Oficjalna strona internetowa

Zaczęty przez Showmag, Pn, 25 Lut 2008, 12:59:05

Showmag

Miejsce na komentarze dot. oficjalnej strony internetowej programu

podmark

Patrząc na odmienioną stronę Happy Hour na tivi.pl napawa mnie nadzieja, że teraz i przy BB zrobią coś lepszego (choć mam nadzieję, że nie tylko nagłówek we Flashu).

tvmars

Godzina po rozpoczęciu BB V a oficjalnej strony ani widu ani słychu, a może ja źle patrze byłem na bb5.tivi.pl i tivi.pl

Rosa

Rozumiem że o normalnych kamerkach możemy tradycyjnie zapomnieć :)

tvmars

chatiflatt

na oficjalnej zamieszczono sondę:

Kto będzie uczestnikiem BigBrother Celebrities?
a/ Doda
b/ Mandaryna
c/ Jola Rutowicz
d/ Jożin z Bażin

Nie chcę oglądać znowu Jolki...
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Showmag

Ostrzegamy! Kamery na żywo ponownie BEZ dźwięku!
Serwis Reality-TV.pl po raz kolejny ostrzega wszystkie osoby, które chcą podglądać mieszkańców Domu i zamierzają zakupić kod do płatnej strefy na oficjalnej witrynie "Big Brother 5"!

Tak jak w przypadku "Big Brother 4.1", producenci "Big Brother 5" informują, że uczestników widowiska można podglądać non stop przez internet - bez cenzury i bez ograniczeń. Dostęp do kamer jest możliwy po wejściu do tzw. "strefie płatnej", co wiąże się z wysłaniem SMS-a pod odpowiedni numer i poniesieniem przez użytkownika opłaty za usługę.

Jednak i tym razem obraz udostępniony z czterech kamer internetowych pozbawiony jest jakiegokolwiek dźwięku. Wiadomość o tym fakcie ("Obraz z kamer dostępny jedynie bez dźwięku") jest podana małymi literami zaraz pod numerami telefonów, na które można słać SMS-y. Tym samym, użytkownicy chcąc śledzić wydarzenia w Domu Big Brother narażeni są na stratę pieniędzy. Uczestników "Big Brothera" można więc ponownie tylko podglądać - ale podsłuchiwać już nie.

Brak dźwięku w przekazie na żywo z Domu Wielkiego Brata stanowi precedens na skalę światową w produkcji tego formatu. Taki zabieg jest działaniem na szkodę programu, wprowadzeniem cenzury i zaprzeczeniem jednej z głównych idei widowiska: śledzenia domowników non stop, przez 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu.

* * *

Przypominamy, że o innych niedociągnięciach, nieprawidłowościach i podejrzeniach o manipulacje w programie "Big Brother" przeczytać możesz na stronie www.bigbrother.showmag.info/howtokillbigbrother. Na temat artykułów możesz podyskutować na łamach naszego forum dyskusyjnego.

Jason

czyli Jola?

bo reszta niemozliwa

oj chcialbym zobaczyc zderzenie Jolka-Gulczas :D

mseptember

w porównaniu do poprzedniej strona wygląda na zdecydowanie normalniejszą, tylko te kolory..

Jason

strona mi sie wcale nie podoba

kamery znowu bez dzieku, a mi znowu nie dzialają.

przy zdjeciach uczestnikow na gorze strony wszyscy są na niebieskim tle, tylko Gulczas na zoltym - to stare zdjecie z pierwszej edycji, buahhaaha

SkazanyNaSmierc

Cytat: mseptembertylko te kolory..
Nie no rozowy wymiata. Czolowka programu niebiesko-czerwona,strona rozowa,jeszcze tylko pozostaje Klawitera w zielony kubrak przybrac i bedzie "Wielkie ZOO". Mogli sie bardziej co do strony postarac,o kamerkach nie wspominajac.
O ladowaniu jakichkolwiek flimow na ich stronie nie wspomne.

mseptember

Wpadli w jakiś efekt jojo, przedtem strona maksymalnie zaśmiecona, teraz prosta do bólu. Ale jeżeli już musiałbym wybierać, to wybrałbym obecną..

Jason

aaaaaaaaaaaaa

kamerki mi działają :D pierwszy raz od poczatku 4 edycji :D cud!

szkoda, ze bez glosu :/

Dj Dexter

gulczas

Cytatchoć mam nadzieję, że nie tylko nagłówek we Flashu

Zdjęcia uczestników u góry też są we flashu.Nie wiem po co.Jedynie co przez to osiągnęli to zmniejszenie funkcjonalności.Nie można przez to otworzyć stron uczestników w nowej karcie.

Gdy pierwszy raz zajrzałem na tą stronę odniosłem wrażenie że wykorzystali kod strony BB4 zmieniając jedynie CSS .No być może są jakieś kosmetyczne zmiany.W ogóle wszystkie te ich strony są na jedną modłę.

Jeszcze sie tam nie logowałem więc nie wiem czy w jakiś sposób zwiększyli funkcjonalność w porównaniu do BB4 gdzie było z tym kiepsko.Ale jak ich znam to wątpię.