Gwiezdny Cyrk

Zaczęty przez podmark, Śr, 30 Mar 2008, 08:59:25

Piotrek

Jadzia była git xD Będie gwiazdą telewizji! ;)

Cytat: chatiflattPopielewicz powinna powrócić do tego, co potrafi najlepiej - seksu z Mroczkiem. Porażka.

Dlaczego tak sądzisz? - Moim zdaniem na pierwszy raz było dobrze.

Showmag

Poza "Idolem" jest to pierwszy odcinek jakiegoś talent-search show, jaki obejrzałem; żadne tańce i śpiewy nigdy mnie nie ruszały.

Program oceniam pozytywnie; aczkolwiek Chajzer wprowadza wg mnie zbyt banalną atmosferę.

Za nieuczciwe uważam ocenianie uczestników, bo każdy z nich otrzymuje inne zadanie. Takie kręcenie hula-hoop, czy puszczanie baniek jest przecież o wiele mniej interesujące dla publiczności, niż chociażby zadania z udziałem zwierząt. Oczywiście inaczej się tego zrobić nie da.

Całość oceniam pozytywnie.

Tylko jedno pytanie: gdzie Maryla?

Piotrek

Cytat: AaragornTylko jedno pytanie: gdzie Maryla?

Mówiła, że nie może być w tym odcinek (może koncert) ? i że ma godną zastępczynię... Jadzię! Program oceniam pozytywnie  :)

chatiflatt

Pytanie, na które nie uzyskamy odpowiedzi. A szkoda.

Ja również oceniam pozytywnie całość programu, ale nie podoba sposób jego prowadzenia przez Popielewicz. Nie potrafi zgrabnie wybrnąć z sytuacji, albo przejść do prezentacji kolejnego uczestnika, w wielu momentach jest bardzo sztywna [a do Chajzera zdążyłem się przyzwyczaić].
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Piotrek

Cytat: chatiflattPopielewicz. Nie potrafi zgrabnie wybrnąć z sytuacji, albo przejść do prezentacji kolejnego uczestnika, w wielu momentach była bardzo sztywna

Zgadzam się było tak. Gdzie stawiała piersze kroki? Wnajgorszej polskiej TV - Tele5 więc się nie dziw. Ja mam nadzieje, że się  rozkręci i pokaże, że nadaje się na prowadzenie tego typu programu... :D

Goku

Oglądałem dzisiaj powtórkę. Jedyne co mi się podobało to sztuczka Wydry z foką. Ogólnie poziom programu stoi na beznadziejnym poziomie, gorsze są już tylko Gwiazdy tańczące na lodzie. Zresztą te wszystkie programy z udziałem gwiazd są już nudne i jedyny RS z gwiazdami, który obecnie oglądam to BBV.

chatiflatt

Co się stało Marii Góralczyk? Co za wypadek się wydarzył?
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Luxis

Wydra też ponoć wylądował w szpitalu... Ojj niedobrze, to źle wróży programowi...
Szczerzepowiedziawszy, jeszcze nie oglądałem żadnego odcinka, program nie ma "mojej" godziny i dnia, żeby mnie zachęcić, poza tym jakoś nigdy nie lubiałem cyrku...
Moim zdaniem na drugą edycję nie ma co liczyć, po pierwsze gwaizdy bardzo cierpią zdrowotnie na tym, a wiadomo, że polskie celebrities nie lubią sie przemęczać, po drugie program ma bardzo słabą oglądalność na poziomie około 2 mln, a szkoda bo mimo, że nie oglądam to kibicuje i program wg. mnie ma potencjał na kilka edycji.

Piotrek

Tak zgadzam się. Chociaż Wydra sam powiedział, że wiedział co bierze. Więc sie nie dziwmy. Zdecydował się to ma. Tak samo jest z innymi. Wiedzieli co brali. Więc się zdecydowali.
Jeżeli chodzi o oglądalność - dziwi mnie dobre nastawienie pani Niny - sama powiedziała, że czwartki są piętą achillesową którą trudno pokonać na antenie Polsatu z jakimś SHOW. Więc dziwi mnie to, że emitują program w czwartki o 20 zamiast w piątki o 20 i konkurować z nudnym 'GTnL'. Formuła 'GC' jest o wiele moim zdaniem lepsza od 'GTnL' [i gwiazdy - w 'GC' są o niebo lepiej dobrane gwiazdy], więc i oglądalność lepsza w Polsacie by była. Ale cóż.

podmark

Piątkowy wieczór jest zarezerwowany dla "Gwiazd tańczących na lodzie" - mimo słabszej obsady nadal notuje ponad 3 miliony. A Polsat piątkowe wieczory już rezerwuje na wiosenne imprezy plenerowe. Dlatego teraz nadają tam filmy, bo gdyby był tam jakiś cykliczny program, to byłby problem z emisją koncertu.

Cytatdziwi mnie dobre nastawienie pani Niny - sama powiedziała, że czwartki są piętą achillesową którą trudno pokonać na antenie Polsatu z jakimś SHOW.
Nie, nie, nie ! Nina Terentiew powiedziała, że dotychczas czwartek był ich piętą achillesową i liczy na widownię rzędu 20-25 % udziałów w rynku. Nie mówiła, że będzie trudno z show. Zresztą - trzeba walczyć o widzów, a nie zostawiać tak dobrego pasma i oddawać widownię konkurencji.

