów. Ja jak bym był Albertem i bym wiedział, że piszesz tak o mnie w necie - odrazu bym ci przywalił.
A Jolka jak się wypowiada? - EEEEE, aaaaaa, no, eeee - no sorry , ale tak jest
Przytocze ci rozmowe Joli Marcinem N. - No tak, eeeeee, no , eeeeee - niestety ona w porównaniu z Albertem - to nie ma co porównywać ! :devil:
Albert się nie jąka - nie zauważyłem, a Jolka w każdej rozmowie - dzial ''Jolanta Rutowicz'' Admin przytoczył ci pare wypowiedzi JR.

Cytat: Jasonjest chamski do Jolki to golym okiem widac, bo hasla do niej ma podobne jak Peczak. I wcale sie nie powstrzymuje. Jola jest kobietą, cokolwiek by o niej nie powiedziec, ale jako kobiecie nalezy jej sie szacunek, a nie chamstwo i brak kultury jakie reprezentuje Albert.

A Jolka to jakaś królowa? Jej obowiązkiem [chyba, że jej tego nie nauczyli] jest nie zachowywać się chamsko. A ona jak weszło do domu WB to myślała, że ma BB4.2. Niestety pomyliła się... Nie było tam drugiego Peczaka tylko ludzie którzy wbijają jej w głowę zeby nie udawala kogos kim nie jest. Ale niestety bezskutecznie. Albert nie mowi do Jolki - ''ty pustaku, ty jesteś bezmózgowcem, ty taka owaka'' Nie. On normalnie chciał z nią pójść na układ żeby się nie kłócili ale nie bo JR jest najlepsza! Chyba najgorsza z zachowania z ich wszystkich.
Ona nie zachowuję sie jak kobieta - ona zachowuje się jak mężczyzna gorszy niż Peczak.

--------------------------------------------------------------------

Cytat: AaragornJason napisał/a:   
nominuję Lenartowicz, bo jej od początku nie znoszę, jest fałszywą, dwulicową, pustą, grubą su..., dzi..., i kur...   

Jason napisał/a:   
nienawidze Lenartowicz za całokształt   

Jason napisał/a:   
ja nominuję jak zwykle Lenartowicz, bo jej nienawidzę   

Jason napisał/a:   
jednak do tolerancyjnosci wam daleko...   

Jason napisał/a:   
nie znam bardziej tolerancyjnej osoby ode mnie samego   

Jason napisał/a:   
Ja bym z Lenartowicz wytrzymal i normalnie mogl zyc, bo mnie na serio nic nie rusza w ludziach i jestem otwartą osobą   

Wiele osób na forum powie ci, że nie jesteś osobą tolerancyjną zresztą Aaragorn przytoczył ci twoją ''tolerancyjność'' w stosunku do innych uczestników w dziale ''Jolanta Rutowicz''. Sorry, jak śmiesz go obrażać? Bo to jest obraza. Ja Jolki nigdy nie nazwałem bezmózgowcem, debilką, frajerką, pustakiem tylko że PROMUJE ''pustotę'' - a to chyba źle nieprawdasz? I tacy fani Jolanty będą w szkołach zachowywać się jak ona. Ale co tam. Z pomocą przyjdzie Jason i napewno pomoże a zarazem nauczy ''tolerancyjności do innych ludzi'' :P .

Tyle ode mnie w tym temacie o Jolancie . - Palce mnie bolą idę odpocząć (żart) :D

kryki

Maniak daj juz mu spokoj, bo jeszcze sie chlopak obrazi i przestania wygłaszać swe zdanie;P

Co do JOlanty to sadze, ze pozostanie jeszcze w domu gdyz sa ludzie mniej lubiani nizeli ona np; Katarzyna ktora jest nijaka w tym programie. Jola posiada bardzo duza ilosc fanów a Nowa nie posiada wogle. Tak wiec moim zdanie to miedzy ntymi dwoma Paniami rozegra sie walka no pozostanie w domu WB.

Tkk_Bolly

Dziwi nie zachowanie niektórych, jeżeli ktoś popiera Jolkę to od razu większośc jest do niego nastawiona na nie. Jeżeli chodzi o Jole to na pewno jest naturalna nie da się 24h udawac . Dla widzów jest zabawna, można ja porównać z Dodą ( tylko ta Dodą , która udaje , a Jola nic nie udaje) jest naturalna szczera, lubi byc w centrum zainteresowania , o dziwo lubi sie kłócic. Akceptuje sama siebie , gada sobie z koniem , jak dla mnie same plusy .
Jednak warto uwzglednic , ze towarzysto z BB VIP jest lepsze niż z BB4.1. Jest mase inteligentnych osób Jakimowicz , Sasha.
Bez Jolki program by nie istniał.Takie jest moje zdanie . Ona nakręca wszystko i robi show.