Tydzień 00

Zaczęty przez Showmag, So, 02 Lut 2008, 20:50:46

Rafał

Ja dzwoniłem niedawno do ENDEMOL - producenta Big Brother VIP i tam mi powiedziano, że to będzie edycja mieszana. Razem z gwiazdami do domu wejdą zwykli ludzie wybrani na drodze castingu. Fajnie, że razem z gwiazdami wejdą do domu zwyczajni ludzie. Może być naprawdę ciekawie.

podmark

Endemol rozesłał wiadomość ,że edycja będzie podzielona na dwie części - najpierw będzie 5-tygodniowa edycja VIP,a później normalna - ze zwykłymi ludźmi. O mieszaniu nic nie ma.

A telefon do Endemola to moim zdaniem tylko pieniądze wydane w błoto. I tak nic konkretnego nie mówią. Zresztą jesteś tylko zwykłym ludziom, a nam - szaraczkom nie wolno oceniać jakości programu, jak to określiła dyrektor kreatywna Endemola...

Showmag

"Big Brother VIP" potrwa 5 tygodni
Już 2 marca rozpocznie się "Big Brother VIP". Oto nowe informacje na temat programu.

Wiadomo, że tej wiosny "Big Brother" zostanie wyemitowany w dwóch częściach. W pierwszej z nich do Domu Wielkiego Brata wprowadzone zostaną gwiazdy. Z kolei w drugiej części, widzowie będą mogli śledzić losy zwykłych ludzi, wyłonionych w wyniku castingu.

"Big Brother VIP" wystartuje 2 marca o godzinie 20:00, a finał odbędzie się 6 kwietnia. W reality show grupa popularnych osób na miesiąc zostanie zamknięta w Domu Wielkiego Brata. Mówi się, że w widowisku wezmą udział między innymi: Sasha z zespołu The Jet Set, Marcin Miller (lider legendy disco polo) oraz Etna (następczyni królowej disco polo - Shazzy). Pojawiły się także plotki, jakoby w "Big Brother VIP" mieli wziąć udział uczestnicy pierwszej polskiej edycji "Big Brother": Manuela Jabłońska (dawniej Michalak), Klaudiusz Sevković i Piotr Gulczyński.

Jednocześnie, wraz z finałem i ogłoszeniem zwycięzcy "Big Brother VIP", 6 kwietnia na antenie TV4 zadebiutuje właściwa, piąta już edycja "Big Brother'a", z udziałem osób wyłonionych w wyniku castingu. Finał "Big Brother 5" będzie miał miejsce w czerwcu.

Oba programy poprowadzi Kuba Klawiter, ale nie ujawniono jeszcze, kto będzie drugą osobą prowadzącą reality show. Na pewno na ekranie nie zobaczymy Kariny Kunkiewicz.

gulczas

Z tego co zrozumiałem po przeczytaniu tego: https://bb.tivi.pl/NewsDisplay.aspx?newsId=1058
To program nie będzie się nazywał "Big Brother VIP" tylko "Big Brother V Celebrities".

Ale pożyjemy zobaczymy.Z nimi nigdy do końca nie wiadomo ;)

joker

Myślicie, że gwiazdy wchodząc do domu BB podpisują z producentami umowy, w których są wzmianki na przykład o tym, że nie mogą pokazywać w tv jakiś zachowań lub czynności?

kryki

Jezeli nawet i beda to sadze, ze Klaudiusz, Manuela a zwłaszcza Gulczas nie beda tego przestrzegać.

Sam osobiscie watpie, zeby cos takiego zrobili, gdyz własnie wybrali takie charyzmatyczne postacie aby one rozkreciły ich interes jakim jest Big Brother.