"Gwiezdny cyrk" ma średnio 2,3 miliona przy 19-procentowym udziale w rynku. Trochę mniej, niż chciała Nina, ale i tak sporo - show podwyższył widownię w tym paśmie i to jest dobre. Poza tym jest vice-liderem rynku w porze nadawania.

CytatWydra też ponoć wylądował w szpitalu... Ojj niedobrze, to źle wróży programowi...
Tyle, że Wydra był odwodniony i miało to związek z jego ówczesną chorobą, a nie występem w programie.

Detryt

Cytat: podmarkNie, nie, nie ! Nina Terentiew powiedziała, że dotychczas czwartek był ich piętą achillesową i liczy na widownię rzędu 20-25 % udziałów w rynku. Nie mówiła, że będzie trudno z show. Zresztą - trzeba walczyć o widzów, a nie zostawiać tak dobrego pasma i oddawać widownię konkurencji.

"Gwiezdny cyrk" ma średnio 2,3 miliona przy 19-procentowym udziale w rynku. Trochę mniej, niż chciała Nina, ale i tak sporo - show podwyższył widownię w tym paśmie i to jest dobre. Poza tym jest vice-liderem rynku w porze nadawania.
Polsat nie mial po prostu niczego czym mogl sie wpasowac w czwartkowa ramowke, dlatego tez kiedys juz probowali jakies show z gwiazdami [ktore nie wypalilo] wlasnie w czwartek.
Po przyjsciu Terentiew chwyt jest powtarzany, aczkolwiek z wieksza pompa niz wtedy, no i z lepszym programem.

Piotrek

Cytat: podmarkNie, nie, nie ! Nina Terentiew powiedziała, że dotychczas czwartek był ich piętą achillesową i liczy na widownię rzędu 20-25 % udziałów w rynku. Nie mówiła, że będzie trudno z show.

Aha, to przepraszam za błąd.

Cytat: podmarkA Polsat piątkowe wieczory już rezerwuje na wiosenne imprezy plenerowe. Dlatego teraz nadają tam filmy, bo gdyby był tam jakiś cykliczny program, to byłby problem z emisją koncertu.

Co racja to racja. Zresztą jak Polsat emituje koncerty plenerowe to notuje całkiem niezłe wyniki [chyba, że o czymś nie wiem]. ;)

Cytat: podmarkZresztą - trzeba walczyć o widzów, a nie zostawiać tak dobrego pasma i oddawać widownię konkurencji.

Tu też się zgodzę, chociaż są osoby, które nie lubią tego show. Moim zdaniem Polsat chciał zrobić rewolucję na ten program i wyemitować go w Polsce. Są antyfani i sceptycznie nastawieni ludzie którzy uważają ten show za coś nieetycznego [ekolodzy np.]

Cytat: DetrytPolsat nie mial po prostu niczego czym mogl sie wpasowac w czwartkowa ramowke, dlatego tez kiedys juz probowali jakies show z gwiazdami [ktore nie wypalilo] wlasnie w czwartek.

To chyba chodziło Ci o SHOW!TIME o ile się nie mylę choć  [jeżeli tak to proszę o poprawę].
Zresztą ten program to kompletny niewypał. Całe szczęście, że JOŚ im się udaje.

podmark

Cytat: DetrytPolsat nie mial po prostu niczego czym mogl sie wpasowac w czwartkowa ramowke
Mogliby wyprodukować kolejny nudny serial kryminalny - koszt porównywalny. Ale tu nie chodzi o to, że się nie ma czego dać w dane pasmo. Zamawiając program u producenta już jest wstępnie ustalony dzień i pora emisji.

Cytatdlatego tez kiedys juz probowali jakies show z gwiazdami [ktore nie wypalilo] wlasnie w czwartek
Jak napisał @ManiakTV masz pewnie na myśli "Show!Time", ale ono nie było emitowane w czwartek, a w piątek - najpierw o 20:00, a później o 22:00

joker

Heh, wczoraj oglądałem pierwszy raz w życiu "Gwiezdny cyrk" i już po wszystkich występach i przerwie reklamowej zza kulis nagle wyszły 2 osoby z megafonem krzyczące "cyrk jest śmieszny nie dla zwierząt"... prowadzący byli troszkę zaskoczeni, ale nie przerywali monologu i w końcu puścili skróty wszystkich występów. Śmiesznie było :D

podmark

No numer z ekologami był niezły. Jestem ciekaw, jak się oni dostali do namiotu, skoro przy każdym wejściu jest ochrona i sprawdza każdego kto wchodzi. A megafon i kostium słonia nie jest tak łatwo ukryć :). No, ale Chajzer zachował zimną krew i kontynuował. Jedynie panna Popielewicz się rozkojarzyła (ale to normalne  :devil: ). Program trwał dalej, wszystko zgodnie ze scenariuszem. A ekolodzy, którzy wdarli się na arenę wylądowali pewnie w rękach policji i teraz czeka ich procesik :D