Osobiscie nie moge sie doczekąc:) Jeszcze tylko dwa tygodnie.

podmark

Każdy taki kontrakt jest negocjowany indywidualnie. Jednego jestem pewien - odcinki przed emisją zobaczą menagerowie gwiazdy.

kryki

Podmark a czemu niby menagerowie maja zobaczyc wczesniej ten odcinek. Przeciez to Big Brother i zadne informacje ze swiata zewnetrznego nie pownny docierać do domu. Oni chyba sa swiadomi tego, ze beda obserwowani 24h na dobe i wszystko co zrobia moze byc wyemitowane. Jezeli menagerowie "gwiazd" maja ogladać wczesniej odcinek to na pewno ktoremuś cos nie bedzie pasową. I to wszystko moze doprowadzić do wielu nieporozumien.

Moze jeszcze beda im na tym cudnym telewizorku pokozywać o 20 odcinki??!! Oj Podmark ty juz chyba wogle nie wierzysz w TV4

podmark

Na pewno kilkoro z uczestników zgodziło się na udział pod warunkiem, by przed emisją każdy odcinek oglądał zaufany człowiek i miał prawo "veta". Chodzi o to, żeby ktoś miał jakąś kontrolę nad tym, co emituje stacja telewizyjna. Wszak przecież jakieś niepożądane fragmenty mogą zrujnować karierę i dobre imię jakiegoś celebryta.

Ja w TV 4 wierzę, oj wierzę, nie wierzę natomiast w Endemol. A czy nie będą oglądać odcinków to nie jestem pewien - skoro w 4.1 robili im seanse filmowe, to czemu mieliby nie wprowadzić innowacyjnego rozwiązania i uczestnicy nie mogliby na bieżąco komentować zdarzeń  :devil:  ?

Rosa

Cytat: krykiPrzeciez to Big Brother i zadne informacje ze swiata zewnetrznego nie pownny docierać do domu.
Podejrzewam że większośc uczestnikow ma tak skonstruowane kontrakty że praktycznie w kązdej chwili będą mieli dostęp do telefonu i do świata zewnętrznego. To ma byc edycja VIP a nie prawdziwy BB.

kryki

Jezeli bedzie na normalnych warunkach tzn ze kamery w internecie beda działaś to nie beda mieli mozliwosci na to azeby robić przekrety.

Kazdy z producentów powinien sobie przeczytać parokrotnie regulamin tego widowiska i nie zabijać idei Big Brothera

Rosa

Jasne, tak powinno byc ale pamiętasz pewnie jeszcze BB4 gdzie kamerek nie było, sama stronka bez transmisji sygnału z domu się wieszała a uczestnicy mieli kontakt telefoniczny ze światem praktycznie na każde zawołanie. Teraz może być tylko gorzej.

Exile

W 4 pozwalali im na wszystko, mimo, że byli to nic nie znaczący statyści. Teraz gwiazdkom będą jeszcze bardziej ustępować.

joker

Ivan Mladek i Michał Wiśniewski w Big Brother V

Już 2 marca, w niedzielę na antenie Czwórki ruszy piąta edycja "Big Brothera". Nadawca ujawni gwiazdy, które zdecydowały się zamieszkać w Domu Wielkiego Brata.

Poza uczestnikami programu, na scenie pojawi się również Ivan Mladek - czeski muzyk, kabareciarz, znany polskim widzom między innymi z piosenki Jożin z Bażin, która ostatnio cieszy się ogromną popularnością. Gościem programu będzie również Michał Wiśniewski, lider grupy Ich Troje.

W pierwszej części piątej edycji Big Brothera w Domu zamieszkają gwiazdy. Wśród nich zobaczymy na pewno Jarosława Jakimowicza, Sashę Strunin oraz Piotra Gulczyńskiego.

W drugiej części Big Brother V pojawią się uczestnicy wyłonieni w castingach. Wielki Brat odwiedził już Dublin. Teraz Endemol planuje castingi we Wrocławiu i Warszawie.

/wirtualnemedia.pl

Fireman

Ten pomysl z gwiazdami jest w deche. Chyba nikt w bb tego wczesniej nie robil z takim poczatkiem. Fajne preludium :)
Pozdrawiam :)